Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az √°llamcs√Ķd m√°r csak id√Ķ k√©rd√©se


√Ā, dehogy ezt csak √©n tal√°ltam ki, √Ķk meg bevett√©k! El√©g k√©s√Ķn, de j√≥kat lehet rajtuk r√∂h√∂gni! m√©g, hogy vilgv√©ge, meg hangulat, √°llamcs√Ķd? Mir√Ķl besz√©lnek? R√°galom! Vil√°gv√©ge hangulat uralkodik
„Mik√∂zben eg√©sz Eur√≥pa Ciprusra figyel, Orb√°n Viktor tov√°bb alak√≠tja √°t orsz√°g√°t, amely Eur√≥pa legnagyobb probl√©m√°j√°v√° v√°lik – mind politikailag, mind gazdas√°gilag. Amennyiben a jobboldali-konzervat√≠v korm√°ny tov√°bb hajtja az orsz√°got az elszigetel√Ķd√©sbe, az √°llamcs√Ķd m√°r csak id√Ķ k√©rd√©se” – √≠rta leg√ļjabb sz√°m√°ban a Wirtschaftswoche, a n√©met gazdas√°gi k√∂r√∂k egyik m√©rt√©kad√≥ lapja.
Tim Rahmann szerint „a ciprusi k√°osz igencsak kap√≥ra j√∂tt Orb√°nnak, hiszen a korm√°nyf√Ķ k√©t hete a br√ľsszeli b√≠r√°latok keresztt√ľz√©ben √°llt az √ļjabb alkotm√°ny-m√≥dos√≠t√°sok miatt, amelyeknek egyetlen haszon√©lvez√Ķje van: maga Orb√°n Viktor. √Ām m√©g miel√Ķtt napirendre ker√ľlhettek volna a fenyeget√©sek, hogy megvonj√°k Magyarorsz√°g t√°mogat√°si forr√°sait vagy szavazati jog√°t az EU-ban, Ciprussal √ļjabb, m√©g forr√≥bb v√°ls√°gg√≥c alakult ki.”

Az alkotm√°ny-m√≥dos√≠t√°sokkal Orb√°n tov√°bb √©p√≠ti le a demokr√°ci√°t. – eml√©keztet a cikk az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g jogk√∂r√©nek korl√°toz√°s√°ra √©s a lehet√Ķs√©gre, hogy „egy Orb√°n √°ltal kinevezett loj√°lis funkcion√°rius” bizonyos √ľgyek t√°rgyal√°s√°ra bizonyos b√≠r√≥s√°gokat jel√∂lhet ki s „ezzel megker√ľlhetnek kellemetlen b√≠r√≥kat.”

„Meglep√Ķ m√≥don Magyarorsz√°gon az alkotm√°ny-m√≥dos√≠t√°sok, n√©h√°ny sz√°z budapesti di√°k kiv√©tel√©vel, nem izgatj√°k az embereket. „A hangulat ink√°bb apatikus. Az ellenz√©k rem√©nytelen√ľl megosztott, k√ľlf√∂ldi nyom√°sra sem fog egyes√ľlni, sem pedig a korm√°nnyal a k√ľlf√∂ld ellen fordulni”, id√©zte a lap Siegfried Franket, az Andr√°ssy Egyetem n√©met professzor√°t. „A p√°rtok el√Ķtt m√©g hossz√ļ tanul√°si folyamat √°ll, am√≠g eljutnak oda, hogy programjaik k√ľl√∂nbs√©gei ellen√©re demokratikusan, tisztelettel b√°njanak egym√°ssal.”

’√ćgy Orb√°nnak otthon k√∂nny√Ľ dolga van” – folytat√≥dik az √≠r√°s. „P√°rtj√°val egy√©rtelm√Ľn a jobboldalon pozicion√°lta mag√°t, a polg√°ri √©s nemzeti √©rt√©kek jelszav√°val jobboldali-nemzeti, Eur√≥pa-ellenes politik√°t folytat. A szem√©lye elleni k√ľlf√∂ldi b√≠r√°latot az orsz√°g elleni, teljesen alaptalan b√≠r√°latk√©nt √©rtelmezi.”

„Hogy lecsillap√≠tsa a polg√°rokat √©s kezelni tudja az infl√°ci√≥t, Orb√°n k√©ts√©ges eszk√∂z√∂kh√∂z folyamodik” – eml√©keztet a Wirtschaftswoche az energia-√°rak rendelettel val√≥ cs√∂kkent√©s√©re, ami √©vi 315 milli√≥ eur√≥s vesztes√©get jelent az √©rintett c√©geknek. A N√©met-Magyar Ipari √©s Gazdas√°gi Kamara felm√©r√©se szerint a tagv√°llalatok 87 sz√°zal√©ka tekinti Orb√°n politik√°j√°t kisz√°m√≠thatatlannak. Erika Anders-Clever, a n√©met Kereskedelmi Miniszt√©rium h√°tt√©r-int√©zm√©nye, a Germany Trade and Invest budapesti k√©pvisel√Ķje szerint „alig van m√°r k√∂zepes v√°llalat, amely merne beruh√°zni, embereket felvenni m√©g kev√©sb√© – vil√°gv√©ge hangulat uralkodik..."

”A minisztereln√∂k vesz√©lyes j√°t√©kot j√°tszik: 'reformjait' a v√°laszt√≥k j√≥l fogadj√°k, s az utols√≥ er√Ķfesz√≠t√©sek m√©g √©letben tartj√°k az orsz√°got. √Ām Orb√°n tov√°bbi beavatkoz√°sokat nem engedhet meg mag√°nak, annyira f√ľgg az orsz√°g a m√Ľk√∂d√Ķ, jelent√Ķs exportot jelent√Ķ k√ľlf√∂ldi v√°llalatokt√≥l.” Anders-Clever eml√©keztetett arra, hogy „imm√°r csak ott √©p√≠tenek, ahol van hozz√° uni√≥s t√°mogat√≥s. Ny√≠lt k√©rd√©s, meddig tudja a korm√°ny m√©g fizetni a sz√°ml√°it. A piacokon ez m√°r alig lehets√©ges, miut√°n a h√°rom nagy hitel-min√Ķs√≠t√Ķ a b√≥vli-kateg√≥ri√°ba sorolta az orsz√°got √©s az IMF-hitel k√©rd√©s√©t jegelt√©k. (...) Ilyen k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt Orb√°n Viktor korm√°nya – a hangos budapesti sz√≥lamok ellen√©re – falhoz szor√≠tva √°ll. Az EU kez√©ben vannak az eszk√∂z√∂k √©s nyom√°st kellene gyakorolnia Magyarorsz√°gra. Amennyiben a jobboldali-konzervat√≠v korm√°ny tov√°bb hajtja az orsz√°got az elszigetel√Ķd√©sbe, az √°llamcs√Ķd m√°r csak id√Ķ k√©rd√©se” – √≠rta a befoly√°sos n√©met lap.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | kukackac - 2013. mŠrcius 27. 20:33:32
√Ām Orb√°n tov√°bbi beavatkoz√°sokat nem engedhet meg mag√°nak, annyira f√ľgg az orsz√°g a m√Ľk√∂d√Ķ, jelent√Ķs exportot jelent√Ķ k√ľlf√∂ldi v√°llalatokt√≥l.”


s_kac
#2 | postaimre - 2013. mŠrcius 27. 21:01:05
Kukac, a cikk tele van er√Ķs "jelz√©sekkel".
#3 | atya - 2013. mŠrcius 27. 21:15:30
Imre, nem is kérdés! Ez is kemény és sajnos nagyon igaz:
immár csak ott építenek, ahol van hozzá uniós támogatós.."
"..az utols√≥ er√Ķfesz√≠t√©sek m√©g √©letben tartj√°k az orsz√°got."

Azt viszont a befolyásos német lap elfeljeti említeni, hogy az EU tökei is satuba vannak szorítva.
#4 | postaimre - 2013. mŠrcius 27. 21:19:42
Atya, az Eu m√°r nincs! Helyette E√ĀU van √©s a gazdas√°gi tologats√°, energiaszektor √°llamos√≠t√°sa √©s banki szektor √°t√©p√≠t√©se mellett az√©rt van had√°szkod√°s √©s kartogr√°fiai tev√©kenys√©g is, ahogy azt m√°r kor√°bban sz√°mtalanszor elmondottam.

Persze ez még nincs, de nem is azért van, hogy legyen, de lehetett volna.
http://www.youtub...64qqqdWlcE
#5 | postaimre - 2013. mŠrcius 27. 21:29:49
FT: mocskos hazárdjátékot játszanak a forinttal - jön a 320-as euró?
S√∂t√©t szerencsej√°t√©k indult a forint piac√°n - jelenti ki az egyik piaci elemz√Ķ a Financial Times cikk√©ben, amely az MNB tegnapi kamatd√∂nt√©s√©nek k√∂r√ľlm√©nyeit elemzi. √Čv v√©gre 320 forintos eur√≥t v√°r a Morgan Stanley szak√©rt√Ķje.
http://www.napi.h...49153.html
#6 | Alexandros - 2013. mŠrcius 28. 07:51:40
Egy paraszt k√∂p√©s, √©s az IMF √°tveszi a tot√°lis uralkod√°st haz√°nkban. Orb√°n megy, √©s a j√≥" kiszolg√°l√≥, Bajnai j√∂n! A radik√°lis vattacukor ellenz√©k meg mehet a levesbe! J√∂het√ľnk Mi a barik√°dokon"!
#7 | Gutai Zub - 2013. mŠrcius 28. 09:49:38
Cash cow (k√©zp√©nzt tejel√Ķ teh√©n) Magyarorsz√°g

Vannak akik a "rendszerváltást" nagyobb tragédiának tekintik mint Trianont. Talán jogosan.
Az k√©ts√©gtelen, hogy haza√°rul√≥ink, (ennyi soha nem volt) ki√°rus√≠tott√°k az orsz√°g minden meg√©lhet√©s√©√©rt sz√ľks√©ges javakat, eszk√∂z√∂ket.
Amikor a lesov√°nyodott, pusztul√≥ "t√ļlfejt" teh√©n k√≠nj√°ban megmozdul, akkor m√©g j√≥ nagyokat bele is r√ļgnak.
A szerencs√©tlen teh√©n m√©g azon is gondolkodik, hogy al√°irja-e, hogy a v√©gs√Ķ pusztul√°sban, t√ļlfejj√©k vagy ne.......
#8 | postaimre - 2013. mŠrcius 28. 10:04:11
Vészesen kevés aranyunk maradt

Egyre kevesebb, r√°ad√°sul gyeng√©bb min√Ķs√©g√Ľ arany√©rcet hoznak a felsz√≠nre vil√°gszerte. Egy friss tanulm√°nya szerint cs√∂kkennek az aranyfelfedez√©sek, √©s egyre alacsonyabb az aranyat hordoz√≥ k√Ķzetek aranytartalma is. Ez az egy √©vtizede tart√≥ roml√≥ tendencia az ut√≥bbi n√©gy √©vben felgyorsult, √©s ha ez folytat√≥dik, az m√°r az aranyk√≠n√°latra is kihathat – olvashat√≥ a Conclude Daily Goldon. Ha nem t√∂rt√©nik dr√°mai fordulat a felt√°r√°sban, akkor folyamatosan egyre kevesebb arany lesz a piacokon.
http://index.hu/g...old_alatt/

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.