Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Közös szerb-magyar határ menti járõrözés lesz a jövõben


Körkörös védelem? De hol a kör és ki a támadó? Tán nem a illegális betelepülõk?
Közös szerb-magyar határ menti közös járõrözésrõl írt alá jegyzõkönyvet szerdán Belgrádban Pintér Sándor magyar belügyminiszter és Ivica Dacic szerb miniszterelnök, aki a belügyi tárcát is vezeti - jelentette a Tanjug szerb hírügynökség.

A jegyzõkönyv aláírása elõtt hármas, szerb-osztrák-magyar találkozót tartottak a három ország belügyi vezetõi, és a belügyi szervek együttmûködésérõl írtak alá egyetértési nyilatkozatot.

Ivica Dacic szerint a dokumentum aláírása újabb lépés az uniós integráció elõmozdításában. Azt hangoztatta, hogy a három ország kiválóan együttmûködik az illegális bevándorlás megakadályozását célzó rendszer kiépítésében, és elkötelezett a határ menti együttmûködés iránt.

Különösen fontosnak nevezte a bel- és a határbiztonság, az illegális bevándorlás és a menedékjogkérés kérdését, mert szerinte ezektõl függ Szerbia helyzete a nemzetközi közösségen belül, és ezek adott esetben megkérdõjelezhetik a vízumliberalizáció létjogosultságát.

"Jó határellenõrzésre van szükség, ami az elektronikus figyelés nélkül" - mondta Dacic.

A magyar belügyminiszter - írta a Tanjug - arról beszélt, hogy mindhárom ország polgárainak joguk van ahhoz, hogy biztonságos környezetben éljenek. Hangsúlyozta az aláírt memorandum stratégiai jelentõségét. Szerinte mindhárom ország azt akarja, hogy az EU mûszakilag és pénzügyileg is támogassa erõfeszítéseiket.

A belgrádi megbeszélésen az egészségügyi panaszok miatt távolmaradó osztrák belügyminiszter helyett Konrad Kogler belügyminisztériumi vezérigazgató vett részt. Kogler is a háromoldalú rendõri együttmûködés és az információcsere fontosságát hangsúlyozta.

Nagy problémát jelentenek szerinte a "hamis menedékkérõk", akiknek a száma az elmúlt idõszakban nõtt Ausztriában. Hangsúlyozta, hogy országa kész technikailag és pénzügyileg is segítséget nyújtani Szerbiának az európai integrációhoz.
Link

Hozzászólások


#1 | talpi - 2013. február 28. 17:19:00
Nofene. Eddig is át-át szaladt véeltlen egy-egy terpjáró, netán, ló is, de hogy most majd közösen. Igaz, a volt HÖÍR, vagyis határrendészet, nem vesztett semmit imázsából, hiszen, az olaj biznisz is ment ezerel, amíg tartott a konfliktus. Na ugye, hoy ugye, mibõl lett a milliomos"cserebogár"
#2 | taskeszi - 2013. február 28. 21:13:49
Készítik a tömeges betelepítés biztonsági részét!Korábban közé tettem a 2004-es gyakorlatot,mikor minden jármûvet megmozgatva a Balkán felõl izraelt kitelepíthetik 2 nap alatt.
#3 | istok bela - 2013. február 28. 21:23:40
Taskeszi! Akkor ideje lenne elébe menni a dolgoknak, és fegyveres hazafias civilekbõl összehozni egy fogadó bizottságot. Ja elnézést , inkább valódi hat-táras õrséget, + egyéb védelmi felszerelés, az országba behatolni akaró entitások miatt. s_u 
#4 | taskeszi - 2013. február 28. 21:25:25
A helyzet az,hogy a kígyó fele már itt van,a többi meg lassan csúszik.Ez a tömeges buli a Közel-keleti háború esetére van nekik kipróbálva.
#5 | Perje - 2013. február 28. 22:39:59
Mondasz valamit, mert segítséget igértünk a szír menekült kérdésben is a mai napon kint a cédrusok alatt.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.