Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Katasztrófára várva


NE bax, az el√Ķbb engem is egy g√∂mbhal √ľld√∂z√∂tt, de lehet, hogy g√∂mbvill√°m volt. Most komolyan! Ki hisz m√©g az ilyen √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letekben? Glob√°lis kl√≠mav√°ltoz√°s? Marhas√°g! Eddig is az volt, csak akkor mi mondtuk, de j√≥ indok a zsid√≥-√°ttelep√≠teshez, ugyi? Az orosz Rendk√≠v√ľli Helyzetek Miniszt√©riuma (RHM) ijeszt√Ķ jelent√©st tett k√∂zz√©. A jelent√©s szerint a D√©li-sark √°tlagh√Ķm√©rs√©klete 7 fokkal emelkedhet.Ez pedig azt jelenti, hogy a j√©g olvadni kezd, megemelkedik az √≥ce√°nok v√≠zszintje, sok orsz√°gnak a szigetei √©s v√≠zparti ter√ľletei pedig v√≠z al√° ker√ľlnek. Azonban nem csak √°rv√≠z fenyegeti az emberis√©get, hanem egyre t√∂bb lesz a technol√≥giai √©s term√©szeti katasztr√≥fa is.

A F√∂ld √©ghajlat√°nak megv√°ltoz√°s√°val j√°r√≥ vesz√©lyekre m√°r nem el√Ķsz√∂r figyelmeztetnek a szak√©rt√Ķk. A j√≥slatok egy r√©sze pedig, sajnos val√≥s√°gg√° v√°lik. Egyre t√∂bb a szokatlan term√©szeti jelens√©g, mondja Alekszej Kokorin, a WWF Kl√≠ma √©s Energetika programj√°nak koordin√°tora:

Az RHM √©s m√°s orsz√°gok hasonl√≥ szervei mindig ijesztgetik az embereket. Az azonban, hogy a D√©li-sark k√∂z√©ph√Ķm√©rs√©klete 7 fokkal megemelkedik, egy √°tgondolt, m√©rs√©kelt el√Ķrejelz√©s. Az √°tlagh√Ķm√©rs√©klet mellett m√°s mutat√≥k is v√°ltozni fognak azokon a ter√ľleteken, √©s er√Ķteljesebben, mint az egyenl√≠t√Ķn√©l. Mondhatn√°nk, mit sz√°m√≠t, hogy -45, vagy -30 fok van ott? A l√©nyeg azonban nem a h√Ķm√©rs√©klet v√°ltoz√°sa, hanem a norm√°list√≥l elt√©r√Ķ id√Ķj√°r√°si jelens√©gek sz√°ma.

A term√©szeti jelens√©gek ellen senki sincs bebiztos√≠tva. A kutat√≥k szerint pedig szokatlan jelens√©gek, az egyenl√≠t√Ķt√Ķl a sarkok fel√© haladva egyre gyakrabban fognak t√∂rt√©nni.

Az √©ghajlat egyens√ļly√°nak felborul√°sa √©s a h√Ķm√©rs√©klet n√∂veked√©se nem csak a szokatlan term√©szeti jelens√©gek gyakoris√°ga szempontj√°b√≥l j√°r negat√≠v hat√°ssal. V√°ltozik az √°llatok √©s n√∂v√©nyek term√©szetes √©l√Ķhelye is, mondja Alekszej Kokorin:

Afrik√°b√≥l nem j√∂nnek Oroszorsz√°gba az oroszl√°nok. Elj√∂het azonban az agyvel√Ķgyullad√°sos kullancs, vagy a sz√ļ. Ilyen k√°rtev√Ķkb√Ķl Oroszorsz√°gban egyre t√∂bb van. √ćgy a medvetalp, melyhez Moszkv√°ban m√°r hozz√°szoktak, most Kar√©lf√∂ld √©s a Murmanszki ter√ľlet fel√© terjeszkedik.

Probl√©m√°k azonban nem csak a sz√°razf√∂ld√∂n, de a v√≠zen is v√°rhat√≥k, mondja Vjacseszlav Dubinyin, a Moszkvai √Āllami Tudom√°nyegyetem (MGU) biol√≥giai tansz√©k√©nek professzora:

Gond lehet a tengeri n√∂v√©nyvil√°ggal, a med√ļz√°kkal, melyek a planktonok nyom√°ban √©szak fel√© v√°ndorolnak. Probl√©ma lehet a halak t√°pl√°l√©k√°val is, mivel kihalnak az √Ķshonos √©l√Ķl√©nyek, hely√ľkbe pedig d√©lr√Ķl √©rkeznek m√°s fajok.

A legut√≥bbi ijeszt√Ķ p√©lda, hogy az Adriai-tengerben a vil√°g legm√©rgez√Ķbb hal√°t, g√∂mbhalat (Fugu) fogtak, annak ellen√©re, hogy ez a hal a Csendes-√≥ce√°n meleg vizeiben √©l. A Fuguban hal√°los adag tetrodotoxin van. Egy ilyen hal m√©rge elegend√Ķ 50 ember meggyilkol√°s√°hoz.

Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | mattila - 2013. mŠrcius 27. 22:30:24
Gyerekek, a jelent√©s sz√≥ nem stimmel itt, maximum a riogat√°s lenne hely√©nval√≥. Ugyanis ez a cikk azt √≠rja, hogy melegedHET, ami ugye teljesen jogos, de ak√°r ki is h√ĽlHET. 50-50% :)
#12 | mormota1968 - 2013. mŠrcius 28. 04:54:22
Melegszik? Vajon mit√Ķl.Ja igen, azok a fr√°nya l√©gk√∂ri k√≠s√©rletek a HAARP-al, a chemtrail-sel, meg ki tudja m√©g milyen titkos fegyverekkel, nem √©ppen tesz j√≥t anyabolyg√≥nk l√©gk√∂r√©nek.Persze hogy melegszik, ha meleg√≠tik! √Āll√≠t√≥lag a napot is a F√∂ldr√Ķl l√∂vik m√°r egy ideje valami k√≠s√©rleti l√©zerrel.A j√≥ √©des anyjukkal sz√≥rakozzon ez a sok ostoba barom tud√≥s! √Čp ma n√©ztem a keddi "Enigm√°k" c√≠m√Ľ m√Ľsort √©s bizony telibe traf√°ltam, mikor azt √≠rtam ide a honlapra, m√©g m√°rcius 15 k√∂r√ľl, hogy bizony a HAARP-nak k√∂sz√∂nhetj√ľk ezt a gy√∂ny√∂r√Ľ tavaszias id√Ķt itt Eur√≥p√°ban.M√°r a d√°tum miatt is nagyon gyan√ļs volt nekem ez a hirtelen √≠t√©letid√Ķ √©s most meger√Ķs√≠t√©st nyert a gyan√ļm, hogy bizony √≠gy t√∂rt√©nhetett.Nagyon j√≥ el√Ķad√°st csin√°ltak a sr√°cok, √©rdemes megn√©zni.:)
#13 | postaimre - 2013. mŠrcius 28. 08:24:46
Mormota, val√≥ban melegszik! Nem fel√ľlr√Ķl hanem alulr√≥l. A F√∂ld deotermikus aktivit√°sa a kozmikus gerejedelem √°llapot√°ban leledzve alulr√≥l f√ļt kifel√© √©s ennek kl√≠matil√≥giai √©s √≠gy demokr√°fiai mozg√≥s√≠t√≥ hat√°sa van. Egyszer√Ľbben hogy mondjam el? Nem tudj√°k mi lesz √©s meddig tart, csak val√≥sz√≠n√Ľs√©g-√°m√≠t√°sok l√©teznek erre a lehet√Ķs√©gre. Mivel nincs r√°hat√°suk, csak belekapkodhatnak chemtraillel √©s haarp-al, de ne tudj√°k mit tesznek, csak √ļgy v√©lik.

Az eddigi hallgat√°s ut√°n √ļgy n√©z ki, hogy a Lomonoszov Egyetem veszi √°t a nyugati zsid√≥ megmond√≥k szerep√©t. M√©g nem h√≠jjtak k√≥hn-ziliumra.
#14 | postaimre - 2013. mŠrcius 28. 14:08:09
√öjabb megd√∂bbent√Ķ h√≥viharok j√∂hetnek

Magunknak csináltuk a tavaszi havazást Рklímakutatók szerint a márciusi rekordhideget a globális felmelegedés okozta.

Rekordhideg id√Ķj√°r√°s, h√≥k√°osz, felk√©sz√ľletlen√ľl √©rt hat√≥s√°gok, a j√∂v√Ķ t√©lre elrakott h√≥tapos√≥t morcosan leporol√≥ emberek, term√©nyeiket f√©lt√Ķ gazd√°k – ez volt az elm√ļlt hetekben, s k√©sz√ľlj√ľnk fel, mert ehhez hasonl√≥ id√Ķj√°r√°si meglepet√©sek kora k√∂vetkezik az elk√∂vetkezend√Ķ √©vtizedekben.

A mostani hidegzuhanyt ugyanis sz√°mos tudom√°nyos kutat√°s a sarkvid√©ki j√©gsapk√°k riaszt√≥ – v√°ratlanul gyors √©s nagym√©rt√©k√Ľ – olvad√°s√°val hozz√°k √∂sszef√ľgg√©sbe. Az √≥ce√°nba olvadt j√©g v√°ltoz√°st id√©zett el√Ķ egy nagyerej√Ľ leveg√Ķfolyamban, ami a m√©rs√©kelt√∂vi id√Ķj√°r√°st is meghat√°rozza: a sarkk√∂r k√∂zel√©ben, 8 -10 km magasan halad√≥ fut√≥√°raml√°s megv√°ltozott, s ez az oka annak, hogy t√∂bb sarkvid√©ki leveg√Ķ ker√ľlt Eur√≥p√°ba.

Ránk olvadt az északi jég

„Egy-egy rendk√≠v√ľli id√Ķj√°r√°si esem√©nyt nem szoktunk k√∂zvetlen√ľl a glob√°lis felmeleged√©s marg√≥j√°ra √≠rni, √°m ez kiv√©tel: a mostani hideget kimondottan √∂sszef√ľgg√©sbe hozz√°k tudom√°nyos publik√°ci√≥k azzal, hogy tavaly szeptemberben rekord alacsonny√° v√°lt felsz√≠n√©t √©s t√∂meg√©t tekintve az √©szaki j√©gsapka” – mondta lapunknak Lakatos M√≥nika, az Orsz√°gos Meteorol√≥giai Szolg√°lat szak√©rt√Ķje. „S a jelenlegi helyzet meger√Ķs√≠ti az IPCC meg√°llap√≠t√°s√°t, miszerint az elm√ļlt √∂tven √©vben m√≥dosultak a m√©rs√©kelt√∂vi ciklonp√°ly√°k” – tette hozz√°. Az IPCC a kl√≠m√°val foglalkoz√≥ kutat√°sokat egyes√≠t√Ķ glob√°lis kl√≠mapanel, amely √°tn√©zi a tudom√°nyos eredm√©nyeket √©s √∂sszegzi azokat.


M√°r nincs vita

S a v√°ltoz√°sok m√∂g√∂tt nagy val√≥sz√≠n√Ľs√©ggel az emberi tev√©kenys√©g √°ll. Szemben azzal, amit a laikusok gondolnak, a tudom√°nyos k√∂z√∂ss√©g ma m√°r egybehangz√≥an √°ll√≠tja, hogy az emberis√©g √ľvegh√°zhat√°st er√Ķs√≠t√Ķ tev√©kenys√©ge n√©lk√ľl nem lehet megmagyar√°zni az elm√ļlt √©vtizedekben m√©rt h√Ķm√©rs√©klet-emelked√©st.

„V√©geztek modellk√≠s√©rleteket, amelyekn√©l megvizsg√°lt√°k, hogy az √ľvegh√°z g√°zok, a vulk√°nkit√∂r√©sek √©s a naptev√©kenys√©g figyelembe v√©tel√©vel hogyan kellett alakulnia a h√Ķm√©rs√©kletnek az elm√ļlt 250 √©vben, √©s beigazol√≥dott a 0,8 fokos meleged√©s. Amikor az emberi kibocs√°t√°st kivett√©k a modellekb√Ķl, arra jutottak, hogy e hat√°sok n√©lk√ľl az utols√≥ 50 √©vben nem k√∂vetkezett volna be meleged√©s” – magyar√°zta a kl√≠maszak√©rt√Ķ.

Fecseg√Ķ felsz√≠n, fenyeget√Ķ m√©ly

K√ľl√∂n√∂sen aggaszt√≥, hogy friss kutat√°sok szerint m√©gse lassult igaz√°b√≥l le a glob√°lis felmeleged√©s az elm√ļlt √©vtizedben, mint azt kor√°bban meglep√Ķdve √°ll√≠totta n√©h√°ny fej√©t vakargat√≥ tud√≥s. Val√≥j√°ban csak annyi t√∂rt√©nt, hogy nem a felsz√≠n melegedett, hanem a m√©ly.

F√Ķtt hal √≥ce√°n m√≥dra

Mint a Geophysical Research Lettersben a h√©ten megjelent, a F√∂ld felmeleged√©s√©nek 90 sz√°zal√©ka val√≥j√°ban az √≥ce√°nok m√©ly√©n zajlik, s csak a tized√©t √©rezz√ľk a felsz√≠nen. Az √≥ce√°nok meleged√©s√©nek harmada majdnem egy kilom√©ter m√©lyre lehatol. Ilyen nagy meleged√©sre m√©g nem volt p√©lda.

K√©sz√ľlhet√ľnk a k√°oszra

Hogy ez mit jelent a mi id√Ķj√°r√°sunkra n√©zv√©st? Nagyj√°b√≥l azt, hogy az id√Ķj√°r√°s innent√Ķl kezdve nemcsak a mez√Ķgazdas√°gban √©s a l√©gik√∂zleked√©sben lesz folyamatosan a h√©tk√∂znapokat meghat√°roz√≥ t√©nyez√Ķ, hanem az √©lelmiszer√°rakban, az infl√°ci√≥ban, a j√≥l√©t√ľnkben √©s a j√≥ll√©t√ľnkben is.

Id√©n t√∂bb √©lelmiszer √°ra brut√°lis emelked√©sbe kezdett, mivel tavaly a nem √∂nt√∂z√∂tt ter√ľleteken harmadannyi lett sok term√©nyb√Ķl, mint egy √©vvel kor√°bban. S olyan term√©kek dr√°gultak, mint a mindennapi kenyer√ľnket ad√≥ gabona vagy a szinte minden takarm√°nyba alap√∂sszetev√Ķk√©nt beker√ľl√Ķ kukorica.

Csak pár fok az egész

Ehhez el√©g volt egyetlen asz√°ly, k√©pzelj√ľk el, mi lesz akkor, ha – mint azt az Orsz√°gos Meteorol√≥giai Szolg√°lat kl√≠mamodelljei jelzik - a t√©rs√©g√ľnkben sz√°raz, forr√≥ nyarak lesznek a jellemz√Ķek, hossz√ļ h√Ķhull√°mokkal. A v√°rakoz√°sok szerint 2050-ig √°tlagosan 1-2 fokkal n√Ķ majd az √©vi k√∂z√©ph√Ķm√©rs√©klet az orsz√°g ter√ľlet√©n. √Ām ez nem egyenletesen fog eloszlani az √©ven bel√ľl: a legnagyobb meleged√©sre ny√°ron √©s √Ķsszel sz√°m√≠thatunk, tavasszal √©s t√©len a meleged√©s m√©rs√©keltebb √ľtem√Ľ lesz, de a telek v√°rhat√≥an fagypont f√∂l√∂tt alakulnak. M√©g t√°volabbra tekintve: az √©vsz√°zad v√©g√©re 3-4 fokkal lesz magasabb az √©ves √°tlagh√Ķm√©rs√©klet, mint napjainkban.

√Čletvesz√©lyes helyzetek

√Čs m√©g ha csak ezekr√Ķl lenne sz√≥. De, mint a havaz√°s miatt √°ram √©s mobilszolg√°ltat√°s n√©lk√ľl maradt emberek √©s azok, akik az aut√≥p√°ly√°n rekedtek is megtapasztalhatt√°k: egy-egy sz√©ls√Ķs√©ges id√Ķj√°r√°si helyzetben az alapvet√Ķ √©letk√∂r√ľlm√©nyeink is vesz√©lybe ker√ľlhetnek, s ak√°r napokba is telhet azokat helyre√°ll√≠tani.


Fotó: MTI / Nagy Lajos

Hol zuhog, hol porlik

Akik kert√©szkednek, tudj√°k: ha kisz√°rad a talaj, a t√ļl sok es√Ķ lefut r√≥la, mert nem tudja mindet elnyelni a talaj, pl√°ne ha hirtelen z√ļdul r√° t√∂bb centi csapad√©k (ilyen szempontb√≥l a h√≥ jobb, mert az lassan sziv√°rog be a talajba, amikor olvad, fagy, olvad). Teh√°t √°lland√≥an gond lesz a v√≠zzel, legink√°bb a hi√°ny√°val.

„A kl√≠mav√°ltoz√°s m√°r nem egy j√∂v√Ķbeli fenyeget√Ķ vesz√©ly, hanem most zajlik, vel√ľnk t√∂rt√©nik” – hangs√ļlyozza az √©ghajlati szak√©rt√Ķ.

√Čs hogyan k√©sz√ľl√ľnk r√°?

Legink√°bb: nem nagyon. Uni√≥s nyom√°sra Magyarorsz√°g is k√©sz√≠tett egy strat√©gi√°t a kl√≠mav√°ltoz√°sra, √°m m√©g a program felel√Ķsei is elismert√©k, hogy abban sok olyan l√©p√©s van, amely ink√°bb csak a m√°r fut√≥ ilyen-olyan programokat c√≠mk√©zte √°t z√∂ldre, s nem igaz√°n szolg√°lt√°k a kl√≠mav√°ltoz√°sra val√≥ felk√©sz√ľl√©st.

A t√©ma olyannyira van a poltikusaink √©s a k√∂zigazgat√°sunk √©rdekl√Ķd√©s√©nek homlokter√©ben, hogy a 2009-2010 k√∂z√∂tti tev√©kenys√©gr√Ķl k√©sz√ľlt jelent√©st a h√©ten, teh√°t mintegy 3 √©vvel k√©s√Ķbb siker√ľlt elfogadnia a parlamentnek. A 2011-2012-es programr√≥l 2011 k√∂zep√©n m√©g csak annyit lehetett tudni, hogy majd lesz. √Čs az√≥ta sem tal√°lni a nyom√°t a korm√°ny kl√≠maoldal√°n, hogy elk√©sz√ľlt volna egy√°ltal√°n.

Nem volt kataliz√°tor

„A jelent√©s meg√°llap√≠tja, hogy az √©ghajlat-v√°ltoz√°si program kiz√°r√≥lag olyan int√©zked√©seket tartalmazott, amelyeknek a finansz√≠roz√°si forr√°sai m√°r az √©ghajlat-v√°ltoz√°si program k√©sz√≠t√©sekor rendelkez√©sre √°lltak, √©s kapcsolatban √°lltak a kibocs√°t√°scs√∂kkent√©ssel, adapt√°ci√≥val vagy a t√°rsadalmi szeml√©let form√°l√°s√°val. Forr√°shi√°ny miatt sz√°mos, hosszabb t√°von elengedhetetlen int√©zked√©s nem is ker√ľlhetett be az √©ghajlat-v√°ltoz√°si programba. Ebb√Ķl fakad√≥an meg√°llap√≠that√≥, hogy ez a program nem t√∂lt√∂tt be kataliz√°tor szerepet az √©ghajlatv√°ltoz√°ssal kapcsolatos tev√©kenys√©gek el√Ķmozd√≠t√°s√°ban” – ismertette a helyzetet a jelent√©s beterjeszt√©s√©√©rt felel√Ķs Kov√°cs P√°l nemzeti fejleszt√©si miniszt√©riumi √°llamtitk√°r.

De nem baj, mert m√°r k√©sz√ľl egy “el√Ķremutat√≥bb, naprak√©szebb √©s a 2050-es dekarboniz√°ci√≥s c√©l√©rt√©kkel, alkalmazkod√°si sz√ľks√©gletekkel, valamint horizont√°lis k√©rd√©sekkel √∂sszhangban l√©v√Ķ √©s megfelel√Ķen √ľtemezett k√©s√Ķbbi nemzeti √©ghajlat-v√°ltoz√°si strat√©gia.”

Kamu volt az egész?

√Ėsszess√©g√©ben 2009-ben √©s 2010-ben k√∂r√ľlbel√ľl 54 ezer darab p√°ly√°zatot t√°mogattak hozz√°vet√Ķlegesen 2100 milli√°rd forint t√°mogat√°si √∂sszeggel. “Figyelembe kell ugyanakkor venni, hogy a ki√≠r√°sok nem minden esetben vonatkoztak kifejezetten kibocs√°t√°scs√∂kkent√©sre, az √©ghajlatv√°ltoz√°shoz t√∂rt√©n√Ķ alkalmazkod√°sra vagy a horizont√°lis int√©zked√©sekre, ez√©rt a meg√≠t√©lt t√°mogat√°sok √∂sszege sajnos jelent√Ķsen t√ļlbecs√ľli a t√©nyleges, val√≥ban √©ghajlatv√°ltoz√°ssal kapcsolatos int√©zked√©sek k√∂r√©t. A figyelembe vett int√©zked√©sek t√ļlnyom√≥ r√©szben az adott projekt velej√°r√≥i, √≠gy kifejezetten √©ghajlatv√°ltoz√°ssal kapcsolatos hat√°sokr√≥l, eredm√©nyekr√Ķl nem mindig lehet besz√°molni” – tette hozz√° parlamenti √Ķszintes√©gi roham√°ban Kov√°cs P√°l.Ez nem történt meg

A jelent√©sb√Ķl azt√°n az is kider√ľl: az √©ghajlat elleni v√©dekez√©st√Ķl elvont forr√°sok hi√°nya oda vezetett, hogy nem t√∂rt√©nt meg a ter√ľleti kl√≠ma√©rz√©kenys√©g vizsg√°lata. Nem val√≥sultak meg azok a szemin√°riumok, amelyek seg√≠ts√©g√©vel tudatos√≠tani lehet az √©ghajlatv√°ltoz√°s okozta vesz√©lyeket. Nem m√≥dos√≠tott√°k az √©p√≠t√©si szab√°lyokat aszerint, hogy figyelembe vegy√©k a felmeleged√©s elleni v√©dekez√©st, valamint a naps√ľt√©sb√Ķl ered√Ķ h√Ķ hasznos√≠t√°s√°t (holott a jelent√©s szerint ezek nem hossz√ļt√°von elengedhetetlenek, hanem m√°r r√∂vidt√°von is).

Nem j√∂tt l√©tre olyan szak√©rt√Ķi szervezet-h√°l√≥zat, amely seg√≠ten√© a telep√ľl√©sek

√©ghajlatv√©delmi tev√©kenys√©g√©t. Nem k√©sz√ľlt kl√≠mamen√ľ (√∂nk√©ntess√©gen √©s √∂nvizsg√°laton alapul√≥ rendszer, amelynek seg√≠ts√©g√©vel lehet√Ķs√©g ny√≠lik a fosszilis energia-felhaszn√°l√°s cs√∂kkent√©s√©re). Nem k√©sz√ľlt kock√°zatelemz√©s sem az √©ghajlatv√°ltoz√°sra, sem a term√©szeti csap√°sokra.

Ezeknek a z√∂me az√≥ta sem k√©sz√ľlt el.
http://fn.hir24.h...ualisdoboz
#15 | kakas - 2013. mŠrcius 28. 15:17:56
Alex,az els√Ķ hsz.-hez,mi√©rt izgulsz,h√°t minden rendben van.http://index.hu/b...z_arvizre/:D
#16 | postaimre - 2013. mŠrcius 28. 15:38:03
Kakas, √ļgy olvad a h√≥, mint a huzat! M√°r most divat a t√©rdig √©r√Ķ gumicsizma.
#17 | tour - 2013. mŠrcius 28. 19:03:04
Teljesen k√©ts√©gbe vannak m√°r esve, √≠gy a v√©g√©hez k√∂zel m√©g az√©rt mindent r√°nk akarnak z√ļd√≠tani, ahogy n√©zem kiad√≥s es√Ķz√©sek j√∂nnek, r√°gy√ļrnak az √°rv√≠z, belv√≠zre.
#18 | mormota1968 - 2013. mŠrcius 28. 21:44:43
Imre! Ez m√©g nekem is √ļj h√≠r.F√∂ld Any√°csk√°nk √Čs Teremt√Ķ Aty√°nk a Nap √ļgy n√©z ki megunta ennek a sok bolond bolh√°nak az eszement tombol√°s√°t √©s most k√∂z√∂s er√Ķvel megszabadulnak a t√ļlszaporodott parazit√°kt√≥l az emberis√©gt√Ķl.J√∂n az √ļjabb √∂z√∂nv√≠z.Nek√ľnk embereknek semmi sem j√≥ √ļgy, ahogy azt Teremt√Ķ Aty√°nk megteremtette √©s most j√∂n a b√ľnti, amibe nagyon sokan belefogunk d√∂gleni.No√© m√°r r√©g nem √©l, ez√©rt √©n mondom, itt az ideje hatalmas haj√≥kat √©p√≠teni, mert itt bel√°that√≥ id√Ķn bel√ľl √ļszni fog minden.J√≥ p√°r √©vvel ezel√Ķtt volt egy √°lmom, hogy a Duna ki√∂nt√∂tt eg√©szen a t√∂lt√©sig, azt is elmosva √©s csak egy kev√©s hi√°nyzott hozz√°, hogy a h√°zunkat is el√∂ntse.Az √°lmok nem hazudnak! Az √°lmok a j√∂v√Ķ megj√∂vend√∂l√©sei. Hamarosan nagyobb probl√©m√°ink is lesznek, mint a zsid√≥ betelep√≠t√©s.Nem csak azok fognak ide j√∂nni, de a hollandok is, meg ki tudja m√©g mennyif√©le n√©pek.√Čn m√°r azt sem tartom kiz√°rtnak, hogy a K√°rp√°t medence lassank√©nt √ļjra beltenger√© fog v√°ltozni.√Čs ez nem vicc! ;)
#19 | von Dorlatosch - 2013. mŠrcius 29. 16:13:33
mormota, ilyenre gondolsz?

http://foldicsill...:jelenesek
#20 | mormota1968 - 2013. mŠrcius 29. 21:04:11
Von Dorlatosch! Pontosan ilyenre! Már be is tettem a netes könyvtáramba.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.