Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Fellázadtak az orosz titkosszolgálat munkatársai


Nem vették fel a munkát az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egyik osztályának munkatársai, tiltakozásul a csecsen elnök testõrsége tagjainak szabadon bocsátása ellen - közölte hétfõn a Novaja Gazeta címû orosz lap.

Az ellenzéki újsághoz az FSZB központi apparátusának tisztjei fordultak és bejelentették, hogy az osztályukon dolgozók csaknem teljes létszámban megtagadják a munkát, mivel egy hete kiengedték a vizsgálati fogságból azokat a csecsen belügyeseket, akiket korábban egy 2011-ben elkövetett emberrablás, zsarolás és kínzás miatt vettek õrizetbe. A lap közlése szerint az orosz titkosszolgálat munkatársai készek arra is, hogy távozzanak az FSZB állományából.

A felháborodott tisztek elmondták a Novaja Gazetának, hogy az üggyel foglalkozó egyik nyomozót elbocsátották, mert nem volt hajlandó megalkudni, és annak ellenére kiengedték Ramzan Kadirov csecsen elnök testõrségének tagjait, hogy amíg õrizetben voltak, a lehallgatott telefonbeszélgetéseikbõl kiderült, hogy a tanúk megfélemlítésére adtak ki utasítást. Az elnöki testõrség tagjait óvadék ellenében engedték szabadon.

A lap, amelynek munkatársa volt a 2006-ban meggyilkolt Anna Politkovszkaja is, interjút közölt az FSZB munkatársaival, akik elmondták, hogy feletteseik azzal magyarázták a csecsen belügyesek elengedését, hogy utasítást kaptak, miszerint a Szocsiban 2014-ben sorra kerülõ téli olimpia végéig nem szabad bántani Kadirov környezetét.
A Novaja Gazeta emlékeztetett rá, hogy tavaly, amikor beszámolt a nagy port felvert esetrõl, magas rangú belügyi tisztviselõk ígéretet tettek arra, hogy a bûnösöket felelõsségre vonják.

A hivatalos vizsgálat adatai szerint 2011 augusztusában egy moszkvai bevásárlóközpontnál a csecsen elnök moszkvai testõrségében szolgálatot teljesítõ belügyi tisztek elraboltak egy grúz férfit. Az áldozattól hárommillió rubelt, vagy egy nagy értékû Lexus gépkocsit követeltek és megkínozták. A férfi túlélte a kínzást és tanúskodott elrablói ellen.
http://www.nepsza...?id=632824
http://www.novaya...57374.html
www.lenta.ru/news/

Hozzászólások


#1 | Kameleon - 2013. március 25. 17:10:35
Megszállták az orosz Amnesty Internationalt

Az Amnesty International Ă©s az Emberi jogokĂ©rt nevĂ» szervezetek moszkvai irodáit megszállták az orosz ĂĽgyĂ©szsĂ©g Ă©s az adĂłhatĂłság emberei hĂ©tfõn – Ă­rta meg a Kommerszant az Amnesty International oroszországi kĂ©pviseletĂ©nek vezetõjĂ©re hivatkozva.

A Gazprom tévéje is ott volt

Szergej Nyikityin, a nemzetközi jogvédõ szervezet képviselõje elmondta, hogy a hatóság munkatársai soron kívüli ellenõrzésbe kezdtek náluk. Egy hosszú lista alapján a szervezet alapító okiratától kezdve a pénzügyi elszámolásokon keresztül az Amnesty International orosz képviseletvezetõje útlevelének másolatát is követelték.

A jogvédõ ezt nehezményezte, mivel valamennyi hivatalos papír megtalálható az orosz igazságügyi minisztériumban. Azt is kifogásolta, hogy bár az ügyészség által bemutatott dokumentum szerint a minisztérium képviselõinek is jelen kellett volna lenniük az ellenõrzésen, helyettük a Gazprom tulajdonában lévõ NTV televízió munkatársai próbáltak behatolni a nemzetközi jogvédõ szervezet irodájába.

A külföldi ügynöktörvény

A Kommerszant honlapján emlékeztetett: az orosz igazságügyi minisztérium azzal magyarázta a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tömeges ellenõrzésének megkezdését, hogy kiderítsék, mik esnek a tavaly november óta érvényes, ún. külföldi ügynöktörvény hatálya alá. Az orosz törvényhozás a nagy hazai és nemzetközi tiltakozást ellenére tavaly nyáron, nem sokkal Vlagyimir Putyin államfõi beiktatása után sietve fogadta el a jogszabályt. Ennek értelmében minden politikai tevékenységet folytató NGO-nak, ami külföldrõl kap pénzt, külföldi ügynökként kell nyilvántartásba vetetnie magát az igazságügyi minisztériumban. Ellenkezõ esetben súlyos pénzbüntetést kaphatnak.

Több száz szervezetet és ellenzéki politikust vizsgálnak

Az oroszországi jogvédõ szervezeteket nemrég Vlagyimir Zsirinovszkij, az orosz Liberális Demokrata Párt vezetõje támadta meg parlamenti felszólalásában. Azt követelte a hatóságoktól, hogy ellenõrizzék a külföldi támogatással mûködõ NGO-kat, mert szerinte egyetlen ilyen szervezet sem vetette nyilvántartásba magát külföldi ügynökként, ami szerinte a törvény nyílt megtagadása.

A múlt csütörtökön az államfõ mellett mûködõ emberi jogi tanács magyarázatot kért az orosz fõügyésztõl az NGO-k tömeges ellenõrzésére. A hatóságok több száz ilyen szervezet, valamint ellenzéki politikusok vizsgálatába kezdtek Oroszországban. A Kommerszant közlése szerint február elején 11 oroszországi jogvédõ szervezet, közöttük a moszkvai Helsinki csoport, a Memorial és a Golosz az Embergi Jogok Európai Bíróságához fordult panasszal a külföldi ügynökökrõl hozott törvény miatt.
http://index.hu/k...nationalt/
http://www.kommer...oc/2154161
#2 | csillagosvenyen - 2013. március 25. 19:11:50
gyerekek ,ti ott hárman, a képen!!!!!!!!!!
ha akad valami általatok levetett,ki nõtt, nektek már nem kellõ,"haszontalan" holmi, át vennénk.......amit
egy kicsit már megharapott a rozsda,leheletnyit félre
hord... nem gond. mi mindenbõl tudunk várat épiteni..
a célba juttatási koordinátákat késõbb!!!! köszi elõre is......s_kl
#3 | soveg - 2013. március 26. 00:00:04
Példát lehetne venni róluk....

Nekik legalább van vér a pucájukban..s_gt
#4 | postaimre - 2013. március 26. 07:36:33
Söveg, volt már erre példa, s annak is csúnya vége lett.

Alexander Litvinenko...bár ott felmerült az MI6-os viszony, de nem kizásr, hogy csak késõbb varták a nyakába, mikor nem akarta beadni a derekát. Nagyon piszkos ügy. Hasonlít az enyémra, csak én még nem ittam meg a Polonium-adagomat.
http://en.wikiped...Litvinenko

Tudod, ez nem az a téma, ahol véletlenek, elszólások lehetnek, ez inkább egy üzenet ebben a formában. Az FSZB-sek se hülyék úgy általában, de a maffia az maffia ott is és biza a legmagasabb körökbe lóg a patás "államérdeke", így könnyen feláldozható pár szerencsétlen, ámbár valamelyest igaz ember. Ne feledd: semmi nem az, aminek látszik!
#5 | soveg - 2013. március 26. 11:24:03
s_mai s_kukk s_grat
#6 | Perje - 2013. március 27. 11:36:35
Tegyenek nõt a titkosszolgálat élére, mint Amerikában. Ott most nõ védi az elnök életét. És még Kadhafit cseszegették emiatt:
http://www.mignew...28329.html

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.