Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jåsdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tovĂĄbbiakban szakmai oldalkĂ©nt mĂŒködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjåtok - elérhetö.)

Klikkelj rĂĄ: Posta Imre Youtube oldala
..................

KatasztrĂłfĂĄra vĂĄrva


NE bax, az elĂ”bb engem is egy gömbhal ĂŒldözött, de lehet, hogy gömbvillĂĄm volt. Most komolyan! Ki hisz mĂ©g az ilyen összeeskĂŒvĂ©s-elmĂ©letekben? GlobĂĄlis klĂ­mavĂĄltozĂĄs? MarhasĂĄg! Eddig is az volt, csak akkor mi mondtuk, de jĂł indok a zsidĂł-ĂĄttelepĂ­teshez, ugyi? Az orosz RendkĂ­vĂŒli Helyzetek MinisztĂ©riuma (RHM) ijesztĂ” jelentĂ©st tett közzĂ©. A jelentĂ©s szerint a DĂ©li-sark ĂĄtlaghĂ”mĂ©rsĂ©klete 7 fokkal emelkedhet.Ez pedig azt jelenti, hogy a jĂ©g olvadni kezd, megemelkedik az ĂłceĂĄnok vĂ­zszintje, sok orszĂĄgnak a szigetei Ă©s vĂ­zparti terĂŒletei pedig vĂ­z alĂĄ kerĂŒlnek. Azonban nem csak ĂĄrvĂ­z fenyegeti az emberisĂ©get, hanem egyre több lesz a technolĂłgiai Ă©s termĂ©szeti katasztrĂłfa is.

A Föld éghajlatånak megvåltozåsåval jåró veszélyekre mår nem elÔször figyelmeztetnek a szakértÔk. A jóslatok egy része pedig, sajnos valósåggå vålik. Egyre több a szokatlan természeti jelenség, mondja Alekszej Kokorin, a WWF Klíma és Energetika programjånak koordinåtora:

Az RHM Ă©s mĂĄs orszĂĄgok hasonlĂł szervei mindig ijesztgetik az embereket. Az azonban, hogy a DĂ©li-sark közĂ©phĂ”mĂ©rsĂ©klete 7 fokkal megemelkedik, egy ĂĄtgondolt, mĂ©rsĂ©kelt elĂ”rejelzĂ©s. Az ĂĄtlaghĂ”mĂ©rsĂ©klet mellett mĂĄs mutatĂłk is vĂĄltozni fognak azokon a terĂŒleteken, Ă©s erĂ”teljesebben, mint az egyenlĂ­tĂ”nĂ©l. MondhatnĂĄnk, mit szĂĄmĂ­t, hogy -45, vagy -30 fok van ott? A lĂ©nyeg azonban nem a hĂ”mĂ©rsĂ©klet vĂĄltozĂĄsa, hanem a normĂĄlistĂłl eltĂ©rĂ” idĂ”jĂĄrĂĄsi jelensĂ©gek szĂĄma.

A természeti jelenségek ellen senki sincs bebiztosítva. A kutatók szerint pedig szokatlan jelenségek, az egyenlítÔtÔl a sarkok felé haladva egyre gyakrabban fognak történni.

Az Ă©ghajlat egyensĂșlyĂĄnak felborulĂĄsa Ă©s a hĂ”mĂ©rsĂ©klet növekedĂ©se nem csak a szokatlan termĂ©szeti jelensĂ©gek gyakorisĂĄga szempontjĂĄbĂłl jĂĄr negatĂ­v hatĂĄssal. VĂĄltozik az ĂĄllatok Ă©s növĂ©nyek termĂ©szetes Ă©lĂ”helye is, mondja Alekszej Kokorin:

AfrikĂĄbĂłl nem jönnek OroszorszĂĄgba az oroszlĂĄnok. Eljöhet azonban az agyvelĂ”gyulladĂĄsos kullancs, vagy a szĂș. Ilyen kĂĄrtevĂ”kbĂ”l OroszorszĂĄgban egyre több van. Így a medvetalp, melyhez MoszkvĂĄban mĂĄr hozzĂĄszoktak, most KarĂ©lföld Ă©s a Murmanszki terĂŒlet felĂ© terjeszkedik.

Problémåk azonban nem csak a szårazföldön, de a vízen is vårhatók, mondja Vjacseszlav Dubinyin, a Moszkvai Állami Tudomånyegyetem (MGU) biológiai tanszékének professzora:

Gond lehet a tengeri növĂ©nyvilĂĄggal, a medĂșzĂĄkkal, melyek a planktonok nyomĂĄban Ă©szak felĂ© vĂĄndorolnak. ProblĂ©ma lehet a halak tĂĄplĂĄlĂ©kĂĄval is, mivel kihalnak az Ă”shonos Ă©lĂ”lĂ©nyek, helyĂŒkbe pedig dĂ©lrĂ”l Ă©rkeznek mĂĄs fajok.

A legutóbbi ijesztÔ példa, hogy az Adriai-tengerben a vilåg legmérgezÔbb halåt, gömbhalat (Fugu) fogtak, annak ellenére, hogy ez a hal a Csendes-óceån meleg vizeiben él. A Fuguban halålos adag tetrodotoxin van. Egy ilyen hal mérge elegendÔ 50 ember meggyilkolåsåhoz.

Link

Hozzászólások


#1 | Alexandros - 2013. március 27. 18:43:50
A KĂĄrpĂĄt medencĂ©t is most töltik fel vĂ­zzel! Megint lehet alföldön egy hatalmas tĂł, de ha sikerĂŒl, az egĂ©sz medencĂ©t feltölteni, akkor lesz egy beltenger.:D Vicc nem vicc, de ez az iszonyĂș vĂ­z tömeg nem mind tĂĄvozik, mert a hazai terĂŒleten lehullĂł csapadĂ©kot hatvĂĄnyosan fokozza a környezĂ” hegysĂ©gekben lehullott hĂł olvadĂĄsa majd. Mi jön KolontĂĄr Ă©s Devecser utĂĄn?!
#2 | GP - 2013. március 27. 18:49:00
Låba kélt egy halålos vírusnak :o

A Texasi Egyetem egyik laborjåból hiånyzik egy apró fiola, amiben vérzéses låzat okozó, életveszélyes kórokozó lakott.


Öröm az ĂŒrömben, hogy a VenezuelĂĄban Ă”shonos vĂ­rust kizĂĄrĂłlag venezuelai patkĂĄnyok tudjĂĄk terjeszteni - amerikai patkĂĄnyok vagy emberek nem (legalĂĄbbis a tudĂłsok [url]Ășgy hiszik[/url]).
Az egyetem közlemĂ©nye szerint nem törtĂ©nt bĂ»ncselekmĂ©ny: a lefolytatott vizsgĂĄlat eddigi eredmĂ©nyei alapjĂĄn az a legvalĂłszĂ­nĂ»bb, hogy a fiola takarĂ­tĂĄs közben tĂ»nt el. VĂ©letlenĂŒl.

S bĂĄr az a tĂ©ny, hogy jelen esetben nem bioterrorizmus elĂ”kĂ©szĂŒletĂ©rĂ”l van szĂł, valĂłban megnyugtatĂł, a magunk rĂ©szĂ©rĂ”l mĂ©gis aggasztĂłnak tartjuk, hogy ilyen tartalmĂș fiolĂĄk csak Ășgy el tudnak tĂ»nni.

ForrĂĄs:http://www.hir24....-virusnak/

RettegjĂŒnk egyĂŒtt s_kac
#3 | Alexandros - 2013. március 27. 19:00:50
GP ! És melyik vĂ­rusbĂłl nem kĂ©szĂ­tett eddig az USA biolĂłgiai fegyvert?!:@
#4 | kukackac - 2013. március 27. 19:03:55
" A jelentés szerint a Déli-sark åtlaghÔmérséklete 7 fokkal emelkedhet."

Na és mitÔl!? s_kukk
#5 | Perje - 2013. március 27. 19:06:52
Ma du. mår bemondta a meteorológus, hogy a nagy havazås a gleccserek eltûnése miatt van .
Így olvadnak azok Ă©s tĂ»nnek el nĂ©hĂĄny perc alatt:
http://www.youtub...oGU?rel=0*
#6 | tour - 2013. március 27. 19:12:55
retek klubon is ment az agymosås: globålis felmelegedés van stb. csak a szokåsos...
#7 | kukackac - 2013. március 27. 19:13:19
s_kac
#8 | Vizilo - 2013. március 27. 19:28:43
Nem tudatos deli sark olvasztas ??? Vagy valami mas ???
#9 | Nergal - 2013. március 27. 19:42:08
Ha esetleg még valakinek nem volt:
(A Nagy Globålis Felmelegedés Svindli )
YouTube Videó
#10 | postaimre - 2013. március 27. 19:50:40
Na ålljunk meg egy åsónyomorékra! A globålis felmelegedés a buzik minden szintû nyomulåsåra kitalålt fogalmatlansåg.

Ami a klĂ­mavĂĄltozĂĄst illeti, az rĂ©gtĂ”l tudott, hogy az van, hisz Ă©rezhetĂ”, ha mestersĂ©ges, ha termĂ©szetellenes, akkor is. Az elĂ”kĂ©szĂ­tett szellemvĂĄrosok KĂ­nĂĄban Ă©s egyre-mĂĄsra a vilĂĄg bizonyos rĂ©szein, nem titok, s bĂĄr itt nem arrĂłl van szĂł, hogy a sarkam dĂ©li rĂ©sze olvad, hanem növekszik az ĂĄtlagmelegsĂ©g, de közben az Ă©szaki meg olvad, de lehet, hogy a dĂ©li meg mĂ©gsem, ĂĄm a kömbhalĂĄllomĂĄny meg beĂșszik Ă©s mĂ©rgezi az amĂșgy sem mĂ©regtelen mikroklĂ­mĂĄt. Ez azt is jelenti, hogy egzotikus taknyos zsidĂłt ma mĂĄr bĂĄrhol lĂĄthatunk, nem csak hooly woodban, de parlamentben is, bĂĄrmikor.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.