Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Cikk hierarchia

A képesség arra amire való: gondolkozni...


"Amilyen vezéreszméket adunk, olyan embert, olyan lelket teremtünk."

"A tömeg nem gondolkodik, csak tanul... A zseni már gondolkodik s a rossz tanításból is ki tudja magát szabadítani és új egyetemes látáshoz jut.
Az ilyen nagyember kevés, de az ilyen embert sohse lehet bekeretezni a faj vagy a vallás korlátaiba, kinõ azokból..."

"Az emberek nagy része tanul, de nem gondolkozik... Sõt, némely azért tanul jól, mert rosszul, illetve nem gondolkozik... Sohse ébred a tan hibáira...
Az emberek mindenre megtaníthatók, csak éppen a mély, a józan, a bölcs gondolkodásra nem, erre születni kell s ha nem hozta, itt meg nem szerzi soha, semmilyen iskolán!
Amint koponyát nem lehet cserélni, úgy szellemet se! A buta buta marad, legfeljebb tanult buta, vagy tanulatlan buta lesz, így a lángész is tanult zseni; vagy tanulatlan zseni."

"Az átlag ember örömét, önzõ érdekei váltják ki éppúgy, mint a felháborodását. Nem lázong, ha igazságtalansággal találkozik, se nem örül, ha látja az igazság diadalát, mert ezekkel szemben közönyös és érzéketlen. Ellenben, ha az õ érdekeit érinti az igazságtalanság, akkor háborog, vagy ha érdekeinek elõnyös az igazság akkor örvendezik. Minden, ami az õ érdekkörén kívül esik, közönyös elõtte.
A felsõbbrendû ember ellenben ennek ellenkezõje. Alig veszi komolyan a saját érdekeit, nem sokat törõdik velük, csak amennyiben épp kell, annál jobban érdekli azonban az igazság érdeke. Lázong õ is, de nem a maga érdekei érdekében, hanem az igazságtalanság ellen s ha kell saját érdekeit is feláldozza az igazság mellett, a gazsággal szemben.
A kettõ közötti különbség összege ez, hogy amíg az átlag az igazságot áldozza fel önérdekeiért, addig a felsõbbrendû saját érdekei áldozza fel ha kell, az igazságért"

"Egyik lelki fajsúlya az igazság, a másiké az érdek. S ez s lelki fajsúly is egyben szellemfajiságuk összekötõje is. Bármi vérségbe tartoznak is az igazságszeretõk, közelebb állnak egymáshoz, mint amazokhoz, ha mindjárt édestestvérek is."
Röck Gyula

Gondolat szikrák:
Mennyire van értelme hülyének lenni (?!), annyira hogy ne vedd észre azt, hogy miért basszák át a fejed, például azért, hogy a bûntudat éljen mindaddig benned, amíg észre nem veszed azt, ami már akkor késõ lesz. Ez a végzet egyik definíciója!

A gondolkozás az elõrelátás képessége.
A gondolkozás képessége a cselekvés mozgatórugója.
A gondolkozás az a képesség, ami megoldást adhat az élet értelmére.
...

Hozzszlsok


Mg nem kldtek hozzszlst

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.