Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Cikk hierarchia

A nepirtas bünsegedei


Az "auswitzi könyvelö", aki a birosag elött all Nemetorszagban, nyilvan nem kap letöltendö börtönbüntetest 94 eves koraban. Az itelet jelkepes jelentösegü lesz. Ha elitelik, akkor a birosag valoszinü azt mondja ki, hogy mindenki bünös, aki reszt vett a holokausztban. Meglehet, hogy az orszag tele van holokauszt emleküvekkel, de a nemet igazsagszolgaltatas maig is ados az igazsagtetellel. Pedig Nemetorszag arrol hires, hogy nem szepitgeti a naci multat legalabbis a hivatalos politikai eletben elkepzelhetetlen a bünösök mentegetese. Japanban azonban mas a helyzet, ahol a mai kormany nem a haborus bünök elismereseböl merit erkölcsi eröt hanem ugy latja, hogy a nemzeti büszkesegnek csak art a mult sötet oldalanak felhanytorgatasa. Merkel kancellar a tavasszal Tokioban jarva japan tudosok elött tartott beszedeben el is mondta, hogy Japan akkor vivna ki a vilag elismereset, ha megbanast tanusitana es nevükön nevezne a dolgokat, akarcsak Nemetorszag.

Marmost az a kerdes, hogy ha Nemetorszag csakugyan peldamutato modon szamolt le a mult arnyaival, akkor miert kellett Oskar Göringnek 70 evet varnia, mire birosag ele allitottak. Azert, mert mindmaig az volt az altalanosan elfogadott felfogas, hogy akire szemelyes büncselekmenyt nem tudnak rabizonyitani, az jogi ertelemben artatlan. Maga Göring is nagyjabol ezt gondolja. Elismeri az erkölcsi bünt, de ugy fogalmaz, hogy a jog ügyeben a birosagnak kell döntenie. Rola egyaltalan azert van tudomasunk, mert jogilag nem tartotta magat bünösnek es ebben a hiszemben adott tenyfeltaro interjut kb. 10 evvel ezelött a BBC-nek. Az volt a dolga, hogy a taborba erkezö zsidoktol elvett maradek ertekeket lajstromba vegye es gondoskodjek a hasznalhato darabok elszallitasarol. Ott volt a rampan, amikor a foglyok kirablasa es a szelekcio megtörtent es tanusitotta, hogy a "kiszelektaltakat" a gazkamraba vittek. Azt azonban nem gondolta, hogy reszvetele büncselekmeny lett volna. Eszebe sem jutott szembeszallni azzal, ami Auschwitzban törtent, de ha eszebe is jutott volna, nem valtoztathatott volna semmit. Ennek megfelelöen az Auschwitzban szolgalo 6500 SS katona közül az elmult het evtized soran csak 40 föt talaltak bünösnek. Espedig nem a tömeggyilkossagban valo reszvetelükert hanem azert, mert a korabeli szolgalati szabalyzatot megsertettek.

Nehez is lett volna mas tenni, hiszen a biroi kar 95 szazaleka naci parttag volt. A nacitlanitasit elrendelö nyugati szövetsegesek hamar rajöttek, hogy ha müködtetni akarjak az igazsagszolgaltatast, nem szabadulhatnak meg a regi biroktol. Hasonlokeppen az allamigazgatas is tele volt egykori naci hivatalnokokkal. Konrad Adenauer kancellar, a nemet demokracia megalkotoja ugy gondolta, hogy tiszta lapot nyit s nem vajkal a multban. Olyannyira, hogy amikor 1962-ben felvette a diplomaciai kapcsolatot Izraellel, szerette volna elerni, hogy cserebe a zsido allam mondjon le a nacik üldözeseröl. 1966-ban aztan Frankfurtban nehany SS-katonat birosag ele allitottak Auswitzban elkövetett bünök miatt. Fritz Bauer ügyesz azt szerette volna, ha a birosag elismeri, hogy Auschwitz bün volt es "nemet kellett volna mondani". Ehelyett csak azokat iteltek el, akik kifejezett kihagasokat követtek el - vagyis: az auschwitzi rendszer volt a merce.

A Grönng peret indito ügyvedparos egyik tagja az elsö, akinek sikerült eliteltetnie valakit a holokausztban valo puszta reszvetelert, a 91 eves John Demjanjuk szemelyeben. Ö azonban hadifogolybol lett ör, szinte kenyszerböl. Ha most Gröringet bünösnek talaljak, az fordulatot jelez a nemet igazsagszolgaltatas szemleleteben. Igy minden valoszinüseg szerint ö lesz az utolso naci haborus bünös, akit elitelnek.

Üdv: Julia

Hozzszlsok


Mg nem kldtek hozzszlst

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.