Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Malév-cégek: pert nyert az MNV az orosz bank ellen


A Fõvárosi Törvényszék múlt szerdán hozott elsõ fokú, még nem jogerõs ítéletével a két Malév-cég ügyében elutasította az orosz Vnyesekonombank keresetét és megállapította, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt. (MNV) által bonyolított értékesítési eljárás szabályos volt - közölte az MNV.

Az MNV részben közvetlenül, részben pedig egy leányvállalatán keresztül tavaly októberben megvásárolta a Malév felszámolójától a légitársaság két, földi kiszolgálást végzõ cégét, a Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt.-t és Aeroplex Közép-Európai Légijármû Mûszaki Központ Kft.-t - idézte fel közleményében az MNV.

A szerzõdés fontos részét képezte a cégekhez kapcsolódó követelések és kötelezettségek rendezett átvétele is, ami elengedhetetlen feltétele volt a cégek további mûködésének. Az MNV tõkerendezés útján biztosította a két megvásárolt cég további mûködését, munkahelyeik megtartását - tette hozzá a vagyonkezelõ.

Az orosz Vnyesekonombank, mint a Malév kisebbségi tulajdonosa és egyben hitelezõje a Fõvárosi Törvényszéken megtámadta a szerzõdést, a vételár aránytalanságára és eljárási hibákra hivatkozva kérte a cégek átruházásának érvénytelenítésével az eredeti állapot helyreállítását.

Az MNV álláspontja szerint az értékesítési eljárás szabályos volt, és a szerzõdés mindenben megfelelt a piaci követelményeknek - olvasható a közleményben. A felperes jogszerûtlen igényének teljesítése lehetetlenné tette volna a két földi kiszolgáló cég további mûködését - írták.

A törvényszék a február 13-án hozott elsõ fokú, még nem jogerõs ítéletével elutasította az orosz bank keresetét, és a Vnyesekonombankot a perköltség viselésére kötelezte. Az ítélet megállapította, hogy a cégek kivásárlása, valamint a cégekhez kapcsolódó követelések és kötelezettségek rendezése egy komplex jogviszony keretében történt, ezt a komplex jogviszonyt csak együttesen, egységesen szabad vizsgálni.

Nem volt jogszerû a felperes eljárása, amikor a szerzõdés egyes, általa kiválasztott elemeit próbálta meg vitatni - tette hozzá az MNV az ítélet alapján. Az ítéletet még nem kézbesítették, az ellen a kézbesítést követõ 15 napon belül lehet fellebbezni.
http://hvg.hu/itt..._2013_2_18

Hozzászólások


#1 | Kameleon - 2013. február 19. 16:10:14
MSZP-Fidesz vita a Malévról: "mi a fészkes fenét csináltak két évig?"

A MALÉV számára a halálos késszúrást az jelentette, amikor Veres János egykori pénzügyminiszter bevonta az orosz tulajdonost a privatizációba. Ezt mondta a Fidesz egyik képviselõje a Malév privatizációról folyó elszánt, de meddõ vitában. Az MSZP szerint viszont most csak bûnbakkeresés folyik. Szerintük a mostani kormány semmit nem tett a légitársaság megmentéséért.

YouTube Videó


Az MSZP-s Kovács Tibor szerint az okokat a bizottság kizárólag a 2002 és 2010 közötti kormányzati mûködésben kereste és megpróbálták úgy beállítani, mintha a mostani kormánynak a MALÉV csõdjéhez semmi köze nem lenne. "Semmi másról, mint figyelemelterelésrõl és bûnbakkeresésrõl szólt az egész bizottsági munka. A MALÉV csõd valódi okai az egész bizottsági munka során szóba sem kerültek"- magyarázta Kovács Tibor. A kérdéseinkre pedig nincs válasz, folytatta a képviselõ. Csak azt tudjuk, hogy van egy nemzetközi repülõterünk, ahol a vonat megáll, csak a repülõgépek nem szállnak le. Arról, hogy a Malév végleg elszállt, a Fidesz szerint az elõdök tehetnek. "A halálos késszúrást az a privatizációs eljárás és az a pénzügyi machináció sorozat eredményezte, amit az önök által végigvitt privatizációs eljárás teljesen bizonytalan hátterû orosz tulajdonba adás jelentett"- mondta Márton Attila.

A képviselõ azt is kifogásolta, hogy az unióval semmilyen egyeztetés nem volt az állami támogatással kapcsolatban. "Tisztelt képviselõ úr tükörbe kell nézni"- mondta. Ez a megjegyzés az MSZP másik képviselõjének már sok volt.

"Két éven keresztül folytattak-e tárgyalást az unióval? Ezeken a tárgyalásokon, ha voltak ilyenek, mi hangzott el és így tovább?- reagált Burány Sándor. Az MSZP-s politikus hozzátette: "ha ez egy csõdtömeg volt 2010-ben a kormányváltáskor, akkor mi a fészkes fenét csináltak még két évig utána?"

Márton Attila reagált is. "Mi szüntettük meg a MALÉV- et? Ez pontosan olyan, mintha önök egy lassan ható halálos mérget adtak volna valakinek, tisztelt Burány képviselõ úr! És azt veszik elõ, aki egyébként ápolni akarja a beteget, de a méreg végigment a szervezetében"- vont párhuzamot a fideszes politikus.

A bizottság elnöke azt vágta az MSZP fejéhez, hogy még a stelázsit is eladták, amikor privatizáltak. "Hát ez is beletartozott a privatizációs folyamatba, hogy idegen kézre adták, orosz kézbe adták gyakorlatilag a magyar légitársaságot"- mondta Varga István.

Legalább strómanokat -katonákat vagy iskolatársakat alkalmaztak volna a privatizációnál, jegyezte meg némi iróniával a bizottság elnöke. A válasz nem sokáig késett. "Hogy a szocialistákra jellemezõ lett volna katonatársak meg a barátok? Képviselõ úr, nem szégyelli itt a bizottság elõtt, amikor a Simicska és a társai az ismert módon kötõdnek a Fideszhez?"- hangzott el Kovács Tibor részérõl.

Az ellenzéki képviselõk mindenesetre parlamenti vitára alkalmasnak találták a MALÉV jelentést.
http://atv.hu/cik...=hirkereso
#2 | Kameleon - 2013. február 19. 18:17:20
Moszkva: erõsíteni kell az orosz-magyar gazdasági kapcsolatokat

Az orosz-magyar külkereskedelmi forgalom 12,4 százalékkal csökkent tavaly. Összesen 9,7 milliárd dollárt tett ki.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a magyar-orosz kormányközi gazdasági együttmûködési bizottság magyar és Nyikolaj Fjodorov mezõgazdasági miniszter, a testület orosz társelnöke is úgy látja, megvan a lehetõség arra, hogy a két ország közötti gazdasági kapcsolatok kiegyensúlyozottabbá váljanak - derül ki a moszkvai tárgyalásokról az orosz társelnök minisztériuma által kiadott közleménybõl. Hozzáteszik: Moszkva az orosz-magyar gazdasági kapcsolatok erõsítését és fejlesztését szorgalmazza.

A találkozó célja a bizottság soron következõ, VII. ülésének elõkészítése volt, de a felek a kétoldalú gazdasági együttmûködés aktuális kérdéseit is áttekintették. A legutóbbi magyar-orosz bizottsági ülés 2011 márciusában volt Moszkvában. Matolcsy György és Nyikolaj Fjodorov is kiemelte: jelenleg minden lehetõség megvan arra, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok kiegyensúlyozottabbá váljanak és kevésbé legyenek érzékenyek a világgazdasági válság hatásaira.

A korszerûbb együttmûködés keretében az innováció, a kutatások és a tudományos-mûszaki fejlesztés területén kell erõsíteni a közös munkát - olvasható az orosz közleményben. Nyikolaj Fjodorov azt hangoztatta, hogy Magyarországra meglehetõsen perspektivikus partnerként tekintenek Oroszországban a fejlett technológiák és befektetések területén, és, mint mondta, Magyarország az orosz üzleti szereplõk számára ugyancsak perspektivikus befektetési terület.

A kormányközi bizottság orosz társelnöke úgy vélte a magas szintû állami találkozók, így Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor január 31-i megbeszélései arra kötelezik a kormányközi bizottság társelnökeit, hogy lökést adjanak a kétoldalú üzleti-gazdasági kapcsolatoknak.
A Magyarországra irányuló orosz szállítások többségét - 6,6 milliárd dollár értékben - az ásványkincsek, energiahordozók, vegyipari termékek, fémek teszik ki.

A magyar exportot 3,1 milliárd dollár értékben elsõsorban gépek, vegyi anyagok és mezõgazdasági termékek, élelmiszerek alkották.

Az orosz mezõgazdasági minisztérium honlapján olvasható közlemény szerint Matolcsy György és Nyikolaj Fjodorov az orosz-magyar kereskedelmi-gazdasági kapcsolatokon túl a pénzügyi szektorban, valamint az atomenergia és a közlekedés területén való együttmûködés kérdéseit is megvitatták.
http://www.hirado...=hirkereso
#3 | Kameleon - 2013. február 19. 18:23:53
Konfrontációk nélküli külpolitikáról beszélt Putyin

Putyin elnök elsõdleges célja a világban kialakult helyzetben megerõsíteni Oroszország szerepét, az ország nemzeti érdekeinek figyelembe vételével. Külpolitikai célok újrafogalmazására és megerõsítésére került sor a pénteki gyûlésen.

Február 15-én, pénteken a Biztonsági Tanács ülésén, Putyin elnök az Orosz Föderáció legújabb külpolitikai koncepcióit mutatta be. A dokumentumot a világban jelenleg zajló változásokat figyelembe véve fogalmazták meg. A változtatásokat meghatározó tényezõk egyike a hatalmi egyensúly újrafelosztása, a globális pénzügyi válság és a Közel-Keleten és Észak-Afrikában kialakult feszültség. Ezen tényezõk figyelembe vétele nem elhanyagolható, az alábbi eseményeket is átgondolva született meg az újabb külpolitikai program.

Az új dokumentum összhangban van a múlt év május 7-én frissített külpolitikai programmal, de az nem tekinthetõ sikeres megoldásnak. Az orosz külpolitika elsõdleges alapelvei változatlanok maradtak. "Mindenekelõtt egy nyitott, kiszámítható, gyakorlatias, cél-teljesítmény orientált, a nemzeti érdekek figyelembevételével, természetes konfrontációk elõidézése nélkül"- megvalósuló külpolitikai programról beszélt Putyin elnök. Beszédét olvashatjuk a Kreml hivatalos oldalán.

Az elnök elmondása szerint, a cél egy olyan helyzet realizálása, ahol képesek megbirkózni az ország fejlesztésével, megoldva a gazdasági és szociális problémákat. Az ENSZ-en belüli döntéshozó szerep és a nemzetközi jog szabályainak tiszteletben tartása is rendkívül fontos szempont.

A közelmúltban bekövetkezõ változásokat is figyelembe véve fokozatosan bõvítik a sokoldalú együttmûködést partnereikkel. Véleménye szerint egyre nõ a verseny a világban, a kulturális és civilizációs területen is. A koncepcióban kiemelt szerepet tulajdonítanak a modern eszközöknek, beleértve a gazdasági diplomáciát és a globális információáramlás jó integrációját. A jogok védelmére is szükséges figyelmet kell fordítani, hogy megóvják az orosz állampolgárok és a külföldön élõ honfitársak érdekeit.

Oroszország a továbbiakban is egy aktív, konstruktív irányba halad. A világban betöltött befolyása és jelentõsége folyamatosan megerõsítésre kerül - olvasható a Kremlin.ru oldalon az ülésen tartott beszédében.
http://kitekinto....lt_putyin/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.