Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Cikk hierarchia

Ötéves terv a Google-tól: mikrofonok plafonba, chip az agyunkba


Scott Huffman, a Google fejlesztési igazgatója szerint öt éven belül mikrofonok lesznek a mennyezetbe szerelve és chipek az agyunkba, hogy ezáltal gyorsabban tudjunk keresni a világhálón.

A London Independent által készített interjúban Huffman elmondta, hogy a Google olyan koncepciókon dolgozik, amik a mennyezetrõl lelógó, a verbálisan feltett kérdésekre reagáló mikrofonokon alapulnak.

„Valahogy úgy képzeljük el, mint egy személyi asszisztenst, aki félbeszakítva emlékeztet, hogy „ideje indulni”. Pontosan azokat az információkat fogja közvetíteni, amiket keresünk,” mondta Huffman. „Öt év múlva… a Google pontosan úgy fog válaszolni kérdéseinkre, mint egy ember.”

Amikor arról kérdezték, hogy vajon nem jelent-e majd komoly kihívást megvédeni egy ilyen rendszert az NSA és hasonló szervezetek tolakodó megfigyelési taktikáitól, Huffman fölényesen annyit mondott, hogy az emberek nyugodtan bízzák a Google-ra (egy olyan cégre, amelyik szabad kezet adott az amerikai titkosszolgálatnak, hogy a felhõ hálózatukon tárolt adatok között kutakodjon) az információik védelmét.

Huffman azzal dicsekedett, hogy a rendszer hamarosan arra is képes lesz, hogy összeállítsa a felhasználó által mikrofonon kért, számára érdekesnek számító sportesemények összefoglalóit, majd azt megjelenítse a tévé képernyõjén, vagy elintézze helyette az utazásokkal kapcsolatos tervezést.

„Megkérdezhetem például a Google asszisztenst, hogy melyik éttermet ajánlja, ahol francia konyha van, de nem túl drága. A Google erre azt válaszolja majd, hogy „Rendben, akkor ide menjetek,” és mire beülök az autómba, már az adott étteremhez navigál a GPS. Nagyon izgalmas számunkra a lehetõség, hogy a különféle eszközök tudjanak egymással kommunikálni,” mondta.

„A Google úgy gondolja, hogy képes lesz az emberek adatigényeit olyan módon kielégíteni, hogy az eredményeket egyenesen a felhasználók agyába elhelyezett mikrocsipekre küldi,” áll a cikkben. Hoffman szerint ez egy üdvözletes koncepció.

Bár sok ember szemében az agyba ültetett mikrocsip rémisztõ és mindenképpen disztópikus lépés, a transzhumanizmus (az ember szellemi és fizikai képességeinek a tudomány és technológia segítségével történõ fejlesztése) követõi számára ez egy komoly elõrelépésnek számít. Szerintük az ilyen jellegû fejlesztéseket elutasítók a tudomány és fejlõdés ellenségei.

A Google féle „utópia” megvalósulásához elengedhetetlen, hogy az agyba ültetett mikrocsipek olyan széles körben elterjedjenek, mint ma a mobiltelefonok. Mindezt természetesen a kényelem nevében fogják népszerûsíteni, biztosítva a felhasználókat, hogy a Google fantasztikus biztonsági rendszere megóvja az adatokat a kíváncsi szemektõl (a titkosszolgálatok kivételével persze).

Ahogyan arról már korábban írtunk, a Google célja, hogy idõvel minden párbeszédet halljon, létrehozva ezáltal a „tárgyak Internetét” (Internet of things), amelyben minden eszköz a hálózat része és ezzel potenciális megfigyelõeszköz is.

A párbeszédeket lehallgató és elemzõ okos utcai lámpáktól az Xbox-on át a mobiltelefonokig, az egész környezetünket arra készítik elõ, ahogy azt David Petraeus, a CIA volt igazgatója megfogalmazta, hogy igazi áldássá válhasson a „titkos államvezetés” számára.

Forrás: infowars.com
Magyar fordítás: idokjelei.hu

Hozzszlsok


Mg nem kldtek hozzszlst

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.