Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

BRICS: a vezet√Ķ gazdas√°gok sz√∂vets√©ge


Szokj√°tok a gondolatot! A nemzetk√∂zi p√©nz√ľgyi √©s gazdas√°gi v√°ls√°g idej√©n a BRICS √°llamok tettek a legt√∂bb a glob√°lis gazdas√°g√©rt, √©s ezzel t√°mogatt√°k n√∂veked√©s√©t.
Ugyanakkor a nemzetk√∂zi int√©zm√©nyekben, ak√°r a Vil√°gbankot, ak√°r a Nemzetk√∂zi Valutaalapot n√©zz√ľk, ezeknek az orsz√°goknak a vil√°gban elfoglalt hely√ľkh√∂z k√©pest l√©nyegesen szer√©nyebb a k√©pviselet√ľk. Ezt Szergej Katirin, a Kereskedelmi √©s Ipari Kamara eln√∂ke jelentette ki a BRICS cs√ļcstal√°lkoz√≥ja el√Ķtt R√°di√≥nknak adott interj√ļj√°ban.

Milyen a BRICS tagjainak a vil√°gban elfoglalt politikai helyzet√ľk?

Az √∂t tag k√∂z√ľl csak Oroszorsz√°g van jelen a G8 csoportban, az ENSZ Biztons√°gi Tan√°cs√°nak csak Oroszorsz√°g √©s K√≠na az √°lland√≥ tagja. Egyel√Ķre a BRICS egyetlen orsz√°ga sincs jelen a Gazdas√°gi Egy√ľttm√Ľk√∂d√©si √©s Fejleszt√©si Szervezetben (OECD). Ez ar√°nytalans√°got fejez ki. Pozit√≠v momentum viszont, hogy valamennyi BRICS-tag ott van a Kereskedelmi Vil√°gszervezetben, tagjai a G20 csoportnak, amelynek szerepe a glob√°lis gazdas√°gi probl√©m√°k megold√°s√°ban jelent√Ķsen megn√Ķtt.

Mennyire er√Ķsek Oroszorsz√°g gazdas√°gi kapcsolatai a BRICS m√°s tagjaival?

K√≠na alapvet√Ķ kereskedelmi partner√ľnk. √útemesen fejl√Ķdnek a gazdas√°gi kapcsolataink Indi√°val. A BRICS-tagok k√∂z√ľl India Oroszorsz√°g m√°sodik kereskedelmi partnere. Afrik√°ban, a Szahar√°t√≥l d√©lre az √°ruforgalom √©s a gazdas√°gi egy√ľttm√Ľk√∂d√©s szintj√©t tekintve a vezet√Ķ partner a D√©l-afrikai K√∂zt√°rsas√°g, Latin- Amerik√°ban pedig Braz√≠lia.

Oroszorsz√°g valamennyi BRICS partnere az adott id√Ķszakban vezet√Ķ helyet t√∂lt be a maga r√©gi√≥j√°ban, r√©szt vesz a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ region√°lis gazdas√°gi egyes√ľl√©sek munk√°j√°ban. Oroszorsz√°ghoz √©s f√∂ldrajzi szomsz√©djaihoz hasonl√≥an √©lnek az egy√ľttm√Ľk√∂d√©s olyan form√°ival, mint a v√°muni√≥k, az egys√©ges gazdas√°gi t√©rs√©g.

Oroszorsz√°g egy√ľttm√Ľk√∂d√©se a BRICS partnerekkel nem csak a hagyom√°nyos ter√ľletekre terjed k, hangs√ļlyt kapnak a cs√ļcstechnol√≥gi√°k is. Ez az √°gazat lehet√Ķv√© teszi a sokoldal√ļ kapcsolatfejleszt√©st. Dmitrij Medvegyev orosz korm√°nyf√Ķ braz√≠liai l√°togat√°s√°nak eredm√©nye, hogy a GLONASZSZ orosz navig√°ci√≥s rendszer el√©rhet√Ķ lesz a latin-amerikai kontinensen is.

Most sz√≥ba ker√ľlt a BRICS Development Bank l√©trehoz√°sa is. Van erre es√©ly?

Mi nagyon fontosnak tartjuk a BRICS tagok fejleszt√©si bankj√°nak l√©trehoz√°s√°t. Ez az elgondol√°s az „√∂t√∂k” 2012-es, √öjdelhiben tartott cs√ļcs√©rtekezlet√©n hangzott el. V√°rhat√≥an a bank lenne azoknak a projekteknek a f√Ķ p√©nz√ľgyi t√°mogat√≥ja, amelyeket egy√ľttes er√Ķfesz√≠t√©sekkel val√≥s√≠tan√°nak meg a BRICS orsz√°gokbeli v√°llalkoz√≥k.

„K√≠v√°natosnak √©s lehets√©gesnek” nevezik egy ilyen bank l√©trehoz√°s√°t az √∂t √°llam fejleszt√©si bankjainak vezet√Ķi. A f√Ķ feladat: az infrastrukt√ļra fejleszt√©s√©vel kapcsolatos projektek meghitelez√©se a BRICS orsz√°gaiban √©s azon t√ļlmen√Ķen. M√°r sz√≥ volt az alapt√Ķke √∂sszeg√©r√Ķl, amely legal√°bb 50 milli√°rd doll√°r lenne. Durbanban a BRICS vezet√Ķi bizony√°ra r√©szletesen foglalkoznak ezzel a k√©rd√©ssel.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2013. mŠrcius 27. 10:15:53
Már a rágyijó is bemondja, hogy közös bankot akarnak létrehozni a bics-ek, mert nem jó van ez így..., de lesz itt saját ensz és minden, ami köll...
#2 | postaimre - 2013. mŠrcius 27. 11:00:43
Hatalmas eurózuhanás jöhet

Fenn√°ll a vesz√©lye annak, hogy a k√∂vetkez√Ķ k√©t √©s f√©l √©vben az eur√≥ doll√°rral szembeni √°rfolyama a parit√°sig, vagyis az 1-es szintig s√ľllyed - vet√≠ti el√Ķre a Morgan Stanley vezet√Ķ devizapiaci strat√©g√°ja. A szak√©rt√Ķ rendk√≠v√ľl pesszimista Eur√≥pa kil√°t√°sait illet√Ķen, de a gyenge eur√≥ seg√≠thet a n√∂veked√©sben.
http://www.portfo...aggregator
#3 | vala_ki - 2013. mŠrcius 27. 11:14:12
Ez is arra fele mutat. Megsz√Ľnhet a sv√°jci √°rfolyamk√ľsz√∂b? http://www.portfo...81600.html
#4 | Perje - 2013. mŠrcius 27. 11:31:19
A lengyelek most akarnak csatlakozni az eurozónához.
#5 | Alexandros - 2013. mŠrcius 27. 17:53:24
m.ruvr.ru/data/2013/03/27/1326942830/4h_50770046.jpg Vlagyimir Putyin orosz eln√∂k felsz√≥l√≠totta a BRICS-orsz√°gok √ľzletembereit, hogy aktiviz√°lj√°k tev√©kenys√©g√ľket a sokoldal√ļ befektet√©si projektek b√Ķv√≠t√©se ter√©n.

„Oroszorsz√°g kezdem√©nyez√©s√©re √ļj √ľzleti tan√°cst l√©tes√≠tettek. Az √ľzleti k√∂r√∂knek √ļjabb lehet√Ķs√©gek felkutat√°s√°ra kell ford√≠taniuk figyelm√ľket sokoldal√ļ befektet√©si projektek beind√≠t√°sa √©rdek√©ben. Oroszorsz√°g vezet√Ķs√©ge a legakt√≠vabb t√°mogat√°st k√≠v√°nja ny√ļjtani az √ľzleti tan√°csnak” – hangoztatta Szerd√°n Putyin eln√∂k a BRICS-orsz√°gok vezet√Ķinek b√Ķv√≠tett tan√°cskoz√°s√°n.
#6 | Alexandros - 2013. mŠrcius 27. 17:56:03
Az Orosznak √©rdeke, hogy az Euro gyeng√ľlj√∂n, de nem jelent√Ķsen. De viszont nem √©rdeke, hogy a doll√°r legyen domin√°ns vezet√Ķ √©rt√©k.
#7 | Bulcsu - 2013. mŠrcius 27. 18:01:27
Hulljon a férgese!
Posted on 2013/03/27 Szerz√Ķ: Szabad Riport

Ezzel hivatalosan is megalakult a cionista bankvil√°g √ľt√Ķk√©pes ellenp√≥lusa.

Nagy jelent√Ķs√©g√Ľ gazdas√°gi apr√≥ h√≠rek
Az √∂t BRICS-orsz√°g (Braz√≠lia, Oroszorsz√°g, India, K√≠na √©s D√©l-Afrika) meg√°llapodott egy Fejleszt√©si Bank l√©trehoz√°s√°ban. Ezt Pravin Gordhan d√©l-afrikai p√©nz√ľgyminiszter jelentette be ma Durbanban, ahol szerd√°n a tartj√°k a BRICS cs√ļcstal√°lkoz√≥t.


A BRICS Bank kezd√Ķt√Ķk√©je v√°rhat√≥an legal√°bb 50 milli√°rd doll√°r lesz, de hogy hogyan osztj√°k sz√©t a r√©sztvev√Ķk k√∂z√∂tt, egyel√Ķre nem tiszt√°zott. Vlagyimir Putyin orosz eln√∂k is, hogy r√©szt vett a durbani BRICS cs√ļcstal√°lkoz√≥n, ahol az aktu√°lis nemzetk√∂zi probl√©m√°kat is megvitatt√°k.

Ezzel hivatalosan is megalakult a cionista bankvil√°g √ľt√Ķk√©pes ellenp√≥lusa.
B√°r nem ismerj√ľk a lefektetett alapszab√°lyokat, de rem√©nyeink szerint ez√ļttal nem egy kifoszt√≥ g√©pezet j√∂tt l√©tre, aminek m√Ľk√∂d√©s√©ben a cionist√°kt√≥l megszokott rabl√≥-kapitalista m√≥dszerek √©s szuver√©n orsz√°gok bel√ľgyeibe m√©lyen beavatkoz√≥ politika √©rhet√Ķ tetten. √Čpp ellenkez√Ķleg!
A vil√°g tisztess√©ges fele olyan p√©nz√ľgyi szervezet megsz√ľlet√©s√©re v√°r, amely az etik√°t komolyan veszi, √©s korrekt p√©nz√ľgyi politik√°t folytat, mely val√≥ban a vil√°g fejl√Ķd√©s√©t szolg√°lja, √©s nem t√°mogatja az √ľgyesked√Ķ gazemberek p√©nzmos√°s√°t, spekul√°ci√≥it. Az √©sszer√Ľ kock√°zatokat felv√°llalja, a r√°b√≠zott vagyonokat felel√Ķsen kezeli, √ľgyfelei bizalm√°t megszolg√°lja. Ugyanakkor k√©pes felvenni a harcot √©s legy√Ķzni a mostani cionista, soros-rotschild b√©lyeg√Ľ bankoligarchi√°t.
Ha megt√∂ri a jelenlegi aljas monet√°ris egyeduralmukat √©s a doll√°r alaptalan dominanci√°j√°t, eg√©szen biztosan sz√°m√≠that mindazon er√Ķk t√°mogat√°s√°ra, √©s √ľzleti megb√≠z√°saira, akik el√≠t√©lik a jelenlegi erk√∂lcstelen √©s igencsak er√Ķszakos p√©nz√ľgyi m√≥dszereket.

A Vil√°gbank is p√°nikban?
Ugyanakkor, ennek ellentmondani l√°tszik a Xinhua h√≠r√ľgyn√∂ks√©g m√°rcius 26-i jelent√©se miszerint Zhang Gaoli, a K√≠nai Kommunista P√°rt K√∂zponti Bizotts√°ga Politikai Bizotts√°ga √Ālland√≥ Bizotts√°g√°nak tagja, k√≠nai minisztereln√∂k-helyettes m√°rcius 25-√©n d√©lut√°n Pekingben tal√°lkozott a Vil√°gbank √ľgyvezet√Ķ igazgat√≥i deleg√°ci√≥j√°val. A k√©t f√©l eszmecser√©t folytatott a Vil√°gbank √°ltal ny√ļjtott hitel k√≠nai felhaszn√°l√°s√°nak helyzet√©r√Ķl, K√≠na √©s a Vil√°gbank k√∂z√∂tti egy√ľttm√Ľk√∂d√©s meger√Ķs√≠t√©s√©r√Ķl, a vil√°ggazdas√°g helyzet√©r√Ķl √©s a k√≠nai gazdas√°g fejleszt√©s√©r√Ķl. Zhang Gaoli elmondta, hogy az elm√ļlt √©vekben a K√≠na √©s a Vil√°gbank k√∂z√∂tti egy√ľttm√Ľk√∂d√©s gyakorlatias, k√∂lcs√∂n√∂sen el√Ķny√∂s √©s eredm√©nyes volt. K√≠na k√©sz tov√°bbra is elm√©ly√≠teni az egy√ľttm√Ľk√∂d√©si partneri kapcsolatot a Vil√°gbankkal, hangs√ļlyozta Zhang Gaoli.

Hal√°l a doll√°rra?
√Ām ezzel egyidej√Ľleg m√°rcius 4-√©n a Goldenfront egy szenz√°ci√≥s √©s igen besz√©des h√≠rt adott k√∂zz√©, melyben besz√°mol arr√≥l, hogy a N√©pi Bank of China a honlapj√°n megjelent egy nyilatkozat miszerint K√≠na rem√©li, hogy minden export√Ķr √©s import√Ķr a nemzetk√∂zi tranzakci√≥k fizet√©sekor a j√ľant v√°lasztja, mint nemzetk√∂zi fizet√Ķeszk√∂zt.
Em√∂g√∂tt a K√≠nai K√∂zpont Banknak az a t√∂rekv√©se √°ll, hogy meger√Ķs√≠t√©se a j√ľan nemzetk√∂zi p√©nz√ľgyi szerep√©t tartal√©k valutak√©nt, vagyis, mint doll√°rt kiv√°lt√≥ nemzetk√∂zi fizet√Ķeszk√∂zt.
Helyesen √©rt√©kelt√©k, hogy a j√ľan, n√∂vekv√Ķ nemzetk√∂zi n√©pszer√Ľs√©ge kiv√°l√≥ alap a j√ľan nemzetk√∂zi valutak√©nt val√≥ elismer√©sre, mely viszont a j√∂v√Ķben fenyeget√©st jelent az olyan deviz√°k glob√°lis „piaci r√©szesed√©s√©re” mint a doll√°r.
Ez a l√©p√©s, hogy K√≠na m√©g az √©v v√©ge el√Ķtt megsz√ľnteti a doll√°r haszn√°lat√°t a nemzetk√∂zi kereskedelm√©ben sokkal messzebb mutat.
Ugyanis ez nemes egyszer√Ľs√©ggel azt jelenti, hogy K√≠na √©s az Egyes√ľlt √Āllamok kapcsolat√°ban egy „szeizmikus sokk” fog hamarosan bek√∂vetkezni, mely egyenesen elvezet a fisk√°lis √©s monet√°ris politika megsz√Ľn√©s√©hez, √©s K√≠na teljesen f√ľggetlenn√© √©s v√©dett√© v√°lik az olyan tov√°bbi gazdas√°gi v√°ls√°gok hat√°sait√≥l, mint a 2008-as mesters√©ges p√©nz√ľgyi spekul√°ci√≥s vil√°gv√°ls√°g – ellent√©tben pl. az USA-val, √©s EU-val √©s m√©g sokakkal, akiket viszont v√©gs√Ķ pusztul√°sba d√∂nt.
B√°r a vil√°g m√©di√°ban kevesen √©rt√©k fel √©sszel, hogy ez a bejelent√©s sokkal komolyabb √ľgy, mint amilyennek l√°tszik. – b√°r a Spiegel p√©ld√°ul ilyen szalagc√≠mmel hozta: „K√≠na megt√°madja az USA-t” -, mert az, hogy K√≠na lecser√©li a doll√°rt a j√ľanra a nemzetk√∂zi kereskedelm√©ben m√°r most megrend√≠tette a bizalmat a doll√°rral szemben, mely a j√∂v√Ķben bel√°thatatlan k√∂vetkezm√©nyekkel fog j√°rni az USA-ra n√©zve, √©s √∂r√∂kre megv√°ltoztatja az er√Ķviszonyokat a vil√°g devizapiacain.

Mint a Goldenfront.ru √≠rja a j√ľan hat√°rokon √°tny√ļl√≥ haszn√°lat√°nak n√∂veked√©se v√°lasz volt a n√∂vekv√Ķ piaci keresletre ugyanis a Bank of China terveit megval√≥s√≠tand√≥ kor√°bbi vizsg√°lat√°nak sor√°n meg√°llap√≠totta, hogy 20 tartom√°ny 67.000 v√°llalkoz√°sa bonyol√≠t nemzetk√∂zi √ľzleti j√ľanban, melynek volumene el√©rte a 65 milli√°rd eur√≥t. Meg√°llap√≠tja tov√°bb√°, hogy amennyiben a siker√ľl a j√ľant szil√°rdan a valuta piramis tetej√©re rangsorolni, “az lesz az utols√≥ sz√∂g a hal√°los beteg doll√°r kopors√≥j√°ban”.

Mi azonban nem hissz√ľk, hogy ennek a h√°bor√ļnak az egyetlen vesztese a csup√°n doll√°r, illetve az USA lesz. Sokkal val√≥sz√≠n√Ľbb √©s megalapozottabb szerint√ľnk, hogy a doll√°rral egy√ľtt zuhan az utols√≥ st√°dium√°ban l√©v√Ķ Euro is, valamint az Eur√≥ √∂vezet tagjai, √©s az azokkal szoros p√©nz√ľgyi √©s gazdas√°gi k√∂tel√©kben – √©rtsd f√ľgg√Ķ- √©s al√°rendelts√©gi viszonyban – √°ll√≥ EU tagorsz√°gok, f√Ķk√©nt a kiszolg√°ltatottabbak, √©s kifosztottabbak.

Nos, ha harc, h√°t legyen harc!

http://szabadripo...a-fergese/
#8 | Bulcsu - 2013. mŠrcius 27. 18:06:31
A BRICS-orsz√°goknak el kell √©rni√ľk az er√Ķszak besz√Ľntet√©s√©t Sz√≠ri√°ban

Címkék: Bassár el-Aszad, BRICS-országok, Politika, Hírek

27.03.2013, 18:24


A BRICS-orsz√°gok vezet√Ķinek (Braz√≠lia, Oroszorsz√°g, India, K√≠na, D√©l-Afrikai K√∂zt√°rsas√°g) el kell √©rni√ľk az er√Ķszak besz√Ľntet√©s√©t Sz√≠ri√°ban, amelyhez a terrorizmus felsz√°mol√°sa √©s a l√°zad√≥k fegyverekkel val√≥ ell√°t√°s√°nak megsz√ľntet√©se sz√ľks√©ges,- tartalmazza Bass√°r el-Aszad levele, amelyet a mai napon k√ľldtek Jacob Zuma d√©l-afrikai eln√∂knek, a Durbanban zajl√≥ BRICS-cs√ļcstal√°lkoz√≥ eln√∂k√©nek.
”Azt k√©rem, hogy tegyenek meg minden er√Ķfesz√≠t√©st annak √©rdek√©ben, hogy v√©get vethess√ľnk a sz√≠riai n√©p szenved√©s√©nek, amelyet az igazs√°gtalan gazdas√°gi szankci√≥k, valamint a nemzetk√∂zi jog megs√©rt√©se v√°ltott ki”,- jegyezte meg Aszad.

http://hungarian....Sz-riaban/
#9 | postaimre - 2013. mŠrcius 27. 21:28:39
Felmin√Ķs√≠tette T√∂r√∂korsz√°got az S&P, beel√Ķztek minket

A kor√°bbi "BB" min√Ķs√≠t√©s ut√°n "BB+" besorol√°st adott a Standard and Poor's hitelmin√Ķs√≠t√Ķ T√∂r√∂korsz√°g hossz√ļ lej√°rat√ļ √°llamad√≥ss√°g√°ra. Az ad√≥sbesorol√°shoz rendelt kil√°t√°s stabil.
http://www.portfo...81849.html

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.