Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvről írták...

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ELOSZTÓ OLDAL A: HTTP://WWW.POSTAIMREBLOG.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................
Nézd meg: Az új blog belépő oldala.
..................

Rácsapások Táborfalván


Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 62. lövészzászlóalja csaknem kéthetes táborfalvai kihelyezésének záróakkordjaként rendezték meg a közelmúltban az úgynevezett „E–CAS” (Emergency Close Air Support – vészhelyzeti közvetlen légi támogatás) gyakorlati felkészítést, amely szerves része volt az MH Zászlóalj Harccsoport kiképzésének.

A gyakorlati foglalkozást több hónapos egyeztetés és elméleti felkészítés előzte meg. A felkészítésen megfigyelőként nemcsak a lövészzászlóalj parancsnoki állománya, de a dandár más alegységeinek, valamint törzsének azon katonái is részt vettek, akik munkájuk során találkozhatnak ilyen feladattal.

A foglalkozás elején Deme László őrnagy, a zászlóalj parancsnoka tartott rövid bevezető előadást, amelyből a meghívottak is megismerhették az E–CAS végrehajtásának sajátosságait.

Ezt követően az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis JAS–39 Gripen típusú vadászrepülőgépe több eredményes rácsapást is végrehajtott a gyakorlótéren. Ezek során a pilóta a gépágyú használatát gyakorolta. A rövid együttműködési gyakorlat szcenárióját alapvetően az afganisztáni misszió valós helyzetben is előfordult példáira alakították ki. Az egyes helyszíneken a csapásmérő repülőgép rávezetését különböző szintű parancsnokok hajtották végre angol nyelven.

A sikeresen végrehajtott foglalkozás jó példája volt a haderőnemek közötti együttműködésnek. Zárógondolatként dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka kiemelte a magabiztos szakmai angol nyelvtudás, a terepen való tájékozódás és térképismeret készségszintű elsajátításának szükségességét. A dandárparancsnok emellett fontosnak ítélte meg azt is, hogy minden szárazföldi alegységparancsnoknak képesnek kell lennie egy kicsit a pilóta szemszögéből gondolkoznia, amikor ilyen rávezetési feladatot kap.

Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2012. augusztus 08. 19:49:10
Túlélőtábort szervez a HM újságíróknak

A szaktárca a National Geographic Channellel összefogva indította el a 20 órás programot.

Húszórás kiképző tábort szervezett a honvédség magyar újságíróknak Táborfalván, a szaktárca a National Geographic Channel csatornával összefogva indította el szerda délután a programot. A 15 újságírónak alapvető túlélési technikákat (tájékozódás, vízkeresés, a víz ihatóvá tétele, tűzgyújtás, menedéképítés) kell alkalmazniuk a 20 órás feladat során.

A tábor apropója, hogy a csatorna ősszel indít egy túlélési praktikákkal foglalkozó műsort, és a minisztériummal való együttműködésének jegyében ennek "felvezetése" a táborfalvai program, de a honvédségnek is jó alkalom arra, hogy népszerűsítse a katonaságot.

A programon részt vesznek a 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj katonái is; ez a legnehezebb kiképzéssel járó speciális alakulat Magyarországon, több katonájuk Afganisztánban teljesít szolgálatot.
http://www.hirado...oknak.aspx
#2 | kukackac - 2012. augusztus 08. 20:29:11
És a Magyarok "nyilaival" mi lesz?!
Megtanulják azt is elkerülve túlélni?!
A lényeg már megint kimaradt a zsizsikoktatásban!

A katonák demoralizálása egyszerűen:

www.kephost.com/images4/2012/8/1/b8ko59a79rqtwrxz03lg.jpg

Ez rosszabb mint egy hasba lövés! :D 
#3 | Kedvesi - 2012. augusztus 09. 01:25:14
"A programon részt vesznek a 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj katonái is; ez a legnehezebb kiképzéssel járó speciális alakulat Magyarországon, több katonájuk Afganisztánban teljesít szolgálatot."

Hűha. Közben az oroszok ellen meg örülnének ha lyuk van a seggükön, egy Spetsnaz ellen meg állva szarnának a félelemtől.:) 
#4 | icebolt - 2012. augusztus 09. 02:08:47
Imre!
Lehet, hogy nekünk akarnak segíteni. Azt akarják ,hogy túléljük a dolgot.s_h 
#5 | icebolt - 2012. augusztus 09. 02:14:12
Kedvesi
www.motifake.com/image/demotivational-poster/0801/spetsnaz-demotivational-poster-1200266905.jpg

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.