Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Cikk hierarchia

Líbia - Az érem másik oldala


Az érem másik oldala

Néhány tény (amit a média soha nem közölt) a “vérszívó szörnyeteg diktátorról” Kadhafiról, aki “terrorizálja” a saját embereit és Líbiát.

Nem csoda, ha az USA és más kapitalista országok nem szeretik Líbiát. Kadhafi nem egyezett bele az IMF és a Világ Bank magas kamatú hiteleibe. Más szóval, Libia független volt! Ez az igazi oka a Líbia elleni háborúnak. Lehet, hogy Kadhafi diktátor, de ez nem az USA dolga!
16 dolog, amit a líbiaiak garantáltan nem fognak tapasztalni a nagy “NATO demokráciában”:
1. Líbiában mindenkinek állampolgári jogon jár az ingyenes elektromos áram, vagyis senki sem fizet villanyszámlát
2. Líbiában a bank állami tulajdonban van, és 0% kamatot számít fel a líbiai
állampolgároknak adott kölcsönök után,
3. A saját otthon alapvetõ emberi jog Líbiában.
4. Minden újdonsült házaspár 60 ezer Dínárt (kb. 50.000 USD) kap az államtól, hogy az elsõ otthonukat megvehessék, és családot alapíthassanak.
5. Az oktatás és az egészségügyi ellátás teljesen ingyenes Líbiában. Kadhafi “rémuralma” elõtt a líbiaiak 25%-a tudott írni-olvasni, ma ez az arány 83%!
6. Ha egy líbiai állampolgár gazdálkodással szeretné megkeresni a kenyerét, akkor az államtól kap földterületet, házat, gazdasági épületeket, vetõmagot illetve az induló állatállományt. Mindezt természetesen ingyen!
7. Ha egy líbiai polgár nem talál az országon belül olyan oktatási intézményt, vagy egészségügyi ellátóhelyet amire szüksége van, az állam fizeti a külföldi tanulását vagy ellátását. Ezen kívül havonta 2300 USD ellátást biztosít lakhatásra és autókölcsönzésre.
8. Ha egy líbiai autót vásárol, az állam kifizeti a vételár felét.
9. Líbiában a benzin ára 0,14 USD literenként. Ez a mai magas USD/HUF árfolyammal számolva is csak 31 Ft…
10. Líbiának nincs külsõ adóssága, a háború nyomán a nemzetközi bankokban befagyasztott betéteinek összege hozzávetõleg 150 milliárd USD. Szerintem sosem fogják viszont látni…
11. Ha egy líbiai nem talál munkát a diplomája megszerzése után, az állam mindaddig fizeti neki az adott ágazatra jellemzõ átlagbérrel megegyezõ bérpótló támogatást, míg nem talál munkát.
12. A líbiai olajexportjából befolyó pénzek egy részét az állam közvetlenül a líbiai polgárok bankszámlájára utalja. Minden állampolgár részesedik tehát a nemzeti ásványkincsek értékesítésébõl származó bevételekbõl.
13. Minden anya aki gyermeknek ad életet, 5000 USD-nek megfelelõ összeget kap.
14. Az élelmiszereket ártámogatással lehet megvásárolni, 40 loave kenyér 0,15 USD vagyis kb. 34 Forint. Azt sajnos nem tudtam kideríteni, hogy hány kiló 40 loave..
15. A líbiaiak 25%-a rendelkezik egyetemi diplomával.
16. Kadhafi öntözési projektjének köszönhetõen a sivatagi ország gyakorlatilag egész területe ellátott ivóvízzel.
Megfeledkeztem róla, de most pótolom a mulasztásomat. Néhány sor a líbiai adórendszerrõl: Líbiában minden jövedelem adóköteles. Havi 1000 LD jövedelemhatárig (ez kb 189.000 Ft) 5 azaz ÖT % az adókulcs, e fölött 10%
Mindenki fizet ezenkívül jövedelemtõl függõen 1-3% úgynevezett Dzsihad adót, és 3,75% nyugdíj járulékot. Ezek önmagukban is barátságosnak tûnnek, fõleg, ha beszámítjuk, hogy nincs villanyszámla, és évente mindenki kap állami támogatást (gondolom, ez az olajexportból származó juttatás), ami egyedülállóknak 1800 LD/év, házasoknak 2400 LD/év és még gyermekenként további 300 LD/év.
Aki nem hiszi, járjon utána: http://www.worldw...regime.asp
A bejegyzésnek ezzel még nem értünk a végére, még egy fontos dolog van, ami mindenképpen említést érdemel.
Mielõtt a NATO és az USA bombázni kezdte Líbiát és üldözni Kadhafi elnököt, az ENSZ egy díjat akart adományozni az ezredes részére, az emberi jogok területén elért eredményeiért.
Nem furcsa, hogy az az ember, akit az ENSZ márciusban még kitüntetéssel jutalmazna az emberi jogok területén elért eredményeiért, az õszre “brutális diktátor”-rá válik? Nem meglepõ, de elképesztõ!
Itt olvasható az Egyesült Nemzetek Közgyûlésének Emberi Jogi Tanácsa közgyûlésének jelentése: http://www2.ohchr...-16-15.pdf
Egy mondatot lefordítottam azoknak, akik nem kívánják elolvasni az egész jelentést: ”Több delegáció is elismeréssel vette tudomásul az ország (Líbya) elkötelezettségét az emberi jogok területén. . “
És most nézzük, hogy mely országok képviselõi értettek egyet Kadhafi ezredes díjazásával (szintén a fenti dokumentumból derül ki):
Dánia, Kína, Olaszország, Hollandia, Mauritánia, Szlovénia, Nicaragua, Oroszország, Spanyolország, Indonézia, Svédország, Norvégia, Ecuador, Magyarország, Dél-Afrika, a Fülöp-szigetek, Maldív-szigetek, Chile, Szingapúr, Németország, Ausztrália, Kazahsztán, Lettország, Angola, Nigéria, Kongó, Burundi, Zambia, Ruanda, Burkina Faso, Szenegál, Elefántcsontpart,Dzsibuti, Zimbabwe.
Ezen országok NATO képviselõi a jelek szerint nem osztották ezt a véleményt…
És bizony-bizony, Magyarország képviselõje is egyetértett abban, hogy Kadhafi ezredes díjat érdemel. Vajon melyik politikus “honfitársunknak” illett volna Kadhafi halálának napján szembeköpnie saját magát? http://www.menszt...amp;#8230;
Források:
http://nsnbc.word...mp;#8230;/
http://www.mathab.../?x=629174
Read more: http://www.emberi...amp;#8230;
Libya Tax Laws Tax System Libya. – WorldWide-Tax.com
www.worldwide-tax...
Libya Tax Laws Tax System in Libya
PS: Na kérem, hát ezt az “antidemokratikus” Líbiát támadtatta meg, a zs…

Köszönjük a Szíriai Hírek kedves barátjának, ki megosztotta velünk e igen csak fontos információkat!

Hozzszlsok


Mg nem kldtek hozzszlst

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.