Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Cikk hierarchia

"Úgy tûnik, a kormány valamit nem szeretne megmutatni: ...."


Tényleg több csecsemõ született, mint tavaly. De akkor mi a gond?

Bár az Emberi Erõforrások Minisztériuma a Központi Statisztikai Hivatal Több születés, kevesebb halálozás címû anyagával büszkélkedik, a számokat alaposabban figyelve azért nem rajzolódik ki olyan rózsás kép, mint amit a tárca láttatni szeretne.

Fogy a magyar, és ezen úgy tûnik, a családbarát kormány koncepciója sem segít. Még a trükközés se, hiszen így is csak nevetséges számok jönnek ki.
Siker: 66-tal több gyermek született
www.femina.hu/hirhatter/ksh_szuletesszam_trukkozes/pocak_nagy.jpg
Az év elsõ négy hónapjában 2,9%-kal több gyerek született, mint egy évvel ezelõtt - tudatta az MTI az örömhírt.


De hogy is néznek ki a számok? Míg 1970-ben a 90 ezret is elérte az éves születésszám, a 2000-es évek elejére a felére csökkent. Az elmúlt 40 évben egy komoly csökkenésnek lehetünk tanúi, ami nem áll meg. 2003-tól tíz év alatt csaknem 9000-rel csökkent az éves születésszám.

A KSH szakemberei úgy tudnak növekedést láttatni, hogy hónapokra bontva vizsgálják az adatokat. És valóban, tavaly áprilishoz képest nem kevesebb, mint 66 gyermekkel született több az idei év azonos hónapjában. Persze ettõl még igaz a hivatal közleménye, tényleg nõtt a születések száma.

De nézzük a pozitívumokat! 2012-ben és 2013-ban is emelkedett a születések száma, így idén várhatóan már a 37 000-es határt is átlépi majd. Ez azonban még így is 3000 újszülöttel lesz kevesebb, mint 2008-ban.
Nem állt meg a népességfogyás

Nagyon úgy tûnik, nem véletlenül nem az a KSH-anyag címe, hogy Megállt a népességfogyás, hiszen csak nagyon erõltetetten lehetne pozitív fejleményekrõl beszélni. De mi lehet az oka annak, hogy kevesebben, kevesebb gyermeket és azokat is csak életük egyre késõbbi szakaszában vállalnak? Miért kell kozmetikázni az adatokat ahhoz, hogy szebb képet kapjunk a népesedésrõl?

A politikusok példát igyekeznek mutatni, és gyakran mutatkoznak családjukkal. Persze nekik nincs szükségük gyesre, gyedre vagy bármilyen támogatásra.
A nyugati társadalmakban közhely, hogy a népesség fogy, amin ma már nem a gyermekszületések száma, sokkal inkább a bevándorlás szokott enyhíteni. Manapság ha vállal is valaki gyermeket, azt jóval késõbb teszi, mint akár csak a 2000-es évek elején. 2001-ben még a 25-29 éves korosztály vállalta a gyermekek zömét, addig ma már a 30-34 esztendõs csoport a legaktívabb a gyermeknemzés terén.

A kormány egyik keze ad, a másik elvesz

www.femina.hu/hirhatter/ksh_szuletesszam_trukkozes/gyerek_nagy.jpg
Nem véletlen, hogy a kormány olyan ösztönzõket vezet be, mint a diplomás gyed, mely egyértelmûen a huszonéves korosztályt célozza. Bár az efféle ösztönzõk célja méltányolandó, eredményük nem mindig meggyõzõ, ahogyan ezt a gyed extra kudarca is bizonyítja. Úgy tûnik, el kell fogadjuk, a gyermekvállalás ideje végérvényesen kitolódott.

Ezt azoknak is el kellene fogadniuk, akik folyton a nõket teszik felelõssé a demográfiai hanyatlásért. Hallható ez a parlamenti patkóból, de a tudományos, kutatói világból is. Bár a törekvés fontos és méltányolandó, hogy több gyermek szülessen, úgy fest, a megfelelõ ösztönzõket még nem sikerült megtalálni.

Míg a kormány egyik keze ösztönözné a gyermekvállalást, a másik pont az ellen dolgozik. Mint arról már mi is beszámoltunk, az új Munka Törvénykönyve szerint a nõt nem illetné munkahelyén védelem, ha felmondása elõtt nem tájékoztatta - már a fogantatás pillanatában - a munkáltatót állapotáról. A passzust az Alkotmánybíróság végül megsemmisítette, de felettébb érdekes törvény volt ez egy magát családbarátként aposztrofáló kormánytól.

Hozzszlsok


#1 | GERRY - 2014. jnius 30. 11:36:03
Azt hiszem, elég régóta köztudott, hogy a statisztikával mindent lehet bizonyítani valamint annak ellenkezõjét is.
Az sem árt ha megnézitek kiknek a játszótere az ilyen-olyan majd mi megjósoljuk, kielemezzük - alibi munkahely! Tudnék ezeknek is egy jó állást javavasolni Imre mellett... persze nem fát vágni, hanem beleverni õket a földbe, mert (mint "láthassuk" - nyugi, ez a suk-os igevégzõzés - Hofi után szabad-gon-dolkgozóként ) "Magyarországon az egy fõre esõ bunkók száma két fõ"
#2 | kakas - 2014. jnius 30. 13:29:44
33.media.tumblr.com/9464b0a54b818219c390eb95d425692f/tumblr_n7yycfValH1s4ew3vo1_1280.jpgkhónkrétabban-YouTube Vide
#3 | talpi - 2014. jnius 30. 13:34:49
Nocsak ne dícsérgessük ezeket aférgeket fõleg ne úgy, hogy tudjuk a "várandós" leendõ anyákat szinte minden csalafintaságot zsidó módszert bevetve igyekeznek ellehetetleníteni. Egyszerûen nem kötnek velük továbbiakban szerzõdést ha netán lejárna a annak határozott ideje, és ezt még pofátlanul meg is mondják" ha nem volnál ""terhes":/mily csúnya szó/ akkor hosszabítanánk. Ugye milyen érdekes "k-ormány hozzáállás. De birkák csak szavazgassatok , hisze akkor hogyan maradhatna hatalmon Vitya-Vi-Szarjonovics és"népi zenekara a Dakota együttes usidrák karmesterrel?
#4 | B-52 - 2014. augusztus 05. 23:18:14
A statisztikáknál megrajzolják a célt, az elõre eldöntött eredményt, aztán a szakembernek ki kell számítani, hogy is legyen ez, hogy el is higgyék....
Egy-egy járásban-nem megyében-több az abortuszok száma, mint a gondozott, élve született csecsemõké. Csak ezek a statisztikák nincsenek közölve a népességgel......szomorú vagyok.

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.