Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvről írták...

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

2012. március 9. Majális


Érkezés
11 óra után pár perccel érkeztünk meg a rendezvény helyszínére, a József Nádor térre párommal. A Nádor utca felől érkeztünk, a helyszínre érkező Koppány Csoporthoz tartozó mintegy 40-50 autót nem engedték a rendőrök a térre behajtani, így félig kénytelenek voltak elfoglalni a József Attila utca Buda felől a Deák tér irányába tartó fél útpályáját. Az autók az Eötvös tértől a Bajcsy Zsilinszky útig álltak sorban.
A tömeg
Páran szembe jöttek velünk, elhagyva a teret, ami arra engedett következtetni, hogy már az egész rendezvény elején vagy megunták páran a dolgot, vagy nem értettek valamivel egyet. Mikor odaértünk, a tér füves területének egyharmadán helyezkedett el a tömegnek nem annyira nevezhető csoportosulás 95%-a, pár ember a széléről figyelte és hallgatta az eseményt. A rendőrség meglepően kevés egységet mozgósított, 20-30 méterenként két-két rendőr álldogált teljesen közömbös tekintettel.
Érdekességek
Volt ott egy cigány csaj, aki szó szerint körbetáncolta és áténekelte a rendezvényt, nem kis feltűnést keltve. Elmebetegnek tűnt, a rendőrök és sokan a jelenlévők közül nevettek rajta. Nekem két dolog járt a fejemben: az egyik az volt, hogy ha valóban beteg, akkor mit keresett pont akkor, pont ott? A másik gondolatom az volt (és inkább ezt tartom hihetőbbnek, ugyanis sokat járok a környéken és egyszer nem láttam ezt a nőt), hogy kigúnyolása volt ez az egész rendezvénynek. Számomra azt jelezte, hogy "ennyit tudtok, kis senkiháziak, fricskát nyomunk az orrotok alá, ezen rágódjatok".
A környező utcákban mintha semmi nem történne 20-30 méterre, a Vörösmarty téren és környékén teljesen normál rendben zajlott az élet, a szokásos látvánnyal (a Magyarok lehajtott fejjel, szomorkásan bandukoltak, a külföldiek meg kíváncsian fényképezgettek és nézelődtek).
Egy Hölgy odament az egyik rendőrhöz és át akart adni egy szórólapot neki, melyet Árpiék gyártattak (azért jó, hogy erre van pénzük), de a rendőr udvariasan elutasította, és arra a kérdésre, hogy őt nem érinti-e az ügy, a rendőr azt válaszolta, hogy "én nem vagyok budapesti". Értsük ahogy akarjuk, mindenesetre nem törte a magyart. A hölgy megállt pár lépéssel tőle, háttal a rendőrnek, kezében a szórólappal. A rendőr azért csak beleolvasott így, "dugiban":).
Az emberek többségében nemhogy lelkesedést nem láttam, de minél többet hallottak, annál mélyebb elkeseredés és csalódás ült ki az arcukon.
A beszédek
Árpi:
Felolvasott egy válaszlevelet, amelyet a Főügyészségtől kapott, melyben elutasították az összes eddigi keresetét, és megígérték neki, hogy ha ezek után is ilyen feljelentéseket küldözget, akkor érdemi ügyintézés nélkül irattározni fogják és elutasítják. A feljelentések tartalmiságát és általános hibáit nem részletezem, az ügyészség nem is vizsgálhatta volna ki ezeket az ügyeket, mert nem konkrétumok, csak általánosságok szerepeltek a feljelentésekben. Aztán egyszer csak felkérte a magyar nemzetet (eddigre legalább ezren lehettünk), hogy bízza meg őt egy alkotmányozó nemzetgyűlés összehívására, amely a történelmi alkotmány helyreállítása miatt lenne igen fontos. Itt megrökönyödtem. Egyrészt azért, mert nem erről volt szó, hanem arról, hogy be kell szüntetni a kilakoltatásokat, azután lehet tovább lépni bármerre. Másrészt mert ahol korona van, ott király is lesz előbb-utóbb, amivel nem tudok azonosulni, hiszen amióta királyságként működött ez az ország, csak háború, éhínség és pusztulás járt neki osztályrészül. A harmadik dolog ami szíven ütött ezzel az alkotmányozósdival, hogy ez nem jelent megoldást azok számára, akiket mostanában akarnak kilakoltatni, csakis Árpi hatalomba kerülését támogatja, amit meg én nem támogatok semmilyen szinten, és akikkel ott beszéltem, ők sem. Az az érzésem, hogy Árpi mellől kihátrál több ezer ember emiatt, s ez látható volt ott is, mert ekkor legalább 2-300 ember szépen összetekerte a zászlóit és elindultak, gondolom haza.
Nótafa:
Ég a pofámról a bőr, de nem tudom ki énekelgetett Árpi beszéde után. Azt vártam, hogy az emberekbe lelkesedést öntenek a dalai, de a szokásos "szegény kivert magyar, sírj a saját sírod tövében" értelmű szöveggel megírt sirató dalokat adott elő. Az egyetlen szimpatikus a dologban az volt, hogy legalább nem pléhbekben tolta, csak a zene ment felvételről. Mondjuk emiatt meg sok szöveg érthetetlen volt az elégtelen hangtechnika miatt, de legalább a saját hangját biztosan hallotta.
Zsolt:
Zsolt arról beszélt, amiről beszélni kellett, teljesen egyértelműen, érthetően és nyilvánvaló szándékkal fogalmazta meg, amit már tudunk, az ő beszéde volt számomra a legérthetőbb és az ő beszéde állt a legközelebb ahhoz, ami miatt mi is kimentünk.
Nem tudom ki:
Aztán jött egy nő, aki sipító, sipákoló torokhangon üvöltözött valamit a devizáról. Belefájdulhatott nem cask az én, de sokan mások füle is, mert ismért vagy 2-300 ember szépen elinallt, hazamenekült. Szégyen volt ezt a nőt odaengedni, az egész rendezvényt lejáratta, a rendőrök és sokan mások szó szerint kiröhögték, a többi, hozzám hasonlóan gondolkodó ember meg szépen pár utcával arrébb ment, amíg a csaj ki nem süvöltötte magából a semmit. Ha lett volna mondanivalója akkor sem lehetett volna az egészet érteni. Olyan volt, mint amikor a megaszarban nem elég, hogy nincs hangja a fellépőnek, de még hangereje sincs, és hiába üvölt, csak a fülsértő hangmagasság jut el a mikrofonig, a szöveg meg a dallam egyáltalán nem.
Ezután ismét Árpi beszélt, de erre már semmi kedvem nem volt figyelni, összehozott a sors új ismerősökkel, inkább velük beszélgettünk.
Vonulás 1.
Amikor Árpi kibeszélte magát, elindultak a Koppányos autók a Magyar Rádió irányába, mi meg követtük őket. Szép volt látni, ahogy a Deák téren hosszú-hosszú sorban dudálva, hangosbemondó kíséretében vonult a sok autó, teljes káoszt okozva a forgalomban. Ez volt az első pillanat a nap folyamán (kb fél kettő lehetett), amikor kicsit megdobbant a szívem, kellemesen bizsergetően éreztem a jelenlétemet. A Rádióhoz érve kb 50-60 ember gyűlhetett össze. Vártuk Árpiékat, hogy odaérjenek és a két csoport (Koppány és Árpiék) egyesüljenek és közösen vonuljanak a Rádió bejárata elé. Nagy csinnadrattával, síppal-dobbal, nádi hegedűvel megjöttek Árpiék is, szépen elmentek a Koppány Csoport mellett, mintha ők ott sem lettek volna és odavonultak a Rádió bejáratához. Volt vagy háromezres létszámú a tömeg (meg is jegyeztem, hogy kb ennyien lehettek öngyilkosok a devizahitelek miatt eddig itthon, de gondolatban az járt a fejemben, hogy ha 50 ezren lennének öngyilkosok, akkor itt 50 ezres létszám lenne?.
Petíció
Árpi át akart adni a rádiósoknak egy petíciót, amit be szeretett volna olvasatni, de az egyetlen egy (nem viccelek) biztonsági őr elállta a bejárati ajtót és nem engedte be az épületbe Árpit. A rendőrök ha akarták volna sem tudták volna megakadályozni, hogy a tömeg benyomuljon az épületbe, ugyanis ahhoz át kellett volna verekedniük magukat az embereken, hiszen jó messze, mintegy épphogy látóválsogán belül voltak páran. Körbeállták a kamerások meg a mikrofonosok Árpit, kérdőn néztek rá, hogy most akkor mi lesz? Árpi nyugalomra intette a tömeget, amelyből időnként egy-egy személy(nekem beszervezett valakiknek tűntek) skandálni kezdett, amit ugye a tömeg átvett. A szövegek ezek voltak, a teljesség igénye nélkül: "Bankok haza, miénk a haza", "Olvasd be", "Engedd be" és hasonlók. Aztán Árpit ha jól láttam beengedték az épületbe, majd pár perc múlva, úgy 14:20 perc körül Árpi jelentette, hogy be fogják olvasni 15 óráig a petíciót. Mi ekkor szépen elmentünk onnan és megittunk a közelben egy kávét, és 15 órára visszamentünk. Ahogy elindultunk onnan, a himnuszt kezdte énekelni a tömeg. Amikor visszaértünk, a tömeg szép csöndben elvolt, majd Árpi közölte, hogy a petíciót persze nem olvasták be, csak néhány mondatot kiemeltek belőle, és nem mondták be sem Árpi nevét, sem a lényeget. Erre a tömeg elkezdett fújolni meg ami kell. A Koppány Csoport vezetője a jelenlévőket arra akarta buzdítani, hogy ne hagyják ezt annyiban, törjék be az üveget és vegyék birtokba az épületet, de a tömeg nem indult, egyrészt Árpi csitítása miatt, másrészt pedig a tömegben is voltak sokan, akik ezt nem szerették volna és visszafogták a forróbb fejűeket. Árpi közölte, hogy biztos benne, hogy a Rádió vezetése ki karja provokálni, hogy a tömeg támadjon, de ezzel ő nem ért egyet, így arra kéri az embereket, hogy fejezzék be aznapra a tüntetést. Szépen megköszönte, hogy ott volt aki ott volt, meghirdette április 21-re a Hősök terére a következő tüntetést és szétszéledt a tömeg.
A legérdekesebb az volt, hogy nekem pl. fogalmam sincs arról, mi állt a petícióban. Biztosan elmondta Árpi a nap valamelyik részében, de valahogy hozzám nem jutott el az info..
Vonulás 2.
A Koppány Csoport a Deák térre hívta az embereket, meg is indultunk jó páran. Ott már csak kisebb tömegecske (20-40 fő) gyűlt össze, a legtöbb ember hazament.
Érdekességek 2.
Sok külföldivel beszéltem és kérdezték, hogy mi ez a demonstráció. Amikor elmondtam nekik, hogy a bankszterek ellen és a devizacsalások ellen, de elsősorban a kilakoltatások beszüntetéséért tiltakozik a tömeg, egyetértően és megértéssel bólogattak. volt aki azt hitte, hogy Olasz zászlókat lengetnek és a Pápával kapcsolatban tüntetnek (nem értették, hogy a Magyar zászló az nem úgy van csíkozva sorrendben mint az Olasz, hosszas magyarázkodás ellenére sem).
A hangulata az egész megmozdulásnak összességében inkább egy majálishoz semmint egy erődemonstrációhoz hasonlított. A címben ezért is szerepel a majális szó, mert már csak a sör és a virsli hiányzott, a többi adott volt.
Konklúzió
A tömegnek fogalma sincs, hogy miért kell alkotmányozó nemzetgyűlés, meg hogy i az a történelmi alkotmány, bár ez nem lep meg, mert Árpi sem tudhatja, ha helyre akarja állítani.
Az emberek jelentős része csalódott Árpiban, mert nem azzal foglalkozott amit ígért, hanem olyan dologgal, aminek semmi köze az elkövetkező napokban, hetekben a lakásukat elvesztő emberek megsegítéséhez, inkább személyes céljainak nyélbe ütéséhez van köze, legalábbis ez nagyon sok embernek így jött le, engem is beleértve.
A Koppány Csoport teljesen el volt "nyomva" Árpi által, egy szót sem szólt róluk, pedig a tömeg jó harmadát, ha nem felét a Koppány Csoport szervezte oda. Igaz, hogy a Koppányosok radikálisak, mert oda mernek állni és oda is állnak a kilakoltatandó családok ajtajába öten, tízen, százan és nem engedik át a rendőröket, a tűzoltókat vagy az In-Kalos suttyókat, akik Hummerekkel mennek a kisgyermekes családokat kilakoltatni. Persze lehet, hogy nem volt egyetlen ilyen esetnél sem egyetlen In-Kalos sem, csak az én elmém játszott el a gondolattal ;). A lényeg, hogy míg ezek tesznek, amazok pofáznak. Míg amazok ígérgetnek, emezek teljesítenek. Ez a látszat legalábbis!
No ennyire emlékszem így másnap, lehet kimaradt valami, de a lényeg szerintem itt van benne. Ha esetleg bárkinek a lelki világát vagy igazságérzetét sértené az írásom, annak javaslom nézzen utána mélyebben a tegnap történtek hátterébe, járjon utána a történelmi alkotmánynak, Kásler Árpinak meg úgy az egésznek.

Hozzászólások


#71 | amido - 2013. március 16. 22:52:26
Kedves Imre,
Megnéztem. Te elolvastad a kommenteket ? Amikor én ott jártam 155 volt.

Kedves Kata,
A Gandhi mellett az izlandi példamutatásról sem szabad megfeledkeznünk.

üdv
#72 | amido - 2013. március 16. 22:55:07
Kár, de azt mondom: kibeszélni és összefogni.
Most ez a legfontosabb.


üdv
#73 | Kata52 - 2013. március 17. 07:46:35
Kedves Amido!
Ment Neked privát üzenet!
Nézd meg!
Én már rongyosra beszéltem a számat a kibeszélés és az összefogás jelen pillanatban való létszükségletéről!
Azért a mostani március 15. bebizonyította, a bajban összetart a MAGYAR!!!!
Áldás!
#74 | jano - 2013. március 17. 08:22:26
Kata kedves.
Nem beszélted rongyosra a szádat, csak frázisokat puffogtattál, mantráztad azon szavakat, hogy világbéke, szeretet, hurrá, éljen Kasler, fogjunk össze, lobogjon a zászló és a devizahitel csalás. Ez mind nagyon szép és nagyon jó. Egy szépségkirálynő választás nyertesének az első interjú alatt koronával a fején, kb. Amikor már érdemi válaszra esélyed sincs jösz itt egy köcsög indiai barom hülyeségeivel. Ennyi erővel idézgethetnéd, a medvetoros tajgai fösámánt is, miután jó begombázott, és nyálfolyatva ropja a táncot.
Hogy a francba cseréljünk eszmét ha bármit kérdezek vagy reális események láncolatát vázolom fel és a válasz, minden esetben ugyan az, jé leesett a vajaskenyér az asztal sarkáról, mert meglöktem a könyökömmel de mily szerencse a parizert, csak most akartam rárakni, ely de nagy szerencse igy még mindig megehetem magába.
De azért fogjunk össze, de mi a francnak. Hogy szüklátokörüségetek okán bajba keverjetek? Inkább pusztuljatok ahogy vagytok.
#75 | jano - 2013. március 17. 08:49:44
Amidó
Azt hiszed én nem azt akarom amit Árpi? Dehogynem. Én is nagyon szeretném, sőt minden vágyam hogy hejre álítsuk a történelmi alakotmányunkat. Minden ez irányu törekvés dicséretes. De ezt igy nem lehet. Kudarcra van itélve és nagyon magas lesz az ár amit fizetni fog a nemzet ezért. Szerinted miért nem ugy müködtek itt a dolgok 89.-ben mint a környező országokban? Ugynevezett poszt komunista térségekben? Kicsit ezen agyalj majd akkor lesz miről beszélni. De szaladjunk elörébb az időben egy kicsit. (ez teljesen logikátlan de megelőlegezem) Hogy fogtok érvényt szerezni akaratotoknak egy nagyon komoly fegyveres háttérrel rendelkező bankárkormánynak amikor semmifalyta katonai kiképzéssel és érdekérvényesitő potenciállal sem rendelkeztek. Ne gyere Gandival meg majd a tömeggel akár mekkorával, mert ha fel vagyok szerelve fegyverrel és komolyan gondolom 20ezreteket 12 perc alatt szétzavarlak a francba. És ezt megcsináljuk ötszázan, mert csak az eső sorban kell lelőnünk öt hatszázatokat és téged már a pánikba esett nyugdijasok nők gyerekek fognak letaposni babakocsival a kezükbe. Jol vigyázz mit kivánsz mert ha sokan kéritek megadatik.
Persze azt is megértem hogy ha lesztek másfél milióan és azt kiáltozzátok hogy mi vagyunk a nép és az van amit akarunk, attol még ezen irdatlan kifoszásunkból megazdagodott zsidók nem fogják békésen átadni a hatalmat. Slusz pasz neked ez tetszik vagy sem, és összefogunk vagy sem attól ez még hiú ábránd marad.
#76 | postaimre - 2013. március 17. 09:00:59
Amido, van egy kis gond. Mindenki csakis a gondolkodási szintjéhez mérten "cselekedhet". Árpi cselekszik, ahogy mi már régen és így ez egy nagy közös fazék. Ti azért akartok "összefogni", mert képtelenek vagyot magatokból valami potenset kiköhögni. Erről szól a videó. Látod, azt is sokan megértették és sokan nem is akarják, nem képesek rá.

De sokszor ajánlottam már, de még egyszer, csak nektek. Kata már kiolvasta, vagy mégsem. mert ha igen, akkor leakadt volna a témáról.

Wass Albert. VÉRBEN ÉS VIHARBAN
http://www.google...8540,d.Yms

Rövid, velős olvasmány. Csak egyféle megoldás lehetséges és csakis egyfajta vezetővel, egyfajta irányban és egyfajta módon. Ahogy azt Janó modnotta, ennek viszont megvan az ára. Tessék olvasni, addig meg hallgatni.

Utána meg mjd összefogdoslak benneteket!

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.