Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A k√∂zm√©dia arculattervez√Ķje: Egy forradalom k√∂zep√©n vagyunk


Magyar szimb√≥lumtalan√≠t√°s, illetve szimb√≥lumcsere zsid√≥ m√≥dra. Forradalom k√∂zepe? Agyonlni mind egy sz√°lig demokratikusan! Magyar m√©dium? Hol? Ja, itt olvashatj√°tok. EZ ITT EGY MEN√ďRA? Nem is lehet m√°s a "magyar" parlament. Mocskos zsid√≥ banda.

Kedden bemutatt√°k a k√∂zm√©dia √ļj arculat√°t, amely p√©ntekt√Ķl v√©g√©rv√©nyesen lev√°ltja a kor√°bbi designt. Vida Zolt√°n, a tervez√Ķg√°rda vezet√Ķje a Mandiner.m√©di√°nak az √°talak√≠t√°ssal kapcsolatban elmondta: nem csup√°n k√ľls√Ķs√©gekr√Ķl van sz√≥, hanem a teljes v√°llalati filoz√≥fia reformj√°r√≥l, amely egy val√≥di forradalom.

√öj arculattal jelentkezik a k√∂zm√©dia az olimpia kezdet√©re. A r√°di√≥s √©s telev√≠zi√≥s csatorn√°k, az MTI, valamint a M√©diaszolg√°ltat√°s-t√°mogat√≥ √©s Vagyonkezel√Ķ Alap (MTVA) egyar√°nt √ļj log√≥t kap: ezeket kedden, Budapesten, egy k√ľl√∂nleges sajt√≥t√°j√©koztat√≥ keret√©ben ismertett√©k. A hagyom√°nyost√≥l elt√©r√Ķ hangulat√ļ, sejtelmes f√©nyek √©s hangok j√°t√©k√°val megrendezett produkci√≥ sor√°n a megh√≠vottak – √≠gy t√∂bbek k√∂z√∂tt Szalai Annam√°ria √©s a Kossuth-d√≠jas √Ākos is – egy-egy v√°z√°b√≥l √∂nt√∂ttek aranyhalat az 1-es st√ļdi√≥ban fel√°ll√≠tott akv√°riumba. Miut√°n a n√©z√Ķk tableteket kaptak, amelyen a term√©szetr√Ķl, az aranymetsz√©sr√Ķl √©s a Fibonacci-sz√°msorr√≥l tekinthettek meg egy r√∂vid el√Ķad√°st, az √ļj log√≥kat B√∂r√∂cz Istv√°n, az MTVA vez√©rigazgat√≥ja mutatta be.

Az √ļj arculaton az elm√ļlt m√°sf√©l √©vben az MTV t√≠zf√Ķs tervez√Ķcsapata dolgozott, akik az egyes m√Ľsorok arculat√°nak kialak√≠t√°s√°n fel√ľl v√°llalt√°k el ezt a nagyobb volumen√Ľ munk√°t. A Vida Zolt√°n vezette g√°rda olyan mot√≠vumukat vett alapul a munka sor√°n, mint a t√Ľz, a v√≠z, a leveg√Ķ √©s a f√∂ld, amelyek jelk√©prendszer√©nek alapja a k√∂r. „Amikor √ļj szimb√≥lumrendszer√ľnket, k√©pi elrendez√©s√ľnket, zen√©nket √©s k√∂z√∂ss√©gi rendszer√ľnket megalkottuk, akkor √ļgy kerest√ľk az √ļjat, a holnap megold√°sait, hogy k√∂zben soha sem feledkezt√ľnk meg arr√≥l, mi gy√∂kerezik a kult√ļr√°nkban” – hangs√ļlyozta B√∂r√∂cz Istv√°n a keddi sajt√≥t√°j√©koztat√≥n, hozz√°t√©ve: a magyar mellett az eur√≥pai √©s az egyetemes kult√ļra is az √ļj arculat alapj√°t adta. Vida Zolt√°n az √ļj arculatr√≥l a Mandiner.m√©di√°nak elmondta: az is fontos volt, hogy egy egyszer√Ľ, a m√©diazajb√≥l kiemelked√Ķ, k√∂nnyen azonos√≠that√≥ form√°t tal√°ljanak, hiszen az √°tlagos magyar fiatal ma nem olvas el egy novell√°t egy log√≥ mellett. A k√©pi elrendez√©sr√Ķl sz√≥lva azt mondta, az aranymetsz√©s √Ķsi ar√°nyrendszere alapj√°n k√©sz√ľlt, a teret a Leonardo √°ltal √°br√°zolt vitruviusi ar√°nyok szervezik, de a term√©szetet is seg√≠ts√©g√ľl h√≠vt√°k akkor, amikor a Fibonacci-sz√°mok alapj√°n rendezt√©k be a k√©peket.

A k√∂zm√©dia a k√©pek m√∂g√∂tt egy filoz√≥fi√°t √©s egy √©rt√©kv√°laszt√°st is k√©pviselni k√≠v√°n. Vida Zolt√°n egy mondatban √ļgy foglalta ezt √∂ssze, hogy a k√∂zszolg√°lati m√©dia els√Ķdleges c√©lja mostant√≥l a „nyit√°s a k√∂z√∂ss√©gek fel√© a k√∂z√∂ss√©gi m√©dia ment√©n”. Kifejtette: a k√∂zm√©dia √©s a k√∂z√∂ss√©gi m√©dia fogalm√°nak rokon√©rtelm√Ľnek kell lennie. A n√©pszer√Ľ k√∂z√∂ss√©gi fel√ľletek, √≠gy a Facebook, a Twitter √©s a YouTube nem √°ll√≠tanak el√Ķ professzion√°lis tartalmakat, √°m hat√©konyan ter√≠tik azokat. „Nem arr√≥l van sz√≥, hogy elkezdj√ľk k√∂z√∂ss√©gi csatorn√°kra felt√∂lteni az anyagainkat, mert ennek nem lenne √©rtelme” – sz√∂gezte azonban le a tervez√Ķ, hozz√°t√©ve: ehelyett a m√Ľsorok szerkeszt√©s√©t gondolj√°k √ļjra.

Az interakt√≠v m√Ľsorok kialak√≠t√°s√°val kapcsolatban Vida Zolt√°n azt k√∂z√∂lte: ezt nem teszi lehet√Ķv√© a mai rendszer, hiszen a k√∂z√∂ss√©gi site-ok nyilv√°nos felt√ľntet√©se rekl√°mnak min√Ķs√ľlne. Mint mondta, az ilyen jelleg√Ľ √°talakul√°s egy hosszabb folyamat lesz, a szabv√°nyos√≠t√°s csak most kezd√Ķd√∂tt, „egy forradalom k√∂zep√©n tartunk”.

Az √ļj design bemutat√≥j√°n elhangzott: „egy innovat√≠v megold√°ssal valamennyi n√©z√Ķ szerepl√Ķj√©v√© v√°lhat a m√Ľsoroknak, vagyis a telev√≠zi√≥z√°s k√∂z√∂ss√©gi cselekv√©ss√© v√°lik”. A tervez√Ķg√°rda vezet√Ķje ezzel kapcsolatban elmondta: k√∂z√∂ns√©g lehet√Ķs√©get kap r√°, hogy bek√ľldje saj√°t fot√≥j√°t, nev√©t, illetve egy helysz√≠nt, amit k√©s√Ķbb egy el√Ķre megadott m√Ľsorban l√°that viszont. Vida Zolt√°n megjegyezte: ez most egy √ļtkeres√©s, a modern k√∂zm√©dia √ļtj√°t nekik kell kitaposniuk. Arra a k√©rd√©sre, hogy a j√∂v√Ķ keres√©se hogy kapcsol√≥dik √∂ssze az √Ķsi mot√≠vumok haszn√°lat√°val, a tervez√Ķ azt felelte, a tudatalatti adja a kapcsol√≥d√°si pontot. Kifejtette: az √Ķsi mot√≠vumok a kollekt√≠v tudatra hatnak.

Az √°talakul√°s ugyanakkor nem csak felsz√≠ni, nem csup√°n a k√ľls√Ķs√©gekben nyilv√°nul meg, hanem egy komplex rendszerr√Ķl van sz√≥. „A v√°llalati filoz√≥fi√°t, a kultur√°lis √©rt√©kv√°laszt√°st, az indentit√°st is pontos√≠tottuk √°ltala, √©s a kor√°bbi el√Ķad√°sokon, workshopokon m√°r kider√ľlt, hogy a k√∂zm√©dia dolgoz√≥i szimpatikusnak tal√°lj√°k az √ļj ir√°nyt” – mondta Vida. A t√≠zf√Ķs tervez√Ķg√°rda - Pitz No√©mi, Nov√°k Fanni, Nagy Szil√°rd, Godring Istv√°n, Groma D√°niel, Kaszab L√°szl√≥, Bozs√°r L√°szl√≥, Ilos Zolt√°n, Rucsi G√°bor √©s Vida Zolt√°n - az √ļj koncepci√≥val a koll√©g√°kat szeretn√© motiv√°lni, √©s mint mondt√°k, a c√©gen bel√ľli visszajelz√©sek t√∂bbs√©ge pozit√≠v.

Az √°talak√≠t√°s k√∂lts√©geir√Ķl sz√≥lva a tervez√Ķgrafikus azt mondta, neki √©s munkat√°rsainak nem j√°rt k√ľl√∂n fizet√©s vagy juttat√°s a k√ľl√∂nleges feladat√©rt. „Mi tulajdonk√©ppen ingyen dolgoztunk” – mondta, hozz√°t√©ve, term√©szetesen havi fizet√©s√ľk mellett. K√∂z√∂lte azt is: becsl√©sei szerint, ha k√ľls√Ķ c√©get b√≠ztak volna meg az √ļj arculat fel√©p√≠t√©s√©vel, az mintegy 300 milli√≥ forintba ker√ľlt volna. Az √ļj rendszer kapcs√°n felmer√ľlt k√∂lts√©geket – a LandArt elemek kialak√≠t√°s√°t√≥l kezdve azok csaknem 32 ezer kilom√©ternyi sz√°ll√≠t√°s√°n √°t, eg√©szen a fest√©kek megv√°s√°rl√°s√°ig – Vida Zolt√°n 30 milli√≥ forintosra becs√ľlte. „Egy v√°llalati rendszer tekintet√©ben ez apr√≥p√©nz” – jegyezte meg.

Az √°talak√≠t√°s sz√ľks√©gess√©g√©t Vida Zolt√°n azzal magyar√°zta, hogy a k√∂zm√©dia √∂sszevon√°sa ut√°n a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ m√ļlttal, v√°llalati kult√ļr√°val, identit√°ssal rendelkez√Ķ n√©gy m√©diumot √∂ssze kellett hangolni. Mint elmondta, a kor√°bbi log√≥k erre nem voltak alkalmasak, hiszen nem volt benn√ľk egy k√∂z√∂s alapmot√≠vum.

Az arculatv√°lt√°ssal kapcsolatos reakci√≥kr√≥l sz√≥lva a tervez√©si vezet√Ķ azt mondta: hidegre √©s melegre is sz√°m√≠t. „Az a j√≥, ha vitatkoznak az emberek, mert az azt jelenti, hogy a munk√°nk √©rzelmeket v√°lt ki” – mondta. Megjegyezte ugyanakkor: az online kritik√°kban sokszor „butas√°gokat” is √≠rnak. Vida Zolt√°n tervez√Ķ a Mandiner.m√©di√°nak adott interj√ļj√°t √≠gy z√°rta: „a mi szakm√°nk olyan, mint a karmeseterek√©; az emberek azt hiszik, csak hadon√°szni kell, √©s nem l√°tj√°k, mekkora munka van egy koncert m√∂g√∂tt”.
Link


HozzŠszůlŠsok


#21 | postaimre - 2013. mŠrcius 03. 08:44:26
Balu ez tényleg gazdag szimbóleum:

maffiozok.szunyi.com/images/1815274-4q1y3q-89wq.jpg

Honnan szedted? Ak√°r genetikai k√≥d is lehetne egy szomor√ļra siker√ľlt f√Ľznek √°lc√°zva, ford√≠tott keresztez√©sekkel, elhajl√°ssal √©s megszak√≠t√°ssal.
#22 | Balu - 2013. mŠrcius 03. 12:10:26
Imi,

?!?! hogyhogy? √Čn csiny√°ttam, nem n√©zted t√°n ki bel√Ķlem? √Ātk√ľldjem CorelDRAW X3-as CDR-ben is az eredetij√©t?

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.