Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Magzat az étlapon! I. rész


A F√Ķv√°rosi T√∂rv√©nysz√©ken m√°rcius 13-√°n kezd√Ķd√∂tt az √Ķssejtbotr√°ny n√©ven elh√≠res√ľlt √ľgy b√ľntet√Ķelj√°r√°sa, melynek keret√©ben kilenc v√°dlott – k√∂zt√ľk Seffer Istv√°n kaposv√°ri kozmetol√≥gus-plasztikai seb√©sz, Yulij V. Baltaytis ukr√°n-amerikai orvos, P√°kh Imre amerikai m√Ľgy√Ľjt√Ķ, F√°sy √Ād√°m producer – ellen emeltek v√°dat jelent√Ķs √©rt√©kre, √ľzletszer√Ľen, 21 rendben elk√∂vetett csal√°s gyan√ļj√°val. Ha a b√≠r√≥s√°g kimondja a magzati √Ķssejtek t√∂rv√©nytelen felhaszn√°l√°s√°ban val√≥ b√Ľn√∂ss√©g√ľket, a v√°dlottak h√°rom-nyolc √©v b√∂rt√∂nb√ľntet√©sre sz√°m√≠thatnak. √Črdemes megismern√ľnk a nemzetk√∂zi √©rdekl√Ķd√©st kiv√°lt√≥ √ľgy h√°tter√©t √©s el√Ķzm√©nyeit.


Kannibalizmus régen, messze
R√©g√©szeti √©s antropol√≥giai kutat√°sok bizony√≠tj√°k, hogy a neanderv√∂lgyi √Ķsembert√∂rzsek k√∂z√∂tt d√≠vott a kannibalizmus, vagyis hogy az egyik „ember” egy m√°sik ember agy√°t fogyasztotta el. Az Anthony Hopkins f√Ķszerepl√©s√©ben bemutatott Hannib√°l c√≠m√Ľ film elborzaszt√≥, emberi agyat csemeg√©z√Ķ jelenet√©b√Ķl m√°r √©rezhett√ľk, hogy nem a paleolitikum √©s a bronzkorszak hom√°ly√°b√≥l g√∂r√∂g m√≠tossz√° szublim√°l√≥dott Kronosz volt az utols√≥, aki hatalomf√©lt√©s√©ben sorra f√∂lfalta gyermekeit… Tudtuk, hogy b√°r a kereszt√©nys√©g terjed√©s√©vel √©s az ennek nyom√°n l√©trej√∂v√Ķ erk√∂lcsi, t√∂rv√©nyi szab√°lyoz√°ssal vil√°gszerte cs√∂kkent az egy√©bk√©nt sz√°zadokon √©s kult√ļr√°kon √°t√≠vel√Ķ emberev√©s (tudom√°nyos elnevez√©ssel: anthropophagia) sz√°mos form√°ja (√≠gy a spiritu√°lis-ritu√°lis, a t√ļl√©l√©si, a krimin√°lis, a nemi k√©jelg√Ķ, az agressz√≠v, a ritu√°lis-epikureus). Azt azonban aligha sejtett√ľk, hogy a tudom√°nyos-technikai v√≠vm√°nyok eredm√©nyeit felhaszn√°lva az emberi m√©lt√≥s√°g milyen √ļjabb megal√°z√°s√°nak sz√∂rnyeteg√©be lehenek √©letet majd napjainkban a kozmetol√≥giai √©s regener√°ci√≥s kannibalizmus „tudom√°ny√°nak” m√Ľvel√Ķi.
A Nyugat-Indi√°t f√∂lfedez√Ķ Columbus Krist√≥f √©s t√°rsai a nyugat-karibi t√©rs√©gben √©l√Ķ indi√°nokr√≥l hozt√°k a kereszt√©ny vil√°got megd√∂bbent√Ķ h√≠rt: a vademberek emberh√ļst esznek! K√©ts√©gtelen, hogy az √Čszak Amerik√°ban √©l√Ķ √≠r√≥k√©z indi√°nok kult√ļr√°j√°ban eg√©szen 1838-ig jelen volt az a fajta emberev√©s, amely szerint az ellens√©g f√∂l√°ldoz√°s√°val √©s test√©nek elfogyaszt√°s√°val a Hadisten elv√°r√°s√°nak tesznek eleget, mert √≠gy az ellens√©g ereje √©s szelleme √°tsz√°ll, illetve eloszlik az √Ķket legy√Ķz√Ķkbe √©s elfogyaszt√≥kba.

Rogerius mester kr√≥nikair√≥, v√°radi kanonok az 1242. √©vi tat√°rj√°r√°s sz√∂rny√Ľs√©gei k√∂z√∂tt eml√≠ti az emberev√©st, illetve a gyermekek elpuszt√≠t√°s√°t: „olyan √©hs√©g t√∂r ki v√©g√ľl, / foguk, ajkuk belek√©k√ľl, / mert m√°r emberh√ļst harap. (…) sz√ľl√Ķ gyermek√©t lev√°gja, / feni fog√°t √∂nh√ļs√°ra, / ki bel√Ķle v√©tetett. // √Čhs√©g tombol, √Ķr√ľlt, / v√©res, / testv√©r a testv√©rre √©hes, / j√≥ bar√°t a j√≥ bar√°tnak, / az idegen b√°rki m√°snak / h√ļs√°b√≥l nyer √©letet. (Vas Istv√°n ford√≠t√°sa)
Emberev√©s m√©g az √ļjkori Eur√≥p√°ban is el√Ķfordult. Bizonyos t√∂rt√©neti forr√°sok szerint m√©g a t√∂r√∂k puszt√≠t√°s √°ldozat√°ul esett 17. sz√°zadi Magyarorsz√°gon, k√∂zelebbr√Ķl Debrecen v√°ros piac√°n is √°rultak emberh√ļst. E t√ļl√©l√©si kannibalizmus modern p√©ld√°ja lehet az 1930-as √©vek Ukrajn√°ja, ahol a Szt√°lin √©s a bolsevik diktat√ļra √°ltal kier√Ķszakolt kolhozos√≠t√°s, a t√ļlhajtott term√©nybeszolg√°ltat√°s egyfel√Ķl milli√≥k √©hhal√°l√°hoz vezetett, m√°sfel√Ķl a l√©t√ľkben fenyegetett parasztok k√©nytelenek voltak saj√°t embert√°rsaik h√ļs√°b√≥l t√°pl√°lkozni.
P√°pua √öj-Guinea n√©h√°ny t√∂rzse m√©g az 1960-as √©vekben is gyakorolta mind az endo-, mind pedig az exo-kannibalizmust, melynek sor√°n vagy k√ľls√Ķ forr√°sb√≥l vagy elhunyt rokonaik test√©nek felhaszn√°l√°s√°b√≥l jutottak a ritu√°lisan vagy √©ppen az „√≠zlel√©s √∂r√∂m√©b√Ķl” elfogyasztand√≥ emberh√ļshoz.
Magyarorsz√°gon 1767-ben vezett√©k be azt a t√∂rv√©nyt, amely a Szerbi√°val hat√°ros ter√ľleteken l√©nyeg√©ben megtiltotta a k√∂z√∂ss√©gi f√∂ldek addigi szabad – hal√°szatra-vad√°szatra, gy√Ľjt√∂get√©sre, stb., – t√∂rt√©n√Ķ haszn√°lat√°t. Az √©lett√©r e jelent√Ķs besz√Ľk√ľl√©s√©nek eredm√©nyek√©nt alakult ki az √ļgynevezett egyk√©z√©s szok√°sa. A paraszti r√©tegeket s√ļjt√≥ saj√°tos bels√Ķ sz√°m√Ľzet√©s k√©nyszer√©nek hat√°s√°ra terjedt el az infanticidium el√Ķbb a D√©l-Magyarorsz√°gon l√©v√Ķ, √ļgynevezett Orm√°ns√°g ter√ľlet√©n. A birtok egyben tart√°s√°hoz ragaszkod√≥ „sz√ľl√Ķk” k√∂r√©ben itt v√°lt el√Ķsz√∂r rutinszer√Ľ t√ļl√©l√©si gyakorlatt√° az, hogy az els√Ķsz√ľl√∂tt ut√°n jelentkez√Ķ t√∂bbi gyermeket m√©g √ļjsz√ľl√∂tt korban elpuszt√≠tott√°k (rozsd√°s sz√∂gnek, gombost√Ľnek a fejbe sz√ļr√°s√°val, p√°rn√°val t√∂rt√©n√Ķ megfojt√°ssal, stb.), hogy az esetleg megsz√ľletett gyermek ne s√ļlyosb√≠tsa a csal√°dra nehezed√Ķ szoci√°lis terheket.
Ezzel nagyj√°b√≥l egy id√Ķben, 1792-ben √≠rta Jonathan Swift a "Szer√©ny javaslat annak √©rdek√©ben, hogy az √≠rorsz√°gi szeg√©ny sorb√≥l sz√°rmaz√≥ gyermekek ne terhet jelentsenek sz√ľleiknek vagy az orsz√°gnak, hanem hajtsanak hasznot a t√°rsadalomnak” c√≠m√Ľ szat√≠r√°j√°ban. Az akkoriban √ćrorsz√°g-szerte tombol√≥ burgonya√©hs√©g idej√©n keletkezett √≠r√°s szerz√Ķje azt javasolta, hogy a szeg√©ny sors√ļ any√°k csak egy √©ves korukig tarts√°k gyermekeiket. Ezt k√∂vet√Ķen pedig adj√°k el gyermekeiket √©lelemk√©nt a gazdagabb csal√°doknak, hogy ez √°ltal tegyenek szert n√©mi bev√©telre.
Az emberi test tiltott felhaszn√°l√°s√°nak t√∂rt√©net√©hez tartozik az az 1890-b√Ķl val√≥ eset, melyet egy konstantin√°polyi h√°zasp√°rr√≥l jegyeztek fel. E szerint a p√°r m√°r r√©g√≥ta azzal foglalkozott, hogy h√°zukba csalogass√°k a kiszemelt, t√∂bbnyire fiatal √°ldozatokat, akiknek k√∂v√©rs√©ge megfelelt sz√°mukra.
„Ezeket azt√°n meg√∂lt√©k, majd kif√Ķz√∂tt zs√≠rjukb√≥l olyan ken√Ķcs√∂t √°ll√≠tottak el√Ķ, amit azt√°n magas √°ron adtak el. √Čpp egy k√∂v√©r √∂rm√©ny fi√ļ f√∂lszeletel√©s√©t v√©gezt√©k, amikor r√°juk t√∂rt a rend√Ķrs√©g. R√∂vid vallat√°st k√∂vet√Ķen mindk√©t gonosztev√Ķt a saj√°t h√°zuk ajtaj√°ra akasztott√°k f√∂l.”
A 1970-es √©vek Magyarorsz√°g√°t az √ļgynevezett magyar guly√°skommunizmus kifejez√©ssel szokt√°k jellemezni. Ez azt jelentette, hogy a magyar t√°rsadalomnak a t√∂bbi, kelet-eur√≥pai orsz√°ghoz viszony√≠tott gazdas√°gi j√≥l√©te nagyr√©szt annak a saj√°tos csal√°dtervez√©si gyakorlatnak volt k√∂sz√∂nhet√Ķ, amelynek jegy√©ben az anyas√°g helyett ink√°bb az anyagiass√°g materi√°lis eszm√©ny√©t k√∂vett√©k. √ćgy a m√°r 1956. j√ļnius 4-√©n legaliz√°lt magzat√∂l√©st gyakorolva √©vente t√∂bb sz√°zezer magzatkor√ļ gyermeket nem engedtek vil√°gra j√∂nni. E h√©tk√∂znapi kannib√°l mentalit√°s a kicsi vagy kocsi? dilemm√°j√°ban fejez√Ķd√∂tt ki, vagyis a viszonylagos gazdas√°gi j√≥l√©t fej√©ben √©letellenes m√≥div√° lett, hogy f√∂l lehet √°ldozni a term√©kenys√©get, a megfogan√≥-megsz√ľlet√Ķ gyermeket: a jelen√©rt a j√∂v√Ķt. (1970-ben 200 000 abortuszt v√©geztek az akkor m√©g 10 milli√≥s, 2040-re azonban mind√∂ssze 6 milli√≥sra el√Ķrejelzett l√©leksz√°m√ļ Magyarorsz√°gon!) N√©melyek szerint anyagi „j√≥l√©t√ľk” leves√©t a hatalmasok ma is a bel√© apr√≠tott magzatgyermekek h√ļs√°val szapor√≠tj√°k…

Anyaorsz√°g helyett az anyas√°g prostit√ļci√≥ja
Az 1992-ben megalkotott √©s sz√©p√≠t√Ķ kifejez√©ssel „magzatv√©delmi”-nek nevezett t√∂rv√©ny t√°rsadalmi vit√°j√°ban Balcz√≥ Andr√°s k√©tszeres olimpiai √©s h√°romszoros vil√°gbajnok √∂ttus√°z√≥, aki m√°r a K√°d√°r-rendszer idej√©n is kit√Ľnt b√°tor sz√≥kimond√°s√°val, √©rt√©kes emberi, etikai teljes√≠tm√©ny√©vel, a magzatgyermekek v√©delm√©t felette fon√°kul k√©pvisel√Ķ t√∂rv√©nnyel kapcsolatban Kassadrak√©nt vetette fel: „Egy kil√≥ magzath√ļs h√°ny doll√°rra j√∂n ki?”
A sz√©p√≠t√Ķen dajkaanyas√°gnak nevezett b√©ranyas√°g saj√°tos √ľzleti rendszerbe foglal√°sa a kiterjedt magyarorsz√°gi kapcsolatokkal is rendelkez√Ķ, Los Angelesben profitorient√°lt √∂r√∂kbefogad√≥i v√°llalkoz√°st m√Ľk√∂dtet√Ķ Marianne Gati-Rosenstein, illetve egy telev√≠zi√≥s szerep√©seir√Ķl ismert magyar orvos-genetikus nev√©hez f√Ľz√Ķdik. E v√°llalkoz√°s 1994 √©s 1996 k√∂z√∂tt Magyarorsz√°gr√≥l t√∂bb, szoci√°lis v√°ls√°ghelyzetbe ker√ľlt terhest utaztatott ki az Amerikai Egyes√ľlt √Āllamokba √©s Kanad√°ba. Az ott vil√°gra hozott gyermekeket – b√Ķrsz√≠nt√Ķl f√ľgg√Ķen – 15-80 000 doll√°r k√∂z√∂tti v√©tel√°ron j√≥m√≥d√ļ amerikai vagy kanadai √∂r√∂kbefogad√≥ h√°zasp√°rokhoz k√∂zvet√≠tett√©k. (Az egyik √∂r√∂kbead√≥ anya t√∂rt√©net√©r√Ķl a Budapest Sun 1996. augusztus 22-28-i sz√°m√°ban Todd Heth adta k√∂zre Caught in web of lies, deception – Mother details how she was lured to US by ’baby broker’ c√≠m√Ľ leleplez√Ķ interj√ļj√°t. E sorok √≠r√≥ja A Magzat √°ra √©s Cs√°sz√°rmetsz√©s c√≠m√Ľ oknyomoz√≥ √≠r√°saival mutatta be a t√∂rv√©nytelen √©s erk√∂lcstelen v√°llalkoz√°s hazai √©s amerikai m√Ľk√∂d√©s√©t.) Meg nem er√Ķs√≠tett sajt√≥h√≠rad√°sok szerint ilyen magzatgyermekek sz√°zas nagys√°grendben ker√ľltek k√ľlf√∂ldre, az „√∂r√∂kbe adott” gyermekek ut√°n a haszon√©lvez√Ķk 50 000 doll√°ros √°tlag√°rral sz√°molva nagyj√°b√≥l 5 milli√≥ doll√°rt (kb. 1 102 649 993 forintot) zsebeltek be. Ez az √∂sszeg most m√°r v√°laszk√©nt is √©rtelmezhet√Ķ Balcz√≥ Andr√°s k√©rd√©s√©re: egy magzatgyermeki kil√≥ (az √ļjsz√ľl√∂tt tests√ļly√°t 3 kg-nak felt√©telezve) „tiszt√°n” (vagyis √°ltal√°nos forgalmi ad√≥ n√©lk√ľl) 16.666 amerikai doll√°rt (kb. 3 675 000 forintot) „fialt” a nyomorhelyzetbe ker√ľlt, nekik kiszolg√°ltatott any√°kat futtatt√≥, prostitu√°l√≥ h√°l√≥zatoknak.
Boldog IV. K√°roly magyar kir√°ly fia, Otto von Habsburg, a P√°neur√≥pai Uni√≥ egykori eln√∂ke √ļjs√°g√≠r√≥k√©nt m√°r a 80-es √©vekben tud√≥s√≠tott arr√≥l, hogy bizonyos kozmetikai konszernek √ļjabban abort√°lt magzatok sz√∂veteit alkalmazz√°k az √∂r√∂k sz√©ps√©get √©s fiatals√°got √≠g√©r√Ķ kr√©mjeik (pl. a California Beauty elnevez√©s√Ľ term√©k) el√Ķ√°ll√≠t√°s√°ra.
A k√∂zelm√ļltban arra der√ľlt f√©ny, hogy a Pepsi nev√Ľ √ľd√≠t√Ķitalt el√Ķ√°ll√≠t√≥ konszern abort√°lt gyermekek m√°j√°nak kivonat√°t (HK-293) k√≠v√°nta f√∂lhaszn√°lni arra, hogy ezzel jav√≠tsa term√©keinek √≠zanyag√°t.
A kozmetol√≥giai kannibalizmus keret√©ben azonban tov√°bb vir√°gzik az erk√∂lcstelen √ľzlet. Az √©let√ľkben √©s hal√°lukban v√©dtelen magzatgyermekek kegyelettelen sors√°r√≥l 2005 √°prilis√°ban adott h√≠rt Tom Parfitt, a The Observer kijevi tud√≥s√≠t√≥ja.

„T√≠z √©vet let√∂rl√ľnk arc√°r√≥l!”
Parfitt szerint a szomsz√©dos Ukrajna orgazd√°i azzal v√°s√°rolj√°k fel az ottani asszonyok abort√°lt magzatait, hogy az azokb√≥l kinyert magzati √Ķssejtek felhaszn√°l√°s√°val sarlat√°ns√°got sem ker√ľl√Ķ sz√©ps√©gszalonok √ļgynevezett √∂reged√©sg√°tl√≥ kivonatokat √°ll√≠tsanak el√Ķ. Az ampull√°kba t√∂lt√∂tt „var√°zsszer√©rt”, illetve az inf√ļzi√≥s kezel√©s√©rt esetenk√©nt 10.000 fontot (azaz 3 335 000 forintot) is elk√©rnek a ravasz sz√≥lamok √©s √≠g√©retek megfogalmaz√≥i az eg√©szs√©g√ľket √©s fiatals√°gukat meg√Ķrizni k√≠v√°n√≥ paciensekt√Ķl. E teljesen ellen√Ķrizetlen igazs√°gtartalm√ļ, kereskedelmi hirdet√©sek azt √°ll√≠tj√°k, hogy e szerek haszn√°lat√°val a b√Ķr megfiatal√≠that√≥ √©s sz√°mos betegs√©g is lek√ľzdhet√Ķ.
Az abort√°lt magzatgyermekeket a feh√©rgall√©ros vagy ink√°bb feh√©r k√∂penyes b√Ľn√∂z√Ķk m√©lyfagyasztott √°llapotban adj√°k el a klinik√°knak. Itt az embrion√°lis sz√∂vetekb√Ķl injekci√≥s ampull√°kba t√∂ltik a fiatal√≠t√≥ k√ļr√°ra alkalmasnak tartott anyagokat. Meg nem er√Ķs√≠tett h√≠rforr√°sok szerint a Szovjetuni√≥ volt tag√°llamaiban a terheseket alkalmank√©nt 100 fonttal (kb. 37.400 forintnyi √∂sszeggel), az ukr√°n √°tlagkereset h√°romszoros√°val, a nyugd√≠j nyolcszoros√°val k√∂rny√©kezik meg az√©rt, hogy elvetess√©k magzataikat, √©s egyezzenek bele az √≠gy elpuszt√≠tott magzatok „gy√≥gy√°szati c√©l√ļ” haszn√°lat√°ba. E magzatgyermekek nagyobb r√©sz√©t Oroszorsz√°gban √©rt√©kes√≠tik, ahol egy halott kisbaba √°ra el√©rheti ak√°r az 5.000 fontot (kb. 1 667 000 forintot) is! T√∂bbletj√∂vedelemhez jutnak azok az „any√°k”, akik v√°llalj√°k, hogy terhess√©g√ľket majd csak a magzatgyermek el√Ķrehaladott √©letszakasz√°ban szak√≠ttatj√°k meg.
Egy az orosz-ukr√°n hat√°ron letart√≥ztatott magzatkeresked√Ķn√©l 25 m√©lyh√Ľt√∂tt, v√°kuumcsomagba rejtett magzatgyermek holttest√©re bukkantak. √Āll√≠t√°sa szerint a f√©rfi egy k√∂zelebbr√Ķl meg nem nevezett, orvostudom√°nyi kutat√≥k√∂zpontban v√°s√°rolta az „√°rut”.
Az ukr√°n t√∂rv√©nyek csak kutat√°si c√©lokra √©s csak akkor enged√©lyezik embri√≥k felhaszn√°l√°s√°t, ha ehhez az anya hozz√°j√°rul, √©s az illet√Ķ n√©vtelens√©ge is biztos√≠tott. Csakhogy a rend√Ķrs√©g szerint az √°llami kutat√≥int√©zetek munkat√°rsai a rendszert kij√°tszva illeg√°lis √ľzletet csin√°lnak, amikor a sz√°nd√©kokan elpuszt√≠tott vagy elhalt magzatgyermekeket illeg√°lis c√©lokat k√∂vet√Ķ mag√°nklinik√°knak adj√°k el.
Egy rend√Ķrparancsnok szerint az√©rt neh√©z leleplezni mindezt, mert e sz√∂vev√©nyes √ľzelmek r√©szesei h√≠res, olykor akad√©miai tiszts√©get bet√∂lt√Ķ orvosok is.
√ćgy fordulhat el√Ķ, hogy bus√°s j√∂vedelemben d√ļsk√°lnak az „√Ķssejtter√°pi√°t” k√≠n√°l√≥ moszkvai sz√©ps√©gszalonok, noha az orosz t√∂rv√©nyek a csontvel√Ķt tartalmaz√≥k kiv√©tel√©vel minden kezel√©si elj√°r√°sn√°l tiltj√°k az emberi eredet√Ľ k√©sz√≠tm√©nyek haszn√°lat√°t.
Szergej Szorobogatko, a magzat-kereskedelem nyomoz√°s√°val megb√≠zott nyomoz√≥ szerint az elmaradottabb keleti ter√ľletek klinik√°i – mint amilyen az ukrajnai Donyeck √©s Harkov – minden el√Ķzetes v√≠rusteszt, p√©ld√°ul AIDS vizsg√°lat √©s enged√©lyeztet√©s n√©lk√ľl √°rus√≠tj√°k az abort√°lt magzatokat.
Ukrajn√°ban a 12 hetesn√©l id√Ķsebb magzatgyermekek elhajt√°s√°t m√°r felt√©telekhez k√∂tik. Csakhogy az id√Ķsebb magzatok nagyobb hasznot is hajtanak, mivel n√©h√°ny orvos √©s a sz√©ps√©giparban illet√©kes szerint ezek sz√∂veteivel hat√©konyabb a kezel√©s.
Szorobogatko besz√°molt arr√≥l, ha egy sz√ľl√©szorvos halott magzattal akar √ľzletelni, akkor el√Ķbb orvosi kifejez√©sekkel k√∂r√ľl√≠rva k√∂zli az any√°val, mi√©rt is lenne helyes a 12 h√©tn√©l id√Ķsebb magzatgyermek abort√°l√°sa, de az is lehet: soha nem tudja meg az anya az abortusz val√≥di indok√°t. Az asszonynak olykor m√©g fizetnek is az√©rt, hogy v√°rjon, am√≠g terhess√©g√©vel el√©ri a sz√ľl√©sz √°ltal megk√≠v√°nt id√Ķtartamot. Az abort√°lt kisbab√°t azt√°n egy k√∂zvet√≠t√Ķh√∂z, vagy egy olyan int√©zm√©nybe sz√°ll√≠tj√°k, ahol a m√©g haszn√°lhat√≥ szerveket kioper√°lj√°k, elrakt√°rozz√°k, hogy k√©s√Ķbb k√ľlf√∂ld√∂n √©rt√©kes√≠ts√©k.
B√°r Ukrajn√°ban √©s Oroszorsz√°gban egyar√°nt tilos emberi sejteket tartalmaz√≥ injekci√≥kat kozmetikai c√©lra haszn√°lni, a szalonok – az esetenk√©nt ak√°r 10.000 fontnak megfelel√Ķ (azaz 3 335 000 forintnyi) kezel√©si d√≠j ellen√©re – m√©gis nagy forgalmat bonyol√≠tanak le. A tehet√Ķs v√°s√°rl√≥kat sikerrel gy√Ķzik meg az √Ķssejtek fiatal√≠t√≥ erej√©r√Ķl vagy – ha kell – arr√≥l, hogy haszn√°latukkal kiz√°rhat√≥k olyan id√Ķskori, agym√Ľk√∂d√©st befoly√°sol√≥ betegs√©gek, mint amilyen a Parkinson-, illetve az Alzheimer k√≥r, mik√∂zben a vil√°g egyetlen orsz√°g√°ban sem enged√©lyezt√©k az emberion√°lis √Ķssejtek klinikai, ter√°pi√°s haszn√°lat√°t. Az egyik moszkvai sz√©ps√©gklinika √≠gy hirdetimag√°t: „T√≠z √©vet let√∂rl√ľnk arc√°r√≥l!”.
– Vesz√©lyes √©s sz√∂vev√©nyes korrupci√≥r√≥l van sz√≥ – nyilatkozta Vlagyimir Szmirnov, a Moszkvai Kardiol√≥giai Kutat√≥int√©zet vezet√Ķje. Az √°llami int√©zm√©nyekkel ellent√©tben a mag√°nklinik√°k hum√°n eredet√Ľ anyagokat ugyan szerzhetnek √©s t√°rolhatnak, de hogy ezekkel m√©g kezel√©st is folytatnak-e, azt m√°r senki sem ellen√Ķrzi.
A 2005 m√°jus√°ban kiadott orosz eg√©szs√©g√ľgyi miniszt√©riumi nyilatkozat szerint a Moszkv√°ban tal√°lhat√≥ 41 klinik√°b√≥l 37 helyen alkalmaznak t√∂rv√©nytelen √Ķssejtkezel√©st. Mivel e nyilatkozat nem helyez kil√°t√°sba sem t√∂rv√©nyi tilt√°st, sem a fokozott ellen√Ķrz√©st, √≠gy nincs hat√°ssal a t√∂rv√©nytelen gyakorlatra.

Gyógyít-e az, ami (sarlatánnak) hasznos?
Persze nemcsak az etik√°tlan √©s az √°llami t√∂rv√©nyeket is kij√°tsz√≥ √ľzleti tev√©kenys√©g mibenl√©te, hanem annak eredm√©nyess√©ge is k√©rd√©ses lehet.
Dr. Stephen Minger, a londoni King’s College munkat√°rsa szerint val√≥j√°ban tiszt√°zatlan, hogy val√≥j√°ban mi is van az ampull√°kban. Lehet, hogy magzati √Ķssejt, de az is lehet, hogy csak valamilyen sz√∂vetelegy. A korrupt korm√°ny √©s a privatiz√°ci√≥nak nevezett szabadrabl√°s vissz√°s √ľgyleteibe belekeseredett ukr√°nok ma m√°r szinte semmin sem csod√°lkoznak. Az abortuszbiznisszel kapcsolatban orsz√°gukban ez a mond√°s j√°rja: „Eddig csak az orsz√°got √°rus√≠tottuk ki, most m√°r maguk az ukr√°nok k√∂vetkeznek, de feldarabolva.”
A CNS h√≠re szerint K√≠n√°ban is j√≥ √ľzlet a magzatgyermekekb√Ķl kivont „gy√≥gy√°szati” tev√©kenys√©g. Egy kunmingi klinika p√©ld√°ul 10 napos k√ļr√°t k√≠n√°l a f√Ķk√©nt tehet√Ķs ausztr√°l p√°cienseknek, amely√©rt 30 000 USA doll√°rt (6 √©s f√©l milli√≥ forintot) kell fizetni√ľk. Michael Wilson fanatikus term√©szetgy√≥gy√°sz azt √°ll√≠tja, hogy a k√ļr√°nak k√∂sz√∂nhet√Ķen sz√©p√ľlt a p√°ciensek b√Ķre, nyugodtabbak alhattak √©s √©lesedett a l√°t√°suk. A szigor√ļan titkosnak tartott elj√°r√°sr√≥l annyit √°rult el, hogy azokat az anyagokat, amelyeket a p√°ciens „feln√Ķtt” √Ķssejtjeinek aktiv√°l√°s√°ra, illetve hi√°nyz√≥ sz√∂vetek √©s szervek regener√°l√°s√°ra haszn√°lnak, blastocyt√°nak nevezett, magzati √©letkor√ļ gyermekekb√Ķl nyerik. E kivonatokat k√≠nai orvosok fecskendezik a gerincb√°ntalmakt√≥l szenved√Ķ betegek gerinc√©be √©s agy√°ba. Pekingben a Rutgers Egyetemen posztdoktori kutat√≥k√©nt dolgoz√≥ dr. Huang Hongyun idegseb√©sz az abort√°lt magzatok orrj√°rat√°b√≥l nyeri az √Ķssejteket. Willie Terpstra volt az egyik betege, aki LAS vagy Lou Gehrig-betegs√©g n√©ven is ismert mozg√°sszervi idegb√©nul√°sa miatt kereste fel az orvost. Tavaly √°prilisban azzal az √©rz√©ssel t√©rt vissza √ļj z√©landi otthon√°ba, hogy meger√Ķs√∂d√∂tt √©s a besz√©de is tiszt√°bb lett. Az √öj Z√©landi Telev√≠zi√≥nak adott leg√ļjabb interj√ļban azonban m√°r besz√©l√Ķ k√©sz√ľl√©ket (voice machine) haszn√°lva arr√≥l sz√°molt be, hogy √°llapota l√©nyeg√©ben ugyanolyan, vagy ink√°bb rosszabb is, mint amilyen a kezel√©s el√Ķtt volt. Feltehet√Ķen nem √Ķ az egyetlen, aki miatt az √öj Z√©landi Neoromotoros Betegek Sz√∂vets√©ge (Motor Neurone Disease Association of New Zealand) kifejezetten ellenjavallja az ilyesf√©le kezel√©seket.
Az Ausztr√°l Orvossz√∂vets√©g (Australian Medical Association) eln√∂ke szerint a K√≠n√°ba l√°togat√≥ betegek l√©nyeg√©ben olyan k√≠s√©rleteknek teszik ki magukat, amelyek t√∂bb k√∂z√ľk van az „√©letm√≥d” divathoz, mint a gy√≥gy√≠t√°shoz, vagy m√°s sz√≥val: n√©melyek csalnak, m√°sok megcsalatnak. Vagy m√°sk√©ppen: ami az √°ldozati oldalon l√©v√Ķknek pusztul√°s √©s nyomor, az m√°sik oldalon l√©v√Ķ v√°mszed√Ķknek a szem√©rmetlen meggazdagod√°s forr√°sa.

„Dracula M√Ľvek”, Bukarest
A rom√°niai „Global Art Klinik” elnevez√©s√Ľ int√©zm√©ny nev√©ben is jelzi, hogy f√∂ldr√©sznyi m√©ret√Ľ mesterked√©sekr√Ķl van sz√≥, amikor eg√©szs√©g√ľgyi dolgoz√≥knak √°lc√°zz√°k magukat a tolvajl√°s m√Ľv√©szet√©t √Ľz√Ķ keresked√Ķk. Ebben az egy rom√°n k√≥rh√°zban mindenesetre t√∂bb petesejt- √©s magzatadom√°nyoz√°si esetre figyeltek fel, mint Nagy-Britannia √∂sszes hasonl√≥ int√©zm√©ny√©ben egy√ľttv√©ve.
B√°r a rom√°n t√∂rv√©nyek tiltj√°k az anyagi ellenszolg√°ltat√°s√©rt t√∂rt√©n√Ķ petesejt-adom√°nyoz√°st, a korrupci√≥ itt is messzire ragadja az √ľgyesked√Ķket. Friss h√≠r, hogy egy petesejt-kereskedelemmel gyan√ļs√≠tott izraeli-rom√°n h√°l√≥zat leleplez√©se keret√©ben hat helyen tartottak h√°zkutat√°st nyomoz√≥k Bukarestben. A rom√°n rend√Ķrs√©g honlapj√°n olvashat√≥ k√∂zlem√©ny szerint a h√°l√≥zat tagjai 18 √©s 30 √©v k√∂z√∂tti n√Ķket – t√∂bbnyire rossz anyagi helyzet√Ľ vid√©ki egyetemi hallgat√≥kat – cs√°b√≠tottak arra, hogy bocs√°ss√°k √°ruba petesejtj√ľket. A 600-800 eur√≥ k√∂z√∂tti √∂sszeg√©rt v√°s√°rolt petesejteket 3000 √©s 4000 eur√≥ (kb. 862 000 √©s 1 150 000 Ft.) k√∂z√∂tti √°ron adt√°k tov√°bb mesters√©ges megterm√©keny√≠t√©sre v√°r√≥ – t√∂bbnyire izraeli – p√°roknak. √ēk a mesters√©ges megterm√©keny√≠t√©s c√©lj√°b√≥l l√©trehozott bukaresti klinika visszaj√°r√≥ p√°ciensei voltak. A 11 tag√ļ h√°l√≥zat izraeli √©s rom√°n √°llampolg√°rs√°g√ļ orvosokb√≥l, n√Ķv√©rekb√Ķl, embriol√≥gusokb√≥l √©s menedzserekb√Ķl √°ll, akik ellen szervezett b√Ľn√∂z√Ķi csoport l√©trehoz√°sa √©s emberi sejtekkel val√≥ keresked√©s gyan√ļj√°val indult vizsg√°lat.
Ez a most leleplezett h√°l√≥zat tulajdonk√©ppen ott folytatta, ahol 2009-ben a bukaresti Sabyc Klinika abbahagyta. A szint√©n izraeli orvosok √°ltal m√Ľk√∂dtetett klinik√°n csup√°n az √°rszab√°s volt k√ľl√∂nb√∂z√Ķ. N√©gy √©vvel ezel√Ķtt m√©g √°tlagosan 200-250 eur√≥t (kb. 57.000 – 71.000 forintot) fizettek egy petesejt√©rt. Az akkori √ľgy √∂t v√°dlottj√°t 2012 november√©ben √≠t√©lte √∂t √©v let√∂ltend√Ķ b√∂rt√∂nb√ľntet√©sre a bukaresti t√∂rv√©nysz√©k, valamennyien fellebbeztek az √≠t√©let ellen.
Eur√≥pai parlamenti k√©pvisel√Ķk, k√∂zt√ľk Hiltrud Breyer √©s Peter Liese felk√©r√©s√©re Monica Macovei rom√°n eg√©szs√©g√ľgy-miniszter √°ltal kezdem√©nyezett vizsg√°lat felt√°rta, hogy kor√°ntsem valamely nemes emberbar√°ti gesztusr√≥l vagy elfogadhat√≥ m√©rt√©k√Ľ k√∂lts√©gt√©r√≠t√©sr√Ķl van sz√≥. A petesejtj√ľket „adom√°nyoz√≥” asszonyoknak esetenk√©nt 1000 fontot (kb. 370 000 forintot) fizettek a csal√°d√©p√≠t√©shez vagy ki tudja m√©g mihez sz√ľks√©ges „alapanyagok√©rt”…
Az Eur√≥pai K√∂z√∂ss√©g 2005. m√°rcius 10-√©n mindenesetre hat√°rozatban sz√∂gezte le, hogy az emberi petesejtekkel √©s magzati √©letkor√ļ gyermekekkel folytatott kereskedelmi tev√©kenys√©g megengedhetetlen √©s t√Ľrhetetlen.
A tev√©kenys√©get ellen√Ķrz√Ķ brit HFFA nyilatkozata ugyanakkor teljesen rendj√©n val√≥nak min√Ķs√≠tette a rom√°n „Global Art”-n√°l folytatott gyakorlatot. Amin persze nem kell csod√°lkoznunk, ha tudjuk, hogy ugyanez a hat√≥s√°g hagyta j√≥v√° Ian Wilmutnak a magzatgyermekeken folytatott kl√≥nk√≠s√©rleteit is.
K√©ts√©gtelen, hogy a magzatkor√ļ gyermekek jogalanyis√°g√°nak kimond√°sa n√©lk√ľl napr√≥l napra egyre agressz√≠vabb kih√≠v√°sokat √°ll√≠t k√∂z√∂ss√©gi lelkiismeret√ľnk el√© a modern kannibalizmus vil√°gm√©ret√Ľ, √ļj korszak√°ban.
Az egyik ilyen leg√ļjabb ilyen kih√≠v√°st a Kansas Cityben m√Ľk√∂d√Ķ abort√Ķr, Krishan Rajanna int√©zte a hat√≥s√°gokhoz. A feltehet√Ķen nem √©hs√©gt√Ķl szenved√Ķ „orvos” munkat√°rsainak egy√∂ntet√Ľ megr√∂k√∂ny√∂d√©s√©re mikrohull√°m√ļ s√ľt√Ķben megs√ľt√∂tte, majd eb√©dj√©hez elfogyasztotta az egyik abort√°lt magzatot.
„√ďz csod√°latos birodalma”, azaz Kansas √Āllam eg√©szs√©g√ľgyi hat√≥s√°gai mindazon√°ltal kitettek maguk√©rt, amikor k√∂zreadt√°k az al√°bbi, senkit semmire sem k√∂telez√Ķ erk√∂lcsi √°ll√°sfoglal√°st:
„Rajanna k√∂zvesz√©lyt jelent√Ķ gyilkos. Rem√©nykedj√ľnk, hogy Kansasban √©ppen √ļgy kimarad majd az abortuszb√≥l √©s az „orvosl√°s”-b√≥l, ahogyan kiz√°rj√°k √Ķt majd m√°s √°llamokban is!”
De vajon t√©nyleg el√©g ez az olcs√≥ rem√©nyked√©s? El√©g, ha rem√©nyked√ľnk, hogy emberh√ļs termel√©s√©re √©s fogyaszt√°sra t√©r√Ķ fajunk beteges magatart√°sa majd egyszer csak megv√°ltozik? Nem a gonosznak adott menlev√©l-e, ha t√©tlen rem√©nyked√©ssel v√°rjuk, hogy mag√°t√≥l is v√©get √©rjen az a k√≥r, amikor az anyai term√©kenys√©g megcsonk√≠t√°sa, a magzati √©letkor√ļ gyermekek elfogyaszt√°sa tal√°n (√ļjra) leker√ľl az anyagi javak termel√©s√©be √©s fogyaszt√°s√°ba k√°bult n√©pek megromlott mentalit√°s√°nak √©tlapj√°r√≥l?
Hogy ez a f√∂lvet√©s mennyire id√Ķszer√Ľ Eur√≥p√°ban, √©s napjaink Magyarorsz√°g√°n, arra egy, a „saj√°t” h√°zunk t√°j√°r√≥l √©rkezett kih√≠v√°s figyelmeztet. Ilyen az √Ķssejtbotr√°ny kapcs√°n elh√≠res√ľlt √©s magzati sz√∂vetekkel keresked√Ķ amerikai-ukr√°n-magyar „vegyesv√°llalat” √ľgye. A per kapcs√°n f√∂lvet√Ķd√Ķ √©s sokszor azon t√ļlmutat√≥ k√©rd√©sekre a k√ľlf√∂ldi √©s hazai t√∂rt√©n√©sek kritikai ismertet√©s√©vel, elemz√©s√©vel √≠r√°sunk II. r√©sz√©ben igyeksz√ľnk v√°laszt adni.

dr. Téglásy Imre
alfateglasy@t-email.hu

HozzŠszůlŠsok


#11 | vian - 2013. mŠrcius 26. 18:46:53
Mib√Ķl k√©sz√ľlhet a hamburger (m√©g szerencse, hogy kisebb a kal√≥riatartalma)

http://www.hir24....amburgert/

http://www.youtub...1N6QfuIh0g

Embrióból arckrémet (18+)

http://www.youtub...AISveA7QIk


Embri√≥sz√∂vet az √ľd√≠t√Ķ italokban

http://www.youtub...TC0JT2J_co


Megd√∂bbent√Ķ: K√≠n√°ban eszik a magzatot

http://szentkoron...a-magzatot

Gyenge idegzet√Ľeknek nem aj√°nlott!! - biztos meg akarod n√©zni???

http://theseoulti...p?idx=7333

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.