Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Putyin leépíti Medvegyevet


Dmitrij Medvegyev, aki egy idõben Oroszország egyik legnépszerûbb embere volt, az amerikai sajtóban idézett politológusok szerint immár "politikai élõhalott". Intézkedéseit rosszalja egykori mentora, Vlagyimir Putyin államfõ, amibõl sokan arra következtetnek, hogy az elnök arra készül, hogy megszabaduljon egykori reformpárti védencétõl.

Mindig a most 47 éves Medvegyev volt a kremlbeli tandemben a 60 éves, egykori KGB-tiszt Putyin fiatalabb partnere. Még helyet is cseréltek, hogy Putyin a hatalomban maradhasson. Valamikor Medvegyev 2008 és 2012 közötti elnöki terminusa és Putyin elnökként történt májusi visszatérése között azonban vége szakadt a románcnak.

Putyin visszafordította a medvegyevi reformokat, ismét bûncselekménynek minõsítette a rágalmazást, és bevezette a Kreml közvetlen ellenõrzését a régiók kormányzóinak megválasztása felett. Eközben a Putyin-párti állami média vagy hanyagolja a miniszterelnököt, vagy negatív történeteket közöl róla. Elemzõk ebbõl arra következtetnek, hogy küszöbön áll Medvegyev elmozdítása. "Putyin már eldöntötte a Medvegyev-kérdést. Csak idõ kérdése, mikor távozik" - nyilatkozta a The Washington Timesnak Andrej Pjontkovszkij moszkvai szakíró, aki szerint ez a Putyin számára legkedvezõbb idõpontban várható. Nyikolaj Petrov, a moszkvai Carnegie Központ politológusa szerint Medvegyev "politikai értelemben véve élõhalott".

Amikor öt éve Medvegyevet elnökké választották, kijelentette, hogy "a szabadság jobb, mint a szabadság hiánya", reményt keltve az átfogó reformokra vágyó városi, értelmiségi oroszok körében. Medvegyev azonban túl függetlennek bizonyult Putyin számára, aki elnöksége idején kormányfõ volt, miután az orosz alkotmány értelmében nem vállalhatott harmadik egymást követõ elnöki megbízatást. Olyan találgatások is napvilágot láttak, hogy az elnök Szergej Sojgut, a novemberben védelmi miniszterré kinevezett népszerû emberét ülteti Medvegyev helyére. Putyin ráadásul novemberben személyen választotta ki a kormányzó Egységes Oroszország párt parlamenti frakcióvezetõjét Medvegyev helyett, aki hivatalosan a párt vezetõje.

Putyinnak a Medvegyevvel szembeni ingerültsége abból is ered, hogy a fiatalabb politikus elnökként támogatta a reformokat, segítve ezzel egy Putyin-ellenes mozgalom létrejöttét. Tavaly már kormányfõként Medvegyev nyilvánosan is a szimpátiájáról biztosította a Putyint bírálókat. "(Az ellenzék által) hangoztatott egyes kérdések valószínûleg indokoltak, és a hatóságoknak foglalkozni kell velük" - mondta Medvegyev. A kormányfõ felszólalt a Pussy Riot nõi punk együttes bebörtönzött tagjai iránti enyhébb bánásmód érdekében is, akik tavaly Putyin-ellenes "misét" tartottak egy moszkvai székesegyházban. Putyin azzal vádolja az együttest, hogy "aláássa Oroszország erkölcsi alapjait", Medvegyev viszont az énekesnõkre háromévi börtönbüntetést kiszabó bíróság kíméletlenségét bírálta. Elemzõk szerint Medvegyev menesztésével Putyin könnyebben fogja tudni elszigetelni a politikai, társadalmi és gazdasági reformok híveit.

A varsói Kelet-európai Tanulmányok Központjának egyik elemzõje, Jadwiga Rogoza szerint "új elem a Kreml stratégiájában az a törekvés, hogy megfegyelmezze saját híveit, illetve gyengítse az eliten belül azokat a csoportokat, amelyek immár csak korlátozottan élvezik Putyin bizalmát". "A Kreml kezdi õket úgy kezelni, mint egy olyan kört, amely vészhelyzetben nem feltétlenül támogatja az elnököt, és inkább saját politikai tõkét kovácsol az instabilitásra játszva" - mondta a szakértõ.

Putyin népszerûsége lassan, de biztosan csökken. Megfigyelõk szerint Medvegyvet már csak azért is meneszthetik, hogy javítsák az elnök romló népszerûségi mutatóit. A Levada Központ független közvélemény-kutató intézet által február végén közzétett felmérés szerint ha márciusban lennének az elnökválasztások, az oroszok 32 százaléka szavazna Putyinra. A dolgok csak tovább romolhatnak a jövõben Putyin szempontjából a növekvõ lakbérek és közüzemi díjak miatt, amelyek egyes helyeken 250 százalékkal nõttek, országszerte tiltakozásokat kiváltva.

Dmitrij Oreskin független moszkvai elemzõ szerint minden attól függ, mennyire lesz válságos a helyzet. "Ha valakit menesztenek, az felelõsséggel jár. Késõbb jobban állnak majd a dolgok, de nyilvánvaló, hogy a gazdaság a közeljövõben nem javul lényegesen" - vélte. "Putyin nem szívesen válik meg a hozzá lojális emberektõl. Ha meg is szabadul Medvegyevtõl, tiszteletteljesen, +arany ejtõernyõvel+ teszi" - tette hozzá.

Az elemzõ szerint a Kreml tart attól, mi lesz, ha lerombolja az elnök és a kormányfõ közötti meleg barátság hivatalos képét. "Medvegyev menesztése tönkretenné a nagyközönségben az ország két vezetõ politikusa közötti nagy barátságról élõ képet: kiderülne, hogy marakodnak" - idézte a The Washington Times Dmitrij Oreskin moszkvai elemzõt.
http://hvg.hu/vil..._2013_3_25

Hozzászólások


#1 | Kedvesi - 2013. március 25. 16:50:55
Itt a megszabadulást szó szerint kell érteni? Kiesik egy erkélyrõl?
#2 | kukackac - 2013. március 25. 17:06:56
Már tavalyi hír, de akkor ez mi! :D

3mv.ru/_pu/151/56470080.jpg
#3 | Alexandros - 2013. március 25. 18:08:21
Én Putyint nem akarom védeni. De innen a kinti székrõl" szemlélve a nagyvilági folyamatokat, valamelyest meg is értem. Mert ki a jó katona?! Aki fegyelmezett és a parancsot végre hajtja. Márpedig ma az Orosz állam hadban áll, ahol nincs helye a belsõ lazításnak, sem a beférkõzött ellenséges tevékenységnek. Miért is gondolnánk, hogy az orosz polgárok ismernék a folyó dolgok hátterében húzódó minden eseményt. Putyinnak egyszerre kell fenntartani egy belsõ stabilitást, egy HÛ hadsereg fenntartását, fejlesztését, katonai szövetségesek szerzését, a gazdaságának növelését, a külföldi gazdasági potenciál növelését. Ma még nem Tankkal háborúzik a Maci, de nagyon is sok pénzbe kerül a folytatott harc. Rend és fegyelem emelése nem feltétlen a szabadság elvesztése! De a rend és fegyelem elvesztése a szabadság elvesztése!
#4 | talpi - 2013. március 25. 18:17:30
Alex,, bizony ez nagyon igaz,,,
#5 | lalapapa - 2013. március 25. 19:09:17
most itt mi a hatter nyomas, ki tudja,
de http://www.stormf...m/t463710/
mit latok azt sem hiszem,
gondolom nem uj ez a mindent tudoknak,
csoda hogy idaig is ott lehetett,
de gondolom ugy van mit egy nagyon fontos egy
belorusz horgasz ismerös mondta nekem,
az egesz orosz birodalmat 24 ver gyilkos zsiddajj ajj jjajj cscsalad vererzli birtokolja es tulajdonozza,
de gondolom nem uj ez,, ugy van mint magyarkaban,
nezzünk mar körül, irva jegyezve,
kicsit bövebben,
https://www.googl...mp;bih=628
Putyin lehet valamit meg szagolhatott, mi nem
eppen jol szalogodik, es akkor keresve a megoldast
elöbbre rep, mert tudott a russzki zsiddaj szakik
allig varjak az öröm hirt a feher fokanak a halalat,
hallani, de ezt Putyin is tudja, es valamit megtud
akkor ott nem fog szorakozni, a megoldas
a legjobb ügynök a halott ügynök,
ugy mint zsiddajban is, igy lehet,
:Ds_oh1s_ezts_el:@
#6 | Alexandros - 2013. március 25. 19:22:23
Oroszország Medvegyev zsidó gyökerei[url]http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://menorahblog.typepad.com/menorah/2008/02/russias-medvede.html&prev=/search%3Fq%3Dhttp://menorahblog.typepad.com/menorah/2008/02/russias-medvede.html%26hl%3Dhu%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Diis%26rls%3Dorg.mozilla:hu:official&sa=X&ei=-5RQUeSCJqXj4QTQ4IDwBQ&ved=0CDQQ7gEwAA[/url]www.ynetnews.com/PicServer2/02012008/1392718/DIM011_wa.jpg
#7 | lalapapa - 2013. március 26. 12:34:10
Igy van, valaki mar több gyertya melle kerül az mar több fele kepp is gyanus,
a vastagsag es a mennyiseg is mellyebb gondolatokat
ebreszt,,
Hatalomban es a javakban valo jo let igencsak
maga ala gyĂĽri az egeszseges normalis
biztos jövönek valo gondolatokat is,,
#8 | Kameleon - 2013. március 26. 12:48:23
Nem kell keverni feleslegesen a lecsót! Pravoszláv templomba gyújtanak így gyertyát.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.