Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Eml√©kezet√Ķ! Feljelent√©s H√°g√°ba! (Szigor√ļan terjeszteni! Magyar/Angol verzi√≥)International Court of Justice
Peace Palace
2517Kj The Hague
The Netherlands -Email-

Banki Ad√≥sok √Črdekv√©delmi Szervezet√©nek K√©pviselet√©ben
K√°sler √Ārp√°d (eln√∂k)
H-5711 Gyula, Fehér-Körös u. 69.
email:kaslerarpad@yahoo.com


Tisztelt Hágai Nemzetközi Bíróság!

Al√ļl√≠rott, K√°sler √Ārp√°d (sz√ľletett 1972. √©v j√ļli√ļs h√≥ 1. napj√°n, D√©v√°n, a.n. Luk√°cs Em√≠lia, magyar √°llampolg√°r, szem√©lyi azonos√≠t√≥ jel 1720701 0231) A Banki Ad√≥sok √Črdekv√©delmi Szervezet√©nek k√©pvisel√Ķjek√©nt,amely t√°rsadalmi szervezetet a B√©k√©s Megyei B√≠r√≥s√°g a 2817. sz√°m alatt nyilv√°ntart√°sba vett.

A Banki Ad√≥sok √Črdekv√©delmi Szervezete mint felperes megb√≠z√°s√°b√≥l az al√°bbiak t√°rgy√°ban √©s az al√°bbi keresettel fordulok a Tisztelt H√°gai Nemzetk√∂zi B√≠r√≥s√°ghoz.

I. A magukat „Magyar Korm√°nynak √©s Parlamentnek” nevez√Ķ hatalombitorl√≥k az elm√ļlt h√ļsz esztend√Ķben Magyarorsz√°got kifosztott√°k √©s gyarmati sorba s√ľllyesztett√©k. Ez√©rt haza√°rul√°suk, felhatalmaz√°s n√©lk√ľli hatalomgyakorl√°suk, a k√∂zvagyon int√©zm√©nyes√≠tett eltulajdon√≠t√°sa √©s √°tj√°tsz√°sa, valamint n√©pellenes cselekm√©nyek b√Ľnszervezetben t√∂rt√©n√Ķ sorozatos elk√∂vet√©se miatt ellen√ľk feljelent√©ssel √©lek.

Indokol√°s:
(Al√°bbiak - Link - Internetoldalon „Magyarorsz√°gnak nincs hat√°lyos Alkotm√°nya” c√≠m alatt olvashat√≥k)

1./ Magyarorsz√°g 1944. m√°rcius 19-√©n a n√©met csapatok bevonul√°s√°val elvesz√≠tette f√ľggetlens√©g√©t. A II. vil√°gh√°bor√ļ befejez√©s√©t k√∂vet√Ķen az orsz√°g szovjet megsz√°ll√°s al√° ker√ľlt, √©s ott is maradt 1991. j√ļnius 30-ig.

Magyarorsz√°g jelenlegi „ideiglenes” Alkotm√°ny√°nak el√Ķdje 1949-ben ker√ľlt bevezet√©sre. 1949 tavasz√°n a Magyar F√ľggetlens√©gi N√©pfront t√∂m√∂r√ľl√©s c√©ljak√©nt a prolet√°rdiktat√ļra, a munk√°s-paraszt hatalom megteremt√©s√©t √©s a szocializmus √©p√≠t√©s√©t jel√∂lte meg. Az 1947-es v√°laszt√°sokon csak a Szovjetuni√≥ magyarorsz√°gi kiszolg√°l√≥inak jel√∂ltjei indulhattak. A szovjet megsz√°ll√°s alatt bek√∂vetkezett hatalmi v√°ltoz√°sok 1949-re elvezettek a politikai √©s korm√°nyzati rendszer teljes √°talak√≠t√°s√°hoz. Ez fejez√Ķd√∂tt ki az 1949. √©vi XX.tv.-ben (Alkotm√°nyban) is, amely az 1936. √©vi buharini alkotm√°ny mint√°j√°ra k√©sz√ľlt a Magyarorsz√°gon „ideiglenesen” √°llom√°soz√≥ szovjet csapatok h√°tt√©rt√°mogat√°s√°val.

2./ Negyven √©v diktat√ļra ut√°n a m√©g k√°d√°ri Magyarorsz√°gon, az 1989. szeptember 18-√°n al√°√≠rt meg√°llapod√°st k√∂vet√Ķ h√≥napban a bolsevik n√≥menklat√ļra Orsz√°ggy√Ľl√©se fesz√≠tett munk√°val t√∂rv√©nybe iktatta a frissen alakult, tags√°got szinte teljesen n√©lk√ľl√∂z√Ķ p√°rtok √°ltal kialak√≠tott Nemzeti Kerekasztal √©s az Magyar Szocialista Munk√°sp√°rt k√∂z√∂tt folytatott t√°rgyal√°sok eredm√©nyeit. A meg√°llapod√°sok t√∂bbs√©g√©t v√°ltozatlan form√°ban fogadt√°k el. A folyamat megkoron√°z√°sak√©nt 1989. okt√≥ber 23-√°n Sz√Ľr√∂s M√°ty√°s az Orsz√°gh√°z erk√©ly√©r√Ķl kiki√°ltotta a Magyar K√∂zt√°rsas√°got.

Mihail Gorbacsov, a Szovjetuni√≥ kommunista p√°rtj√°nak f√Ķtitk√°ra, „peresztrojk√°t” hirdetett, mely a Szovjetuni√≥, a Vars√≥i Szerz√Ķd√©s √©s a KGST sz√©thull√°s√°t eredm√©nyezte. A felszabadul√≥ nemzet√°llamok el√Ķtt megny√≠lt az √ļt, az alkotm√°nyos rendj√ľk helyre√°ll√≠t√°s√°ra, de Magyarorsz√°gon nem ez t√∂rt√©nt! Haz√°nk az egyetlen a volt szocialista orsz√°gok k√∂z√ľl, ahol olyan alkotm√°ny van hat√°lyban, amely katonai megsz√°ll√°s alatt j√∂tt l√©tre. 1989-ben csak politikai √©rtelemben szak√≠tottunk a kor√°bbi rendszerrel, alkotm√°nyos szempontb√≥l nem!

3./ A magyar gondolkod√°s szerint az Alkotm√°nyt nem az aktu√°lis hatalom dikt√°lja tetsz√©se szerint. A hatalom alkotm√°nyos legitim√°ci√≥ja nem valamely pillanatnyilag kialakult, t√∂bbs√©gi elv√Ľ legalit√°sra t√°maszkodik, hanem a kultur√°lis, identit√°sbeli √∂r√∂k emberi alkotm√°nyos igazs√°goknak, alkotm√°nyos √©rt√©keknek val√≥ megfelel√©st, megfelel√©si t√∂rekv√©s√©t jelenti!

4./ A Szent Korona 1978-as hazasz√°ll√≠t√°sa felveti a magyar t√∂rt√©nelmi k√∂zjog √ļjra√©rt√©kel√©s√©nek, a nyugat-eur√≥pai jogi form√°kkal √©s √©rt√©kekkel egy√ľttes, m√©lt√≥ kezel√©s√©nek nemcsak lehet√Ķs√©g√©t de k√∂teless√©g√©t is! Elemi ig√©ny√Ľ k√∂vetelm√©ny azt, hogy Magyarorsz√°g Szent Koron√°ja – a f√Ķhatalom teljess√©g√©t jelent√Ķ √©s jelk√©pez√Ķ, a t√°rsadalmi b√©ke √©s egyens√ļly l√©trehoz√°s√°ra √©s megtart√°s√°ra alkalmas k√ľl√∂nleges √°llamszem√©lyis√©gk√©nt – megkapja soha meg nem sz√Ľnt jogalanyis√°g√°nak elismer√©s√©t!

5./ A kommunista hatalom kor√°bbi k√©pvisel√Ķi „Alkotm√°nyuk” alapj√°n kiz√°rt√°k Magyarorsz√°g n√©p√©t a korm√°nyz√°sb√≥l. Az az oligarchia, amely 1945 ut√°n megszerezte a hatalmat, 1989-ben is t√∂rv√©nyes√≠tette mag√°t. Ez azt is jelenti, hogy a kommunista hatalom √°ltal elk√∂vetett b√Ľncselekm√©nyek √©s m√°s jogszer√Ľtlens√©gek is el√©v√ľltek, de √≠gy az √°llam elad√≥s√≠t√°sa vagy az √°llamos√≠t√°s, majd a spont√°n privatiz√°ci√≥ is t√∂rv√©nyess√© v√°lt √©s jogilag vitathatatlann√° tett√©k. A rendszerv√°lt√°skor elmaradt az alkotm√°nyos tiszta lappal kezd√©s. Miut√°n a m√ļlt rendszert ut√≥lag t√∂rv√©nyess√© k√≠v√°nt√°k tenni, a k√∂z√∂ss√©g nem kapott alkotm√°nyos lehet√Ķs√©get, hogy a m√ļlt egyes dolgain jav√≠tson, v√°ltoztasson megmarad√°sa √©rdek√©ben. A mai rendszer sz√≥ban ugyan el√≠t√©li a r√©gi rendszert, tetteivel m√©gis jogfolytonoss√°got v√°llal vele.

K√©rem a jog √©s hatalom felhatalmaz√°s n√©lk√ľli bitorl√≥inak a H√°gai Nemzetk√∂zi B√≠r√≥s√°g el√© √°ll√≠t√°s√°t!

II. A Lisszaboni szerz√Ķd√©st magyar r√©szr√Ķl al√°√≠r√≥k ellen - akik minden f√©l √°ltal tudottan nem rendelkeztek nemzetk√∂zi szerz√Ķd√©s al√°√≠r√°s√°hoz sz√ľks√©ges legitim√°ci√≥val – haza√°rul√°suk miatt feljelent√©ssel √©lek!

Indokol√°s:

1./ 2006 tavasz√°n Magyarorsz√°gon orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķ v√°laszt√°sok zajlottak. A v√°laszt√°sok el√Ķtt a v√°laszt√≥polg√°rok nem kapt√°k meg a d√∂nt√©shez sz√ľks√©ges inform√°ci√≥kat, a korm√°ny arra val√≥ hivatkoz√°ssal, hogy az alkalmas lenne az eredm√©nyek befoly√°sol√°s√°ra, elhallgatta a k√∂lts√©gvet√©s √°llapot√°t, csak a sz√°mukra gy√Ķzelmet hoz√≥ voksol√°s ut√°n ismerhette meg a lakoss√°g a lehangol√≥ adatokat. (A Btk 211. szakasz√°nak e) pontja b√Ľncselekm√©nyk√©nt hat√°rozza meg a v√°laszt√°s sor√°n megt√©veszt√©ssel t√∂rt√©n√Ķ befoly√°sol√°st! Gyurcs√°ny Ferenc minisztereln√∂k, √©s Veres J√°nos p√©nz√ľgyminiszter, a v√°laszt√°sok el√Ķtt t√∂bb m√©di√°ban is kijelentett√©k, hogy nem hozz√°k nyilv√°noss√°gra a k√∂lts√©gvet√©s √°llapot√°t √©s a munkan√©lk√ľli helyzet alakul√°s√°t, ezzel a v√°laszt√°si csal√°s √©s a v√°laszt√°s megt√©veszt√©ssel t√∂rt√©n√Ķ befoly√°sol√°s√°nak b√Ľntett√©t k√∂vett√©k el!)

A választásokon vesztes ellenzéki párt, a Fidesz a választási csalás miatt eljárást kezdeményezett, amely nem vezetett eredményre.

2./ 2006. szeptember 17-√©n a sajt√≥ban napvil√°got l√°tott Gyurcs√°ny Ferenc minisztereln√∂knek a v√°laszt√°sok ut√°n egy h√≥nappal elhangzott balaton√∂sz√∂di besz√©de (1.sz. mell√©klet), melyb√Ķl kider√ľl, hogy hazugs√°gok sor√°val hitette el a lakoss√°ggal, hogy az √°ltala vezetett kabinet korm√°nyoz, tr√ľkk√∂k sz√°zaival keltette az orsz√°g stabilit√°s√°nak l√°tszat√°t. Magyarorsz√°gon nem az eur√≥pai m√©rc√©nek megfelel√Ķ elj√°r√°ssal maradt hatalmon a balliber√°lis oldal, ami napvil√°gra ker√ľl√©se ut√°n zavarg√°sokat eredm√©nyezett a f√Ķv√°rosban. A tiltakoz√°sokat brut√°lis rend√Ķri er√Ķszakkal vert√©k sz√©t, aminek az EU tag√°llamok vezet√Ķi is tan√ļi lehettek, hiszen az 1956-os esem√©nyek √©vfordul√≥j√°ra 2006 okt√≥ber√©ben rendezett √ľnneps√©gsorozatr√≥l a k√ľlf√∂ldi deleg√°ci√≥k a kialakult magas biztons√°gi kock√°zatra tekintettel id√Ķ el√Ķtt t√°voztak. (Egy √©v eltelt√©vel ezen √°llamok vezet√Ķi m√©gis elfogadt√°k a csal√°ssal √©s er√Ķszakkal hatalomban maradtakat t√°rgyal√≥ f√©lk√©nt, ami felveti az uni√≥s adminisztr√°ci√≥ √©s a t√∂bbi tag√°llam vezet√Ķinek felel√Ķss√©g√©nek k√©rd√©s√©t is.)

3./ A Lisszaboni szerz√Ķd√©st a magyar parlament k√©pvisel√Ķi – n√©pszavaz√°s n√©lk√ľl - gyakorlatilag egyhang√ļlag elfogadt√°k m√©g az el√Ķtt, hogy a hiteles ford√≠t√°st elolvashatt√°k volna. A v√°laszt√°si csal√°s miatt sikertelen√ľl tiltakoz√≥ Fidesznek most lehet√Ķs√©g√©ben √°llt volna, hogy a hazugs√°ggal hatalmon maradt minisztereln√∂k √©s k√ľl√ľgyminisztere √°ltal al√°√≠rt szerz√Ķd√©sre nemmel szavaz, √©s ak√°r br√ľsszeli seg√≠ts√©ggel kik√©nyszer√≠ti az eur√≥pai norm√°k magyarorsz√°gi tiszteletben tart√°s√°t, de nem √©ltek ezzel a lehet√Ķs√©ggel, ink√°bb olvasatlanul √Ķk is al√°√≠rt√°k a szuver√©n Magyarorsz√°got gyakorlatilag megsz√ľntet√Ķ szerz√Ķd√©st. (Megjegyzem, hogy haz√°nkban az √∂nkorm√°nyzati k√©pvisel√Ķ test√ľletek telep√ľl√©s√ľk √∂nrendelkez√©si jog√°t √©rint√Ķ k√©rd√©sekben n√©pszavaz√°st k√∂telesek ki√≠rni.)

K√©rj√ľk a Tisztelt B√≠r√≥s√°got, √°llap√≠tsa meg, hogy a Magyar K√∂zt√°rsas√°g szempontj√°b√≥l a Lisszaboni Szerz√Ķd√©s √©rv√©nytelen!

Magyarorsz√°g az elm√ļlt t√∂rt√©nelmi id√Ķszakban l√©tez√©s√©nek hat√°rmezsgy√©j√©re ker√ľlt. M√°ra egy megcsonkolt, kifosztott nemzett√© v√°lt, amely marad√©k javai√©rt olyanokkal k√©nytelen versenyezni, akik t√∂rt√©nelmileg szerencs√©sebb helyzetb√Ķl indulhattak, √©s akikben nincs annyi sportszer√Ľs√©g sem, hogy eg√©szs√©gesk√©nt ne a paraolimpiai j√°t√©kokr√≥l vigy√©k el az √∂sszes tr√≥fe√°t.

Magyarorsz√°g polg√°rainak a nemzetk√∂zi jogi norm√°k szerint is joguk van saj√°t sorsuk ir√°ny√≠t√°s√°ba val√≥ belesz√≥l√°sra, melyre a jelenlegi illegitim, az orsz√°g kifoszt√°s√°ban r√©sztvev√Ķk √°ltal kre√°lt „Alkotm√°ny” nem ny√ļjt lehet√Ķs√©get.

A Magyar Nemzet sorsa jobbra ford√≠t√°sa √©rdek√©ben m√°r minden b√©k√©s eszk√∂zzel megpr√≥b√°lkozott. Eredm√©nyt pr√≥b√°lkoz√°saink nem hoztak. Kifosztva, idegen hatalmak √°ltal megsz√°llva, rohamosan fogyva √©l√ľnk Eur√≥pa k√∂zep√©n.

Ez√©rt k√©rj√ľk a Tisztelt B√≠r√≥s√°got, mondja ki nemzet√ľnk √∂nrendelkez√©shez val√≥ jog√°t, hogy azzal √©lhess√ľnk, miel√Ķtt elt√Ľnn√©nk a t√∂rt√©nelem s√ľllyeszt√Ķj√©ben.

Kelt: Gyula, 2010 m√°rcius 02.-√°n

Tisztelettel:
K√°sler √Ārp√°d BA√ČSZ eln√∂ke

1. sz√°m√ļ mell√©klet

Gyurcs√°ny Ferenc teljes balaton√Ķsz√∂di besz√©d√©nek √≠rott v√°ltozata
2006. m√°jus 26-√°n hangzott el √ēsz√∂d√∂n

„Az, amit el tudtam nektek mondani, itt egy √≥r√°ban, s√Ķt tal√°n t√∂bb is volt, mint egy √≥ra, az term√©szetesen nem az eg√©sz politik√°nk, az term√©szetesen nem k√©pes mag√°ban foglalni egy sor dolgot, amelyet meg kell tenni, √©s nem k√©pes visszaadni az egy√©bk√©nt sz√ľks√©ges kommunik√°ci√≥nak azt a sokr√©t√Ľs√©g√©t, ami kell a sikerhez. Ezzel egy√ľtt is a figyelmeztet√©st √©s a tan√°csokat ez √ľgyben k√∂sz√∂nj√ľk sz√©pen. Ha √Ķszinte vagyok hozz√°tok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk k√©ts√©gekkel, hogy a magabiztoss√°g m√∂g√∂tt ott van az √Ķrl√Ķd√©s √©s a gy√∂tr√Ķd√©s. Eg√©szen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csin√°lunk, az nem lesz t√∂k√©letes. Hogy egy sor √ľgyben fogalmam sincsen, hogy melyik, nem a hatodik l√©p√©s, m√©g a harmadikat sem tudom. Tudom az els√Ķ kett√Ķt. √Čs egyszerre kell megpr√≥b√°lni el√Ķrevinni ezeket az √ľgyeket, fenntartani k√∂z√∂tt√ľnk az egy√ľttm√Ľk√∂d√©st, a j√≥hiszem√Ľs√©get, biztos√≠tani a koal√≠ci√≥s partner t√°mogat√°s√°t, f√∂lk√©sz√≠teni a legbefoly√°sosabb lapok vezet√Ķit √©s vezet√Ķ publicist√°it, hogy mire sz√°m√≠thatnak, bevonni √Ķket ebbe a folyamatba. Megtanulni nem f√∂lszisszenni minden pillanatban √©s menni el√Ķre. Dehogy tudom kisz√°molni minden l√©p√©s√ľnknek a k√∂vetkezm√©ny√©t. Nem tudjuk! Nincsen ennyi kapacit√°sunk. Azt az igazs√°g, hogy csak reggel 7 √≥r√°t√≥l √©jjelig dolgozik az eg√©sz csapat, √©s hi√°ba, egy pont ut√°n nem lehet sz√©les√≠teni. Nem tudjuk 12-15 embern√©l t√∂bben k√∂r√ľl√ľlni azt az asztalt, amelyn√©l meg kell √°llapodni korm√°nyzati emberekkel, miniszt√©riumi emberekkel meg szak√©rt√Ķkkel. Nem tudjuk. Ennyi tehets√©g√ľnk van gyerekek!

Amit meg lehetett csin√°lni az elm√ļlt egy h√≥napban, azt megtett√ľk. Amit az azt megel√Ķz√Ķ h√≥napokban titokban meg lehetett csin√°lni √ļgy, hogy nehogy a v√°laszt√°si kamp√°ny utols√≥ heteiben el√Ķker√ľljenek olyan pap√≠rok, hogy mire k√©sz√ľl√ľnk, azt megtett√ľk. √ögy √Ķrizt√ľk a titkot, hogy mik√∂zben tudtuk, √©s ti is tudt√°tok, hogy ha el fog j√∂nni a v√°laszt√°si gy√Ķzelem, ut√°na nagyon neki kell √°llni, hogy soha ilyen probl√©m√°nk nem volt. √ögy √Ķrizt√ľk a politikai egys√©get tavaly ny√°r √≥ta, √©s m√∂g√∂tte mondjuk a szakmapolitikai egys√©get, mint soha az elm√ļlt √©vekben. Vagy tal√°n sose. Term√©szetesen mindaz, amit tudunk, az anyagaink kidolgozotts√°gi foka, hagy maga ut√°n k√≠v√°nnival√≥t. Igen, igazatok van. Pontosan tudjuk mi azt, hogy rengeteg kock√°zattal n√©z√ľnk szembe. Amikor azt mondj√°tok nekem, hogy vigy√°zzunk oda, mert az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g visszak√ľldhet dolgokat, tudjuk mi ezt. Nem baj, hogy mondj√°tok, de higgy√©tek el, tudjuk. Egy nagyon sz√Ľk csapat dolgozik Petr√©tei J√≥ska m√∂g√∂tt, mert hogy nem engedhetj√ľk be a miniszt√©rium eg√©sz√©re ebbe a f√°zisban m√©g, 5-6-7 ember reggelt√Ķl √©jszak√°ig, a sz√≥ legszorosabb √©rtelm√©ben, hogy nehogy baj legyen.

√ēr√ľletbe kergetj√ľk egym√°st bizonyos pontokon, hogy √∂sszeszedj√ľk a sz√ľks√©ges mennyis√©g√Ľ p√©nzt a kolleg√°kkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztet√©sek, h√ļzzatok m√°r a [khmm] ezzel! Gyer√ľnk el√Ķre! Nincsen sok v√°laszt√°s. Az√©rt nincsen, mert elk√ļrtuk. Nem kicsit, nagyon. Eur√≥p√°ban ilyen b√∂szmes√©get m√©g orsz√°g nem csin√°lt, amit mi csin√°ltunk. Meg lehet magyar√°zni, nyilv√°nval√≥an v√©gig hazudtuk az utols√≥ m√°sf√©l-k√©t √©vet. Teljesen vil√°gos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk t√ļl az orsz√°g lehet√Ķs√©gein, hogy azt, mi azt nem tudtuk kor√°bban elk√©pzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista P√°rt √©s a liber√°lisok k√∂z√∂s korm√°nyz√°sa valaha is megteszi. √Čs k√∂zben egy√©bk√©nt nem csin√°ltunk semmit n√©gy √©vig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelent√Ķs korm√°nyzati int√©zked√©st, amire b√ľszk√©k lehet√ľnk azon t√ļl, hogy a szarb√≥l visszahoztuk a korm√°nyz√°st a v√©g√©re. Semmit. Ha el kell sz√°molni az orsz√°gnak, hogy mit csin√°ltunk n√©gy √©v alatt, akkor mit mondunk?

Term√©szetesen a dolog az nem sz√©pen, nyugodtan, apr√≥l√©kosan fel√©p√≠tett. Nem. Nem. √ēr√ľlt l√≥hal√°l√°ban k√©sz√ľl, mert egy darabig nem csin√°lhattuk, nehogy kider√ľlj√∂n, most meg m√°r olyan rohadtul kell csin√°lnunk, hogy majdnem belegebed√ľnk. Azt√°n lassan f√∂lbukunk. Mert nem b√≠rjuk jobbra a temp√≥t. Ez a helyzet. K√∂zben meg kell √°llapodni m√©g a szabaddemokrat√°kkal, meg m√©g miniszteri probl√©m√°k, meg ismeritek. N√©zz√©tek, a dolog az √ļgy √°ll, hogy a legr√∂videbb t√°von nincsen v√°laszt√°s. Veres Janinak igaza van. Lehet m√©g egy picik√©t itt tesza-tosz√°skodni, de nem sokat. Gyorsan elj√∂tt az igazs√°g pillanata. Az isteni gondvisel√©s, a vil√°ggazdas√°g p√©nzb√Ķs√©ge, meg tr√ľkk√∂k sz√°zai, amir√Ķl nyilv√°nval√≥an nektek nem kell tudni, seg√≠tette, hogy ezt t√ļl√©lj√ľk. Nincsen tov√°bb. Nincsen. √Čs persze m√©g gondolkodhatunk nagyon sok√°ig, meg [khmm] sok elemz√©st el lehet v√©gezni, hogy melyik t√°rsadalmi csoportot hogy fogja v√©gezni. Azt tudom nektek mondani, nem tudunk m√©g hetekig elemezni gyerekek. Nem tudunk. Az els√Ķ nap meg kell mondani, hogy mit kell csin√°lni az√©rt, hogy ebb√Ķl m√©g id√©n kiigaz√≠t√°s legyen. Hogy szeptember elsej√©t√Ķl bizonyos ad√≥jogszab√°lyok √©letbe l√©phessenek. Elemezgethetek √©n m√©g egy p√°r h√©tig, azt√°n majd j√∂nnek, akiknek az a szakm√°juk, √©s azt mondj√°k, hogy √Ķk m√°r elemezt√©k. Magyarorsz√°g le van √≠rva.

Ez√©rt annak az el√Ķrebocs√°t√°s√°val, amit csin√°lunk, az messze nem t√∂k√©letes, nem tudok nektek B verzi√≥t mondani. Aki a Magyar Szocialista P√°rt k√∂rny√©k√©n befoly√°sos v√©lem√©nyform√°l√≥ makrogazdas√°gi √ľgyekben, Kornait√≥l Bokrosig, B√©k√©st√Ķl Sur√°nyiig, V√©rtest√Ķl a j√≥ √©g tudja kicsod√°ig, azokkal v√©gig besz√©lt√ľk, v√©gig szenvedt√ľk, v√©gig √ľv√∂lt√∂zt√ľk. √Čs azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy √∂tlettel tal√°lkozom. H√Ľ, a h√©tsz√°z√°t neki! √Čs kider√ľl, hogy m√©g a legnagyobbak is, a legt√∂bbre tartottak is sz√°zmilli√°rdos nagys√°grend√Ľ t√©ved√©sekben vannak. Vess√ľnk ki ingatlanad√≥t mindenkire! Tudj√°tok, hogy mennyi j√∂n be ingatlanad√≥b√≥l, ha minden ingatlant megad√≥ztatunk, ami √∂tmilli√≥ forintn√°l dr√°g√°bb? Alacsony √©rt√©khat√°rt mondtam, nem sz√°zmilli√≥t. √Ėt√∂t. √Čs egy√©bk√©nt m√©g odaadjuk az √∂nkorm√°nyzatoknak azt az 52 milli√°rdot, ami a kommun√°lis ad√≥b√≥l bej√∂n, mert akkor azt oda kell nekik adni, az az √Ķ bev√©tel√ľk. Az eg√©sz sztorinak az egyenlege kevesebb, mint 20 milli√°rd forint.

Magyarorsz√°g tal√°n legbefoly√°sosabb √ľzletembere Demj√°n S√°ndor. Hatalmas nagy hanggal, hogy Ferik√©m, olvasom a Sark√∂zy tanulm√°nyban, hogy ha minden h√°tt√©rint√©zm√©nyt bez√°runk, akkor 700-800 milli√°rd forintot fogunk megtakar√≠tani. Mondom Sanyik√°m, norm√°lis vagy te? H√°t legal√°bb te tudhatn√°l sz√°molni, √°ldjon meg a j√≥ isten! Odaj√∂n Sur√°nyi Gyuri bar√°tunk, hogy √Ķ neki megvan, hogyan kell √°talak√≠tani √ļgy a minim√°lb√©r ad√≥mentess√©g√©t, hogy k√∂zben fent lehessen tartani az igazs√°goss√°got. √Čs dolgozunk sok√°ig vele. Vagy elk√ľldi a pap√≠rj√°t, amelyen kisz√°molja, √©s kider√ľl, hogy minden nagyon j√≥, csak azt nem tudja, hogy l√©tezik az ad√≥j√≥v√°√≠r√°s int√©zm√©nye ma Magyarorsz√°gon, √©s azt is √°t kell alak√≠tani, √©s az 230 milli√°rd forint √∂sszess√©g√©ben. Ja? H√°t, ha a 200 milli√°rd forint benne van a pakkban, akkor √ļgy m√°r nincsen megold√°sunk. √Āltal√°ban sok j√≥ √∂tlet van eg√©szen addig, am√≠g nem kell sz√°molni. Amikor sz√°molni kell, akkor elfogy a tudom√°ny. √Āltal√°ban sok kritika van, hogy a rendszer nem el√©gg√© kerek, nem el√©gg√© konzisztens, mindenkinek van √∂tlete, hogy akkor mit vegy√ľnk ki bel√Ķle, hogy a marad√©k konzisztensebb legyen, √©s m√°ris √©ppen csak harmadannyi p√©nz van, mint amennyit √∂ssze kell szedni. Ja, √ļgy √©n is tudok konzisztens rendszert. Csak az a probl√©m√°m, hogy nem 50 milli√°rdot kell √∂sszeszedni, hanem nem mondom meg, hogy mennyit. H√°t ez a baj. R√°ad√°sul mindezt valahol √ļgy kell megtenni, hogy amit akarunk csin√°lni hossz√ļ t√°von, azt ne keresztbe verje. Gyerekek, nem vagyunk t√∂k√©letesek! Egy√°ltal√°n nem. Nem is lesz√ľnk. Nem tudom nektek azt mondani, hogy minden rendben lesz. Azt tudom nektek mondani, amit mondtam az utols√≥ egy √©vben, hogy ami tisztess√©ggel megcsin√°lhat√≥, ami a tehets√©g√ľnkb√Ķl kitelik, mert nem j√°tszunk k√ľl√∂nleges meccseket, mert az energi√°inkat nem arra ford√≠tjuk, hogy egym√°ssal szarakodjunk, mert nincsenek k√ľl√∂n √©rdekek, amik egy√©bk√©nt nem b√≠rn√°k ki k√∂z√∂tt√ľnk a nyilv√°noss√°got, mert nem valamit akarok veletek elint√©zni.

Az a csapat, akire r√°b√≠zt√°tok ennek az oldalnak a vezet√©s√©t, az a csapat k√©pes nagyj√°b√≥l erre a teljes√≠tm√©nyre. K√©pes nagyj√°b√≥l programot adni. Lehet, hogy van egy m√°sik csapat, amelyik tud m√°st. Nem tudunk, nem tudunk enn√©l t√∂bbet √©s enn√©l jobbat. Nem lesz√ľnk r√° k√©pesek. Ha belegebed√ľnk, akkor se. Nagy munka van, tisztess√©ges munka van egym√°s k√∂z√∂tt, musz√°j megcsin√°lni. Nem besz√©lek az √öj Magyarorsz√°gr√≥l, a fejleszt√©sekr√Ķl, hat√°ron t√ļli magyarokr√≥l, egyh√°zakhoz f√Ľz√Ķd√Ķ kapcsolatokr√≥l √©s m√©g ezer dologr√≥l, mert a nagyhoz k√©pest ma nem ez a legfontosabb. Mindegyikben √©rdemi, jelent√Ķs √©s m√©ly javaslataink lesznek. Egyik-m√°sik meglepet√©st is fog okozni. De az eg√©szhez k√©pest, amit el kell d√∂nten√ľnk egym√°s k√∂z√∂tt, nem ez a legfontosabb. Reform vagy buk√°s, nincs m√°s. √Čs amikor azt mondom, hogy buk√°s, akkor besz√©lek Magyarorsz√°gr√≥l, besz√©lek a baloldalr√≥l, √©s nagyon √Ķszint√©n mondom nektek, besz√©lek magamr√≥l is. √Čs akarok most egyetlen egyszer mondani nektek h√°rom percet. Ezt legfeljebb m√©g egyszer fogom √©n elmondani nektek.

Fantasztikus dolog politik√°t csin√°lni. Fantasztikus. Fantasztikus egy orsz√°got vezetni. Az utols√≥ m√°sf√©l √©vet az√©rt tudtam √©n szem√©ly szerint csin√°lni, mert egy dolog ambicion√°lt, √©s egy dolog f√Ľt√∂tt: visszaadni a baloldalnak a hit√©t, hogy megcsin√°lhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtani a fej√©t ebben a [khmm] orsz√°gban. Hogy nem kell beszarni Orb√°n Viktort√≥l meg a jobboldalt√≥l, √©s tanulja most m√°r meg mag√°t, nem √Ķ hozz√°juk m√©rni, hanem a vil√°ghoz. Ez adta a hitet, hogy mi√©rt √©rdemes ezt csin√°lni. Nagy dolog volt, im√°dtam, √©letem legjobb r√©sze volt. Most az adja, hogy t√∂rt√©nelmet csin√°lunk. Nem a t√∂rt√©nelem k√∂nyveknek, arra szarok, egy√°ltal√°n nem √©rdekel, hogy benne lesz√ľnk-e. Hogy √©n szem√©ly szerint egy√°ltal√°n nem √©rdekel. Csin√°lunk-e valami nagyot. Azt mondjuk-e, hogy a [khmm] rohadt √©letbe, j√∂ttek p√°r napig, meg mert√©k tenni, √©s nem szarakodtak azon, hogy hogy a francba lesz majd az √ļtk√∂lts√©g elsz√°mol√°sunk, [khmm] meg! J√∂ttek p√°rak, akik nem szarakodtak azon, hogy akkor a megyei √∂nkorm√°nyzatban lesz-e majd hely√ľk, vagy nem. Hanem meg√©rtett√©k, hogy m√°sr√≥l sz√≥l ez a [khmm] orsz√°g! Hogy meg√©rtik azt, hogy az√©rt √©rdemes politikusnak lenni itt a XXI. sz√°zad elej√©n, hogy csin√°ljunk egy m√°sik vil√°got! Csak az√©rt! Egzisztenci√°t lehet m√©g tal√°lni sokat.

Tudom, hogy nekem ezt k√∂nny√Ľ mondani. Tudom, ne v√°gj√°tok mindig a k√©pembe! De csak ez√©rt √©rdemes! Majdnem beled√∂gl√∂ttem, hogy m√°sf√©l √©vig √ļgy kellett tenni, mintha korm√°nyoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, √©jjel, meg este. Nem akarom tov√°bb csin√°lni! Vagy megcsin√°ljuk, √©s van hozz√° egy emberetek, vagy m√°ssal kell csin√°lni! Soha egy darab interj√ļt nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogy ha vit√°val fogunk elv√°lni egym√°st√≥l. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt b√°ntani. Soha. De csak az√©rt √©rdemes csin√°lni, hogy hozz√°ny√ļljunk a nagy dolgokhoz. Elmagyar√°zni √©s majd hossz√ļ bizotts√°gokban √ľcs√∂r√∂gni, √©s majd √ļj munkabizotts√°got tartani, azt√°n majd kider√≠teni, hogy soha egyetlen egy t√∂rv√©nyben nem tudunk meg√°llapodni, mert √ļjra csak azok a kompromisszumok sz√ľletnek, ami l√©nyeg√©ben a semmittev√©s kompromisszuma, hogy f√∂nnmaradjon, amely eddig volt, mert minden m√°s s√©rti valakinek az √©rdek√©t, ahhoz m√°sik madame kell. Ez az √©n im√°datomat nem fogja megv√°ltoztatni. Egy√°ltal√°n nem. √Čn nem fogok naponta fel√°llni. Volt ilyen minisztere Horn Gyul√°nak is, aki mindig le akart mondani. Volt ilyen minisztereln√∂k-el√Ķd√∂m is, aki √°lland√≥an elmondta, hogy √©n nem ilyen pasi vagyok. Am√≠g van benne er√Ķ, √©s megy√ľnk el√Ķre, addig igen, √©s egyszer meg nagyon cs√∂ndben elmegyek. Nem √©rdemes m√°s√©rt.

Mindenki d√∂ntse el mag√°ban, hogy 4-500 ezer forint√©rt csin√°lja a dolgot, ami [khmm] fontos, k√ľl√∂n√∂sen, ha az embernek m√°r nincsen m√°s szakm√°ja, csak ez, tudom √©n. Hogy k√©pes-e az elm√ļlt 15 √©v √∂sszes t√∂rt√©net√©n fel√ľlemelkedni √©s megk√∂tni √ļj v√©deket, vagy azt gondolja, hogy ez is egy olyan n√©gy √©v lesz, hogy a francba, t√ļl√©lt√ľk az eddigit is, most is t√ļl lesz√ľnk. Volt el√©g minisztereln√∂k√ľnk, ezen a pasin is t√ļl lesz√ľnk majd. Mi √ļgy is maradni szoktunk. Lehet, √©s azt is mondom, hogy ez egy legitim √©rvel√©s, √©s nem is b√°nt. Egy√°ltal√°n nem. Egy√°ltal√°n nem. Van ebben a frakci√≥ban nem egy minisztereln√∂knek alkalmas ember. √Čn azt mondom, hogy vegyen mindenki nagy leveg√Ķt, igyon [khmm] sok bort, aludjon egy-k√©t √©jszak√°t √©s d√∂ntse el mag√°ban, ha mindenki csak ugyanazt tudja mondani, amit az elm√ļlt √©vekben mindig mondott, √©s nem jut el od√°ig, hogy na, a franc egye meg, lehet, hogy m√°st kell mondani, mint amit mondtam √∂t √©ven kereszt√ľl, mert l√°that√≥lag soha nem tudtunk meg√°llapodni egym√°ssal. Mert ha mind a 190 ugyanazokat a mondatokat mondja, mint amit az elm√ļlt √©vekben mondott, akkor ugyan√ļgy nem fog t√∂rt√©nni semmi, mert ugyan√ļgy nem tudunk meg√°llapodni. [khmm] meg, ugyan nem √©rtek egyet, de elengedem el√Ķsz√∂r. Csin√°lj√°k!

M√°skor meg azt, m√°sik engedje el, hogy hadd csin√°lhassa. Az nem reform, hogy a t√∂bbiek v√°ltozzanak meg. Az nem reform, hogy egy√©bk√©nt ki√°llunk √©s mondjuk a n√©pnek a mantr√°t. Az a reform, hogy hajland√≥ak vagyunk mi is egy sor ponton √°t√©rt√©kelni mindazt, amit eddig gondoltunk √©s tett√ľnk. √Čs ehhez k√©pest az els√Ķ h√≥napoknak a dolga, a kiigaz√≠t√°s dolga, az csak szimpla k√©nyszer. Be kell valljam. Ott t√©vedtek, ha azt hiszitek, hogy van v√°laszt√°sotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a v√°laszt√°s, hogy megpr√≥b√°ljuk befoly√°solni, hogy mi t√∂rt√©nik, vagy r√° fog omlani, a francba. A megold√°s biztosan nem t√∂k√©letes, igazatok van. Biztosan nem. Csak nem tudunk jobbat. Olyat, amiben meg tudunk √°llapodni a szakma nagy r√©sz√©vel, akivel el tudjuk fogadtatni a piacokkal, el tudjuk fogadtatni a koal√≠ci√≥s partnerrel, √©s n√°lunk, akik ezt egy p√°ran a tetej√©n csin√°lj√°k a B√©l√°t√≥l a Veres Janiig, Kiss P√©tert√Ķl az Ildik√≥ig, Szekeres Imr√©t√Ķl a Hillerig, meg mondjuk velem, nagyj√°b√≥l elhissz√ľk, hogy k√∂r√ľlbel√ľl j√≥. Mert ezeknek el kell hinni. Egyed√ľl k√ľl√∂n-k√ľl√∂n tudunk m√°st is, csak nem k√ľl√∂n-k√ľl√∂n vagyunk, hanem ott √ľl√ľnk tizenegy n√©h√°nyan az asztal k√∂r√ľl √©s el kell fogadni. √Čn azt gondolom, hogy meg lehet csin√°lni.

Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek. Igen, lesznek. Lesznek t√ľntet√©sek, lesznek. Lehet t√ľntetni a Parlament el√Ķtt, el√Ķbb-ut√≥bb megunj√°k, hazamennek. Csak akkor lehet v√©gigcsin√°lni, ha a l√©nyegben hisznek √©s a l√©nyegben van egyet√©rt√©s. Kiker√ľlni a konfliktusokat, √∂nmagunk k√∂z√∂tt, megijedni att√≥l, hogy egy√©bk√©nt s√©rt√ľnk √©rdekviszonyokat, akkor nem szabad elkezdeni. Nem szabad. Semmihez nem ragaszkodunk, √ļgy nem igaz, hogy √©n ahhoz ragaszkodom, hogy van egyvalami a fejemben, hogy annak kell lenni az eg√©szs√©g√ľgyben, annak kell lenni, az iz√©. Dehogy! √Čn ezeket a besz√©lget√©seket szervezem, medi√°lom. Nyitom ki a pasikat, hogy mondj√°k el, hogy mi van benn√ľk Nem dikt√°lom, nem igaz. Ha dikt√°lom, akkor, amikor le akarnak lassulni, √©s nem akarnak meg√°llapodni. Hogy gyer√ľnk a h√©tsz√°z√°t, el√Ķre! Ezt tartom a dolgomnak. √Čs amiben meg√°llapodtunk, akkor ne engedjem, hogy lelassuljanak. Nem arr√≥l sz√≥l, hogy nekem van egy A-Z-ig meg√≠rt forgat√≥k√∂nyvem Magyarorsz√°gra, √©s azt mondom, hogy ki fogom bel√Ķletek verni. Francot! Van A-Z-ig forgat√≥k√∂nyvem, hogy hogyan lehet a szocialist√°kban ott l√©v√Ķ hihetetlen energi√°t arra f√∂lhaszn√°lni, hogy az orsz√°got megv√°ltoztass√°k, hogy tegy√©k m√°r bele, hogy legyenek m√°r √ļrr√° v√©gre a kishit√Ľs√©g√ľk√∂n meg a r√©gi igazs√°gaikon. Arra van! Azt√°n, amikor nem b√≠rom, akkor meg kiab√°lok egyet. Nincsen szem√©lyes sztorim ebben az √ľgyben. Egy√°ltal√°n nincsen. Nagy dolgot kaptam ett√Ķl, amit a m√°sf√©l √©vben csin√°lhattam. Azt a szem√©lyes sztorim, hogy v√°ltoztassuk meg ezt a [khmm] orsz√°got, mert ki fogja megv√°ltoztatni, Orb√°n Viktor fogja megv√°ltoztatni a csapat√°val?

Vagy C v√°ltozat, nem t√∂rt√©nik semmi, el lehet m√©g √≠gy egy darabig l√©becolni. Persze, hogy bonyolult az eg√©szs√©g√ľgynek a dolga. De h√°t amelyik√ľnk bemegy egy eg√©szs√©g√ľgyi int√©zm√©nybe, tudja, hogy hazugs√°gok sokas√°g√°ra √©p√ľl. Persze, hogy az oktat√°sban borzaszt√≥an neh√©z b√°rmihez hozz√°ny√ļlni, de igen, azt l√°tjuk, hogy nem egyenl√Ķen osztja a tud√°st sz√©jjel. Valamelyik√Ķt√∂k mondta - az Arat√≥ Gergely -, az m√©giscsak a legnagyobb igazs√°gtalans√°g k√©rem sz√©pen, hogy a magyar oktat√°si rendszer egyik oldalr√≥l a k√∂zt√ľnk l√©v√Ķ t√°rsadalmi k√ľl√∂nbs√©geket f√∂ler√Ķs√≠ti, nem gyeng√≠ti, azt√°n m√©g szegreg√°l is. H√°t ez az igazi nagy probl√©ma! Ez a nagy gond! √Čs az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az ingyenes √°llami oktat√°st k√©rem sz√©pen, akik a legjobb csal√°dokb√≥l j√∂nnek! H√°t ehhez k√©pest nem az a botr√°ny, hogy ki kell fizetni 3 sz√°zal√©konk√©nt. Ha van t√°rsadalmi botr√°ny, akkor az, hogy a fels√Ķ t√≠zezer termeli mag√°t √ļjra k√∂zp√©nzen! Mi meg ezt nem merj√ľk kimondani, √©s be vagyunk szarva, hogy azt mondjuk, hogy egy√©bk√©nt, ha h√©t sz√°zal√©k, akkor tess√©k fizetni. Ne √°ltassuk itt egym√°st, ez az igazi botr√°ny! Az az igazi botr√°ny, ahogy a Laci besz√©l az √Ķ cig√°ny embereinek, annak tized olyan j√≥ min√Ķs√©g√Ľ eg√©szs√©g√ľgyi szolg√°ltat√°s jut, mint nekem! √Čs mi√≥ta az any√°mnak, ismerik a nev√©t, az√≥ta neki is jobb jut, a [khmm] √©letbe! Nem tudta, hogy mi t√∂rt√©nt, megjavult az eg√©szs√©g√ľgyi rendszer fiam? Mondom, egy l√≥szart mama! Az az igazs√°g, hogy f√∂lismerik a nevedet! Ez botr√°ny! Ehhez k√©pest, t√°rsadalmi √©rtelemben a vizitd√≠j semmi, az nem botr√°ny, az k√©nyelmetlen politikailag. Meg kifizetni. Meg politikailag lehet s√ļlyos k√∂vetkezm√©nye, de √Ķszint√©n sz√≥lva, ez a k√∂vetkezm√©ny legfeljebb benn√ľnket √©rint, ha idi√≥t√°k vagyunk. A t√°rsadalmi k√∂vetkezm√©nye az meg mindenkit √©rint. Mi az√©rt nem mer√ľnk hozz√°ny√ļlni egy sor nyilv√°nval√≥ t√°rsadalmi hazugs√°ghoz, mert f√©l√ľnk a r√°nk hat√≥ politikai k√∂vetkezm√©nyekt√Ķl. De h√∂lgyeim, √©s uraim! Ez egy p√°r sz√°z embernek meg a csal√°dj√°nak, meg az ismer√Ķseinek a probl√©m√°ja, a mi√©nk. De nem az√©rt kell politikusnak lenni, mert ebb√Ķl olyan [khmm] j√≥l meg lehet √©lni, mert m√°r elfelejtett√ľk, hogy milyen aut√≥f√©nyez√Ķnek lenni! Hanem az√©rt, mert meg akarjuk ezeket oldani.

√Čs egy√©bk√©nt pedig √©pp az az elm√ļlt n√©gy √©vnek a tapasztalata, √©pp az Horn Gyula korm√°nyz√°s√°nak tapasztalata, hogy nem abba szoktak belebukni emberek, ha valamit csin√°lnak, meg ha nem csin√°lnak. Francba is, mibe is akkor? El kell indulni, tudni kell, hogy mit akarunk csin√°lni! Irt√≥zatos lesz az els√Ķ p√°r √©v, persze. Teljesen √©rdektelen, hogy 20 sz√°zal√©ka a lakoss√°gnak fog r√°nk szavazni. Tavaly ny√°ron az utols√≥ nyolc √©vben el√Ķsz√∂r a 100 emberb√Ķl a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy r√°nk fog szavazni. Tavaly ny√°ron gyerekek. Egy √©vvel k√©s√Ķbb nyert√ľnk. Mi lenne, hogy ha nem az egym√°s k√∂z√∂tti faszkod√°st miatt vesz√≠ten√©nk el a n√©pszer√Ľs√©g√ľnket, hanem mert csin√°lunk nagy t√°rsadalmi √ľgyeket, √©s nem probl√©ma, hogy elvesz√≠tj√ľk akkor egy id√Ķre a t√°mogat√°sunkat, azt√°n majd visszaszerezz√ľk. Mert meg√©rtik. √Čs el lehet majd menni vid√©kre nyugodtan, hogy megcsin√°ltuk, a h√©tsz√°z√°t. Hogy nem lett mindenkinek jobb, igazuk van. De neki, meg neki, meg neki, meg koll√©giumok √©p√ľltek ebben a ny√ľves orsz√°gban v√©gre √ļjra. Err√Ķl sz√≥l a politika. Nem arr√≥l, hogy melyik√ľnkb√Ķl lesz ker√ľleti polg√°rmester meg h√°ny helyettese lesz. Fontos az is persze, tudom √©n. Nem vagyok naiv. De nincs benn az orsz√°g els√Ķ sz√°z legfontosabb √ľgy√©ben, √©s mi d√∂ntj√ľk el, hogy melyikkel foglalkozunk. Mi! √Čs az orsz√°g azt gondolom, hogy meg√©rdemeln√©, meg mi magunk is, hogy ilyen dolgokat csin√°ljunk. Sz√≥val, azt tudom nektek mondani, hogy √°lljunk neki, csin√°ljuk meg, sok igazs√°gotok van a figyelmeztet√©sben, a f√©lt√©sben, a r√©szletek √ľgy√©ben. Csak azt tudom, hogy nem fogok j√°tszani semmilyen j√°tszm√°t. Sem √≠gy, sem √≠gy, tessz√ľk a dolgunkat. Am√≠g nagy temp√≥val lehet menni el√Ķre, addig megy√ľnk. Ha nem lehet menni √©s elmagyar√°zz√°tok, hogy reform igen, de, ahhoz √©n nem kellek, ahhoz m√°s kell. √Čs √≠rok majd [khmm] j√≥ k√∂nyveket a modern magyar baloldalr√≥l. Gyerekek, kell m√©g valamit mondanom Ildik√≥?"

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

International Court of Justice
Peace Palace
2517Kj The Hague
The Netherlands
-Email-

K√°sler √Ārp√°d
president
Representative of Labour
Organization of Bank Debtors
69 Feh√©r-K√Ķr√∂s u. , Gyula
Hungary H-5711
email:kaslerarpad@yahoo.com

Date: Gyula, 2 March 2010


Honourable International Court of Justice,

I the undersigned √Ārp√°d K√°sler (date of birth: 1 July 1972, place of birth: D√©va, mother’s maiden name: Emilia Luk√°cs, citizenship: Hungarian, personal identity number: 1720701 0231) as the representative of Labour Organization of Bank Debtors registered under No. 2817 by the Court of Justice of B√©k√©s County go to the Honourable International Court of Justice in Hague on behalf of the plaintiff with the following claim:


I. In the course of the past twenty years, Hungary has been harried and colonialized by the persons possessing themselves of the governance calling themselves „Hungarian Government and Parliament”. Therefore hereby I am lodging a complaint against them owing to their capital treason, exercising their power without any authorization, the institutionalized abstraction and expropriation of coffers as well as owing to the continuous committal of antipopular actions in confraternity of crime.

Reasons for judgement

(The following points can be read under the title: “Hungary hasn’t got an authoritative constitution” on the following website: - Link - )

1./ Hungary lost its independence on 19 March 1944 when the German army marched to the territory of Hungary. After the Second World Was had come to the end, the Soviet Army occupied our country and this Army stayed in Hungary up to 30 June 1991.

The predecessor of the present “provisional” Constitution of Hungary was introduced in 1949. In spring of 1949, the dictatorship of the proletariat as well as the creation of the empire of working class with the peasantry in addition the building of socialism were indicated by the Hungarian Independent People’s Front as their purposes. Merely the Hungarian candidates lackeying the Soviet Union were allowed to take part in the elections in 1949. As a consequence of the changes taken place in the power during the Soviet occupation, the political system and government underwent an entire transformation in 1949. This situation manifested itself in the Law No. XX of 1949 (in the Constitution) as well that was compiled by taken the Buharin Constitution as a basis by the background-support of the Soviet Army being stationed at Hungary “temporarily”.

2./ After a dictatorship lasting for 40 years, the results of negotiations carried on between the National Round Table established by the new Parties being almost void of members and the Hungarian Socialist Workers’ Party were ratified by the Parliament of the Bolshevik nomenclature in the month following the agreement signed on 18 September 1989 in Hungary led by J√°nos K√°d√°r. The majority of agreements were approved in an unchanged form. To pinnacle this process, the Hungarian Republic was proclaimed on 23 October 1989 from the balcony of the Houses of Parliament by M√°ty√°s Sz√Ľr√∂s.

The secretary general of the Communist Party of Soviet Union Mihail Gorbacsov proclaimed the “perestroika” resulting in the disintegration of the Soviet Union, the Warsaw Treaty as well as of the Council of Mutual Economic Assistance. As a result, it became possible for the independent nation-states to reconstitute their constitutional system but it didn’t happen in Hungary! Hungary is the only country among the ex-socialist countries where a Constitution exists that was compiled during a military occupation. In 1989, the earlier system was changed only in political sense but not in constitutional sense.

3./ Pursuant to the Hungarian conception, the Constitution is not dictated at will by the actual political power. The constitutional legitimacy of power does not rely upon a legality having a majority principle but it aims at meeting the eternal cultural, constitutional human truth and constitutional values.

4./ The Holy Crown was delivered to Hungary in 1978 and this action has brought up the possibility and responsibility of the re-evaluation and handling of the Hungarian historical public rights in accordance with the legal forms and values valid in Western Europe. It is an elementary pretension that the Holy Crown of Hungary shall recognize as an eternal subject of law as a special personality of the state representing the completeness of chief power and suitable for creating and maintaining the social peace and equilibrium.

5./ Pursuant to the “Constitution”, the earlier representatives of the communist power excluded the people of Hungary from the system of government. The oligarchy obtaining the power after 1945, legalized itself even in 1989. It means that the criminal acts and other non-legal actions committed by the communist power became forfeited so the indebtedness of the state or the nationalisation and later the spontaneous privatization became legal and undisputable in legal sense. The change of political system did not start with a constitutionally “clean sheet”. As they wanted to make the past system legal afterwards, they did not give the constitutional possibility to the community for improving or changing some matters in order of the persistence. Though the present system disapproves the old system verbally, it undertakes a legal continuity with it by its actions.

It is requested that the deforciants of rights and power without authorization are arraigned at the International Court of Justice in Hague.

II. Hereby I am lodging a complaint against the representatives signing the Lisbon Treaty from the part of Hungary; the aforementioned representatives didn’t have the

legitimacy necessary for signing any international treaties therefore they are treasonists.

Reasons for judgement

1./ In spring of 2006, there were elections in Hungary. Before the elections, the freemen were not informed about the real situation therefore they were unable to decide in accordance with the reality; the government kept back the state of budget by referring to the fact that the results of election could be influenced by publishing the real data. The inhabitants were informed about the painful data only after the election resulting in victory for the government. (The manipulation by misrepresentation during the elections is determined as a criminal act by point e) of section No. 211 of Criminal Code. Prime Minister Ferenc Gyurcs√°ny as well as the Chancellor of the Exchequer J√°nos Veres often announced in the media before the elections that they would not inform the inhabitants about the state of budget as well as about the situation of unemployment therefore they committed the criminal act of gerrymander and the criminal act of manipulating the elections by misrepresentation.)

The FIDESZ – i.e. the Party in Opposition which lost the election - initiated an action owing to the gerrymander but it didn’t conduce to a result.

2./ On 17 September 2006, the speech having told by the prime minister Ferenc Gyurcsány in Balatonöszöd one month after the elections was published in the press (Appendix No. 1). In his speech, Ferenc Gyurcsány told that he had told lies, he had tried to suggest that the ministry led by him administered and by using a lot of different tricks, had tried to suggest that the country was stabile. The left-liberal political party kept the power in Hungary such a way that they used means that do not conform to the European norms. The publication of the speech resulted in disorders in the capital. The remonstrances were smashed by the police by a brutal aggression Рthis aggression could be seen by the leaders of EU member-states as well because Рowing to the high risk - the foreign delegations left untimely the gala organized in October 2006 for celebrating the anniversary of 1956. (In spite of this fact, the leaders of these member-states accepted the aforementioned Hungarian leaders obtaining the power by tricks and aggression as negotiating partners; this fact poses the question of responsibility of the administration affairs of EU as well as the responsibility of the leaders of the other member-states).

3./ The Lisbon Treaty was practically accepted and approved by the representatives of Hungarian Parliament by common consent – without referendum - before reading the authentic translation. The FIDESZ raising an objection to the gerrymander unsuccessfully now would have had the opportunity for voting by “not” to the Treaty signed by the prime minister and the foreign minister keeping their power by lying and for enforcing the respecting of the European norms in Hungary but they missed this opportunity; they signed the Treaty eliminating practically the sovereign Hungary without reading it. (Hereby I would like to note that in our country, the body of representatives of self governments are obliged to announce a referendum for the questions concerning the autonomy of their settlement).

The Honourable Court of Justice is kindly requested to state that the Lisbon Treaty is invalid from the point of view of the Republic of Hungary.

In the last historical period, Hungary attained to the confine of its existence. Nowadays our country has become a truncated, unpeeled nation and has nothing for it but to compete for the remaining possessions with such countries that could start from a more favourable situation historically and that don’t have any sportsmanship i.e. they try to take all the trophies from the Para-Olympic Games as healthy nations.

Pursuant to the norms of the international law, the citizens of Hungary have the right to intromit in the direction of their own destiny but the present illegitimate “Constitution” created by the persons taking part in the sacking of our country does not give any possibility for it.

The Hungarian Nation has already attempted to use all the peaceful means in order to improve its destiny. These attempts were of no avail. We live in the middle of Europe as an unpeeled nation occupied by foreign empires in addition the population of the Hungarian Nation decreases apace.

Referring to the aforementioned facts, the Honourable Court of Justice is kindly requested to express the autonomy of our nation in order that we can use this right before disappearing in the sink of history.

Yours faithfully,

√Ārp√°d K√°sler
President of the Labour
Organization of Bank DebtorsAppendix No. 1. The complete written version of the speech told by Ferenc Gyurcsány in Balatonöszöd

It was passed in √Ėsz√∂d on 26 May 2006

“Whatever I could tell you in the last one hour – nay it has been more than one hour – is of course not the whole of our politics, it is not able to include a host of things that must be done and it is not able to reflect the diversity of communication necessary for the success. Along with this, thank you very much for the warning and advices referring to this subject. If I am sincere with you I can say that we are full of doubts and that there is torment and anguish behind the self-assurance. I know exactly that all that we are doing will not be perfect. I have no clue what the sixth step is but I don’t even know the third one in a series of issues. I merely know the firs two. And we must try to take these issues forward simultaneously to maintain the cooperation and bona fide between us, to assure the support of the coalition partner, to prepare the managers and leading publicists of the most influential newspapers about what they can count on, to involve them in the process. To learn not to cry out in pain every moment and go on forward. It is not possible for me to predict the consequences of all our steps. It is impossible! We don’t have that much capacity. The truth is that the whole team works only from 7 a.m. to night and it cannot be expanded more after a certain point. It is impossible to sit round the table with more than 12-15 people where we have to come to an agreement with governmental people, ministerial people and experts. We cannot do it. This is the amount of talent we have, guys.

We did everything that could have been done during the past one month. We did whatever was possible to do in secret in the preceding months, making sure that official documents on what we were preparing for would not surface in the last weeks of the election campaign. We kept the secret while we knew and you knew as well that if the election victory comes, we will have to settle down to work seriously and that we have never had such a problem. Since last summer, we have been preserving our political unity and – behind it – let’s say, our professional political unity as never before in the recent years. Or even never. Obviously, everything we know i.e. the level of elaboration of our materials leaves much room for improvement. Yes, you are right. We know exactly that we are facing a lot of risks. When you are telling me that we should be aware because the constitutional Court might send stuff back, we know it. It isn’t a problem that you are telling it, however believe it, we know it. A very close team is working behind J√≥ska Petr√©tei because we cannot let it out in the whole of ministry in this phase. 5-6-7 people are working from morning to night in order to avoid any problems.

At certain points, we drive each other crazy to collect the necessary amount of money with our colleges but when the political reconciliations are going on, go to fucking hell with that. Let’s move on. There is no much choice. There is not because we have fucked it up. Not a little but a lot. No European Country has done something as bone-headed as we have. It can be explained, obviously we have lied throughout the past one and a half-two years. It was quite clear that it was not true what we were saying. We are beyond the country’s possibilities to such an extent that we could not conceive earlier that a joint government of the Hungarian socialist Party and the liberals would ever do. And in the meanwhile, otherwise we did not do anything for four years. Nothing. You cannot mention any significant government measures that we can be proud of, apart from the fact that in the end we managed to get governance out of the shit. Nothing. What are we going to say in case if we have to give an account to the country of what we have done in four years?

Naturally, the government’s work is not constructed nicely, calmly or scrupulously. No. No. It has been being prepared in a mortal hurry because we could not do it for a while in case it came to a light and now we have to do it so damned desperately that we are almost at the breaking point. And then we slowly end up falling over. Because we cannot do better in keeping up the pace. It is the situation. And in the meanwhile, we have to agree with the Free Democrats because of the ministerial problems and you know that. Look, the point is that there are no options in the shortest term. Jani Veres is right. It is possible to dither a little longer but not a much. The moment of truth has arrived quickly. Divine providence, the abundance of cash in the world economy and hundreds of tricks which you obviously don’t need to know about, have helped us to survive this. It cannot go on. Cannot. And of course, we can ponder for a long time and a fucking load of analyses can be done as to how any of the social groups will end up with this. I can tell you that we are unable to analyse the situation for weeks, guys. We cannot do it. On the first day we must tell what it is necessary to be done to ensure that an adjustment can be made this year. That certain tax regulations can be implemented on 1 September. I can go on analyzing for some weeks then others who are doing it as their profession say that they have already analyzed it. Hungary is written down.

So premising what we do is far from being perfect, I cannot tell you a “B” version. We have discussed, suffered, yelled this topic through with whoever influential opinion-shaper around the Hungarian Socialist Party in macroeconomy-related matters, from Kornai to Bokros, from B√©kesi to Sur√°nyi, from V√©rtes to heaven-knows-who. And I must tell you as well that I meet a lot of great ideas. Oh, gosh! And it turns out that even the greatest ones, the most respected ones make mistakes in the order of hundreds of billion. Let’s lay a residential property tax on everyone! Do you know how much income it gets in from a residential property tax in case if we tax every real estate that worth more that 5 million HUF? I stated a low value limit, not a hundred million, but five. And otherwise we give the 52 billion HUF that comes in from communal tax to the self governments as we have to give it to them – it is their income. The whole balance of the story is less than 20 billion HUF.

The most influential businessman of Hungary, S√°ndor Demj√°n comes with an extremely loud voice, saying: “Feri, my dear fellow, I have just read in the S√°rk√∂zi-report that in case if we close each background institution, we will save 700-800 billion HUF. I say: “Sanyi, my dear fellow, are you out of your mind?! At least you could know how to do calculations for god’s sake! There comes our fellow Gyuri Sur√°nyi and he says that he got the idea how the tax immunity of statutory minimum wage can be modified by preserving the social justice. And we keep working on it for a long time. Or he sends his document with the results of calculation and it turns out that everything is perfect with the exception that he does not know that the system of tax credit exists in Hungary today and it is necessary to change this system as well – it is 230 billion HUF as a whole. Oh yeah? We do not have a solution in case if this 200 billion HUF is involved in the calculations. In general, there are lots of good ideas as long as calculations do not have to be done. If calculations need to be done, then one runs out of wisdom. Generally there is a lot of criticism that the system is not complete enough it is not self-consistent enough, everybody has ideas what to take out from it then in order to let the remaining be more consistent and then we end up with roughly one third of the money that must be collected, instead. I can also be consistent such a way. My only problem is that it is not 50 billion HUF that must be collected, instead, I am not telling how much. Now it is the greatest problem. Moreover the whole thing must be done somehow on a way that it does not interfere with what we are willing to do in long term. Guys, we are not perfect. We are not perfect at all. We will not be either. I cannot say to you that everything will be OK. I can tell you what I have been saying in the past one year. We will do what can be carried out decently, what comes out from our talent, because we do not play special games, because we do not spend our energy on bullshitting with each other, because none has private interests, which otherwise would not stand publicity among us, because I am not willing to arrange anything with you.

The team that has been entrusted by the leadership of this side is roughly capable to accomplish this task. This team is roughly able to define a programme. Maybe there is another team that can do something else. We cannot, we cannot do anything more or better than this. We will not be capable of it. Even if we work ourselves into the ground. We are doing a huge and decent job among ourselves. We must do it. I am not going to speak about the New Hungary, the developments, the Hungarian people living beyond the border, the relationship with churches or another thousand things because they are not the most important things compared to the great, comprehensive picture. We will have substantial, significant and profound proposals on each. One or two of them will cause a surprise as well. But it is not the most important one compared to the whole which we have to decide among ourselves. Reform or failure – there is nothing else. And when I say “failure”, I am talking about Hungary, about the left side and I very honestly tell you I am talking about myself as well. And I want to speak only once for three minutes. I will only repeat it once at most.

It is a fantastic thing to do politics. Fantastic. It is a fantastic thing to rule a country. Personally I have been able to do it in the last one and a half year as one thing has given me the ambition and fuelled me: to give back the left its faith, that it can do it and it can wing. That the left does not have to lower its head in this fucking country. That it does not have to shit its pants from Viktor Orb√°n or the right and it should now learn to measure itself not against hem but against the world. It has given me the faith why it is worth doing this. It was a great thing, I loved it, it was the best part of my life. Now the faith comes from the fact that we make history. Not for the history books, I do not give a shit about them, I do not at all care whether we or I personally will be in them. I do not at all care. Will we do anything great? Are we going to say: “God-damn, some people have come for some days who dared to do it and did not fart around with how they would deal with the travel expenses, fuck it.” Some people came who did not fart around whether they would have a place in the self government because they understood that this fucking country is about something else. They can understand that the reason it is worth being a politician here at the beginning of the 21st century is to create a different world. Exclusively for it. Livelihood can be found in many different ways.

I know that it is easy for me to say. I know it well, please do not keep smacking it into my face all the time. But it is the only reason it is worth doing it. I almost perished because I had to pretend for one and a half year that we were governing. Instead, we lied in the morning, at noon and at night. I don’t want to do it any more. Either we do it and you have a person for it or someone else will do it. In case if we separate from each other in argument, I will never give a single interview at the end. Never. I will never hurt the Hungarian left. Never. But it is only worth doing it in order to touch the great, comprehensive issues. It is necessary to find another madam for explaining it and then sitting on long committee meetings and then holding a new work committee and then finding it out that never on a single law we can make an agreement because only those compromises are being resulted again that is the compromise of idleness, to preserve what there was before. Because everything else trespasses upon somebody’s interest. It won’t change my adoration, not at all. I won’t stand up every day. Gyula Horn had a minister of such a type who wanted to resign all the time. I had this kind of prime minister predecessor who was saying all the time that I am not that kind of guy. I will stay until there is force in it and we keep moving forward and then once I shall sneak away in a deep silence. It is not worth doing it for anything else.

Everybody should decide to oneself whether he/she is doing it for 400-500 thousand HUF which is fucking important, especially if one does not have any profession other than this, I know. Whether one will be able to move beyond the events of the last 15 years or one thinks that this will be similar four years again that yeah god-damn, we have survived the former one so far, we will get over this one as well. We had enough prime ministers, oh, we will get over this guy as well. We used to stay anyway. Maybe and I tell you that this is a legitimate argument and it does not even hurt my feelings, not at all. Not at all. There are more people in this fraction who are eligible to be a prime minister. I tell you to take a deep breath, drink a fucking large amount of wine, sleep on it for a couple of nights and make up your minds. If everybody can say only what has always been said in the past years and does not get to say „well, damn it maybe I have to say something else than I used to say for five years because we could not come to an agreement with each other”. Because if all the 190 socialist representatives say the same sentences that have been said in the past years, then similarly, nothing is going to happen because we similarly won’t be able to come to an agreement. Fuck it, although I don’t agree, I let it go. Let them do it.

Another time the other let it go, to let them do it. It is not a reform to expect the others to change. It is not a reform either that we stand out and keep telling the people the mantra. The reform is that we are willing to reassess everything we have thought and done before in many aspects. Compared to this, the matter of the first months, the matter of the adjustment is just a simple constraint. I must admit it to you. You are wrong at the point if you believe that you have a different choice. You don’t have. Neither do I. Today the choice is that we try to influence what is happening or it will damn fall on us. You are right, this solution is not perfect, surely not, but we don’t know a better way. Such that we can make an agreement on with the majority of the professional sector, that we can make the markets accept, that we can make the coalition partner accept and we sho do it on the top form B√©la to Jani Veres, from P√©ter Kiss to Ildik√≥, from Imre Szekeres to Hiller believe that it is somehow good. Because we have to believe in them. Alone, separately we can do other things as well but we are not separate, instead some ten of us are sitting around the table and we have to accept is. I think that it can be done.

I think there will be conflicts, guys. Yes, there will be. There will be protests, there will be. It is allowed to protest in front of the Parliament, sooner or later the people will get bored of it and go home. It can only be carried out if you believe in the substance and there is an agreement in the substance. It must not start in case if we want to avoid the conflicts, if we are afraid of the fact that otherwise we trespass interests. It not ought to be started in this case. We don’t insist on anything, it is not true that I insist on something I have in my mind that it has to be the way in the healthcare system that it has to be the way in...er. I organize these discussions, I mediate them. I open up the fellows in order to let them tell what they have inside. I don’t dictate. It is not true. I only dictate in case if they want to slow down and they don’t want to come to an agreement. I say ’get moving god-damn’. I think it is my job. And when we came to an agreement, not to let them slow down. It is not about that I have the scenario on Hungary from A to Z and I am saying that I will beat that out from you. Bullshit! I have a scenario from A to Z on how that huge amount of energy hidden inside the socialists can be used in changing the country, make them put into it, make them finally overcome their defentism and their old verities. I have a scenario on this. And when it finally gets too much for me, I shout it out. I don’t have a personal story in this matter, not at all. I got a great snitch from what I have had the opportunity to do in the last one and a half year. My personal story is to let us change this fucking country because who else is going to do it? Is it going to be Viktor Orb√°n with his team?

Or option C: nothing is going to happen. It is feasible to flounder further for a while. It is obvious that the matter of healthcare system is very complicated. But anybody who goes into a healthcare institution knows that it is built on a set of lies. Of course, it is very difficult to touch anything in the educational system but yes, we can see that it does not distribute the knowledge equally. Somebody among you – maybe it was Gergely Arat√≥ – said that after all it is the greatest injustice that the Hungarian educational system on the one hand amplifies the social differences between us, it does not attenuate them, moreover it segregates as well. And it is the really serious problem. This is the big concern. And the big concern is that we offer the free-of-charge public education to those – you know – who come from the best families. According to this it is not the scandal that it has to be paid in 3 percent instalments. If there is a scandal in the society then it is that the top ten thousand people reproduce themselves by using public money. And we do not dare to tell it and we shit ourselves to say that for that matter one should pay the 7 percent. Do not indulge ourselves here. This is the real scandal. The real scandal is that Laci is talking about, his gipsy men, they get tenth the quality of the healthcare service I get. And since my mother’s name is known, she also gets better healthcare service fuck me. She did not know what had happened. “Has the healthcare system improved, my son? I reply: “Bullshit, mom! The truth is that they recognize your name”. This is scandalous. Compared to this, in a social sense the admission for medical attention in nothing. It is not a scandal, it is unpleasant politically and to pay it. Because politically it can have heavy consequences. But frankly, this consequence only affects us if we are idiots. Its social consequence that touches everybody. We do not dare to touch a bunch of evident social lies because we are afraid of the political consequences affecting us. But ladies and gentlemen! This is the problem of a couple of hundred people and their families and their acquaintanceship. But one shouldn’t be a politician just because one can make a fucking good living from this. Because we have already forgotten how it is to be a car polisher. Instead it is because we want to solve these.

And otherwise it is just the last four years’ experience, it is just the experience of Gyula Horn’s governance that people use to fail not for doing something or not for doing nothing. To hell, for what then actually? We need to start going. We need to know what we want to do. The first couple of years will be direful of course. It is totally irrelevant that only 20 percent of the population is going to vote or us. Last summer, first time in the last eight years merely 18 out of 100 people said that they are going to vote for us according to Szonda. Last summer, guys! One year after we won. What if we didn’t lose our popularity because we are fucking each other but because we deal with great social matters? And id does not matter if we temporarily lose the support, our support of the public. After all we will regain it. Because they will understand it. And one can go to the countryside calmly, by knowing that we did it, god-damn. Hasn’t it become better everyone? They are right. But for him, and him, and her and there were dormitories built in this maggoty country once again. This is what politics is about. It is not about who is going to become a regional mayor, how many deputies one will have. It is also important, I know, I am not naive. But it is not in the most important one hundred problems of the country. And we are the ones to decide which one to take care of, we. And I think the country deserves it and we deserve it too to do such things. So what I can say to you is to start, is to do it. You have a lot of truth in warnings, in the fear for us, in matters on details. I can only say that I will play no games, neither this way, nor that way. We are doing our job. Until it is possible to go the pace, we go the pace. If it is not possible to go, and you explain it, that “Yes, but...” for that I think you do not need me. You need someone else for that. And I will write fucking good books about the modern Hungarian left. Guys! Do I need to say anything else, Ildik√≥?

Kategória Hírek
Régebbi hírek
Újabb hírek


postaimre - 2010, m√°rcius 11. cs√ľt√∂rt√∂k-17:24'40" Nyomtat√≥bar√°t v√°ltozat
Hozzászólás: 42

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2012. Šprilis 30. 15:49:44
Gyerekek ez 2 √©ve volt √©s ugyan √Ārpi jegyezte a beadv√°nyt, de sokkal nagyobb k√∂zeg adta az alapanyagot √©s ezt √Ķk is tudj√°k. Nem kaptunk v√°laszt r√° √©s nem is adhatnak, mert tudj√°k, hogy vagy neglig√°lj√°k √©s elismerik, hogy t√∂rv√©nytelen zsid√≥ hullad√©k √Ķk is, vagy hiteles√≠tik, de akkor ugyanez van. √ögy l√°tom a harmadik √ļton k√∂zlekednek.
Trikolór, szó se róla ez bizonyos.
#2 | Balu - 2012. Šprilis 30. 17:04:00
Imi,

k√∂zben v√°ltozott a vil√°g is egy kicsit. √Čn annak idej√©n ezt a felh√≠v√°st leford√≠tottam t√≥tra-csehre + megpr√≥b√°ltam "ter√≠teni", felem√°s sikerrel.

De azóta a cseheknél/tótoknál is változott a szitu, most már talán érzékenyebbek lennének a témára.

Am√ļgy pedig m√°r p√°rszor halkan megjegyeztem, a magyarok ut√°n ezzel a sv√°jcifrankos tr√ľkkel legjobban a HORV√ĀTOKAT √©s LENGYELEKET palizt√°k be! Az sz√©p meg j√≥, hogy √©n itt t√≥tul/cseh√ľl ter√≠tem, de nem igaz√°n ez az a k√∂zeg, ami reag√°lni fog, j√≥ lenne, ha ugyanez elmenne lengyel√ľl/horv√°tul is a megfelel√Ķ f√≥rumokra. A lengyel "nemzeti internet" tudtommal el√©g er√Ķs. Ez a t√∂megb√°zist is j√≥csk√°n t√°g√≠tani tudn√°: m√©g p√°r milla ember tudna az √Ārpi eset√©re hivatkozni √©s k√∂vetn√© az esem√©nyeket √©s ha balh√© lenne, azt is gyorsan megtudn√°k - emmeg nem vetne nagyon j√≥ f√©nyt az OV-kabinetre. Infowars? Oksa, legyen M√°sr√©szt meg a libsi glob√°l multikulti diktat√ļra √°ltal fel√©getett hidakon is tatarozna egy kicsit.

Trikolor,
nem, a magyar igazs√°g a ny√≠lhegy legeslegcs√ļcs√°n van. (Am√ļgy a v√©d√Ķmell√©nyek igen nagy r√©sze sz√ļr√°s ellen nem v√©d. Maradjon a b√ľd√∂s √©s hangos puskacs√Ķ m√°snak.)
#3 | postaimre - 2012. Šprilis 30. 17:58:10
Balu, mi lenne, ha az angolt ford√≠tan√°k a lengyelek lengyelre? Szerintem m√°r nem ezen m√ļlik semmi, csak a lelkiismeret√ľnk, hogy az am√ļgy is bef√Ľt√∂tt kaz√°nra m√©g egy lap√°ttal r√°pakoltunk. Igen, a legt√∂bb kevl√°r nem v√©d a vessz√Ķ ellen, de fegyver kell, hogy ne mozogjanak, am√≠g c√©lt√°bl√°kk√° lesznek.
#4 | Zea - 2012. Šprilis 30. 18:40:13
Tegnap valaki betette Kozma atya m√°rc.15 pr√©dik√°ci√≥j√°t melyben elmondja 1948 lever√©s√©nek √©s a Trianoni dikt√°tum Ok√°t Roszcsild vagy hogy a frncba kell hivni irni...ha ezt megtudta tenni √©s kirobbantani 1 vh-t hogy t√∂bbet ne mondhasson neki ellent a Magyar apostoli kir√°ly...gondolom a f√Ķherceg sors√°t is ez pecs√©telte r√©szben meg, sz√≥val nemtudom m√°r mire is gondolhassak azzal a egyszer√ľ emberi gondolkod√°ssal amiben √©lek.

√Ārpi megpr√≥b√°lta....h√°t egyett tehetek hogy a teremt√Ķ is √°lljon mell√© j√≥indulat√°val seg√©dkez√©s√©vel!s_l¬†
#5 | guzsaly - 2012. Šprilis 30. 20:00:35
Persze terjesztem √≠r√°sban, mi t√∂bb sz√≥ban is els√Ķ sorban az √©rintetteknek √©s mit l√°tok?! Mindig akad kifog√°s amikor megk√©rdem ,akkor mi tartja vissza, hogy √Ķ is l√©pjen. Hihetetlen√ľl f√©lnek az emberek √©s nem veszik √©szre, hogy nem egyed√ľl vannak, hanem t√∂bb ezren √©s annyi ember m√°r m√©gis ny√ļjthat n√©mi biztons√°got! Ez most hurr√°optimizus vagy hurr√°pesszimizmus r√©szemr√Ķl? s_h¬†
#6 | mormota1968 - 2012. mŠjus 01. 04:47:29
Hell√≥ mindenkinek!√Čn is m√°r r√©g√≥ta mondogatom hogy el kellene magyar√°zni a k√∂rnyez√Ķ orsz√°g nacionalist√°inak is ha m√©g nem tudnak r√≥la hogy mire k√©sz√ľl a zsid√≥.Hogy nem fognak megel√©gedni Magyarorsz√°g elfoglal√°s√°val teh√°t nem fognak meg√°llni a hat√°rokn√°l hanem sz√©pen a t√∂bbi k√∂rnyez√Ķ orsz√°gb√≥l is kifognak kanyar√≠tani j√≥kora darabokat mint tett√©k ezt a Palesztin√°t k√∂rbe vev√Ķ orsz√°gokkal is. B√°r val√≥sz√≠n√Ľbbnek l√°tszik hogy ha bej√∂nne a terv√ľk (de nem fog) akkor ahogy elint√©zt√©k nek√ľnk Trianont √ļgy vissza is tudj√°k csin√°lni.Akkor pedig megsz√Ľnne Szlov√°kia nagy Rom√°nia √©s sorban vissza kellene adniuk a t√∂bbi orsz√°gnak is a r√©gi magyar ter√ľleteket.B√°r ennek √≠gy is √ļgy is meg kell t√∂rt√©nie egyszer hisz Trianon m√°r a megsz√ľlet√©se pillanat√°ban is illegitim √©s teljes m√©rt√©kben igazs√°gtalan √©s b√Ľn√∂s d√∂nt√©s volt.Nem a h√°bor√ļban val√≥ r√©szv√©tele miatt szaggatt√°k sz√©t nagy Magyarorsz√°got hanem mert eg√©sz Eur√≥p√°ban k√©t igaz√°n sikeres √©s gazdag orsz√°g volt Magyar √©s N√©metorsz√°g.√Čs ez nagyon nem tetszett a zsid√≥ Angli√°nak a franci√°knak √©s a szovjeteknek.Az USA-r√≥l nem is sz√≥lva ahonn√©t az eg√©szet p√©nzelt√©k.A Rotchildok √©s t√°rsaik.Minden tiszteletem K√°sler √Ārp√°dnak hogy szembe mert sz√°llni mindannyiunk nev√©ben ezzel a vil√°g m√©ret√Ľ zsid√≥ maffia g√©pezettel.Isten √≥vja meg √Ķt √©s csal√°dj√°t √©s minden k√∂vet√Ķj√©t.Nem tudom hogy mennyien fognak most egyet √©rteni velem de ha nem lett volna a Horthy rendszer olyan elnyom√≥ √©s kegyetlen mint amilyen volt √©s f√Ķleg nem lett volna olyan zsid√≥ bar√°t akkor soha nem gy√Ķzhetett volna Magyarorsz√°gon a zsid√≥ kommunizmus.A mam√°m nem tudta meg√°llni s√≠r√°s n√©lk√ľl mikor a gyerek kor√°r√≥l mes√©lt nekem arr√≥l a kegyetlen korszakr√≥l mikor az egyszer√Ľ embereket nem nagyon vett√©k embersz√°mba az akkori urak.Tudom h√°bor√ļ ut√°n voltak kem√©nyen kellett rendet tenni de mi√©rt mindig az egyszer√Ľ emberek szenvednek a legt√∂bbet.Mocskos egy rendszer volt √©s igazs√°gtalan az egyszer√Ľ szeg√©ny emberekkel szemben.A szocializmus lehetne a legjobb rendszer a vil√°gon ha nem a zsid√≥k hanem a nemzet csin√°ln√° meg igazs√°gosan √ļgy hogy mindenki norm√°lis k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt √©lhessen √©s ne egyik napr√≥l a m√°sikra ahogy most.Ha az √°llampolg√°rok j√≥l √©rzik magukat az adott rendszerben norm√°lisak az √©letk√∂r√ľlm√©nyeik van munk√°juk nem kell agyonra hajszolniuk magukat az√©rt a rohat p√©nz√©rt eleget pihenhetnek nyugalomban √©lhetnek el√©gedettek √©s boldogok akkor j√∂het ide b√°rmilyen zsid√≥ felforgat√≥ labd√°ba se r√ļghatna.De ehhez hogy mindez megval√≥sulhasson val√≥sz√≠n√Ľleg nagyon sok szenved√©s v√°r m√©g r√°nk.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.