Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Megvan a h√≥k√°osz igazi felel√Ķse


z m√°r majdnem olyan, mint z "√©n" √ērzred-es √ľgyem volt akkor. Meleg√≠tik a pit√©t?
A Hivat√°sos T√Ľzolt√≥k F√ľggetlen Szakszervezet√©nek honlapj√°n m√°r olvashat√≥ak azok a v√©lem√©nyek, amelyeket a ment√©sben r√©szt vev√Ķk √≠rtak.

A levelek tan√ļs√°ga szerint m√°rcius 14-√©n, 15-√©n teljes volt a fejetlens√©g, az ir√°ny√≠t√≥k azt sem tudt√°k, hov√° vez√©nyelt√©k ment√©sre az embereiket. A szakszervezet a leveleket nemcsak a bel√ľgyminiszternek k√ľldi el, hanem az ombudsmannak is, hogy seg√≠ts√©k a vizsg√°lat√°t. Az √°ll√°sukat f√©lt√Ķ t√Ľzolt√≥k n√©vtelen√ľl sz√°moltak be tapasztalataikr√≥l, de egy nyugd√≠jas t√Ľzolt√≥ alezredes n√©vvel √≠rt √©s olvasott be.

A v√©lem√©nyeket – t√∂m√∂r√≠tve – k√∂z√∂lj√ľk.

„Miut√°n teljes volt a l√©tsz√°m, k√∂z√∂ltem a buszvezet√Ķvel, hogy indulhatunk. Erre √Ķ visszak√©rdezett, hogy hov√°? Mondtam neki, hogy aki a buszt rendelte az csak megmondta…” „…K√©s√Ķbb k√∂z√∂lt√©k, hogy B√°boln√°ramenj√ľnk. Vegy√ľk fel egym√°ssal a kapcsolatot, mert A-r√≥l √©s B-r√Ķl is indultak buszok. A parancsnok k√©rte, hogy hat√°rozz√°k meg az √ļtvonalat merre menj√ľnk, mely utak j√°rhat√≥ak. Erre kapott k√©t telefonsz√°mot √©s k√∂z√∂lt√©k vele k√©rdezze meg a k√∂z√ļt kezel√Ķt√Ķl. √ćgy jutottunk el az 1-es f√Ķ√ļt fel√©, haladtunk is az M6-oson, ott besz√≥ltak, hogy azonnal √°lljon meg mind az √∂sszes busz a k√∂vetkez√Ķ r√°di√≥forgalmaz√°sig. Kerest√ľnk egy pihen√Ķt √©s v√°rtunk, majd k√∂z√∂lt√©k vel√ľnk hogy forduljunk vissza √°llom√°shely√ľnkre…”. „…A buszvezet√Ķt h√≠vta az ir√°ny√≠t√≥ja, hogy k√©rdezze meg t√Ķlem kifogja fizetni a kir√°ndul√°st…””… jeleztem a pk-nak hogy mi lett volna, ha m√©g dolgozunk is, mert a semmir√Ķl igen sokat kellett jelenteni. √ögy tudom, hogy m√°s megy√©k is j√°rtak √≠gy kir√°ndulni egy j√≥t szombat d√©lut√°n”.

„…Az M1-es „koppan√°sig” val√≥ban koppan√°s volt, mert az utols√≥ rend√Ķrz√°r√°sn√°l jelezt√ľk, hogy akkor itt vagyunk, hol van az ir√°ny√≠t√°si pont vagy valami, de csak kinevetett. Azt√°n a vel√ľnk l√©v√Ķ megb√≠zott tiszt nem kev√©s telefon√°lgat√°s √°r√°n kider√≠tetett ezt-azt. Visszatolattunk a koppan√°si pontt√≥l az els√Ķ lehajt√≥ig. Ut√°na rend√Ķri felvezet√©ssel a szembe s√°vban feljutottunk a tett helysz√≠n√©re 2 meleged√Ķ busszal egy√ľtt. H√≥lap√°t volt a buszon √©s √Ľrhaj√≥s √∂nmeleg√≠t√Ķ kaja √©s tea is, ezzel nem volt gond (m√©g k√∂lt√Ķp√©nz is volt a csapat vezet√Ķn√©l v√©sz eset√©re). Ami hi√°nyzott: kommunik√°ci√≥s eszk√∂z…”. „…Vil√°g√≠t√≥ eszk√∂z√∂k. Persze aki hozott mag√°val annak volt, illetve ment√Ķszerek voltak kirendelve vil√°g√≠tani, de az√©rt √©jszaka kell egy saj√°t l√°mpa is. A helyi t√°bornok meg volt el√©gedve, m√°r amikor megj√∂tt√ľnk a munk√°nkkal, mi is √∂r√ľlt√ľnk, hogy v√©gre lehet lap√°tolni, mert m√°r sz√©tfagytunk a buszon...”. „M√©g √©jszaka a fenti r√©szen megindult a forgalom, ahonnan az osztr√°k s√≥gorok k√ľldtek h√≥mar√≥kat…”. „…Itt jut eszembe, hogy a kamionok legal√°bb 80 % k√ľlf√∂ldi volt √©s a h√≥ban a szem√©lyaut√≥ d√∂nt√Ķ t√∂bbs√©ge is k√ľlf√∂ldi rendsz√°m√ļ volt. √ćgy a BM „megmentj√ľk SMS” nem hiszem, hogy b√°rmit is √©rt akkor m√°r mikor elk√ľldt√©k. A t√°bornok megk√∂sz√∂nte a v√©g√©n a munk√°t √©s elj√∂tt√ľnk…”.

„14 k√∂r√ľl bent voltam 15 k√∂r√ľl indultunk √©s a tett helysz√≠n√©re este h√©t k√∂r√ľl √©rt√ľnk oda ahol a t√©nyleges munk√°t megkezdt√ľk. K√©tszer √°lltunk √ļt k√∂zben t√∂bb √≥r√°t, egyszer rend√Ķri felvezet√©s miatt vagy mi√©rt... m√°sodszor nem is tudom, v√°rtunk egy k√°rhely parancsnokot vagy nem tudom de t√©ny hogy, 4 √≥ra kellett 100km megt√©tel√©hez. Eszk√∂zeink: 40 db szenes lap√°t volt, se r√°di√≥, se l√°mpa, se semmi…”. „…4 buszb√≥l seg√≠tett√ľnk ki turist√°kat, kocsikat kapartunk, ki illetve h√≥ akad√°lyokat szedt√ľnk sz√©t √©s megj√∂tt egy osztr√°k h√≥kotr√≥ ami kb. 1 perc alatt od√©bb rakott annyi havat, mint mi 3 √≥ra alatt.... Na de az ami a legfelh√°bor√≠t√≥bb volt hogy a TEK seg√≠t.... TEK √ľlt a Q7-esbe, ennyi volt amit mi l√°ttunk. A rend√Ķr√∂k rendesek voltak, adtak √Ķk is te√°t meg ir√°ny√≠tottak az √°ll√≥ forgalmat...Hajnalig voltunk ott”.

„Az M7-es aut√≥p√°ly√°ra sim√°n felengedtek benn√ľnket, pedig a t√∂megkarambol miatt m√°r akkor le kellett volna z√°rni! El is jutottunk Martonv√°s√°rig, ahol letereltek benn√ľnket a r√©gi 7-es √ļtra! Na onnant√≥l fogva l√©p√©sben araszolgattunk el√Ķre! Az araszolgat√°s folyam√°n t√∂bb rend√Ķrt√Ķl k√©rt√ľnk felvil√°gos√≠t√°st a helyzetr√Ķl, de √Ķk sem tudtak semmit mondani, mert NEM VOLT INFORM√ĀCI√ďJUK! Csak azt tudt√°k, hogy √Ķket erre az √ļtszakaszra ir√°ny√≠tott√°k valamikor a d√©lut√°n folyam√°n,de hogy m√°shol mi van arr√≥l fogalmuk sem volt! A felel√Ķss√©g k√©rd√©se ebben a helyzetben szerintem √∂sszetett! Felel√Ķs a k√∂z√ļtkezel√Ķ, ugyan is sehol nem tal√°lkoztunk a h√≥fog√≥ ker√≠t√©sekkel! M√°skor m√©g m√°jusban is kinn voltak, most meg a h√©t elej√©n beszedt√©k √Ķket, b√°r a meteorol√≥gia m√°r akkor el√Ķre jelezte a havaz√°st √©s a viharos szelet!Felel√Ķsnek jel√∂ltem meg azt az ir√°ny√≠t√°si rendszert, amit m√°r r√©g√≥ta szidunk √©s jelezz√ľk az OKF fel√© az alkalmatlans√°g√°t! Felel√Ķsnek jel√∂ltem meg a ment√©sben r√©szvev√Ķk k√∂z√∂tti kommunik√°ci√≥t,ami nagyban n√∂velte √©s el√Ķseg√≠tette a nagybet√Ľs K√ĀOSZT! Felel√Ķsnek jel√∂ltem meg azt a szem√©lyt,szem√©lyeket, aki,akik ir√°ny√≠tott√°k a ment√©st a k√©sedelmes √©s szakmaiatlan int√©zked√©sek sokas√°g√°√©rt! Viszont Pint√©rrel ellent√©tben nem tartom felel√Ķsnek az utaz√≥kat, akik k√©s√Ķn vagy egy√°ltal√°n nem kaptak korrekt t√°j√©koztat√°st az utak √°llapot√°r√≥l! Mi is pr√≥b√°ltunk az OKF honlapj√°r√≥l inform√°ci√≥hoz jutni,de az aktu√°lis helyzetr√Ķl SEMMIT NEM √ćRTAK! Megeml√≠tettem azt az abszurd helyzetet is hogy az √°llom√°ny v√©d√Ķruh√°zat√°nak cser√©je t√∂bb mint egy √©ve v√°rat mag√°ra, de az M10 -es ruha bevezet√©s√©re volt p√©nz!”

„Tegnap szolg√°latban voltam √©s teljes volt a k√°osz! -m√Ľvelet-ir√°ny√≠t√°s azt se tudta hol van! - PAJZS behalt! k√©tszer teljesen -a reggeli riaszt√°s este 6 k√∂r√ľl j√∂tt meg a pajzson!! - KAP online is meghalt ma! -int√©zked√©sek egym√°ssal szemben √∂ssze vissza √©s m√©g sorolhatn√°m!”

„Hi√°nyos √©s rossz √°llapot√ļ v√©d√Ķfelszerel√©sben dolgoznak er√Ķn fel√ľl a kritikus helyzetben a t√Ľzolt√≥k. Lyukas csizm√°k √©s szakadt v√©d√Ķruh√°k nehez√≠tik a ment√©sben r√©sztvev√Ķket. M√°r 2010-ben is 1000 db √ļj v√©d√Ķruha hi√°nyzott, m√°ra m√°r ez a sz√°m a t√∂bbsz√∂r√∂s√©re n√Ķtt. Sajnos elfogyott a 2011-12-es keret a 10M egys√©ges rend√©szeti egyenruh√°ra. A fekete sz√≠n√Ľ gyakorl√≥ ruha haszn√°lat√°t megtiltja az OKF 2013.12.31-el, √≠gy nem marad semmi, amit a t√Ľzolt√≥k zord id√Ķj√°r√°sban a bevet√©si ruha al√° felvegyenek. Egyszer√Ľen egy ilyen helyzetben majd megfagynak. A probl√©m√°t fokozza, hogy a katasztr√≥fav√©delem √°ltal k√∂zpontos√≠tott 105-√∂s m√Ľveletir√°ny√≠t√°s nem tud kezelni egyszerre 3-5 jelz√©sn√©l t√∂bbet. Az OKF √°ltal v√°s√°rolt, vagy tal√°lt d√∂nt√©st√°mogat√≥ program, akkor is lefagy, ha nincs k√°resem√©ny, √≠gy gyakori a riaszt√°si k√∂zlem√©nyek t√∂bb √≥r√°s, ak√°r f√©l napos cs√ļsz√°sa. A korm√°nyzati internet h√°l√≥zat, olyannyira primit√≠v teljes√≠tm√©ny√Ľ √©s leterhelt a k√©mprogram miatt, hogy k√∂zponti adatokhoz nem lehet hozz√°jutni √©s a helyzetjelent√©seket sem lehet tov√°bb√≠tani, amib√Ķl a bevethet√Ķ er√Ķk √©s eszk√∂z√∂k koordin√°ci√≥j√°t tervezhetn√©k. D√∂nt√©sk√©ptelen, vagy nem mer√Ķ, ha m√©g is, akkor gyakran egym√°snak ellentmond√≥ int√©zked√©sek hoz√≥ v√©gzetts√©g n√©lk√ľli vezet√Ķ beoszt√°s√ļ hivat√°sosok, akik gyakran a civil √©letb√Ķl beker√ľlve egyb√Ķl t√Ľzolt√≥ f√Ķtiszt√© avanzs√°ltak”.

„H√ļz√≥s nap volt. M√©g az √°ram is elment t√∂bbsz√∂r. Sz√≠vott mindenki n√°lunk. √öjra n√°lunk csengett ki a 105, avval a k√ľl√∂nbs√©ggel, hogy nem rendelhetett el riaszt√°st a szolg√°latparancsnok, pedig g√∂rd√ľl√©kenyebben ment volna minden.”

„Az egyik legfontosabb probl√©m√°ra h√≠vom fel mindenki figyelm√©t, b√°r ez mindenhol √≠gy m√Ľk√∂dik szerintem, sajnos. Az √ļj rendszer √ļgy van kital√°lva, hogy a t√ļlcsordul√°s eset√©n bej√∂v√Ķ h√≠v√°st NEM VEHETED FEL. (??????) Ne t√Ľnj√∂n nagyk√©p√Ľs√©gnek, de egyp√°r avart√ľzes id√Ķszakot m√°r meg√©rtem itt a c√©gn√©l √©s id√Ķsebb, tapasztalt h√≠rad√≥sok √©lb√Ķl pergett√©k a dolgokat a h√≠rad√≥ban. Tot√°lis profizmussal vett√©k fel a napi 20-30 vagy t√∂bb riaszt√°st. Ha nem volt benn szer,akkor k√∂zvetlen adt√°k a m√°sik v√°rosnak, ment minden flottul. Agyban megvolt, hogy n√°lunk pl. ki √©s merre j√°r √©s hallottuk is egym√°st a r√°di√≥ban teh√°t nem volt gond az sem. Ja √©s nem voltak vari√°lva soha a k√°rhelycsatorn√°k sem. Ha ezt most elmondod egy civilnek, hogy a bej√∂v√Ķ seg√©lyh√≠v√°s√°t nem veheted fel, akkor nem hiszi el majd neked, pedig sajnos √≠gy van. Nem szeretek ilyet m√©g gondolni sem, mert ez az ami padl√≥ra tesz, de ha egy √∂sszeroncsol√≥dott aut√≥b√≥l j√∂n a h√≠v√°s ahol benn van h√°rom gyermek √©let √©s hal√°l k√∂zt ???? Egy bizony√≠t√°si elj√°r√°s kellene a r√©gi j√≥l bev√°lt 105-√∂s seg√©lyh√≠v√°sok √©s a mostani kotv√°ny k√∂zt”.

„Az√©rt egyetlen egy j√≥ tapasztalatot tudok elmondani! Eddig mindenki mondott mindent a KMSZ-re! cs√ľt√∂rt√∂k√∂n igaz√°b√≥l nem panaszkodtam r√°juk! Beszorult egy kamionos nagyon durv√°n. KMSZ √©rt ki el√Ķbb, mi csak ut√°na, ugye √≠gy az √Ķ eset√ľk. Oda √©rt√ľnk, semmibe nem sz√≥ltak bele, az volt amit √©n mondtam √Ķk is azt csin√°lt√°k. R√°di√≥ztak helyettem is √©s a kez√ľnk al√° dolgoztak. A v√©g√©n m√©g meg is k√∂sz√∂nt√©k! Ut√°na a m√°sik esettn√©l is ketten a koll√©g√°mmal int√©zt√ľnk mindent √©s egym√°ssal r√°di√≥ztunk, oldottunk meg mindent √©s √≠gyflottul is ment a dolog! Persze nekik kellett volna, de √≠gy az√©rt jobb volt mindenkinek!”

„Mint sok koll√©g√°m √©n is saj√°t magam tapasztaltam meg a 14-ei szolg√°lat alkalm√°val, hogy milyen gyorsan borul √∂ssze egy, az √©gig f√©nyezett rendszer. A 105-√∂s h√≠v√≥t felv√°ltani k√≠v√°n√≥ 112 egyeduralm√°t nem szabad hagyni √©rv√©nyes√ľlni mert ez a mostani helyzet is annak √≥ri√°si hib√°ira eml√©keztet. Meg kellene pr√≥b√°lni √ļjra a hivat√°sos t√Ľzolt√≥s√°gokhoz visszaadni ezt a lehet√Ķs√©get, hogy a jelz√©s be√©rkez√©s√©t√Ķl fogva, mint helyileg illet√©kes bonyol√≠thassa a komplett seg√≠ts√©gny√ļjt√°st. Ez a legegyszer√Ľbb √©s leggyorsabb lehet√Ķs√©g. √Čn ezt m√°r nagyonr√©g hangoztatom: a r√©gi rendszernek csak azt a baj√°t kellett volna jav√≠tani, hogy a h√≠v√°s mindig a legk√∂zelebb es√Ķ t√Ľzolt√≥s√°ghoz fusson be”.

„M√Ľveletir√°ny√≠t√°ssal kapcsolatban:

- tapasztalat hi√°nya miatt ekkora volumen√Ľ k√°reset nem tudnak √°tl√°tni

- nem volt egy személy, aki kézben tartotta volna az irányítást, több csatornára szétosztották

a k√°reseteket √©s ut√°na nem lehetett el√©rni √Ķket

- volt mikor t√∂bb k√°reset volt egyszerre egy csatorn√°n, lass√ļ volt az int√©zked√©s

- inform√°ci√≥ hi√°nyoss√°gok miatt t√∂bbsz√∂r el√Ķfordult, nagy ker√ľl√Ķvel tudtuk csak a k√°rhelyet

megközelíteni

- a hangnem, amit vel√ľnk szemben megengedtek maguknak, felh√°bor√≠t√≥ volt.

- a v√©d√Ķital √©s az ell√°t√°sr√≥l magunknak kell gondoskodni, mert hi√°ba l√°tj√°k, mekkora a

k√°reset nem foglalkoznak vel√ľnk

- t√∂bb esetben k√©rni kellett, b√≠r√°lj√°k fel√ľl a d√∂nt√©s√ľket, mert a Daru 500m.-re ment el

mellett√ľnk √©s t√∂bbsz√∂ri k√©r√©sre k√ľldt√©k csak oda hozz√°nk egy 5 perces munk√°ra

- volt jelzés, ami elveszett a rendszerben

- ha tan√°csot kapnak, akkor azt okoskod√°snak veszik, pedig seg√≠t√Ķ sz√°nd√©kkal pr√≥b√°ljuk, de

majdhogynem kikérik magunknak

- a helyi √ľgyeletesekkel nem kommunik√°lnak, akik helyismeret √©s tapasztalatukb√≥l ad√≥d√≥an

m√°sodpercek alatt oldan√°k meg a dolgokat.

Szerek, felszerel√©sek, v√©d√Ķruh√°k:

- 1 v√©d√Ķruha kev√©s, mert mikor √°t√°zik nincs mit felvenni

- szereken rendszeresített lámpák akkumulátor miatt nem használhatóak

- a szerben nem volt f√Ľt√©s, ami el√©g emberpr√≥b√°l√≥ volt

- Szerek jav√≠t√°sa krimin√°lis, lass√ļ √©s nem megb√≠zhat√≥

- a szerek felszerel√©sek ki√∂regedettek ez√©rt folyamatos probl√©m√°k vannak vel√ľk, nem

√ľzembiztosak

- a t√°rsszervekkel val√≥ kommunik√°ci√≥ nem megoldott”

„Felh√≠v√°s √©s t√°j√©koztat√°s n√©lk√ľl k√≠v√°ntak egy ment√Ķ akci√≥t ind√≠tani az M1 aut√≥p√°lya azon szakasz√°ra, ahol m√©g t√∂bb mint sz√°z aut√≥ van a h√≥ s√ļlya alatt. Mind ez sz√©p is lett volna, de a H√Ķs√∂k ter√©n alig tal√°ltunk r√° a gy√ľlekez√Ķ pontra, mert nem volt ott senki amikor oda√©rt√ľnk. Kis id√Ķ m√ļlva megjelent a katv√©delemt√Ķl n√©h√°ny ember k√∂zt√ľk egy t√°bornok akinek a feladata Pestr√Ķl √ļtnak ind√≠tani az aut√≥buszokb√≥l, t√Ľzolt√≥aut√≥kb√≥l, √©s egy√©b j√°rm√Ľvekb√Ķl √°ll√≥ konvojt. T√°bornokunk elmondja bele a kamer√°ba meg a mikrofonba, hogy √Ķk bizony 1000 √∂nk√©ntesre sz√°m√≠tanak!!! (honnan is, amikor ez az akci√≥ sehol nem volt meghirdetve!)... M√°r √ļgy egy √≥r√°ja lehett√ľnk a tal√°lkoz√°si ponton, de csak nem j√∂tt az ezres t√∂meg, hogy havat lap√°toljon pedig m√°r el√Ķker√ľlt egy katv√©des asztalka √©s sz√©kek is, hogy az adminisztr√°ci√≥t k√©nyelmesen el lehessen v√©gezni. Hiszen az ezres t√∂meg csak azt k√∂vet√Ķen sz√°llhatott fel a buszok valamelyik√©re, ha m√°r regisztr√°lt√°k. De csak nem j√∂nnek!”

„XXX megy√©ben egy h√≥kotr√≥ volt √©s 22 √≥rakor lej√°rt a munkaideje. Ut√°na csak a gazd√°kra sz√°m√≠thattunk, akiknek egy r√©sz√©t m√°r megb√ľntette a katasztr√≥fav√©delem”.

„N√°lunk szombaton berendeltek a vas√°rnapi szolib√≥l 9 embert mondv√°n, nagy sz√ľks√©g van r√°juk az aut√≥p√°ly√°n! Be√©rkeztek a laktany√°ba, be√∂lt√∂ztek v√©d√Ķruh√°ba majd elindultak a megy√©re! Meg√©rkeztek √©s azzal fogadt√°k √Ķket,hogy mit keresnek itt!A megd√∂bben√©s √ľlt ki az arcukra, hiszen azt hitt√©k az√©rt h√≠vt√°k el √Ķket a csal√°djukt√≥l szombaton,hogy seg√≠thessenek! Ezek ut√°n fel√ľltett√©k √Ķket egy buszra √°tvitt√©k Tat√°ra a csapatot! Ott megk√∂sz√∂nt√©k azt, hogy elj√∂ttek √©s m√©g √∂t √≥r√°n kereszt√ľl ing√°ztatt√°k √Ķket mindenhova, de egy kapav√°g√°s n√©lk√ľl t√©rtek haza! Tudom, ez is egy sikert√∂rt√©net, de a koll√©g√°im nem √≠gy √©lt√©k meg! Ja √©s nem mellesleg mondt√°k nekik, hogy az √°rv√≠zn√©l majd sz√°m√≠tanak r√°juk!”

„XXX-r√Ķl is beh√≠vtak 5 f√Ķt, f√∂lutaztak a megy√©re majd XXX-re √©s miel√Ķtt oda √©rtek volna, visszaford√≠tott√°k √Ķket, j√∂jjenek haza. Itthon egyel√Ķre az az inf√≥m, hogy √∂nk√©nt √©s dalolva mentek, nem berendel√©s volt.J√≥ vicc a hivat√°s tudattal.”

„Szombaton n√°lunk is k√∂rtelefon volt, hogy ki tud bej√∂nni, √∂ssze is j√∂tt olyan kb. 100-120 ember, √∂nk√©ntes k√ľls√Ķs√∂kkel egy√ľtt. Elindultak buszokkal, kb. 30 km ut√°n meg visszaford√≠tott√°k √Ķket. Ennyi volt. Ja, a szolg√°latban l√©v√Ķket is lev√°ltott√°k, ha menni akartak meg m√©g hasonl√≥k. √ögy a f√©l szolg√°lat elment”.

V√©g√ľl a honlapon Csabai L√°szl√≥ nyug√°llom√°ny√ļ t√Ľzolt√≥ alezredes reag√°lt arra, amit T√≥th Ferenc orsz√°gos polg√°ri v√©delmi f√Ķfel√ľgyel√Ķ mondott az ATV-nek. A lev√©l√≠r√≥ nemcsak az interj√ļalany st√≠lus√°t, hanem a szeml√©letet √©s megalapozatlan szakmai √∂nhitts√©get is s√©relmezte, „tiszteletben tartva a t√©nyleges v√©grehajt√≥k, beavatkoz√≥k elker√ľlhetetlen hib√°ihoz val√≥ jog√°t”. Csabai L√°szl√≥ mindenesetre volt t√Ľzolt√≥k√©nt „√©s katasztr√≥fav√©delmi f√Ķ√ľgyeletesk√©nt is sz√©gyelli mag√°t, √©s megk√∂veti a nyilv√°noss√°got T√≥th Ferenc nev√©ben (is).

A Bel√ľgyminiszt√©rium elk√©sz√≠tette √©s hat√°rid√Ķre le is adta a rendk√≠v√ľli id√Ķj√°r√°s miatt kialakult katasztr√≥fahelyzet tapasztalatair√≥l sz√≥l√≥ jelent√©s√©t – mondta Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminiszter m√ļlt kedden, az Orsz√°gos Katasztr√≥fav√©delmi F√Ķigazgat√≥s√°g (OKF) √©ves tiszti √©rtekezlete ut√°n Budapesten. A miniszter hozz√°tette: a jelent√©st a korm√°ny t√°rgyalja meg, nyilv√°noss√°gra hozatal√°r√≥l a korm√°nyf√Ķ d√∂nt. A t√°rcavezet√Ķ k√∂z√∂lte: ha parlamenti vizsg√°l√≥bizotts√°got √°ll√≠tanak fel az elm√ļlt napokban el√Ķ√°llt katasztr√≥fahelyzet esetleges felel√Ķseinek kivizsg√°l√°s√°ra, az els√Ķk k√∂z√∂tt jelentkezik majd a meghallgat√°sra, √©s elfogadja a megh√≠v√°st.

Orb√°n Viktor a minap azt √°ll√≠totta, hogy nem lehetett gyorsabban kimenteni az utakon rekedt embereket. A m√ļlt heti rendk√≠v√ľli id√Ķj√°r√°s miatt kialakult katasztr√≥fahelyzet elh√°r√≠t√°s√°val kapcsolatban a korm√°nyf√Ķ a Kossuth R√°di√≥ban azt mondta, a ment√©s els√Ķ sz√°m√ļ c√©lja megval√≥sult, mert az emberi √©let biztons√°g√°t garant√°lt√°k, √©s az √°llapotokhoz k√©pest a vagyoni k√°r is elfogadhat√≥ m√©rt√©k√Ľ volt. A bajt egy m√≥don lehet megel√Ķzni, ha az emberek j√≥zan megfontol√°s alapj√°n egy√ľttm√Ľk√∂dnek a hat√≥s√°gokkal – jelentette ki Orb√°n Viktor, hozz√°t√©ve: „ha felment√ľnk a sztr√°d√°ra, onnant√≥l kezdve a J√≥isten kez√©ben vagyunk, hogy beleszorulunk-e egy ilyen helyzetbe, vagy pedig id√Ķben siker√ľl lemenni".

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | apacuka11 - 2013. mŠrcius 27. 13:14:35
Bexar√°s....!
Még jó, hogy a helikopáterekre nem raktak tolólapot, a rotorra meg sószórót...!:o
#2 | atya - 2013. mŠrcius 27. 13:28:51
Kijevben √°llami vezet√Ķket menesztettek a h√≥k√°osz miatt
Az ukr√°n f√Ķv√°ros t√∂bb magas rang√ļ vezet√Ķje vesztette el hivatal√°t, ami√©rt a m√ļlt h√©tv√©gi h√≥vihar okozta probl√©m√°k elh√°r√≠t√°s√°val nem tudtak megfelel√Ķen megk√ľzdeni.http://kulfold.ma...aosz_miatt
#3 | kukackac - 2013. mŠrcius 27. 13:42:25
„M√©g √©jszaka a fenti r√©szen megindult a forgalom, ahonnan az osztr√°k s√≥gorok k√ľldtek h√≥mar√≥kat…”. „…Itt jut eszembe, hogy a kamionok legal√°bb 80 % k√ľlf√∂ldi volt √©s a h√≥ban a szem√©lyaut√≥ d√∂nt√Ķ t√∂bbs√©ge is k√ľlf√∂ldi rendsz√°m√ļ volt. √ćgy a BM [b]„megmentj√ľk SMS”[/b] nem hiszem, hogy b√°rmit is √©rt akkor m√°r mikor elk√ľldt√©k.


2.bp.blogspot.com/-XOu0M8xMC1s/UCZoiFJzZ5I/AAAAAAAACIk/lEDVlpCeazk/s1600/A+negro+racist_laughing.gif
#4 | kukackac - 2013. mŠrcius 27. 14:40:52
www.alfaamore.hu/files/forum/00345/00345847.jpg
#5 | Alexandros - 2013. mŠrcius 27. 16:36:56
Csak Moszkva ter√ľlet√©n, 140000 g√©pj√°rm√Ľ takar√≠totta a v√°rost. De ez m√°r m√°sodlagos!
Ami nagyon is els√Ķdleges!!!!
Ez h√≥r√≥l sz√≥lt √©s koordin√°ci√≥r√≥l. Milyen lenne a koordin√°ci√≥, ha orsz√°gszerte l√°zad√°sok, bels√Ķ etnikai villong√°sok indulnak? Ha ezzel megegyez√Ķ, akkor a Magyarak fel√©t a cig√°nyok kiny√≠rj√°k, azon magyarok akik meg surran√≥ban fesz√≠tenek, azoknak nem kell sz√°molni a szervezett er√Ķszak szervezeti l√©p√©ssel!!!:D
#6 | postaimre - 2013. mŠrcius 28. 21:05:27
A f√Ķrend√Ķr√∂k is a t√©v√©b√Ķl √©rtes√ľltek Pint√©r riad√≥j√°r√≥l?

Pint√©r S√°ndor; riaszt√°s; Orsz√°gos Katasztr√≥fav√©delmi F√Ķigazgat√≥s√°g; riad√≥; Harangoz√≥ Tam√°s; Bel√ľgyminiszt√©rium (BM); Bakondi Gy√∂rgy; h√≥helyzet; Salamon Lajos;

kinyomtatomKinyomtatom • Elk√ľld√∂mElk√ľld√∂m • hozz√°sz√≥l√°sokHozz√°sz√≥l√°sok (#10)
Twitter

M√©g a rend√Ķri vezet√Ķk is a m√©di√°b√≥l √©rtes√ľltek arr√≥l, hogy a Bel√ľgyminiszt√©rium riad√≥t rendelt el a m√°rcius 14-15-√©n kialakult rendk√≠v√ľli h√≥helyzet miatt – √©rtes√ľlt a hvg.hu. Nem tudni, ez szerepel-e a t√°rca egyel√Ķre nem nyilv√°noss√°gra hozott, √ļgynevezett Pint√©r-jelent√©s√©ben, amely forr√°saink szerint a bel√ľgyi szervek helyt√°ll√°s√°t bizonygatja.

A Bel√ľgyminiszt√©rium h√≥helyzettel kapcsolatos jelent√©s√©ben, ismertebb nev√©n Pint√©r-jelent√©sben nem szerepel a katasztr√≥faelh√°r√≠t√°sban r√©szt vev√Ķ bel√ľgyi szervek kommunik√°ci√≥j√°t √©rint√Ķ kritika, nem r√≥ja fel az √©rintett szervezetek, a katasztr√≥fa-v√©delem (azon bel√ľl a t√Ľzolt√≥s√°g) √©s a rend√Ķrs√©g neh√©zkesen indul√≥ egy√ľttm√Ľk√∂d√©s√©t, vagy az ir√°ny√≠t√°s hi√°ny√°t, √©s azt sem, hogy a hat√≥s√°gok csak k√©sve reag√°ltak a katasztrof√°lis id√Ķj√°r√°si helyzet miatt kialakult k√°oszra – √©rtes√ľlt a hvg.hu.

Mik√∂zben lapunk √ļgy √©rtes√ľlt, hogy a rend√Ķri vezet√Ķk a Pint√©r S√°ndor √°ltal m√°rcius 15-√©n elrendelt riad√≥r√≥l mag√°b√≥l az ezt meghirdet√Ķ sajt√≥t√°j√©koztat√≥b√≥l, illetve az arr√≥l sz√≥l√≥ tud√≥s√≠t√°sokb√≥l √©rtes√ľltek, a Pint√©r-jelent√©s – √∂sszhangban a bel√ľgyminiszter √©s az Orsz√°gos Katasztr√≥fa-v√©delmi F√Ķigazgat√≥s√°got vezet√Ķ Bakondi Gy√∂rgy kor√°bbi nyilatkozataival – legink√°bb azt pr√≥b√°lja igazolni, hogy a BM mindent megtett, ami t√Ķl√ľk tellett.

A jelentés kis hibákról és hiányosságokról szól?

A m√°rcius 14. √©s m√°rcius 16. k√∂z√∂tti h√≥helyzet ment√©si munk√°latair√≥l k√©sz√≠tett bel√ľgyi jelent√©st val√≥sz√≠n√Ľleg az √°prilis 8-i h√©ten ismerhetik meg az Orsz√°ggy√Ľl√©s Honv√©delmi √©s rend√©szeti bizotts√°g√°nak a tagjai. A h√©toldalas, h√°rom mell√©kletet tartalmaz√≥ dokumentumr√≥l a hvg.hu-nak egy miniszt√©riumi forr√°s azt mondta, szerinte az anyagban nincs semmi olyan dolog, ami miatt ne lehetne nyilv√°noss√°gra hozni.
http://hvg.hu/itt...niszterium
#7 | Osmagyarhon - 2013. mŠrcius 29. 02:14:11
Míg Kijevben menesztettek, addig nálunk:

" A miniszter hozz√°tette: a jelent√©st a korm√°ny t√°rgyalja meg, nyilv√°noss√°gra hozatal√°r√≥l a korm√°nyf√Ķ d√∂nt. "

Vicces, vagy ink√°bb szomor√ļ ...

Ami felt√ľnt, de lehet √Čn √©rtem f√©lre:

Az egyik leírásban ez van:
" Megeml√≠tettem azt az abszurd helyzetet is hogy az √°llom√°ny v√©d√Ķruh√°zat√°nak cser√©je t√∂bb mint egy √©ve v√°rat mag√°ra, de az M10 -es ruha bevezet√©s√©re volt p√©nz!”

A m√°sikban, kett√Ķvel ut√°na:
" Sajnos elfogyott a 2011-12-es keret a 10M egységes rendészeti egyenruhára. "

Ugyanarról a ruháról van szó, mert ha igen akkor mindkét felet rászedték?!

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.