Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Ezek a r(k)√©mek, k√∂zt√ľnk √©lnek!!!!


Ennek sose lesz vége...
N√©melyik fel sem fogja, van amelyik b√ľszke r√°, letagadja a harmadik...

egy kis √ľgyn√∂klista, ami kor√°ntsem teljes!√ĀBEL ANITA

Az orsz√°gszerte kedvelt gyereksz√≠n√©sz-m√Ľsorvezet√Ķ a dokumentumok szerint Avar Tamara n√©ven k√©sz√≠tett jelent√©seket kolleg√°ir√≥l, ismer√Ķseir√Ķl. A T√∂rt√©neti Hivatalban fellelhet√Ķ akt√°k arr√≥l tan√ļskodnak, hogy √Ābel Anita el√Ķsz√∂r 1991-ben jelentett kolleg√°ir√≥l, a Szomsz√©dok c√≠m√Ľ telereg√©ny sz√≠n√©szeir√Ķl. Aki belelapoz a jelent√©sekbe, l√°thatja, hogy a fiatal sz√≠n√©szn√Ķ nyitott f√ľllel m√°szk√°lt a st√ļdi√≥ban, √©s k√∂zel sem volt az a but√°cska kamaszl√°ny, akinek pedig a sorozat alapj√°n t√Ľnhetett a n√©z√Ķknek. Avar Tamara jelent√©seiben meglep√Ķ pontoss√°ggal sz√°molt be arr√≥l, hogy "Zenthe Feri b√°csi politikai vicceket mes√©l a forgat√°si sz√ľnetekben", hogy Frajt Edit "B√©csb√Ķl hozza a harisny√°it", √©s hogy Trok√°n P√©ter "dagadt, g√°tl√°stalan szem√©tl√°d√°nak" nevezte Pozsgay Imr√©t.

Avar Tamara tev√©kenys√©ge a sorozat befejez√©se ut√°n sem sz√Ľnt meg: utols√≥ jelent√©se 2002. szeptemberben kelt, √©s az √Ābel √°ltal vezetett reggeli besz√©lget√Ķm√Ľsor vend√©gei √°ltal elejtett "kommunistaellenes c√©lozgat√°sokr√≥l" tesz eml√≠t√©st.

√Ābel Anita megkeres√©s√ľnkre k√©szs√©gesen elismerte tev√©kenys√©g√©t, mint mondta, semmi rendk√≠v√ľlit nem l√°t jelent√©seiben. "Minden pontosan √≠gy t√∂rt√©nt. Im√°dtam jelenteni!" - mes√©lte nevetve t√∂rt√©net√©t. "A suliban is mindent megmondtam a tan√≠t√≥imnak, ez keltette fel a titkosszolg√°lat figyelm√©t. M√°r a Szomsz√©dokban j√°tszottam, amikor megkeresett egy b√°csi. Cukr√°szd√°ba h√≠vott, √©s nagyon kedves volt. Nem is kellett semmit √≠g√©rnie vagy fenyget√Ķznie, √©n egyb√Ķl igent mondtam! Havonta k√ľldtem levelet neki, √©s n√©ha tal√°lkoztunk is. Azt√°n sajnos n√©h√°ny √©ve nem j√∂tt t√∂bb v√°lasz √©s telefonh√≠v√°s, a leveleim visszaj√∂ttek a c√≠mr√Ķl. √ćrj√°k csak meg nyugodtan, hogy sz√≠vesen jelentek, szerintem ez t√∂k j√≥ j√°t√©k!" - mondta b√ļcs√ļz√≥ul √Ābel Anita.


BATIZ ANDR√ĀS

A T√∂rt√©neti Lev√©lt√°r adatai szerint Marsi Anik√≥val egy√ľtt szervezt√©k be 1996. k√∂rny√©k√©n. A kettej√ľk k√∂z√∂tt kibontakozott nagy szerelemnek tudhat√≥ be, hogy Marsi Anik√≥ az √Ķ, Batiz Andr√°s pedig Marsi val√≥di nev√©t kapta fed√Ķn√©vk√©nt (l√°sd m√©g: Marsi Anik√≥). A Vitray Tam√°s fed√Ķnev√Ľ titokzatos tart√≥tiszttel ir√°ny√≠t√°sa alatt r√©szt vett a Cseloviki-X nev√Ľ akci√≥ban, √°m mivel ezt a ter√ľleten v√©g√ľl Batiz √ľgyn√∂k vette √°t, Marsi √ľgyn√∂knek a k√∂zszolg√°lati kapcsolatok ki√©p√≠t√©s√©n kellett dolgoznia.

A k√∂zszolg√°latis√°g jegy√©ben Marsi √ľgyn√∂k terjedelmes jelent√©seket √≠rt a k√∂zszolg√°latis√°got a n√©zetts√©g n√∂vel√©se √©rdek√©ben megcs√ļfol√≥ F√≥kusz szerkeszt√Ķs√©g√©r√Ķl, nem egyszer √∂nmag√°ra is hal√°lb√ľntet√©st k√∂vetelve. A kett√Ķs √©letet felv√°llal√≥ Marsi √ľgyn√∂k sikert sikerre halmozott a k√∂zszolg√°latis√°g jegy√©ben, mik√∂zben a F√≥kusz n√©zetts√©ge is n√Ķtt. Amikor a Gyurcs√°ny-korm√°ny 2004 augusztus√°ban felk√©rte sz√≥viv√Ķj√©nek, a lev√©lt√°ri akt√°k szerint k√©nytelen volt leszerelni, de egy, a Matul√°nak n√©vtelen√ľl nyilatkoz√≥ nemzetbiztons√°gi forr√°s kifejtette, csod√°lkozna, ha jelenleg nem G√°l J. Zolt√°n fed√Ķn√©ven irk√°lna jelent√©seket a korm√°nyf√Ķr√Ķl Szegv√°ri Katalinnak.

Batiz Andr√°st a sikerek ellen√©re a peches √ľgyn√∂k√∂k k√∂z√© sorolhatjuk: leszerel√©skor kapott tiszteletd√≠j√°t felem√©sztette az a bangkoki plasztikai m√Ľt√©t, amivel fej√©t kellett elt√°vol√≠tani a F√≥kuszr√≥l, mivel az √©vek sor√°n az arca szinte teljesen hozz√°n√Ķtt a m√Ľsorhoz.


BOCHKOR G√ĀBOR

A n√©pszer√Ľ r√°di√≥s √©s t√©v√©s m√Ľsorvezet√Ķ akkor ker√ľlt a titkosszolg√°lat l√°t√≥k√∂r√©be, amikor bonni tud√≥s√≠t√≥ √©desapj√°t k√∂vette az NSZK-ba. Berlinben tanult, amikor dosszi√©t nyitottak r√≥la, majd amikor hazat√©rt √©s a Magyar Telev√≠zi√≥ k√∂nny√Ľzenei m√Ľsor√°ban kezdett dolgozni, m√°r Birk√°s n√©ven k√©thavonta jelentett munkat√°rsair√≥l.

Birk√°s √ľgyn√∂k aktivit√°sa akkor er√Ķs√∂d√∂tt f√∂l igaz√°n, amikor a Danubius Cappuccin√≥t, majd a Sl√°ger R√°di√≥ Bumer√°ng c√≠m√Ľ reggeli m√Ľsor√°t vezette. A kilencvenes √©vekben nem volt ritka, hogy hetente k√ľld√∂tt jelent√©seket tart√≥tisztj√©nek. Mint Birk√°s dosszi√©j√°b√≥l kider√ľl, Bochkor mag√°n√©let√©t is √ľgyn√∂ki tev√©kenys√©ge szolg√°lat√°ba √°ll√≠totta: a Csisztu Zsuzs√°val, Dob√≥ Kat√°val, Torn√≥czky Anit√°val √©s Osv√°th Andre√°val t√∂rt√©nt szak√≠t√°sai ut√°n r√∂vid id√Ķvel m√°r mentek is a jelent√©sek a volt bar√°tn√Ķk viselt dolgair√≥l, politikai n√©zeteir√Ķl, bar√°ti kapcsolatair√≥l. Bochkor legut√≥bbi kapcsolat√°t, Moln√°r Anik√≥t sem k√≠m√©lte, friss jelent√©s√©ben reakci√≥s, rossz szellem√Ľ √©s nyugatbar√°t jelz√Ķkkel illeti a Nagy O"t, aki "porsz√≠v√≥k√©nt sz√≠vta mag√°ba a rendszer gy√Ľl√∂let√©t".

Bochkor G√°bor nem k√≠v√°nt nyilatkozni a Matula Magazinnak, de k√∂zvetlen√ľl lapz√°rt√°nk el√Ķtt v√©g√ľl az al√°bbi levelet juttatta el a szerkeszt√Ķs√©gnek:

"El√Ķsz√∂r is: nem voltam √ľgyn√∂k! T√©ny, hogy t√∂bbsz√∂r is megpr√≥b√°lkoztak a beszervez√©semmel, de t√∂bbsz√∂r is visszautas√≠tottam a megkeres√©st. Azt√°n amikor azzal zsaroltak, hogy a Pet√Ķfi R√°di√≥hoz teszik √°t a Danubius Cappuccin√≥t, k√©nytelen voltam igent mondani. Falb√≥l √≠rott jelent√©seim azonban soha, senkinek nem √°rtottak. Sokat dolgoztam a karrierem √©rdek√©ben, √©s senki nem tudja, hogy mi mindent kellett ez√©rt nekem fel√°ldoznom. T√∂rt√©netem csak r√°m tartozik."


BOMBERA KRISZTA

Tagadja √©rintetts√©g√©t, √©s perrel fenyeget√Ķzik a Matula √ľgyn√∂klist√°ja miatt Bombera Krisztina, aki a lev√©lt√°ri iratok alapj√°n m√©g most is √ľgyn√∂kk√©nt tev√©kenykedik nem is egy, de k√©t - a III/III-as √©s a III/II-es - csoportf√Ķn√∂ks√©g alatt.

A beszervez√©si akta tan√ļs√°ga szerint Bomber√°t 1990-ben szervezte be az √°llambiztons√°gi hivatal, miut√°n tudom√°s√°ra jutott, hogy az akkor m√©g hamvas di√°kl√°ny egyszerre h√°romf√©le hittan√≥r√°ra j√°r. Tal√°n ezt haszn√°lt√°k ki ellene, √©s szervezt√©k be a III-as, majd, miel√Ķtt az Egyes√ľlt √Āllamokba k√∂lt√∂z√∂tt volna b√©biszitternek, a II-es csoportf√Ķn√∂ks√©gbe. A "kereszts√©gben" a K√©thly Anna fed√Ķnevet kap√≥ √ľgyn√∂k feladata az volt, hogy egy rosszul felk√©sz√ľlt √ļjs√°g√≠r√≥t j√°tszva dezinform√°lja a magyar t√°rsadalmat az Egyes√ľlt √Āllamok t√°rsadalmi √©s belpolitikai helyzet√©r√Ķl. Mivel akt√°inak nagy r√©sze m√©g ma sem nyilv√°nos, csak sejthet√Ķ, hogy a 2001. szeptember 11-ei New York-i mer√©nylet idej√©n sem v√©letlen√ľl tart√≥zkodott az √≥ce√°non t√ļl ("K√©thly √ľgyn√∂knek halad√©ktalanul √öjfaluba [New York fed√Ķneve - a szerk.] kell mennie. [SZ√ĖVEG INNENTO"L T√ĖR√ĖLVE]").

A Matula megkeres√©s√©re Bombera Krisztina azt sem akarta bevallani, hogy felvette a telefont. Hi√°ba lobogtattuk a 6-os kartont, meg m√©g vagy harmincoldalnyi √°ltala √≠rt jelent√©st a kagyl√≥ba, hogy hallja a terhel√Ķ pap√≠rok suhog√°s√°t, kijelentette, hogy mivel √©ppen nem telefon√°l, arr√≥l sem lehet fogalma, hogy ki √©s milyen √ľgyben keresi. Miut√°n azonban eltorz√≠tott hangon ism√©t felh√≠vtuk, √©s lebuktattuk azzal, hogy K√©thly Ann√°t k√©rt√ľk a telefonhoz, az √ļjs√°g√≠r√≥nak √°lc√°zott √ľgyn√∂k perrel fenyegette meg a Matula Magazint. Ett√Ķl a sz√°nd√©k√°t√≥l az ut√°n sem √°llt el, hogy m√°sf√©l √≥r√°ig √©rvelt√ľnk amellett, hogy el√©g volt az elnyom√°sb√≥l, az √°tbasz√°sb√≥l, √©s v√©gre egy szabad, √°tvil√°g√≠tott t√°rsadalomban szeretn√©nk √©lni, ahol az emberek tudj√°k egym√°sr√≥l, ki kit √©s hogyan v√°gott √°t a pal√°nkon.


G√ĖR√ĖG ZITA

A h√≠res nagyb√°tonyi modell k√ľlf√∂ldi tart√≥zkod√°sa idej√©n jelentett el√Ķsz√∂r a III/II-es csoportf√Ķn√∂ks√©gnek. A dokumentumok tan√ļs√°ga szerint a modell Gobbi Hilda fed√Ķn√©ven k√ľld√∂tt jelent√©seket a hozz√° hasonl√≥an k√ľlf√∂ldi p√°ly√°ra k√©sz√ľl√Ķ modellekr√Ķl, √°m hazarendel√©se ut√°n √°tker√ľlt a III/II-es csoportf√Ķn√∂ks√©ghez (k√©melh√°r√≠t√°s), ahol egyr√©szt a haz√°nkban forgat√≥ amerikai filmes st√°bok, m√°sr√©szt valamivel k√©s√Ķbb milli√°rdos olajsejkek megfigyel√©se lett a feladata. A Gobbi Hilda fed√Ķnev√Ľ √ľgyn√∂knek h√°l√°tlan szerepet sz√°nt a p√°rt√°llami titkosszolg√°lat: itt-ott elejtett antiszemita megjegyz√©sekkel kellett eloszlatnia az ellens√©g gyan√ļj√°t, √©s harmadvonalbeli amerikai produkci√≥ban v√°llalt szerepeket feladata hat√©konyabb ell√°t√°sa √©rdek√©ben.

"K√©t v√°laszt√°som volt" - mondta a Matula Magazinnak hossz√ļ hallgat√°s ut√°n a hallhat√≥an feld√ļlt G√∂r√∂g Zita. "Vagy maradok itthon, √©s hozz√°megyek valami sutty√≥hoz, vagy kimegyek k√ľlf√∂ldre √©s megcsin√°lom a szerencs√©met. Ez j√≥l tudt√°k a titkosszolg√°latisok is, √©s a legjobb pillanatban kerestek meg az aj√°nlatukkal: havi egy jelent√©s, cser√©be dolgozhatok k√ľlf√∂ld√∂n. K√∂nny√Ľ felettem p√°lc√°t t√∂rni, de k√©pzelj√©k magukat egy kapcsolatok n√©lk√ľli, kereszt√©ny, nagyb√°tonyi l√°ny hely√©be. Volt m√°s lehet√Ķs√©gem, de √Ķszint√©n?" G√∂r√∂g Zita hangja itt elcsuklott.

Miut√°n riporter√ľnk halkan az A csit√°ri hegyek alatt c√≠m√Ľ n√≥ta els√Ķ traktusait a telefonba d√ļdolta, Zita megnyugodott, √©s felb√°torodva √≠gy folytatta: "Igaz√°b√≥l nem hiszem, hogy haszn√°lhat√≥ inform√°ci√≥kat szolg√°ltattam. Az olajsejkekkel ugye egy- vagy n√©h√°ny √©jszak√°s kalandokba bocs√°tkoztam, sz√≥val m√©retekr√Ķl, meg tarif√°r√≥l tudtam besz√°molni. Az amerikaiak meg folyton az eln√∂k√ľket baszogatt√°k, amit le√≠rtam persze, de hogy ezzel semmire se ment a BM, abban biztos vagyok."

KOV√ĀCS KOK√ď ISTV√ĀN

Az olimpiai bajnok √∂k√∂lv√≠v√≥ Portug√°l P√©ter n√©ven leadott jelent√©sei k√∂z√ľl az els√Ķt 1996-b√≥l tartja nyilv√°n a T√∂rt√©neti Hivatal. A magyar olimpiai csapat "t√©gl√°jak√©nt" Portug√°l P√©ter szorgalmasan jelentett csapatt√°rsair√≥l, √©s od√°ig ment az alaposs√°gban, hogy m√©g az √©telt kritiz√°l√≥ sportol√≥k monol√≥gjait is k√∂ny√∂rtelen√ľl lejegyezte. K√©s√Ķbb, m√°r profi √∂k√∂lv√≠v√≥, majd t√©v√©s m√Ľsorvezet√Ķ kor√°ban k√©melh√°r√≠t√≥k√©nt a k√ľlf√∂ldi kapcsolatokkal rendelkez√Ķ csapatt√°rsakat, kolleg√°kat figyelte meg, de r√∂vid id√Ķvel sporp√°lyafut√°sa befejez√©se ut√°n alkalmatlans√°gra hivatkozva leszerelt√©k az akt√≠v √ľgyn√∂k√°llom√°nyb√≥l. "Ez a szerencs√©tlen egy √©pk√©zl√°b mondatot nem k√©pes le√≠rni" - szerepel az akt√°n a tart√≥tiszt kurta indokl√°sa.

"K√©melh√°r√≠t√≥ voltam, vagyis hivat√°sos katona" - pr√≥b√°lta a Matula Magazint becsapni Kok√≥, √°m egy klasszikus, nyitott tenyer√Ľ pofon hamar jobb bel√°t√°sra b√≠rta. "Mindent meg√≠g√©rtek nekem. Azt mondtam, csak akkor v√°llalom, ha elint√©zik, hogy vil√°gbajnok lehessek" - vallott Kov√°cs Istv√°n. "√Čs ezek t√©nyleg elint√©zt√©k. A semmib√Ķl gr√ľndoltak egy "WBO" nev√Ľ profi boksz vil√°gszervezetet, amelynek a versenyein harminc√©ves mexik√≥i taxisof√Ķr√∂k √©s havannai zsebtolvajok k√∂z√∂tt kellett megszerezni a vil√°gbajnoki c√≠met. Nem volt neh√©z dolgom, de vil√°gbajnok lehettem, √©s az √∂vemet nem adom vissza soha, sohasem" - emelte fel a fej√©t az √∂k√∂lv√≠v√≥, √©s m√©lyen munkat√°rsunk szem√©be n√©zett. "Rosszat csak arr√≥l jelentettem, aki meg√©rdemelte" - fejezte be vallom√°s√°t Portug√°l Kok√≥ P√©ter.

MAJOROS P√ČTER

Az utols√≥ nagy beszervez√©si hull√°m "√°ldozata" volt az √≥zdi sz√°rmaz√°s√ļ Majoros "Majka" P√©ter, aki Vikid√°l Vilmos n√©ven dolgozott a III/III-as csoportf√Ķn√∂ks√©gnek. VV Majk√°t Csisz√°r Jen√Ķ szervezte be, v√©lhet√Ķen neki k√∂sz√∂nhet√Ķ a k√©t szem√©lyis√©g k√∂z√∂tti nagyfok√ļ hasonl√≥s√°g. A lev√©lt√°ri dokumentumok szerint az √°llambiztons√°gnak 2003-ban ism√©t nagy sz√ľks√©ge volt egy olyan valakire, aki k√©pes volt a tinidzs√©reket megt√©veszt√Ķ gyors, szlenggel feldobott besz√©dm√≥dra, √©s aki nem volt annyira elcs√©pelt, mint Csisz√°r Jen√Ķ. (Csisz√°r egy√©bk√©nt Nagy Fer√≥ fed√Ķn√©ven √ľgyn√∂k√∂sk√∂d√∂tt, √©s lett k√©s√Ķbb tart√≥tisztje a kiv√°lasztottnak.)

VV √ľgyn√∂k ter√ľlete a magyar sz√≥rakoztat√≥ √©s zeneipar lett, feladata pedig min√©l t√∂bb hanglemezv√°s√°rl√≥ beszervez√©se volt. Ebben az id√Ķszakban, aki magyar k√∂nny√Ľzenei produkci√≥t v√°s√°rolt, al√° kellett √≠rnia egy pap√≠rt, miszerint a j√∂v√Ķben is hasonl√≥ gyakoris√°ggal v√°s√°rol magyar term√©ket, k√ľl√∂nben r√°cs. A Mahasz-akci√≥ v√©g√ľl kudarcba fulladt, √©s VV √ľgyn√∂k k√©nytelen volt leszerelni.

"Figyejj√©¬ī engem az alkatomn√°l fogva tartottak j√≥ √°llambiztons√°gi munkaer√Ķnek. Kicsit dagadt vagyok, ez√©rt az izmaim nem buktathatnak le. A k√Ķbuta imidzsem egyr√©szt bel√ľlr√Ķl j√∂n, m√°sr√©szt a Csisz√°r tal√°lta ki. A mel√≥t pedig √©lveztem. Ha egy √°tgondolt gazdas√°gpolitika megmentette volna az √≥zdi koh√°szatot annak idej√©n, ahelyett, hogy elt√Ľntettek benne p√°r sz√°z milli√°rd forintot, azt√°n hagyt√°k √∂sszeomlani az eg√©szet, nos, hidd el, ma v√≠gan tologatn√°m a kocsikat az iparv√°g√°nyon" - nyilatkozta Majoros a Matula Magazinnak, √©s t√∂bbet nem is firtattuk a k√©rd√©st, mert ebben a vallom√°sban benne van az eg√©sz rendszerv√°lt√°s ut√°ni Magyarorsz√°g minden nyomor√ļs√°ga.


MARSI ANIK√ď

Batiz Andr√°s fed√Ķn√©ven √≠rt jelent√©seket a III/III-as csoportf√Ķn√∂ks√©g sz√°m√°ra Marsi Anik√≥, az RTL Klub F√≥kusz c√≠m√Ľ bulv√°rmagazinj√°nak m√Ľsorvezet√Ķ-szerkeszt√Ķje. A lev√©lt√°ri dokumentumok alapj√°n meg√°llap√≠that√≥, Batiz √ľgyn√∂k feladata els√Ķsorban a beszervez√©s volt.

Marsit 1996-ban szervezte be a Vitray Tam√°s fed√Ķnev√Ľ tart√≥tiszt, aki alapos √©s az akkori viszonyok k√∂zepette kiv√©teles kik√©pz√©st adott a fiatal sz√Ķkes√©gnek. Marsi di√°kszerelme ut√°n a Batiz Andr√°s fed√Ķnevet kapta. Az √ľgyn√∂k feladata az volt, hogy l√©trehozza az √°llambiztons√°gi hivatal k√ľl√∂nleges alakulat√°t, a Cseloviki-X-et. A k√ľl√∂nleges k√©pess√©g√Ľ √ľgyn√∂kcsapat toborz√°s√°ra j√≥ terep√ľl szolg√°lt az √©ppen akkor indul√≥ RTL Klub F√≥kusz c√≠m√Ľ magazinja. Batiz √ľgyn√∂k hathat√≥s k√∂zbenj√°r√°sa k√∂vetkezt√©ben a Cseloviki-X olyan k√ľl√∂nleges k√©pess√©g√Ľ tagokkal b√Ķv√ľlt, mint a d√∂gh√ļson h√≥napokig kih√ļz√≥, speci√°lis √°ll√≥k√©pess√©ggel rendelkez√Ķ szabolcsi cig√°nycsal√°d; a saj√°t mag√°t ak√°rmikor felrobbantani, majd regener√°lni k√©pes fi√ļ, akinek k√ľl√∂nleges k√©pess√©ge egy szerencs√©tlen pet√°rdabaleset miatt alakult ki; vagy az a 250 kilogramm s√ļly√ļ Vas megyei manik√Ľr√∂s, aki k√©pes lenyelni h√°rom tapos√≥akn√°t, mik√∂zben √ļgy tesz, mintha csak im√°dkozna.

A Matula Magazin megpr√≥b√°lta el√©rni Marsi Anik√≥t, de a telefont Batiz Andr√°s vette fel, aki ugyan seg√≠t√Ķk√©szen √°tadta a kagyl√≥t Marsi Anik√≥nak, √°m - kicsit sem ciki m√≥don - Marsi Anik√≥ is Batiz Andr√°sk√©nt mutatkozott be, sz√≥val hagytuk a pics√°ba az eg√©szet. Amire a Matula Magazin igaz√°n k√≠v√°ncsi volt, nevezetesen, hogy Marsi a n√©pszer√Ľs√©gt√Ķl vagy egy plasztikai beavatkoz√°st√≥l lett b√∂gy√∂sebb p√°r √©vvel ezel√Ķtt, nem der√ľlt ki az akt√°kb√≥l.


PALIK L√ĀSZL√ď

A semmihez sem √©rt√Ķ, r√≥zs√°s arc√ļ fiatalember ajtaj√°n el√Ķsz√∂r 1991-ben d√∂r√∂mb√∂ltek a III/III-as csoportf√Ķn√∂ks√©g emberei. Ekkor Palik H√©der Barn√°val vezette a Torped√≥ c√≠m√Ľ n√©pszer√Ľ t√©v√©m√Ľsort, √©s j√°t√©kosk√©nt k√≥dolt √ľzeneteket k√∂zvet√≠tett a vid√©ki csoportf√Ķn√∂ks√©geknek. K√©s√Ķbb Palik az √ľzleti szf√©r√°ban lett igaz√°n akt√≠v, itt t√°rsadalmi megb√≠zottk√©nt a p√°rt√°llami √ľgyn√∂kh√°l√≥zat ki√©p√≠t√©s√©ben j√°tszott komoly szerepet, √©s Pelik√°n fed√Ķn√©ven hadnagyi rangot szerzett. Jelent√©seiben k√≠m√©letlen√ľl bes√°rozta √ľzleti ellenfeleit, √©s a dokumentumok tan√ļs√°ga szerint a Hungaroring √©l√©re is egy √°ltala l√©tes√≠tett parlagf√Ľ-√ľltetv√©ny juttatta (a parlagf√Ľ-√ľltet√©s Palik kedvenc m√≥dszerei k√∂z√© tartozott).

Palik L√°szl√≥ nem k√≠v√°nt nyilatkozni a t√©m√°ban, m√©g a telefonsz√°m√°t is megv√°ltoztatta. √ćgy k√©nytelenek vagyunk n√©v n√©lk√ľl nyilatkoz√≥ tart√≥tisztj√©nek √©rtes√ľl√©seit megosztani az olvas√≥kkal: ez alapj√°n Palikot annak idej√©n megzsarolt√°k, hogy nyilv√°noss√°gra hozz√°k a H√©der Barn√°val folytatott homoszexu√°lis viszony√°t, ami k√∂nnyen mindkettej√ľk m√©diakarrierj√©nek v√©g√©t jelentette volna. Pelik√°n √ľgyn√∂k azonban j√≥csk√°n t√ļlteljes√≠tette a tervet, √©s √°ll√≠t√≥lag ez okozta a 2001-es, id√Ķ el√Ķtti leszerel√©s√©t is: elegend√Ķ kapacit√°s hi√°ny√°ban az √°llambiztons√°gi szervek egyszer√Ľen nem tudt√°k feldolgozni rendk√≠v√ľli gyakoris√°g√ļ jelent√©seit, melyek gyakran saj√°t csal√°dj√°ra is kiterjedtek.


PALOT√ĀS PETRA

Az RTL Klub √Ėtleth√°z c√≠m√Ľ reformkommunista bark√°csmagazin m√Ľsorvezet√Ķjek√©nt Palot√°s Petra m√°r nem v√©gez √ľgyn√∂ki tev√©kenys√©get a III/III-as csoportf√Ķn√∂ks√©gnek, de kor√°bban, a magyar m√©dia vil√°g√°ban megtett kalandos √ļtja alatt, a szerv egyik legakt√≠vabb, √©s leghasznosabb √ľgyn√∂ke volt. Jelent√©seit Danielle Steel fed√Ķn√©ven √≠rta al√°.

A lev√©lt√°rban fellelhet√Ķ anyagok tan√ļs√°ga szerint Steel √ľgyn√∂k feladata az volt, hogy vet√©lked√Ķs m√Ľsorok vezet√Ķjek√©nt sz√ļrja ki telefonsz√°maik alapj√°n azokat a magyar t√©v√©n√©z√Ķket, akik nyugati kereskedelmi csatorn√°kat n√©ztek, √©s nyomor√ļs√°gos t√°rgynyerem√©nyek fej√©ben telefon√°ltak be. El√Ķfordult, hogy az √°ltala √∂ssze√°ll√≠tott k√©rd√©sek buktatt√°k le a reakci√≥s fogyaszt√≥kat. Ilyen volt p√©ld√°ul h√≠rhedt beugrat√≥s k√©rd√©se, a Mi t√∂rt√©nt Magyarorsz√°gon 1956-ban? A v√°laszlehet√Ķs√©gek √∂nmaguk√©rt besz√©lnek: 1. Ellenforradalom; 2. Forradalom; 3. Balatonszuezn√©l brit csapatok sz√°lltak partra. A lebukott ellenz√©ki t√©v√©n√©z√Ķkn√©l √°ltal√°ban egy f√©l√≥ra m√ļlva cs√∂ngettek az √°llambiztons√°giak. Mondanunk sem kell, nem a t√°rgynyerem√©nyeket sz√°ll√≠tott√°k ki.

A Matula Magazin megkeres√©s√©re Palot√°s Petra nem k√≠v√°nt v√°laszolni, ez√©rt √ļjs√°g√≠r√≥nk kreat√≠v burkol√≥ szakembernek √°lc√°zva szegezte neki a k√©rd√©st a meglepett √ľgyn√∂k f√ľrd√Ķszob√°j√°ban. Palot√°s - mag√°ra kapva egy el√©gg√© gyan√ļs bel√ľgyminiszt√©riumi sorsz√°mmal h√≠mzett f√©rfials√≥t √©s atl√©tatrik√≥t - zokogva vallotta be, hogy 1992-ben t√ľzes frizbivel k√©nyszer√≠tett√©k a 6-os karton al√°√≠r√°s√°ra, √©s amikor nem engedett, kanos h√≠mzsir√°fok k√∂z√© z√°rt√°k a F√Ķv√°rosi √Āllatkert egyik bekamer√°zott t√©li kar√°mj√°ba. A t√©v√©z√©s mellett romantikus ponyv√°kat irogat√≥ Palot√°s k√∂vetkez√Ķ k√∂nyv√©ben, a Smaragdpolosk√°ban √≠rja meg t√∂rt√©net√©t.


SCHOBERT NORBI

T√°rsadalmi megb√≠zottk√©nt (tmb) a nyolcvanas √©vek legv√©g√©n, azokat a m√≥dos v√°llalkoz√≥kat kellett megfigyelnie Schobert Norbinak, akik a vegyes gazdas√°gi modellt kihaszn√°lva az √©lelmiszeriparban nyer√©szkedtek. Megkeres√©s√ľnkre Norbi keser√Ľs√©ggel a hangj√°ban a k√∂vetkez√Ķket mondta el:

"K√∂v√©r voltam, a t√°rsadalom szemete. √ögy n√©ztem ki, mint egy kul√°k, √©s ezt √Ķk is tudt√°k. Amikor ver√©s hat√°s√°ra bevallottam, hogy egy f√©l √∂kr√∂t is bev√°gok eb√©dre, m√©g jobban megvertek. Azt mondt√°k, h√°ny dolgos paraszt lakna j√≥l egy f√©l √∂k√∂rt√Ķl? Mondtam, hogy csak 11 √©ves vagyok, de mintha √°llambiztons√°giaknak besz√©ltem volna. Azt mondt√°k, elint√©zik, hogy sov√°ny legyek, ha al√°√≠rok. Nem tudtam, m√°st tenni" - vallott √©let√©nek legsz√∂rny√Ľbb pillanatair√≥l Norbi, √©s hozz√°tette: "Persze csak valami di√©t√°t v√°gtak ki nekem a Reformkonyha c√≠m√Ľ lapb√≥l. Ez volt a nagy seg√≠ts√©g. Fed√Ķnevem meg a r√∂hejes Pa-D√∂-D√∂ lett."

Pa-D√∂-D√∂ tmb-vel val√≥ban rosszul b√°nhatott a III/III-as csoportf√Ķn√∂ks√©g, mert jelent√©sei nem az elhivatotts√°gr√≥l √°rulkodnak: "Szagl√°sra a [SZEM√ČLYN√ČV] gmk-j√°ban el√Ķ√°ll√≠tott marha p√°rizsi pulykaapr√≥l√©kb√≥l √©s az √≠zaroma v√©gett minim√°lis marhab√Ķrb√Ķl k√©sz√ľlt, vagyis tal√°lkozik az MNK (Magyar N√©pk√∂zt√°rsas√°g - a szerk.) h√ļsipar√°ra jellemz√Ķ √°tlagmin√Ķs√©ggel" - olvashat√≥ egyik, √°rtatlannak t√Ľn√Ķ jelent√©s√©ben. Az √©vek sor√°n karcs√ļra fogyott Pa-D√∂-D√∂ tmb v√©g√ľl 1993-ban szerelt le, amikor beindult fogy√≥k√ļra√ľzlete, √©s √∂n√°ll√≥an kapitalista keretek k√∂z√∂tt kezdte el k√≠nozni a kul√°kokat.


TORN√ďCZKY ANITA

A III/III-as csoportf√Ķn√∂ks√©g 21. sz√°zadi t√∂rt√©net√©nek legragyog√≥bb karrierje k√©ts√©gtelen√ľl Torn√≥czky Anit√°√©. A volt minisztereln√∂k, Medgyessy P√©ter nevelt l√°nya j√≥ aj√°nl√≥lev√©llel rendelkezett, amikor mag√°t√≥l jelentkezett az √°llom√°nyba. A K√ľlkereskedelmi F√Ķiskol√°n t√∂bb √©vfolyamt√°rsa is neki k√∂sz√∂nhet√Ķen lett eltan√°csolva az int√©zm√©nyb√Ķl. Torn√≥czky k√©s√Ķbb a budapesti √ļjgazdag fiatalok kedvelt sportj√°ban, a snowboardban √©rt el eredm√©nyeket, √©s a belterjes, nyugatmajmol√≥ magyar snowboardos bulib√©l√°k k√∂z√© be√©p√ľlve √©rt√©kes inform√°ci√≥kkal gazdag√≠totta a csoportf√Ķn√∂ks√©get, akik els√Ķsorban Torn√≥czky inform√°ci√≥inak k√∂sz√∂nhet√Ķen csaptak le a snowboardos k√∂z√∂ss√©g hangad√≥ira. Ezut√°n a Tahi-T√≥th Ant√≥nia fed√Ķnev√Ľ √ľgyn√∂k√∂t az MTV-hez ir√°ny√≠tott√°k, ahol T-Akt√°k c√≠mmel ind√≠tott m√Ľsort (mint ismeretes, a Torn√≥czky √°ltal megfigyelt szem√©lyek akt√°i is a "T" jelz√©st kapt√°k a III/III-as csoportf√Ķn√∂ks√©g iratt√°r√°ban). M√Ľsor√°ban Torn√≥czky rendszerint parancsra k√©sz√≠tett dokumentumfilmnek √°lc√°zott provokat√≠v felv√©teleket. A Matula Magazin ut√°naj√°rt: a T-Akt√°kban szerepl√Ķ szem√©lyek nyolcvan sz√°zal√©ka m√°r nincsen szabadl√°bon.

Torn√≥czky Anita r√∂vid lev√©lben ismerte el √ľgyn√∂ki tev√©kenys√©g√©t. Mint √≠rta, "neveltet√©semn√©l fogva term√©szetes sz√°momra, hogy a titkosszolg√°latok alkalmazottja vagyok. Engem hazafinak neveltek, √©s √ļgy szolg√°lom Magyarorsz√°g √©rdekeit, ahogy k√©pess√©geimt√Ķl kitelik. Van olyan ember, akinek ut√≥lag √©rzek n√©mi lelkiismeretfurdal√°st a megfigyel√©se ok√°n, de a k√∂cs√∂g, ny√°las snowboardosokr√≥l most is ugyan√ļgy jelenten√©k, mint akkor."

Forr√°s: E-mail-ben kaptam... (√ļgy olvasom a "Matula Magazin"-ban jelent meg)

HozzŠszůlŠsok


#1 | dodopapa - 2013. februŠr 27. 13:29:52
j√≥t kacagtam, f√Ķleg a 11 √©ves, k√∂v√©r , √©s megvert SCHOBERT NORBI sztorij√°n...innent√Ķl kezdve ez az, aminek l√°tszik,egy roppant "sz√≥rakoztat√≥" hoax.

...."A Matula Magazin ellenkultur√°lis, szatirikus internetes k√©thetilap volt. Rendszeresen foglalkozott vall√°si, politikai, kultur√°lis √©s √©letm√≥d-t√©m√°kkal. St√≠lusa a punk √©s a primit√≠v anarchizmus saj√°tos kever√©ke volt. T√∂bb polg√°rpukkaszt√≥ k√∂z√©leti botr√°ny f√Ľz√Ķd√∂tt a nev√©hez, mint p√©ld√°ul az IZsDb ( IZsDB - The Internet Zsid√≥ Database - Matula Magazin) l√©trehoz√°sa √©s hoaxok kezdem√©nyez√©se"...
forrás: wikipédia
#2 | Kedvesi - 2013. februŠr 27. 13:45:23
Ez a majka gyerek, egy felfuttatott √ďzdi cig√°ny.

Schober vs Palik meg zsidó. Ennek a Palik zsidónak részesedése van a Hungaroringben is.
#3 | karikasostor - 2013. februŠr 27. 13:48:09
A francba!- m√°r megint fel kell hoznom,hogy Imre mit is mondott a k√ľl√∂mb√∂z√Ķ m√©dia szerepl√Ķkr√Ķl.(persze m√°r j√≥val kor√°bban)
Azt,hogy hogyan is lehet oda ker√ľlni!?
Vagy zsidó,vagy zsidószolga ha ott van valaki,nem olyan bonyolult ez!
#4 | GERRY - 2013. februŠr 27. 13:56:08
dodopapa - biztos, hogy ez hoax? Nekem nem az az érzésem...

A HOAX az egy kicsit m√°s!
#5 | szabir - 2013. februŠr 27. 13:56:39
Petracska is? pedig [khmmm]a buxa volt

a tobbi mar elsore latszik
#6 | postaimre - 2013. februŠr 27. 14:04:12
Ezek mind azok, mondjuk néhán történet necces, mert ezek szerint norbi már 22 évesen le is szerelt, de nem ez az érdekes. Olyan szerények az önéletrajzok, hogy kész csoda, hogy egyáltalán vannak.
#7 | GERRY - 2013. februŠr 27. 16:30:03
Ha megfigyelitek akkor l√°that√≥, hogy eg√©sz fiatalon r√°juk sz√°llnak, kihaszn√°lva azt, hogy ebben a korban "izgalmas j√°t√©k"-nak l√°tszik a dolog, √©s igazi feladatot kap az √©pp' hogy feln√∂ttsz√°mba vett gyerek, k√∂nny√ľ √∂ket ebbe az ir√°nyba terelni... A zsid√≥ felfog√°sr√≥l most nem besz√©lek... Brombera Bumburny√°k Kriszt√°ra csak r√° kell n√©zni! (√©s gyorsan lek√∂pni!)
#8 | bugajakab - 2013. februŠr 27. 16:47:25
√Ābel Anita mondja,hogy"√ćrj√°k csak meg nyugodtan, hogy sz√≠vesen jelentek, szerintem ez t√∂k j√≥ j√°t√©k!" - mondta b√ļcs√ļz√≥ul √Ābel "
√Čn meg azt mondom,hogy a kibelez√©s is j√≥ j√°t√©k,pl√°ne ha √©n √°llok a k√©s j√≥ v√©g√©n!
K√∂sz√∂nj√ľk,Gerry,hogy kiraktad az inf√≥t,mert ezek a majmok is meg kell,hogy fizessenek a sok t√∂nkretett √©let√©rt! Az is j√≥ j√°t√©k lesz!

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.