Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Cikk hierarchia

Minden magyar zsidó távozzon Izraelbe!


Zsidó értelmiségiek felhívása a Facebookon: Minden magyar zsidó távozzon Izraelbe!


Nem a kuruc.info vagy a szélsõjobb felhívásáról van szó, hanem épp ellenkezõleg:

a Facebookon zsidó értelmiségiek hoztak létre zárt csoportot azzal a címmel: Alijázzon a teljes magyar zsidóság. Megkérdeztem õket, hogyan gondolják mindezt, mivel több mint 1300-an csatlakoztak az utóbbi négy hónapban ehhez a Facebook-csoporthoz, mely arra szólít fel, hogy alijázzon, vagyis vándoroljon ki Izraelbe a teljes magyar zsidóság.

A csoport leírása a következõ (a helyesírási hibák, elütések nem lettek javítva):

„A jobbik és az antiszemitizmus elõretörése miatt,én pedig azt mondom , izraeben , magyarorszagon es a vilag minden pontjan elo zsido barataimnak es ismeroseimnek , hogy SZAKITSUK MEG A KAPCSOLATOT MAGYARORSZAGGAL ! Tapasztalatbol allithatom nektek ahol nem mocskos zsidoznak, nem kell eltitkolnod a zsidosagodat ! ALIJAZZATOK ! Fogjunk ossze mi magyar zsidok. Olyan idoket elunk amikor lehetosegunk van es kotelesegunk olyan hatalmas dolgot veghez vinni amirol a mi szuleink es nagyszuleink meg csak nem is almodhatak. ALIJAZTASUK MEG A TELJES MAGYAR ZSIDOSAGOT ! Evek ota tehetetlenul nezuk ahogy egyre no es erosodik az antisemitizmus es az izrael elleneseg magyarorszagon. Ma tortenelmi dolgot veghezvive alijaztathatjuk teljes magyar zsidosagot. Gyozteskent emelt fovel tavozhatunk. Ha ebben az utemben no es erosodik az antisemitezmus a rasizmus magyarorszagon rovidessen megtorve megalazva menekulni fog a magyar zsidosag. En azt mondom azt az erot es energiat amit ma abba fektetunk, hogy megprobaljunk ervelni az orulet ellen, hogy probaljunk valahogy megfelelni a magyar tarsadalomnak forditsuk arra, hogy megelozuk a vegkifejletet, egyutt osszefogva probaljunk minnel jobb felteteleket,lehetosegeket teremteni a magyar zsidosag alijajahoz. Fogadjuk el magyarorszagon minket csak adofizetonek akarnak otttartani egyebbkent nem kellunk magyarorszagnak. Most biztossan szepszammal irjak majd hogy veszmadar vagyok. Az en nagyszuleim sem hittek a veszmadaraknak, hogy baj lesz pedig a jelek egyertelmuek voltak.”

Mivel a csoport tagjai között olyan prominens, Magyarországon élõ értelmiségieket is találunk, mint Eörsi László történész, Wittinghoff Tamás egykori SZDSZ-es politikus, Horváth Aladár cigányjogi aktivista, Tamás Ervin, Vágvölgyi András, Rónai Egon, Pápai Gábor, Szegõ Péter és Gadó János újságíró, akik nyilvánvalóan nem teljesítették a csoport címében foglalt felhívást, gondoltam, megkérdezem a kezdeményezõket, mi is ez az egész. Már csak azért is, mert bár meg tudom érteni, ha valaki a borzalmas történelmi elõzmények miatt nagyon el van keseredve a kétségtelenül létezõ antiszemitizmus miatt, nehezen érthetõ ez a kezdeményezés. Hiszen hány, de hány olyan zsidó honfitársunkat ismerjük, aki remekül érzi magát itthon a bõrében, ráadásul úgy hiszem, ha valahol, a rakétáktól és terrortámadásoktól fenyegetett Közel-Keleten a legkevésbé sem érezheti magát teljes biztonságban az ember.

Elõször Szipszer Tamás, a csoport egyik adminisztrátora válaszolt:

„A csoportot nem én hoztam létre. Az admin pozíciót is csak utólag kaptam meg a csoport létrehozójától, aki Izraelben él, de általában õ végzi el az admin feladatokat. Én Budapesten élek. A csoportnak semmilyen lényeges tevékenység nem folyik. Általában az új bevándorlók kérnek segítséget, de nincs sok beírás. A csoportba sok olyan személy is regisztrál, akinek vélhetõleg semmi kapcsolata nincs a zsidósággal és Izraellel. A csoport nagyobb része nem él Izraelben. A csoportot Erõs Csaba hozta létre. Havonta kb. alig 4-5 ember kér segítséget vagy jelzi, hogy ki akar vándorolni. Én azért élek Budapesten, mert itt születtem, ahogy a szüleim és nagyszüleim és dédszüleim is. De a téma érdekel, de nem kívánok kivándorolni Izraelbe, mint ahogyan a legtöbb magyar zsidó sem.”

Ezután kaptam meg Erõs Csaba feleségének, az Izraelben élõ Erõs-Hajdu Szilviának a levelét:

„A csoportot a férjem, Erõs Csaba hozta létre a magyarországi antiszemitizmusra válaszul. Többek között azért is, mert úgy véljük, hogy sok magyar zsidó azért nem indul útnak, mert nincs tiszta képe arról, mi várja õt a Szentföldön. Sõt, talán sokan nem is tudják, hogy jogosultak lennének rá. Bár az elsõ lépés, a csoport létrehozása, talán politikai állásfoglalásnak tûnik, sokkal inkább az információátadás és a segítõkészség vezetett minket a csoport létrehozásában. Amint az az oldalt olvasva kiderül, fórumot teremtettünk arra, hogy a már évek óta Izraelben élõ magyarok és a csak kivándorlásban gondolkozók egymással információt cseréljenek, elõzetes virtuális barátságok kötõdjenek, amelyek késõbb egy kivándorlás esetén itt Izraelben nagy támogatást jelenthetnek a kezdeti idõszakban.

Mi Tel Aviv közelében, Petah Tikván, élünk. Három évvel ezelõtt úgy láttuk, hogy az itt élõ magyarok között nagyon laza, vagy talán nincs is kapcsolat, ezért létrehoztunk egy csoportot, amelynek tagjai nem csak a virtuális térben találkoznak. Közös kirándulások, ünnepek kovácsolták eggyé a csapatot. Az idei háborús helyzet némileg visszafogta a találkozóinkat, de januárban egy fergeteges utószilveszteren ismét összerázzuk a bandát. Az elmúlt idõszakról beszámolót olvashat a bohemizrael.blogspot.com címen. Ezekre a közös rendezvényekre természetesen meghívtuk a frissen Izraelbe érkezõket is, a velük folytatott beszélgetésekbõl kiderült, melyek azok a pontok, ahol támogatásra szorulnak az alijázók. Néhányan a csoportból önként vállalt feladatként segítünk a Magyarországról érkezõ kivándorlók izraeli letelepedésében, beilleszkedésében. Magánszemélyekrõl van szó, nincs hivatalos szervezetünk, pénzt nem tudunk adni, de meglévõ kapcsolatainkon keresztül, szabadidõnkben igyekszünk a helyi magyar közösség és az új bevándorlók számára segíteni. A csoport tagjainak több mint fele Izraelben él. Sok a passzív olvasónk, de néhány nagyon aktív Magyarországon élõ tagról is beszámolhatok.”

(Válasz.hu nyomán)

Hozzszlsok


Mg nem kldtek hozzszlst

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.