Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

√Āllovagok √©s √°lszentek: beindult a lovagbiznisz


www.kmfap.hu/data/cikk/1/521/4.jpg


Lovagnak lenni soha sem lehetett egyszer√Ľ, viszont Don Quijot√©nak legal√°bb nem kellett v√°ll√°ra venni a bizonytalans√°g gy√∂tr√Ķ terh√©t: lehet, hogy nem is vagyok igazi lovag? Ma Magyarorsz√°gon ilyen h√ļz√≥s pszichikai pr√≥bat√©telt kell ki√°llnia sok sz√°z lovagnak, t√∂bbek k√∂z√∂tt K√∂v√©r L√°szl√≥nak, F√≥nagy J√°nos egykori miniszternek, polg√°rmestereknek, rend√Ķri vezet√Ķknek, s√Ķt az els√Ķ lovagg√° √ľt√∂tt romavezet√Ķnek is.

Perre ment a Visegr√°don sz√©kel√Ķ Szent Gy√∂rgy Lovagrend egy hasonl√≥ nevet visel√Ķ szervezet ellen. A lovagrend kancell√°rja, Cseke L√°szl√≥ szerint az "√°llovagok" rossz h√≠r√©t keltik a val√≥diaknak, √©s leny√ļlj√°k szellemis√©g√ľket. A visegr√°diak az√©rt haragudtak meg, mert a konkurens nyakra-f√Ķre √ľti lovagg√° az embereket, holott a hagyom√°ny szerint a z√°rt √©s hierarchikus k√∂z√∂ss√©ghez √©vente csak egy szem√©ly csatlakozhat. Legut√≥bb Szegeden 136 lovagot √©s d√°m√°t avattak a Nemzetk√∂zi Szent Gy√∂rgy Lovagrend - vagyis a perelt szervezet - tagj√°v√°.
Ekkor lett lovag p√©ld√°ul F√≥nagy J√°nos volt k√∂zleked√©si √©s v√≠z√ľgyi miniszter, Bartha L√°szl√≥ szegedi polg√°rmester, Luk√°cs J√°nos dand√°rt√°bornok, Csongr√°d megye rend√Ķrf√Ķkapit√°nya, Balogh Zolt√°n alezredes, szegedi √©s Bende Istv√°n alezredes, h√≥dmez√Ķv√°s√°rhelyi rend√Ķrkapit√°ny. Kor√°bban ez a szervezet √ľt√∂tte lovagg√° a Fidesz-eln√∂k K√∂v√©r L√°szl√≥t, illetve Simicsk√≥ Istv√°nt, aki akkor nemzetbiztons√°gi politikai √°llamtitk√°r volt.

Zavarban lehetnek √Ķk is. Akkor most lovagok, vagy nem? Hiszen volt minden: dr√°ga lovagi ruha, papi √°ld√°s, f√©nyes csinradratta, p√°tosz. A lovagg√° √ľt√©s (consecratus) szertart√°sa sor√°n Kar√°szy Kulin J√°nos f√Ķprior az avat√°si pallossal illette a kandid√°tusok jobb √©s bal v√°ll√°t a hagyom√°nyos szavak k√≠s√©ret√©ben: "T√Ľrd el ezt az √ľt√©st, de t√∂bbet egyet sem. A Szent Gy√∂rgy Lovagrend k√∂z√∂ss√©g√©be fogadlak!"

"Semmi k√∂z√ľnk hozz√°juk"

"Mi id√©n nem avattunk egyetlen √ļj tagot sem" - mondta a Szent Gy√∂rgy Lovagrend kancell√°rja. "A Nemzetk√∂zi Szent Gy√∂rgy Lovagrend nev√Ľ szervezetnek semmi k√∂ze a mi t√∂rt√©nelmi rend√ľnkh√∂z, melyet m√©g K√°roly R√≥bert kir√°ly alap√≠tott 1326-ban. A rend a kereszt√©ny √©rt√©kek v√©delm√©t, a magyar nemzeti √©s katonai hagyom√°nyok √°pol√°s√°t t√Ľzte ki c√©lul, emellett karitat√≠v feladatokat is teljes√≠t."

Visegr√°d perel

A visegr√°diak nem is hagyt√°k annyiban a dolgot: m√©g a t√∂meges avat√°s el√Ķtt pert ind√≠tottak a szerint√ľk jogellenesen m√Ľk√∂d√Ķ szervezet ellen. "Az eredeti, 1326-as alapszerz√Ķd√©s√ľnk √©rtelm√©ben √©vente csak egy √ļj tagot avathatunk. Ez al√≥l csak az igaz√°n nagy anyagi √°ldozatot hoz√≥ tagjel√∂ltek eset√©ben tehet√ľnk kiv√©telt, de nekik egy tanfolyamon kell r√©szt venni√ľk, melyen megtanulj√°k a lovagi etik√°t" - mondta Cseke L√°szl√≥, hozz√°t√©ve, hogy a m√°sik szervezet megsz√Ľntet√©se √©rdek√©ben l√©p√©seket tesz a nemzetk√∂zi lovagrendek Hollandi√°ban √©l√Ķ nagymestere is.

A kancell√°r szerint a mag√°t f√Ķpriornak nevez√Ķ, most Angli√°ban √©l√Ķ Kar√°szy Kulin J√°nos sz√©lh√°mos, √©s anyagi √©rdekek miatt ind√≠totta el szervezet√©t. "Ez a f√©rfi a rend√ľnk tagja, angliai priorunk volt 1993 √©s 2000 k√∂z√∂tt, de nem tudott elsz√°molni t√∂bb ezer fonttal, √≠gy kiz√°rtuk. Ekkor alap√≠totta meg t√∂rv√©nytelen szervezet√©t, melyet az√≥ta sem jegyeztek be sehol, √©s mi is illegitimnek nyilv√°n√≠tottuk."

orderofstgeorge.webserver1.nl/update/st%20george%20021.jpg


Az "√°lrend" √ľt√∂get

A kancell√°r szerint a szervezet sz√°molatlanul √ľt√∂geti lovagg√° az embereket. Eddig m√°r t√∂bb mint 370 szem√©lyt avattak fel, "akik t√∂bbs√©ge azt sem tudja, mi f√°n terem ez az eg√©sz dolog".

N√©h√°ny napja az √≥zdi g√∂r√∂g katolikus templomban a Nemzetk√∂zi Szent Gy√∂rgy Lovagrend tagj√°v√° √ľt√∂tta K√≥tai Alad√°rt, az √ďzdi Cig√°ny Kisebbs√©gi √Ėnkorm√°nyzat eln√∂k√©t. Cseke L√°szl√≥ szerint a romavezet√Ķt nem az igazi rend fogadta be, √≠gy nem is nevezhet√Ķ Szent Gy√∂rgy-lovagnak.

K√≥tai Alad√°r azonban nem k√©telkedik val√≥di lovagi mivolt√°ban. "Nem tudom, milyen ellent√©tek vannak a rendek k√∂z√∂tt, de b√ľszke vagyok erre a kit√ľntet√©sre, √©s hogy √©n vagyok Magyarorsz√°g, de tal√°n Eur√≥pa els√Ķ roma sz√°rmaz√°s√ļ lovagja. Eszembe sem jut k√©telkedni a rend hiteless√©g√©ben, ugyanis ez egy vil√°gszervezet. A vezet√Ķje, Kar√°szy Kulin J√°nos, a lovagrendek atya√ļristene" - v√©lekedik a kisebbs√©gi vezet√Ķ. Hit√©t igazoland√≥ hozz√°teszi, Kar√°szy nem ak√°rkiket √ľt√∂tt eddig lovagg√°: "polg√°rmestereket, szaktekint√©lyeket, √°llamf√©rfiakat, √©s a politikai g√©pezet tagjait". .

Ki a hunyó?

"Nem tudtam, hogy feljelentettek minket" - mondta a Nemzetk√∂zi Szent Gy√∂rgy Lovagrend egyik vezet√Ķje, Medve J√°nos, aki civilben az √≥zdi Mack√≥ T√ľz√©pet ir√°ny√≠tja. "Ha √≠gy van, nem √©rtem a visegr√°diak hozz√°√°ll√°s√°t."

Enn√©l t√∂bbet tud Kar√°szy k√∂zvetlen helyettese, az ugyancsak √ďzdon √©l√Ķ Keller Gy√∂rgy. "Val√≥ban perelnek minket, csak nem √©rtem, mi√©rt. Csek√©√©k sz√©tsz√≥rt√°k, elsimlizt√©k a rendet, t√∂rv√©nyszer√Ľ, hogy alakult egy √©letk√©pesebb szervezet. A t√∂rt√©nelmet k√ľl√∂nben sem lehet kisaj√°t√≠tani. √Čs ami a sok avat√°st illeti: egy t√°rsadalmi szervet ne akarjon szerzetesrendet j√°tszani" - v√©li Keller, aki √©ppen a napokban kapott az √ľgyben "√°ll√°sfoglal√°st" f√Ķn√∂k√©t√Ķl. Mint mondta, a fax tartalm√°t nem ismeri, mert angol nyelv√Ľ, √©s m√©g le kell ford√≠ttatnia.
Forr√°s: http://index.hu/b...d/lovagok/

HozzŠszůlŠsok


#1 | GERRY - 2013. februŠr 01. 22:34:38
Köszi - így már já, a másikat töröltem! (Itt sokkal jobb a karaktered!s_6 )

Ami pedig a l√≥valagrendet illeti, √©n mindegyiknek adn√©k egyet (√ļgy 30 kil√≥st) a fej√©re... cupp h√°tul meg lengedezne a l√≥farok. be is fonhatj√°k nemzetiszin√ľ masnikkal!

Bek√ľldte: Nyiha az √ļri lov√°sz!

.........
most olvasom: "a Nemzetk√∂zi Szent Gy√∂rgy Lovagrend tagj√°v√° √ľt√∂tta K√≥tai Alad√°rt, az √ďzdi Cig√°ny Kisebbs√©gi √Ėnkorm√°nyzat eln√∂k√©t. "

A cig√°ny kissebs√©g megy ny√≥cnapon t√ļl gy√≥gyul√≥ sebekkel k√ľldte be az √≥zdi Szent Gyuri lovagrend illustris tagjait a k√≥rh√°zba, mik√∂zben azt √ľv√∂lt√∂tt√©k; "-A mi vajd√°nkat senki nem √ľtheti b√ľntetlen√ľl!" Az √≥zdi rend√∂r√∂k reszketve elb√ļjtak a sarok m√∂g√∂tt.
#2 | Kameleon - 2013. februŠr 01. 22:52:36
√öjkori lovagok, nemzet√Ķr√∂k

Interj√ļ Kar√°szy Kulin J√°nos t√°bornokkal, az angliai Szent Gy√∂rgy Lovagrend nagypriorj√°va

Somorjai László 2000. 09. 02. (IV/36)


hetek.hu/files/styles/cikk-belso-fekvo/public/images/2000/04.036/hatter/lovag.JPG


A lovagrendek imm√°r nem a k√∂z√©pkor let√Ľnt szerepl√Ķi. A rendszerv√°lt√°s idej√©n nem sokan gondolt√°k volna, hogy hamarosan lovagok vesznek k√∂r√ľl benn√ľnket a
hadseregben, a Parlamentben, a templomokban, a Minisztereln√∂ki Hivatalban, s√Ķt m√©g a korm√°nyban is. Az √ļjj√°sz√ľlet√Ķben l√©v√Ķ lovagrendek √©s a nemzet√Ķrs√©g szerep√©t firtattuk azon a millenniumi rendezv√©nyen, amelyen Kar√°szy Kulin J√°nos t√°bornok, London d√≠szpolg√°ra, az angliai Szent Gy√∂rgy Lovagrend nagypriorja a Budapest-Pest megyei nemzet√Ķrs√©g kilenc vezet√Ķ tiszts√©gvisel√Ķj√©nek nemzet√Ķri eml√©k√©rm√©ketadott √°t augusztus 20-a alkalm√°b√≥l.

- T√°bornok √ļr, rengeteg kit√ľntet√©se van.

- Sz√°m szerint hatvann√©gy. Kilenc lovagrendnek vagyok a nagykeresztes lovagja. Angol nemzetis√©g? feles√©gemmel egy√ľtt a k√∂zelm√ļltban London d√≠szpolg√°r√°v√° is v√°lasztottak. Ezt a c√≠met eddig csak √°llamf√Ķk √©s kir√°lyok nyert√©k el, Diana √©s K√°roly herceg ut√°n viszont mi lett√ľnk az els√Ķ ilyen h√°zasp√°r. Azonban nem a titulusok teszik az embert, hanem az a fontos, hogy mit cselekszik.

- Mint 56-os h√Ķs, √∂n hoszsz√ļ ideig Angli√°ban tal√°lt mened√©ket.

- A csoportomb√≥l tizenegy embert v√©geztek ki 56-os tev√©kenys√©ge miatt, csup√°n akkori helyettesem, M√©cs Imre √©s Forg√°cs Ferenc maradtak √©letben. Ellenem h√°romszor hoztak hal√°los √≠t√©letet. R√°cz S√°ndor, a budapesti Munk√°stan√°cs eln√∂ke azt √ľzente:
"El kell t√Ľnn√∂d, mert hal√°lra keresnek. M√©g a lak√°sodra se menj t√∂bb√© vissza."
1957 janu√°r v√©g√©n mentem √°t a k√Ķszegi aknamez√Ķn - valaki elmondta, mik√©nt kell l√©pegetnem, hogy ne robbanjak f√∂l -, de a kommunist√°k m√©g a hat√°ron t√ļlra is ut√°nam j√∂ttek, t√∂bbsz√∂r is megpr√≥b√°ltak elrabolni vagy eltenni l√°b al√≥l, ez√©rt John Daniel √°ln√©ven telepedtem le Angli√°ban.

- Eg√©szen a rendszerv√°lt√°sig rejt√Ķzk√∂d√∂tt?

- Igen. Amikor az angol √ļjs√°g√≠r√≥k megtudt√°k, hogy G√∂ncz √Ārp√°d k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k √ļr el√Ķl√©ptetett ezredess√© √©s a tiszti keresztet is megkaptam, nagy port vertek fel k√∂r√ľl√∂ttem. Megjelent a sajt√≥, a BBC, cikkek t√∂mkelege √©s telev√≠zi√≥s m√Ľsorok tucatjai sz√≥ltak r√≥lam. K√©pzelje el, egy cs√∂ndesen √©ldeg√©l√Ķ angliai emberr√Ķl kider√ľl, hogy val√≥j√°ban Kar√°szy Kulin J√°nosnak h√≠vj√°k, a l√©gier√Ķnek most m√°r ezredese, √©s
hogy mekkora h√Ķs meg √≠gy meg √ļgy‚Ķ J√∂ttek a szomsz√©dok: "Sohase mondtad nek√ľnk!"
Hogy is mondtam volna? A titok addig titok, amíg csak egy ember tudja.

- Amit √∂n √°t√©lt, az t√∂rt√©nelem: k√∂nyvbe ill√Ķ.

- M√°r 1060 oldalon meg is √≠rtam; a legnagyobb kommunik√°ci√≥s v√°llalat, az R. Murdoch v√°llalta a kiad√°s√°t. Hatvank√©tezer p√©ld√°ny m√°r el√Ķre elkelt. Azonban kifog√°solt√°k, hogy nincs benne szex, √©s a kiad√≥ felk√©rt, hogy √≠rjam √°t a k√∂nyvet.
"M√°sk√©pp az emberek nem veszik meg" - mondt√°k. Hogy lehet ez t√©ma egy t√∂rt√©nelmi m√Ľben? Amikor az egyik oldalon egy 18 √©ves fi√ļ a Himnuszt √©nekelve megy az akaszt√≥f√°ra, akkor a m√°sik oldalon √≠rjak bele szexet?

- Ez val√≥ban √©rdekes kort√ľnet. Azonban ugorjunk a t√∂rt√©nelem m√ļltbeli esem√©nyeib√Ķl a jelenbe. Ma m√°r t√°bornoki rangja van, √©s kit√ľntet√©seket adom√°nyoz.

- T√∂bb mint negyven √©v angliai tart√≥zkod√°s alatt l√°ttam a Territorial Army (a nemzet√Ķrs√©g angliai megfelel√Ķje) szerep√©t az angol hadseregben, √©s √©n
javasoltam el√Ķsz√∂r, hogy a hivat√°sos hadsereg mellett haz√°nkban is alakuljon √ļjj√° a nemzet√Ķrs√©g. A korm√°ny tagjai r√∂gt√∂n a parlament el√© vitt√©k az √ľgyet √©s megszavazt√°k, hogy k√∂lts√©gvet√©si t√°mogat√°sban r√©szes√ľlj√ľnk.

- Hogy f√ľgg √∂ssze egym√°ssal a nemzet√Ķrs√©g √©s a Szent Gy√∂rgy Lovagrend, amelynek √∂n szint√©n vezet√Ķ tiszts√©gvisel√Ķje?

- √Āprilis vir√°gvas√°rnapj√°n alakult meg haz√°nkban a Szent Gy√∂rgy Lovagrend keretein bel√ľl m√Ľk√∂d√Ķ nemzet√Ķrs√©gi prior√°tus. Keller Gy√∂rgy vez√©r√Ķrnagy
a prior, √©s hozz√°nk, az angliai rendhez tartozik. Ez most m√©g teljesen √∂n√°ll√≥, vagyis annak ellen√©re, hogy hatalmas emberek tartoznak hozz√°, sem egyh√°z, sem √°llam nem sz√≥lhat bele a m√Ľk√∂d√©s√©be. A k√∂vetkez√Ķ n√©h√°ny √©vben szeretn√©nk el√©rni, hogy √°llami lovagrendd√© alakuljon √°t √ļgy, mint a h√°bor√ļ el√Ķtt volt a vit√©zi rend. Vagyis a kiemelked√Ķ katon√°kat, t√Ľzolt√≥kat, h√Ķsies rend√Ķr√∂ket mint az egyik legmagasabb kit√ľntet√©ssel szeretn√©nk jutalmazni a Szent Gy√∂rgy-lovagg√° nevez√©ssel.

- A prior szó elöljárót jelent?

- √ē a f√Ķn√∂ke a rendnek, mert itt katonai fegyelemr√Ķl van sz√≥: a priornak vagy a nagypriornak megfellebbezhetetlen joga √©s diktatorikus hatalma van arra vonatkoz√≥an, hogy kit vesz fel, √©s kit tesz ki. Nagyon meg kell sz√Ľrni a tags√°g √∂sszet√©tel√©t.

- M√ļltjuk szerint hogyan igazodhatunk el a lovagrendek k√∂z√∂tt?

- A h√°rom leger√Ķsebb manaps√°g a Szent L√°z√°r, a Szent Gy√∂rgy √©s a M√°ltai Lovagrend. A Szent L√°z√°r Lovagrend diplom√°ciai rangon m√Ľk√∂dik Magyarorsz√°gon: k√∂vets√©ggel is rendelkezik. Egyik prominens tagja Semj√©n Zsolt √°llamtitk√°r. A rend t√∂rt√©nete a keresztes h√°bor√ļk idej√©re ny√ļlik vissza: katonai √©s ispot√°lyos rend, melynek els√Ķ feladata a lepr√°sok gy√≥gy√≠t√°sa volt. A Szent Gy√∂rgy Lovagrendet K√°roly R√≥bert alap√≠totta 1326-ban, alap√≠t√≥ okm√°nya a Nemzeti M√ļzeumban tal√°lhat√≥. A n√©vad√≥, Szent Gy√∂rgy libanoni sz√°rmaz√°s√ļ katona volt, aki megv√©dte a hit√ľk miatt √ľld√∂z√∂tt kereszt√©nyeket.
Ez volt az els√Ķ nem egyh√°zi lovagrend, noha a papok √©s a p√ľsp√∂k√∂k √°ld√°s√°val j√∂tt l√©tre. Mint katonai szervezet, v√©dte a kir√°lyt. Az el√Ķz√Ķ rezsimek nem gondoltak arra, hogy a rendet megsz√ľntess√©k, √≠gy tudott √ļjj√°sz√ľletni.

- Nemzetközi szinten menynyire ismertek ezek a rendek?

- √Ėsszej√∂veteleinken rendszeresen megjelennek a nagyk√∂vetek, katonai attas√©k, tagjaink k√∂z√© tartoznak t√∂bbek k√∂z√∂tt a floridai, az √≠rorsz√°gi √©rsek, √©s hamarosan lovagrend√ľnk tagjak√©nt k√∂sz√∂nthetj√ľk Thatcher aszszonyt √©s f√©rj√©t is. K√ľlf√∂ld√∂n sz√°zhatan tartoznak hozz√°nk, idehaza k√∂r√ľlbel√ľl hetvenen. Most alak√≠tjuk meg az amerikai Szent Gy√∂rgy Lovagrendet, amelynek egy amerikai tengernagy lesz a priorja.
Hasonl√≥k√©ppen ind√≠tjuk el a rendet D√©l-√ćrorsz√°gban is.

- Itthon mekkora befoly√°ssal rendelkeznek?

- A magyarorsz√°gi Szent Gy√∂rgy Lovagrend t√≠z √©ve alakult √ļjj√°, de √©n el√Ķsz√∂r k√©t √©ve neveztem ki lovagg√° Gyuricza B√©la alt√°bornagyot. Fodor Lajos vez√©rezredes √ļr is boldogan lett a lovagrend tagja a m√ļlt √©v sor√°n, √©s itt t√©rdepelt el√Ķttem ebben a
szob√°ban, annak ellen√©re, hogy n√°lamn√°l h√°rommal t√∂bb csillagja van. Avattam korm√°nytagokat √©s vezet√Ķ politikusokat is, p√©ld√°ul K√∂v√©r L√°szl√≥t, a Fidesz eln√∂k√©t vagy Simicsk√≥ Istv√°n nemzetbiztons√°gi politikai √°llamtitk√°rt. Hasonl√≥k√©ppen L√°nyi Zsoltot, a honv√©delmi bizotts√°g eln√∂k√©t, Gyaraki K√°roly nyugalmazott alt√°bornagyot, korm√°ny f√Ķtan√°csad√≥t √©s Horv√°th P√°l dand√°rt√°bornokot, a nemzetk√∂zi csapatok parancsnok√°t. H√∂lgyek k√∂z√ľl Felkai Ann√°t, a HM Nemzetk√∂zi F√Ķoszt√°ly√°nak helyettes vezet√Ķj√©t, valamint a minisztereln√∂k titk√°rn√Ķj√©t. Szint√©n lovagg√° lett Csuka Tam√°s dand√°rt√°bornok, reform√°tus t√°bori p√ľsp√∂k, √∂sszesen mintegy h√ļszan ebben a teremben, ahol besz√©lget√ľnk. √ďzdon, a katolikus katedr√°lisban tartottuk az √ľnneps√©get, √©s a katolikus p√ľsp√∂k
lett a magyarorsz√°gi prior√°tus vezet√Ķje.

- Milyen kötelezettségei vannak a lovagoknak?

- Seg√≠ts√©k a r√°szorul√≥kat, tan√≠ts√°k a fiatalokat, t√°mogass√°k az √∂regeket. Ez√©rt √©p√≠t√ľnk egy tizenhat f√Ķs √∂regek otthon√°t Szabolcs-Szatm√°r megy√©ben, vagy vett√ľnk egy lovat a tinnyei mozg√°ss√©r√ľlt gyerekek sz√°m√°ra.

- Mit sz√≥l ahhoz, hogy a Vatik√°n 1969-ben Szent Gy√∂rgy√∂t t√∂bb m√°s, el√Ķz√Ķleg
szentté avatott személlyel egyetemben törölte a szentek listájáról?


- P√°p√°k j√∂nnek, p√°p√°k mennek, szentek j√∂nnek, szentek mennek, de ami nek√ľnk a legfontosabb, az nem az, hogy Szent Gy√∂rgy val√≥ban l√©tezett-e, vagy hogy a p√°pa elismeri-e vagy sem. Nek√ľnk az a fontos, hogy K√°roly R√≥bert az alap√≠t√≥, √©s a nevet is √Ķ adta. A t√∂rv√©nyeket √≠gy is be kell tartani. Egy√©bk√©nt Angli√°nak tov√°bbra is Szent Gy√∂rgy a v√©d√Ķszentje, √©s a kir√°lyn√© z√°szlaj√°t is Szent Gy√∂rgy-kereszt d√≠sz√≠ti.

Mai johannita lovagok


Augusztus v√©g√©n a Johannita Lovagrend Csurg√≥n tartotta √©ves k√∂zgy√Ľl√©s√©t. El√Ķtte az alsoki reform√°tus templomban megrendezett lovagi istentiszteleten h√©t √ļj megh√≠vott jel√∂ltet avattak a rend lovagj√°v√°, k√∂z√∂tt√ľk Varga Mih√°ly p√©nz√ľgyi politikai √°llamtitk√°rt. Az 1099-ben alap√≠tott Johannita Lovagrendnek az √Ārp√°d-h√°z uralkod√°sa idej√©n hetven rendh√°za volt Magyarorsz√°gon, k√©s√Ķbb protest√°ns √©s katolikus √°gakra szakadt kett√©. Az el√Ķbbiek a Johannita Lovagrend, az ut√≥bbiak pedig a M√°ltai Lovagrend tagjaik√©nt ismertek. A Johannita Lovagrend magyar tagozat√°nak jelenleg sz√°ztizennyolc tagja van szerte a vil√°gon, melyek mintegy fele az √ľnneps√©gre haza√©rkezett. (MTI)
http://www.hetek....nemzetorok
#3 | kincses - 2013. februŠr 01. 22:56:49
Na csakhogy megy! de a Don Caruso √°ltal eml√≠tett sz√°mok itt is itt vannak...valami dek√≥dol√°si iz√© lehet biztosan...de megoldott√°k! akkor most lehet sz√©gyenkezni a lovag√ľgyek miatt...szomor√ļ, hogy a lovagi becs√ľlet dolg√°t √≠gy elj√°tszott√°k. R√©gen a lovagi becs√ľletsz√≥ m√©g s√ļllyal b√≠rt...
#4 | Kameleon - 2013. februŠr 01. 23:03:14
kincses, csak ez miatt ismételtem: http://magyarnemz...t=0#c29237
Remélem azért kerek?!
#5 | kincses - 2013. februŠr 01. 23:09:10
Kam√©leon, az els√Ķ hsz-eket m√©g olvastam, de azt√°n elvoltam, teljesen f√∂l√∂slegesen egy csom√≥ pakol√°sz√°ssal, √©s nem olvastam vissza. Eln√©z√©st. √ćgy nagyon is. M√©g j√≥, hogy mozg√≥s√≠t√°s van vagy micsoda, egy p√°r napja...:|¬†
#6 | Kameleon - 2013. februŠr 01. 23:22:34
Nemzetközi Szent György Lovagrend avatása Cambridge-ben
http://kmfap.hu/i...cle_id=443
http://www.kmfap....cle_id=106

Kicsod√°k a jezsuit√°k?
http://ch-serverh...dmore=5786

Hunvald lovags√°g√°t felf√ľggesztette a Nagymester
http://ch-serverh...c_start=10

lovagrend témához
http://magyarnemz...dmore=1270
http://magyarnemz...=20#c25640
http://magyarnemz...c_start=70
#7 | kincses - 2013. februŠr 01. 23:30:14
Kaméleon, ez már igen!s_6 Egyben van az egész!!s_n 

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.