Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az összes magyar katonai egységnél látogatást tett Hende Csaba


Bennünket akkor láttogattak végig, mikor vége volt a dalnak, csak pont az ellenkezõjét mondták.
A magyar katonák teljesítményét a nemzetközi közösség és az afgán nép is nagyra értékeli, ami nyilván latba esik majd akkor, amikor azt mérlegelik, hogy a jövõben milyen szerepet vállaljon Magyarország Afganisztánban - nyilatkozta Afganisztánban a magyar kontingenseknél szemlét tartó Hende Csaba honvédelmi miniszter telefonon az MTI-nek.
A jelenleg is az ázsiai országban tartózkodó tárcavezetõ elmondta, a magyar katonák teljesítményükkel nemcsak a nemzetközi közösség osztatlan elismerését, hanem az afgán kormány és az afgán nép háláját is kiérdemelték.

Hende Csaba az elmúlt napokban látogatást tett a Kabuli Nemzetközi Repülõtér Õr- és Biztosító Kontingensénél (MH KNR ÕBK) is, ahová a napokban érkezett meg a második magyar váltás. A magyar katonák eredményei miatt ugyanis a honvédségünket arra kérték, hogy folytassa a Kabuli Nemzetközi Repülõtér õrzését és védelmét.A tárcavezetõ meglátogatta a Különleges Mûveleti Erõk Parancsnokságát, amelynek alárendeltségében a magyar különleges mûveleti kontingens is tevékenykedik, valamint meghallgatta a Kabulban és környéken állomásozó kontingensek parancsnokainak jelentését. Tárgyalást folytatott az afgán védelmi miniszterrel, a NATO ISAF (Nemzetközi Biztonsági Közremûködõ Erõ) fõparancsnok-helyettesével, továbbá az Európai Unió nagykövetével és a NATO civil fõképviselõjével.

A szaktárca vezetõje felidézte: 2014 végével átalakul az afganisztáni küldetés, és akkortól kifejezetten a kiképzõi, tanácsadói szerepekre helyezõdik a hangsúly. Az egyes országok jövõbeli szerepvállalása nemzetközi szintû, illetve országon belüli egyeztetések nyomán alakul majd ki - tette hozzá. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a mostanihoz hasonló látogatások és megbeszélések sok adalékkal szolgálnak a tekintetben, hogy a partnerek mit tartanak fontosnak, minek van kiemelkedõ érteke számukra.Hende Csaba példaként kiemelte, hogy az afgán védelmi miniszter többször hangsúlyozottan dicsérte azt a magyar helikopterpilóta-kiképzõ csoportot, amely a nyugat-afganisztáni Herat tartomány Shindand légibázisán szolgál, és szállítóhelikopter-pilótákat képez ki. A miniszter szerint világossá vált, hogy az afgán kormány különösen értékesnek tekinti ezt a magyar hozzájárulást. Ez nyilván latba esik majd akkor is, amikor azt mérlegelik, hogy a jövõben milyen szerepet vállal Magyarország Afganisztánban - tette hozzá a miniszter.

A NATO ENSZ BT mandátum alapján indult mûveletben jelenleg 50 ország több mint 100 ezer katonája szolgál a NATO ISAF kötelékében. A Magyar Honvédség mintegy 1000 katonával vesz részt a nemzetközi béketámogató mûveletekben, amelybõl több mint 530 állomásozik Afganisztánban, összesen 8 kontingensben. Ezek közül az egyik kontingens, a tartományi újjáépítési csoport, a következõ napokban végleg befejezi munkáját és az ott szolgáló katonák hazatérnek Magyarországra.
Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2013. március 25. 21:14:09
Minõ véletlen, hogy akkor ment Kabulba, amikor az amerikai külügyér is be nem jelentett látogatást tett ott is Irak után.
#2 | postaimre - 2013. március 25. 21:17:20
Perje ezek már a Varsói Szerzõdés katonai, csak szólni kellett neki. Káder is most men újra Varsóba, a Jordánok meg lezárták a szír határt, miközben Assad halálhíre kelt. Csak-csak elkezdik már a libatömést, remélem, de itt is!
#3 | talpi - 2013. március 25. 22:06:04
Imrém, tudod ezek a "libatömõk" oly mindegy,-honnan kezdik,-Gabi-Gabi partikon edzõdtek,, mondjuk, az "afféle libatömés" amire gondolsz, kissé fájdalmas, de hatásos és egy életre szóló emlék, reményeim szerint, a tömés nem kell, hogy tartós legyen, csak hatásos s_yass
#4 | Gutai Zub - 2013. március 26. 08:11:43
A magyar helikopter-kiképzõ csoport?
"amit nem tudsz csinálni, azt kezd el tanítani"

A magyar hadsereg azért nem tudott segitani helikopterekkel a bajbajutottakon a minap, mert nincs egyetlen egy! helikoptere az országban, ami üzemképes lenne, azaz repülésre alkalmas lenne!
Arra a kérdésre, hogy mit is csinálnak akkor a pilóták Magyarországon, a válasz: "maketteken gyakorolnak a földön, és helikopter képeket nézegetnek"
Jól jött a dicséret.......
#5 | Alexandros - 2013. március 26. 08:17:44
Ma egy kilométer megtételének is súlyos ára van, ha csak nem talpal vagy bringázik az ember. Ne hende szaladgáljon katonai elismerést osztogatni, hanem a magas rendû katonai vezetés! Persze itt lóg ki a ló láb, mert a katona tisztnek nincs jogosítványa a politikai egyezkedésre odakint. Nem pacsizni ment hende.
#6 | kukackac - 2013. március 26. 08:49:11
Õ is az Apja sírjánál.

www.kepfeltoltes.hu/130326/K_p_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
#7 | Perje - 2013. március 26. 15:40:06
Milyen különös, hogy Afganisztánba milyen könnyû egyenes úton bejutni. Ellenben kifelé már több országon, több volt szovjet déli tagköztársaságon keresztül lehet csak kivonulni.
Tartok attól, hogy ez nem afganisztáni kivonulás, hanem az átengedõ országok megszállása lesz. Mert munícióból, hadfelszerelésbõl , katonai jármûvekbõl nem lesz hiány.
http://lenta.ru/n...bekarmour/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.