Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvről írták...

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ELOSZTÓ OLDAL A: HTTP://WWW.POSTAIMREBLOG.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................
Nézd meg: Az új blog belépő oldala.
..................

Pintér: A holokauszt idején félem és rettegés szállta meg az embereket


Nemrég mutogatták a kipás holimicsodákat, a cikket meg alig leltem meg, pedig ha az álpinyó mondja, akkor biztos igaz. Meg kell védeni a demokratikus értékrendet, és gátat kell vetni a szélsőséges, kirekesztő megnyilvánulásoknak, amelyek ma is veszélyt jelenthetnek a szabadságjogok érvényesülésére - mondta Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön Budapesten a Világ Igaza kitüntetés és a Belügyminisztérium Bátorságért érdemjelének átadásán.

A belügyminiszter felhívta a figyelmet: az intolerancia, a gyűlöletkeltés, az antiszemitizmus és a rasszizmus ordas eszméje soha nem térhet vissza a közgondolkodásba. Ennek megakadályozása valamennyi lelkiismeretes, becsületes magyar ember érdeke és kötelessége - tette hozzá.

Pintér Sándor kiemelte: az utókor felelőssége, hogy megakadályozza a gyűlölködés korszakának megismétlődését. Kötelessége továbbá, hogy fejet hajtsanak az igazak cselekedetei előtt, mert "emlékeztetni kell a világot, hogy nekünk is felelősségünk van", az igazak pedig "példát adtak emberségből és felelősségből".

Mint mondta: az embermentők bátran kiálltak az üldözöttek mellett, mert "nem kívántak egy szörnyű korszak bűnrészesévé válni". Az igazak úgy mentettek életeket - folytatta -, hogy közben sajátjukat kockáztatták. "Nem érdekből, tisztán emberségből" tették, amikor úgy tűnt, hogy a világból kiveszett a humanizmus - hangsúlyozta.

A holokauszt idején "félem és rettegés szállta meg az embereket", akik "magukba fordultak". A bátrak azonban nem törődtek a veszéllyel, "szembeszálltak az embertelenséggel, példát adva az utókornak emberségből" - fogalmazott Pintér Sándor.

Aliza Bin-Noun, Izrael magyarországi nagykövete beszédében kiemelte: a díj olyanok előtt tiszteleg, akik "nem fordítottak hátat az üldözötteknek az emberiség legsötétebb időszakában". Kitért arra, hogy az antiszemitizmus szerte a világon egyre érzékelhetőbben erősödik, és ez Izrael számára komoly aggodalomra ad okot. Egy felmérésre utalva elmondta: 2008-ról 2009-re világszerte megduplázódott (550-ről 1129-re emelkedett) az erőszakos antiszemita megnyilvánulások száma. Az antiszemita megnyilvánulásokért a szélsőjobboldali pártok felelősek, és ez Magyarországra is igaz - mutatott rá.

A szólásszabadság joga azonban nem ad felmentést arra, hogy bármiféle antiszemita megnyilvánulásnak zöld utat biztosítson, a gyűlöletbeszéd és a szólás szabadsága közti határokat pedig élesen meg kell húzni. Örökké emlékezni kell arra, hogy a náci pusztítás sehol sem tankokkal, hanem mindig szavakkal kezdődött - fűzte hozzá.

A média óriási feladatának és kötelességének nevezte, hogy ezeket a kérdéseket a közbeszéd részévé tegye annak érdekében, hogy erősítse Magyarország demokratikus értékeit. Egyúttal sajnálatát fejezte ki, hogy a média egy része gyakorta használja fel eszközeit különféle társadalmi csoportok ellen.

A csütörtökön kitüntetett megmentők: Balázs Ferenc, Debreczeni Károly és felesége, Sladsky Klára, Gunda Ferenc és felesége, Cziráki Etel, Eőry Kató és lánya, Ruby Ernőné (Mátyássy Erzsébet), Korény-Scheck Vilmos és felesége Ilona, valamint lányuk, Nagy Istvánné (Korény-Scheck Ilona Klára), Kosák Flórián, Kosák Flóriánné és fiuk, Kosák József, Matusek Jánosné (Stolicz Etelka) és Köntös Józsefné (Matusek Szilvia), Nagy István, Rábl Dezső és Rábl Dezsőné, Rajtényi Károly, Rajtényi Károlyné (Lipták Etelka) és Rajtényi József, Sándorfy Ferencné (Ruzicska Ilona), Reszeli Zsuzsanna és Reszeli Karolina, Varga Irén, Haklik Lajos, Urányi István és Varga Mária, Dombrádi Zoltánné (Gula Ilona).

A megmentők többségének nevében testvéreik, gyermekeik, unokáik vették át a díjakat, köztük volt Frajt Edit színművésznő is. (A megmentettek között volt Ruttkai Éva későbbi színésznő is.) A megmentők közül személyesen Kosák József, Köntös Józsefné, Rajtényi József és Reszeli Karolina vette át a díjat, a többieket posztumusz tüntették ki. Haklik Lajos, Urányi István, Varga Mária, valamint Dombrádi Zoltánné kitüntetését a budapesti Pávai utcai Holokauszt Emlékközpontban helyezik el.

Rábl Miklós, az egyik kitüntetett fia felidézte szüleinek tettét, amivel a német katonák éberségét játszották ki. "Soha ne ismétlődjék meg az a borzalom, amiből csak kevesen menekültek meg" - hangsúlyozta.

Az egyik megmentett, Steve Colman arról szólt, hogy a legtöbb rokonát, ismerősét meggyilkolták a nácik a vészkorszak idején. A valódi hősök azonban nem a túlélő üldözöttek voltak, hanem azok, akik segítették a zsidó embereket az üldöztetés idején - mondta.

A zsidó ifjúsági szervezetek képviselői a díjátadáson hat gyertyát gyújtottak meg a holokauszt áldozatainak emlékére. Az ünnepség végén a budafoki Dohnányi Zenekar adott koncertet.

Az izraeli parlament 1953-ban alkotott törvényt arról: létrehozzák a Jad Vasem Intézetet azzal a feladattal, hogy gyűjtse össze a holokauszttal, a hatmillió zsidó ember meggyilkolásával összefüggő dokumentumokat, és vegye fel a kapcsolatot azokkal a keresztény emberekkel, akik segítettek üldözött zsidó társaikon. Eddig 24 országból mintegy 22 ezer olyan embert kutattak fel, aki önzetlenül embereket mentett a holokauszt idején. Az ő nevüket emléktáblán örökítik meg a jeruzsálemi Jad Vasem Múzeumban.

Magyarországon 1993-ban alakult meg az Igaz Emberek Tagozata, és 1995 óta a Magyar Köztársaság belügyminisztere minden évben érdemjel adományozásával ismeri el azok bátorságát, akik a vészkorszak idején zsidó honfitársaik életét mentették meg.

A Világ Igaza kitüntetés egy emléklapot és egy feliratos, kör alakú fém emlékplakettet tartalmaz. Az aranyszínű, magyar címerrel díszített Bátorságért érdemjellel szintén jár emléklap.

www.fidesz.hu

Link

Pintér: Ne lehessen meggyalázni, meggyilkolni senkit
WL
Forrás: MTI
2012. október 18., csütörtök 19:00
Nyomtatás
Mindenki törekedjen arra és dolgozzon azért, hogy soha többé ne lehessen kirekeszteni, meggyalázni, meggyilkolni embereket származásuk vagy vallásuk miatt – mondta Pintér Sándor belügyminiszter a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet Világ Igaza kitüntetés és a Bátorságért érdemjel átadási ünnepségén csütörtökön Budapesten.
Hirdetés
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!
0

A belügyminiszter felhívta a figyelmet arra: keményen fel kell lépni minden olyan törekvéssel szemben, amely veszélyezteti a demokratikus társadalmat, az emberi és szabadságjogok érvényesülését. Gátat kell vetni a szélsőséges és kirekesztő megnyilvánulásoknak, ezek ugyanis ma is veszélyt jelentenek – tette hozzá.

A szerdai miskolci jobbikos felvonuláshoz hasonló, romák elleni megmozdulások túllépik – a belügyminiszter szerint – azt a határt, amit egy demokratikus állam megengedhet magának – mondta Pintér Sándor a HírTV-nek az ünnepség után. A tárcavezető ugyanakkor hangsúlyozta: a hazai igazságszolgáltatás korábbi döntéseivel az ilyen jellegű megmozdulásokat nem ítélte el, hanem a szólásszabadság megnyilvánulásaként értékelte. Márpedig ehhez a rendfenntartóknak is igazodniuk kell.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a gyűlölködés, az antiszemitizmus, a rasszizmus mindig mérgező és elfogadhatatlan, „ha ezt elismerjük, és eszerint cselekszünk, akkor van esélyünk, akkor megtaláljuk azokat a közös erkölcsi alapokat, amelyekre életünket, országunkat és jövőnket építhetjük”. Reményének adott hangot, hogy az irracionalitás, az embertelen gyűlölet soha többé nem tér vissza Magyarországra, és hogy soha többé nem nyer teret az a kirekesztő eszme, amelynek jegyében származásuk, vallásuk vagy etnikai hovatartozásuk miatt üldöznek embereket.

Orbán: A meggyilkoltak halálával súlyos veszteség érte nemzetünket

Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök levelét, amelyben egyebek mellett az állt, hogy „a meggyilkoltak halálával súlyos veszteség érte nemzetünket. Mindannyiunk számára a büszkeség forrása azon emberek tette, akik életet mentettek.”

Orbán Viktor levelében úgy fogalmazott: „kormányom a jövőben is együttműködik Izrael állammal ebben a fontos kérdésben, valamint továbbra is mélyen elkötelezettek maradunk amellett, hogy a holokauszt emlékének kiemelt helyet biztosítsunk politikai napirendünkben”.

Ilan Mor az MTI-nek az ünnepség után elmondta: a szélsőséges rasszistáknak „meg kell magyarázni, hogy tévednek”, a szélsőjobboldali parlamenti pártokkal szemben pedig a mindenkori kormánykoalícióknak kell fellépniük. Példaként hozta fel, hogy Izraelben is volt olyan szélsőséges párt, amely radikálisan akart fellépni az arabok ellen, de a kormányzat nem engedte őket érvényesülni.
Link

Hozzászólások


#1 | kukackac - 2012. október 19. 09:54:10
Pintyőke időközben helyesbített:
"A félem és rettegés szállta meg az embereket!"

www.kepfeltoltes.hu/121019/13732038K_p_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A holokamut meg inkább hagyjuk!
#2 | janipapa - 2012. október 19. 10:07:28
Pintér: A holokauszt idején félem és rettegés szállta meg az embereket.

Az embereket nem, csak az élősködő rózsikat!
#3 | Balu - 2012. október 19. 13:10:55
janipapa,
vazze mondtam már, hogy ne olvass a gondolataimban!!! Azon kívül, hogy nem illik, az egyelőre még magánszféra! (Bár az én verziómban emígyen szólt a gondolat: "az embereket is?!";)


"emlékeztetni kell a világot, hogy nekünk is felelősségünk van"
Pinyótól jobban hangzana ilyen verzióban:
emlékeztetni kell a világot, hogy nekEM is felelősségEM van.

"intolerancia, a gyűlöletkeltés, az antiszemitizmus és a rasszizmus"
azon kívül, hogy pl. a (cion-)kommunizmust szemérmesen kifelejtette, mennyivel szebben hangzana a mondat így: a hazudozás, gyűlölködés, alattomos hátból-mellbe trükkök, dezinformáció, uzsora stb.
... "ordas eszméje soha nem térhet vissza a közgondolkodásba" ... ja, bár előbb el kéne onnan tűnnie, nomeg a mindennapos gyakorlatból is.

"A szólásszabadság joga azonban nem ad felmentést arra, hogy bármiféle antiszemita megnyilvánulásnak zöld utat biztosítson, a gyűlöletbeszéd és a szólás szabadsága közti határokat pedig élesen meg kell húzni."
... és ez vonatkozik a bankok, EU, média mindenféle kritikájára is... A bankok sértegetése és a velük szembeni illetlen jogi követelőzés antiszemita gyűlöletkeltésnek minősül.
#4 | gabesz - 2012. október 19. 16:17:47
fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/542188_389782887756686_1284850899_n.jpg
#5 | Advaita - 2012. október 19. 16:19:57
"soha többé ne lehessen kirekeszteni, meggyalázni, meggyilkolni embereket származásuk vagy vallásuk miatt – mondta Pintér Sándor belügyminiszter"

Lehet, hogy nem jól beszélem az anyanyelvemet, amit kétlek, de számomra a kirekesztés szó mást jelent, mint Pintér és magyarul csak makogó kompániája számára.

Egy magyarnak egyszerűen nincs módja arra, hogy cigányt, zsidót, meg mindenkit, akit a bibsi sajtó a magyarokat gúnyolva piréznek nevez, úgymond kirekesszen. Kirekeszteni csak azt tudom, aki része a családomnak, aki belül van a körön. Aki nem része, azt legfeljebb nem engedem be, ami nem ugyanaz. A cigány és a zsidó sose lett része a családnak, a magyar nemzetnek. Próbálkozni próbálkoztak ugyan, de hadd ne az idegen mondja már meg, hogy részévé vált a családnak.

Ha bárki magyart megvádolnak cigány és zsidó vagy egyéb idegen szemét kirekesztésével, akkor el kell megyarázni a bírónak, hogy ha azt akarják, hogy megálljon a vád, akkor előtte módosítsanak már a törvényszövegükön, mert a kifejezés, amivel a cselekményt illetik, nem fedi a tényállást.
#6 | gardista97 - 2012. október 19. 18:48:32
Én ha meghallom a Pintér(utánzat)nevét,akkor az jut eszembe,hogy ez él még!?????
#7 | Kedvesi - 2012. október 19. 19:32:33
Félni meg rettegni csak az szokott akinek indoka van rá.
#8 | gyuszuSS - 2012. október 19. 23:32:47
"Pintér: A holokauszt idején félem és rettegés szállta meg az embereket"

........A holokauszt idején "félem és rettegés szállta meg az embereket",
a félelem.....a félem helyett.

Más kérdés,hogy a retkes zsidók (sem) nem emberek....
És előtte meg utána sem emberek.
Csak emberszerűek.

"Soha ne ismétlődjék meg az a borzalom, amiből csak kevesen menekültek meg" - hangsúlyozta.

K.u.r.v.a sokan menekültek meg,a szénné égést túlélőkről (holocaust) nem is szólva,és k.u.r.v.a sokat és sokan gazdagodnak meg belőle,a mi vérünkön,verejtékünkön....

[img]https://picasaweb.google.com/105435364033955528165/2012Oktober19#5801140124143393026[/img]
#9 | Kore - 2012. október 20. 01:01:59
Ja, ez akkor csak egy fél M?
Dehát úgy eldől vagy egy 1-es lesz, bár a tükörképe is lehet..?
#10 | Anonim felhasználó - 2012. október 20. 05:30:56
A holokauszt idején félem és rettegés szállta meg az embereket...., hogy nem lesz sikeres?

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.