Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Elk√©peszt√Ķ mennyis√©g√Ľ p√©nzt vontak ki a bankok Magyarorsz√°gr√≥l


T√©rs√©g√ľnkben az elm√ļlt egy √©vben haz√°nkb√≥l vont√°k ki a legt√∂bb t√Ķk√©t GDP-ar√°nyosan a bankok az EBRD adatai szerint.

A finansz√≠roz√°si k√∂rnyezet nem csak bankok, hanem az orsz√°gok sz√°m√°ra is kih√≠v√°sos marad a t√Ķkebe√°raml√°s tekintet√©ben - mondta a GKI Gazdas√°gkutat√≥ konferenci√°j√°n Alexander Lehmann, az EBRD vezet√Ķ k√∂zgazd√°sza az uni√≥s √©s a magyar v√°ls√°gkezel√©st √©rt√©kel√Ķ el√Ķad√°s√°ban. Hozz√°tette: aggodalomra ad okot az alacsony beruh√°z√°si r√°ta, a r√∂vid t√°v√ļ perspekt√≠va nem t√ļl biztat√≥, az elm√ļlt id√Ķszakban folyamatosan lefel√© kellett m√≥dos√≠tani a r√©gi√≥ √©s Magyarorsz√°g n√∂veked√©si kil√°t√°sait. Az el√Ķad√°son bemutatott √°br√°kb√≥l kider√ľlt, hogy a volt szocialista orsz√°gok egyik leggyeng√©bb teljes√≠tm√©ny√©t mutatja Magyarorsz√°g, illetve haz√°nk eset√©ben a befektet√©si aktivit√°s cs√∂kken√©se magyar√°zza r√©szben a gazdas√°g m√©lyrep√ľl√©s√©t.
Kapcsolódó cikkek


A felt√∂rekv√Ķ eur√≥pai orsz√°gok √°tlag√°ban a banki t√Ķkekivon√°s a GDP 4,5 sz√°zal√©k√°nak megfelel√Ķ √©rt√©ket tett ki az elm√ļlt egy √©vben. Magyarorsz√°g messze az √°tlag feletti √©rt√©ket, k√∂zel 12 sz√°zal√©kot produk√°lt - Szlov√©nia enn√©l valamivel kisebbet -, mik√∂zben a legut√≥bbi negyed√©vben Szlov√°ki√°ban √©s Lengyelorsz√°gban m√°r fordulat l√°tszik. Az EBRD √ļgy v√©li, folytat√≥dni fog a banki t√Ķkekivon√°s, √≠gy ink√°bb a helyi finansz√≠roz√°s ker√ľl el√Ķt√©rbe.

Lehmann utalt Elena Flores, az Eur√≥pai Bizotts√°g szak√©rt√Ķj√©nek el√Ķad√°s√°ra: kiemelte, hogy a n√∂veked√©s el√Ķseg√≠t√©s√©hez Magyarorsz√°gon sincs elegend√Ķ fisk√°lis t√©r. Hangs√ļlyozta ugyanakkor, hogy a struktur√°lis reformokon bel√ľl lehet olyan int√©zked√©seket tenni, amelyek n√∂velhetik a befektet√Ķi bizalmat √©s √°tt√©telesen seg√≠thetik a n√∂veked√©st is. Az OECD √∂t ilyen ter√ľletet nevezett meg: a munkab√©rre rak√≥d√≥ k√∂zterheket, az id√Ķsek munkaer√Ķpiaci r√©szv√©tel√©t, az oktat√°si rendszert, az √ľzleti √©let szab√°lyoz√°s√°t √©s a versenyt, valamint a k√∂zszf√©ra hat√©konys√°g√°t. Az EBRD szerint ezeken t√ļl a bankokra vontakoz√≥ √°llami szab√°lyoz√°s √©s ad√≥rendszer alak√≠t√°s√°val is el√Ķseg√≠thet√Ķ lenne a befekt√Ķi bizalom javul√°sa, nem besz√©lve a hiteles kommunik√°ci√≥r√≥l √©s egy k√∂z√©pt√°v√ļ program kialak√≠t√°s√°r√≥l.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2013. mŠrcius 26. 12:42:09
A magyar bankok k√ľl√∂n√∂sen sebezhet√Ķek


Az id√©n tov√°bb gyeng√ľlhet a hitelek min√Ķs√©ge Kelet-Eur√≥p√°ban, √©s ezen bel√ľl f√Ķk√©nt a magyar √©s a szlov√©n bankok sebezhet√Ķek, miut√°n az eur√≥√∂vezet gazdas√°gi bajai visszafogj√°k a k√∂lcs√∂nig√©nyeket, √©s rontj√°k az anyabankok helyzet√©t – √≠rja a Standard and Poor’s elemz√Ķje.
A Bloomberg szerint a magyarokn√°l √©s a szlov√©nekn√©l a bed√Ķlt hitelek ar√°nya 20% k√∂r√ľl van, √©s v√°rhat√≥an csak tov√°bb n√Ķ, az √©rintett bankok tov√°bbra is nyom√°s alatt maradnak, √©s m√©g vesztes√©gesebbek lesznek. A magyarokn√°l a deviz√°ban jegyzett jelz√°loghitelek miatt.
http://www.168ora...11948.html
#2 | kukackac - 2013. mŠrcius 26. 13:04:07
Ciprus Ripoff el√Ķsz√∂r, majd Euro √∂sszecsuk√°sa

√Ėn val√≥sz√≠n√Ľleg hallott a Ciprusi Ripoff folyik. √ögy t√Ľnik, hogy a banki kartell akarja szor√≠tani kifizet√©s√©re ki a polg√°rok banksz√°ml√°k egyszer√Ľen vesz egy bizonyos sz√°zal√©ka (kezdetben valahol 6,5% ~ t√∂bb mint 9%, att√≥l f√ľgg√Ķen, hogy mennyi embernek). M√°s sz√≥val, ezeket tartja a polg√°rok felel√Ķsek a rossz fogad√°sok a bank√°rok k√©sz√ľlt, √©s nem tudja visszafizetni. (Ha nem hiszem, hogy ilyesmi megt√∂rt√©nhet itt, meg kell, hogy fel√©bredjen.)

Mike Rivero fedezte a k√©rd√©st, √©s √ļgy t√Ľnik, hogy az √∂sszegek m√©g nagyobb lesz. √ē is √ļgy v√©li, hogy ez lesz az √∂sszeoml√°sa az eur√≥, mert a zsid√≥ k√∂zponti banki kartell csak most kezd√Ķd√∂tt Ciprus √©s fog menni, miut√°n t√∂bb m√°s orsz√°g mellett. √ögy v√©li, hogy az eur√≥ √∂sszeomlik k√©t h√©ten bel√ľl:


4.bp.blogspot.com/-NfwKMOxFXSA/UUChRAMCbDI/AAAAAAAAHCM/AfALMWYzEkg/s1600/billedermanipulation.jpg
#3 | postaimre - 2013. mŠrcius 26. 13:41:14
Sosem l√°tott cs√ļcson az √°llamad√≥ss√°g

K√©t h√≥nap alatt 910 milli√°rd forinttal n√Ķtt a k√∂zponti k√∂lts√©gvet√©s ad√≥ss√°ga, √©s kor√°bban sosem l√°tott szintre emelkedett – der√ľlt ki az √Āllami Ad√≥ss√°g Kezel√Ķ Zrt. szerd√°n k√∂zz√©tett adataib√≥l. Az ad√≥ss√°g√°llom√°ny 21 630 milli√°rd forint, t√∂bb mint 200 milli√°rddal haladja meg az eddigi rekordot jelent√Ķ 2011. novemberi √©rt√©ket.
http://index.hu/g...amadossag/
#4 | kukackac - 2013. mŠrcius 26. 13:41:55
www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2013/03/Stagmeter%20big_0.jpg

M√©g t√∂bb rossz h√≠r Ciprus eset√©ben, amely imm√°r nem csak a depresszi√≥, hogy v√°rom , hanem depressionary stagfl√°ci√≥ ind√≠that√≥. Bloomberg rangsorolt ​​orsz√°gok alapul√≥ kock√°zat stagfl√°ci√≥ alapj√°n a k√∂vetkez√Ķ m√≥dszer: El√Ķsz√∂r is, az √°tlagos re√°l brutt√≥ hazai term√©k √©s az √°tlagos fogyaszt√≥i √°rindex kisz√°m√≠tott√°k az egyes orsz√°gok 2012-2014. Ezut√°n a stagfl√°ci√≥ Pontoz√°s hat√°rozzuk szorozni √°tlagos re√°l-GDP √°tlagos fogyaszt√≥i √°rindex, ha az √°tlagos re√°l-GDP negat√≠v volt, vagy elosztjuk √°tlagos re√°l-GDP √°tlagos fogyaszt√≥i √°rindex, ha az √°tlagos re√°l-GDP-pozit√≠v volt. Min√©l alacsonyabb a pontsz√°m, ann√°l nagyobb a kock√°zata stagfl√°ci√≥. A gy√Ķztes, vagy a vesztes az esetben? Ciprus kider√ľlt, hogy a legink√°bb vesz√©lyeztetett a stagfl√°ci√≥ a stagfl√°ci√≥ pontsz√°ma -4,733, majd Portug√°lia (-2,671), Olaszorsz√°g (-2,133), Spanyolorsz√°g (-1,745) √©s G√∂r√∂gorsz√°g (-1,366). Sv√°jc helyen volt legal√°bb kock√°zata egy tucat (7,560), majd K√≠na (2,612) √©s Jap√°n (2,446)
#5 | Perje - 2013. mŠrcius 26. 15:17:44
Az elm√ļlt 20 √©v alatt b√°mulatosan gyorsan padl√≥ra tett√©k az orsz√°got. El√Ķsz√∂r a gy√°rakat, √ľzemeket vett√©k √°t, majd megsz√ľntett√©k a termel√©st, sz√©thort√°k a g√©peket, berendez√©seket. Sz√©trabolt√°k √©s sz√©dszedt√©k a j√≥l m√Ľk√∂d√Ķ mez√Ķogazdas√°gi sz√∂vetkezeteket, √°llami gazdas√°gokat .V√©g√ľl pedig elad√≥s√≠tottak benn√ľnket, √ļgy az √°llamot mint szinte valamennyi √°llampolg√°rt.
Egyetlen l√∂v√©s eld√∂rd√ľl√©se n√©lk√ľl kizs√°km√°nyoltak, √ļjragyarmatos√≠tottak benn√ľnket a demokr√°cia m√©zesmagzagj√°t h√ļzg√°lva az orrunk el√Ķtt. Nagyon ravasz volt a m√≥dszer. Most kezdhet√ľnk megint mindent el√Ķr√Ķl.
A tat√°rok nem okoztak ennyi k√°rt az orsz√°gnak, mint a most benn√ľnket fojtogat√≥ √©s azokkal kollabor√°l√≥ p√©nzhatalmom.
#6 | postaimre - 2013. mŠrcius 26. 16:47:04
http://nol.hu/gaz..._beteteket
jack | 2013. m√°rcius 26. | 15:39:02

Megjegyezn√©m, hogy magyar bankban elhelyezett p√©nzt k√ľlf√∂ldr√Ķl el√©rni nem lehet janu√°r √≥ta (m√©g egyenleget sem lehet n√©zni, nem √°tutalni), ugyanis az ideiglenes bel√©p√©si k√≥d SMS-ben √©rkezik kiz√°r√≥lag magyar mobil sz√°mra.

Az internet bank mint olyan megsz√ľnt. Lehet tal√°lgatni mi√©rt volt erre a vil√°gon egyed√ľl √°ll√≥ l√©p√©sre sz√ľks√©g. T√°n meg kellene k√©rdezni Varga urat."
#7 | Alexandros - 2013. mŠrcius 26. 19:58:07
Olvasom, olvasom a cikket, de hogy mennyi a nyugati orsz√°gokban a banki kivon√°s, az szerepel sz√°mszer√Ľen. De mennyi sz√°mszer√Ľen a Magyar" kivon√°s?!
Most egy kicsit durva leszek, √©s rem√©lem a fizik√°lis j√°rul√©kkal holnap" velem egy√ľtt m√©g a magyar n√©pb√Ķl egy p√°r milli√≥: Oszt ki a b√ľd√∂s qrvq anyj√°t √©rdekli ez a sok gazdas√°gi maszlag, √°rfolyam, kivon√°s, meg sorolhatn√°m! Ak√°r mennyit dolgozik az ember, mindegy mennyi a munk√°j√°nak a v√©g √©rt√©ke, m√©gis csak a termeltet lopj√°k kifel√© ezernyi sz√°lon, √©s m√Ľk√∂dtetnek egy m√Ľk√∂d√Ķ k√©ptelen p√©nz√ľgy politik√°t, modellt, ami a pusztul√°shoz visz √≠gy vagy √ļgy! A k√∂zgazd√°szaink se az okosat j√°tssz√°k, √©s √°lljanak mell√©, hogy csak ez a meder" l√©tezik! Omoljon m√°r ezerrel √∂ssze ez a sz@rkupac, √©s teremts√ľnk m√°r v√©gre egy emberi √©letet!!!!!
#8 | atya - 2013. mŠrcius 26. 22:05:29
Elk√©peszt√Ķ m√©rt√©kben szipolyozz√°k ezek a g.cik a magyarok v√©r√©t!!!
Kb. 500 √©ve folyamatos stresszben tartva a magyars√°got szipolyoznak √©s √©l√Ķsk√∂dnek rajtunk √ļgy, mint m√©g senkin.

Most gondoljatok bele (ha egy√°ltal√°n sz√°rnyalhat ilyen magass√°gokba b√°rki k√©pzelete), ha nem szipolyozn√°k √©s √©l√Ķsk√∂dn√©nek a magyars√°gon, most hol tatan√°nk?

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.