Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kína lehagyta az euróövezetet


K√≠na gazdas√°ga oly m√©rt√©k√Ľ fejl√Ķd√©sen ment √°t az ut√≥bbi √©vekben, Eur√≥p√°√© pedig olyannyira legyeng√ľlt, hogy K√≠na gazdas√°gi teljes√≠tm√©nye m√°r meghaladja az eur√≥√∂vezet√©t, √©s 2016-ra maga m√∂g√© utas√≠tja az Egyes√ľlt √Āllamokat is - √≠rja a Frankfurter Allgemeine Zeitung online kiad√°sa a Gazdas√°gi Egy√ľttm√Ľk√∂d√©si √©s Fejleszt√©si Szervezet (OECD) elemz√©se alapj√°n p√©nteken.

Bizton lehet sz√°m√≠tani arra, hogy K√≠na gazdas√°ga a k√∂vetkez√Ķ √©vekben tov√°bb n√∂vekszik, √©s a vil√°ggazdas√°gi n√∂veked√©s motorjak√©nt szolg√°l majd. Abban az esetben azonban, ha nem nyernek m√©g nagyobb lend√ľletet a struktur√°lis reformok, az orsz√°gnak s√ļlyos probl√©m√°kkal kell majd szemben√©znie - √°llap√≠tja meg a p√°rizsi sz√©khely√Ľ szervezet tanulm√°nya.

"A gazdas√°g fokozatos √©l√©nk√ľl√©se er√Ķteljes t√°mogat√°st ny√ļjt mindazoknak az ambici√≥zus terveknek a megval√≥s√≠t√°s√°hoz, amelyekre K√≠n√°nak a gazdas√°gi j√≥l√©t fokoz√°sa fel√© vezet√Ķ √ļton sz√ľks√©ge lesz" - fogalmazott √Āngel Gurr√≠a, az OECD f√Ķtitk√°ra p√©nteken Pekingben. A f√Ķtitk√°r √ľdv√∂z√∂lte egy√ļttal az √ļj k√≠nai vezet√©snek azt a t√∂rekv√©s√©t, hogy a gazdas√°gi n√∂veked√©s meger√Ķs√≠t√©se √©s k√∂rnyezetbar√°tabb√° t√©tele mellett a lakoss√°g egyre sz√©lesebb k√∂re r√©szesedjen annak haszn√°b√≥l.

Bizton lehet sz√°m√≠tani arra, hogy K√≠na gazdas√°ga a k√∂vetkez√Ķ √©vekben tov√°bb n√∂vekszik, √©s a vil√°ggazdas√°gi n√∂veked√©s motorjak√©nt szolg√°l majd
Bizton lehet sz√°m√≠tani arra, hogy K√≠na gazdas√°ga a k√∂vetkez√Ķ √©vekben tov√°bb n√∂vekszik, √©s a vil√°ggazdas√°gi n√∂veked√©s motorjak√©nt szolg√°l majd

Az OECD az id√©n 8,5 sz√°zal√©kos, j√∂v√Ķre pedig 8,9 sz√°zal√©kos GDP-n√∂veked√©sre sz√°m√≠t K√≠n√°ban a 2012. √©vi 7,8 sz√°zal√©k ut√°n. K√≠na gazdas√°ga oly m√©rt√©kben meger√Ķs√∂d√∂tt, √©s Eur√≥p√°√© pedig olyan m√©rt√©kben gyeng√ľlt, hogy K√≠na gazdas√°gi teljes√≠tm√©nye m√°r megel√Ķzte az eur√≥√∂vezet√©t. V√°s√°rl√≥er√Ķben K√≠na 2016-ra m√°r az Egyes√ľlt √Āllamokat is megel√Ķzi majd - prognosztiz√°lj√°k az elemz√Ķk.

A tanulm√°ny azonban r√°mutat a n√∂veked√©s kock√°zataira is, ami 2013-ban els√Ķsorban az export cs√∂kken√©se √©s az infl√°ci√≥ n√∂veked√©se form√°j√°ban jelentkezhet. A kock√°zatok k√∂z√∂tt szerepel az ingatlanpiaci √°rrobban√°s, az egyenl√Ķtlens√©gek fokoz√≥d√°sa, valamint a lakoss√°g el√∂reged√©se is. A gazdas√°gi szerkezet √°talak√≠t√°s√°nak felgyors√≠t√°s√°val azonban K√≠na alacsony lakoss√°gi j√∂vedelm√Ľ orsz√°gb√≥l viszonylag k√∂nnyed√©n a k√∂z√©pkateg√≥ri√°ba emelkedhet fel - mutat r√° a tanulm√°ny.

Az OECD egyet√©rt a k√≠nai vezet√©s t√∂rekv√©s√©vel a gazdas√°g export- √©s beruh√°z√°s-f√ľgg√Ķs√©g√©nek enyh√≠t√©s√©re a belf√∂ldi kereslet n√∂veked√©s√©nek √©s a szolg√°ltat√≥ szektor fejleszt√©s√©nek t√°mogat√°s√°val. A makrogazdas√°gi adatok tan√ļs√°ga szerint ennek a t√∂rekv√©snek m√°r meg is vannak az els√Ķ eredm√©nyei.

A gazdas√°g moderniz√°l√°s√°hoz az OECD a deregul√°ci√≥ felgyors√≠t√°s√°t javasolja K√≠n√°nak. A kamatok √©s √°rfolyamok szab√°lyoz√°s√°t az OECD szerint liberaliz√°lni kell, a t√Ķk√©re vonatkoz√≥ korl√°tokat pedig fokozatosan le kell √©p√≠teni. Meg kell k√∂nny√≠teni a mag√°nszektornak, hogy befektet√©seket hajthasson v√©gre, meg kell nyitni emellett a piacokat, √©s nagyobb v√©delmet kell biztos√≠tani a szellemi term√©kekhez f√Ľz√Ķd√Ķ jogoknak is - id√©zi a Frankfurter Allgemeine Zeitung az OECD k√≠nai gazdas√°gr√≥l k√©sz√ľlt elemz√©s√©t.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | istok bela - 2013. mŠrcius 25. 13:05:51
Milyen √©rdekes ez a 2016-os d√°tum. M√°r csak arra vagyok k√≠v√°ncsi, hogy az oroszokkal mennyire √°llnak √∂ssze. De legf√Ķk√©ppen, hogy Magyarorsz√°g mennyire strat√©giai ebben a sz√∂vets√©gben? Mert ha komolyak a sz√°nd√©kaik akkor innen menek√ľlni fognak a zsizsikek, √©s a cikk ut√°n meg√©rtem, hogy az ismer√Ķs√∂m mi√©rt 2016-ra mondta n√°lunk a polg√°rh√°bor√ļt. Val√≥sz√≠n√Ľleg lesz egy kis seg√≠ts√©g√ľnk. De ezek csak elm√©letek, √©s m√°r azt sem tudom, hogy mit besz√©lek. s_francba
#2 | kukackac - 2013. mŠrcius 25. 14:20:24
El√Ķsz√∂r egy kis vihar a biliben,

endtimeinfo.com/wp-content/uploads/2011/06/EconomicStorm-feature.jpg

majd jöhet a:

farm9.staticflickr.com/8185/8372866836_af77791d00.jpg
#3 | Gutai Zub - 2013. mŠrcius 25. 18:55:13
Kina gazdasága fel, Európa meg pontosan annyira le?

Miel√Ķtt b√°rki azt a k√∂vetkeztet√©st vonja le ezekb√Ķl a mutat√≥kb√≥l, hogy a kinaiak milyen √ľgyesek, dolgosok, k√∂zben az eur√≥paiak meg milyen b√©n√°k, gondolkodjon el.....
A r√°nk er√Ķszakolt globaliz√°ci√≥ egyik zs√°kutc√°ja az olcs√≥ √©s ig√©nytelen munkaer√Ķ felhaszn√°l√°sa, a m√°sik oldalon, az elbut√≠tott t√∂megek fogyaszt√≥v√° z√ľlleszt√©se, √©s minden √©rt√©kteremt√Ķ munk√°t√≥l megfoszt√°sa. Ez nagyobb hasznot hoz a nemzetk√∂zi multiknak, h√°l√≥zatoknak, akik se egy√©ni se nemzeti √©rdekeket nem vesznek figyelembe, kiv√©ve persze Izraelt.
Kin√°ba, Indi√°ba, stb. √°raml√≥ term√©szetellenes gazdas√°gi prosperit√°s, az am√ļgy is szapora n√©peket a teljes v√©gs√Ķ pusztul√°sba vezeti majd, a m√°r rovar szer√Ľ szaporod√°s √©s k√∂rnyezet puszt√≠t√°s.
Az elkorcsosodott, magukat eltartani m√°r alap szinten sem k√©pes eur√≥pai n√©peket rem√©lem k√∂zben fel√©breszti valami, mert a vil√°g a majmok bolyg√≥ja lesz a feh√©r faj n√©lk√ľl.
#4 | istok bela - 2013. mŠrcius 26. 08:54:38
Az nem is probl√©ma, hogy K√≠na gazdas√°gilag er√Ķs√∂dik, mert az uni√≥nak √©s az us√°nak gazdas√°gilag annyi. A K√≠naiak az Oroszokkal sz√∂vets√©get k√∂tve √°tveszik az us√°t√≥l a nagy hatalmi szerepet. L√°tszik a k√∂z√∂s terjeszked√©s eredm√©nye. http://hunhir.inf...p;id=63153 Mert ugye a t√°v√°ris n√©lk√ľl neh√©z lenne eur√≥p√°t megszerezni.
K√≠na a p√©nzt adja, az Orosz az ember l√©tsz√°mot mint f√ľrd√Ķ turista. Elv√©gre rokonyok az oroszok. :D K√∂nnyebb nekik elvegy√ľlni Magyark√©nt mint a K√≠nainak ferdeszem√ľk√©nt. Az viszont megnyugtat, hogy ezekkel a beruh√°z√°sokkal strat√©giailag tekintenek haz√°nkra, mert akkor a zsid√≥ hamarosan elfog innen menek√ľlni. s_francba

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.