Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

T√≠z √≥ra a traffipax m√∂g√∂tt: b√≠rs√°gk√©nyszerben a rend√Ķr√∂k?


Somogyban nincs b√≠rs√°gbev√©teli el√Ķ√≠r√°s – v√°laszolta √©rdekl√Ķd√©s√ľnkre a megyei rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g annak kapcs√°n, hogy sajt√≥h√≠rek szerint a Hajd√ļ-Bihar megyei rend√©szeti igazgat√≥ megfeddte a debreceni rend√Ķrkapit√°nyt, ami√©rt nem n√Ķttek a b√≠rs√°gbev√©telek a meghat√°rozott √ľtemben. M√©g fegyelmit is kil√°t√°sba helyezett. Szakmai berkekben pedig akad, aki a m√°rcius 14-i h√≥f√ļv√°sban √Ād√°nd √©s S√°gv√°r k√∂z√∂tt √°rokba borult √©s megb√ľntetett si√≥foki furgonos eset√©t is a „b√≠rs√°gk√©nyszerrel” magyar√°zza. A rend√Ķrs√©g szerint ott √©s akkor minden jogszer√Ľen t√∂rt√©nt.

A N√©pszava birtok√°ba ker√ľlt lev√©lben a Hajd√ļ-Bihar megyei rend√©szeti igazgat√≥ arr√≥l t√°j√©koztatja a debreceni rend√Ķrkapit√°nyt: megvizsg√°ltatta, hogy kor√°bbi feladatmeghat√°roz√°s√°t k√∂vet√Ķen hogyan alakultak az √°tlagb√≠rs√°gok. Mivel meg√°llap√≠t√°sa szerint ezek nem emelkedtek a k√≠v√°nt m√©rt√©kben, √ļjabb vizsg√°latot helyez kil√°t√°sba. „Amennyiben az √°tlagb√≠rs√°g √∂sszeg√©ben tov√°bbra sem lesz pozit√≠v elmozdul√°s, int√©zkedni fogok...” – fogalmaz a fegyelmit is kil√°t√°sba helyez√Ķ hajd√ļ-bihari rend√©szeti igazgat√≥.

„A Somogy Megyei Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°gon nem volt √©s jelenleg sincs el√Ķir√°nyzott b√≠rs√°gbev√©teli el√Ķ√≠r√°s – v√°laszolta k√©rd√©s√ľnkre a sajt√≥szolg√°lat. – A rend√Ķrs√©g √°ltal kiszabott p√©nzb√ľntet√©sek a k√∂zponti k√∂lts√©gvet√©sbe folynak be, nem a rend√Ķrs√©g b√ľdzs√©j√©be.”

Eml√©kezetes: a m√°rcius 14-i h√≥f√ļv√°sban S√°gv√°r √©s √Ād√°nd k√∂z√∂tt √°rokba borult egy √©lelmiszersz√°ll√≠t√≥ furgon. Vezet√Ķj√©t a rend√Ķr√∂k 15 ezer forintra b√ľntett√©k. Miut√°n a sof√Ķr internetes k√∂z√∂ss√©gi oldalon osztotta meg eset√©t a nyilv√°noss√°ggal, a rend√Ķrs√©g azt k√∂z√∂lte: a si√≥foki fiatalember a baleset id√Ķpontj√°r√≥l √©s az akkori id√Ķj√°r√°si k√∂r√ľlm√©nyekr√Ķl f√©lrevezeti a k√∂zv√©lem√©nyt. Csakhogy nem sokkal ezut√°n felker√ľlt a netre a vide√≥, melyet a szemben j√∂v√Ķ aut√≥s k√©sz√≠tett a furgon √°rokba borul√°s√°r√≥l. Ezen j√≥l l√°tszik: n√©h√°ny m√©ter volt akkor m√°r csak a l√°t√≥t√°vols√°g az √°d√°nd-s√°gv√°ri √ļton...

V√°ltozott-e az√≥ta a rend√Ķrs√©g √°ll√°spontja az esettel kapcsolatban, folyt-e vizsg√°lat √©s ha igen, mit √°llap√≠tott meg? – k√©rdezt√ľk. A megyei rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g sajt√≥szolg√°lat√°nak v√°lasza szerint „a rend√Ķrs√©g az int√©zked√©st jog- √©s szakszer√Ľnek min√Ķs√≠tette.” Ezt √≠gy indokolt√°k: „Helysz√≠ni b√≠rs√°got az int√©zked√Ķ rend√Ķr csak azzal szemben szabhat ki, aki elismeri a felel√Ķss√©g√©t √©s al√°√≠r√°s√°val hiteles√≠ti a nyomtatv√°nyt. A g√©pj√°rm√Ľvezet√Ķ a helysz√≠nen a vele szemben int√©zked√Ķ rend√Ķr√∂knek elismerte a felel√Ķss√©g√©t...Az √ļtszakaszon az id√Ķj√°r√°si √©s l√°t√°si viszonyok val√≥ban nehez√≠tett√©k a k√∂zleked√©st, de mivel a rend√Ķr√∂k szab√°lyszeg√©st √°llap√≠tottak meg (k√∂zleked√©si baleset okoz√°sa) √©s a sof√Ķr ezen t√©nyt el is ismerte, a hat√°lyos jogszab√°lyok alapj√°n helysz√≠ni b√≠rs√°ggal s√ļjtott√°k, figyelemmel a f√©rfi kor√°bbi k√∂zleked√©si el√Ķ√©let√©re is.”
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Jan611218 - 2013. mŠrcius 28. 13:22:54
Hazudnak!
Hazudnak éjjel-nappal!
Hiszen a költségvetésben bírságbevételt terveztek.
#2 | kakas - 2013. mŠrcius 28. 14:51:13
f@szkalap banda,még hogy ezek állnának át,ha beindul a "buli",nevetséges!http://propeller....t-rendoroks_rtata
#3 | GERRY - 2013. mŠrcius 28. 19:23:08
ez éppen passzol ide!

Elt√Ľnt a t√°bla: szab√°lyosan k√∂zleked√Ķ aut√≥sokat b√ľntettek

Egy 70 kilom√©ter per √≥r√°s szakaszon b√ľntett√©k a rend√Ķr√∂k a szab√°lyosan k√∂zleked√Ķ aut√≥sokat gyorshajt√°s√©rt egy elt√Ľnt k√∂zleked√©si t√°bla miatt - √°llap√≠totta meg Szab√≥ M√°t√© ombudsman vizsg√°lata. A szakaszon a jog szerint hetvennel lehetett menni, √°m a rend√Ķr√∂k √ļgy √©rtelmezt√©k, hogy √∂tvennel, hiszen elt√Ľnt a t√°bla – √≠rja a vezess.hu.


A rend√Ķrs√©g ezzel a jogbiztons√°got √©s a tisztess√©ges elj√°r√°s k√∂vetelm√©ny√©t s√©rtette az alapvet√Ķ jogok biztosa szerint, aki az orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny k√∂zbenj√°r√°s√°t k√©rte – sz√°molt be a vezess.hu.

Az aut√≥sokt√≥l √©rkezett panaszok alapj√°n ind√≠tott vizsg√°latot az ombudsman, aki meg√°llap√≠totta, hogy a rend√Ķrs√©g egy jelent√Ķs forgalmat lebonyol√≠t√≥ √ļtszakaszon √ļgy kezdte meg a sebess√©gm√©r√©st, hogy - √©s ez a l√©nyeg - tudom√°sa volt a 70 km/√≥r√°s sebess√©gkorl√°toz√°st jelz√Ķ t√°bla hi√°ny√°r√≥l.

A rend√Ķrs√©g sem a sebess√©gm√©r√©st megel√Ķz√Ķen, sem azt k√∂vet√Ķen nem jelezte a BKK-nak, hogy a t√°bl√°t ismeretlenek elt√°vol√≠tott√°k, de am√≠g a jelz√©st nem p√≥tolt√°k, t√∂bb alkalommal folytatott sebess√©gm√©r√©st.

"Figyelemre m√©lt√≥nak" nevezte a biztos vizsg√°lata emellett, hogy a rend√Ķr√∂k sz√°mos j√°rm√Ľ eset√©ben t√∂k√©letesen azonos sebess√©get m√©rtek, de ez sem t√Ľnt fel. K√©t √≥r√°n bel√ľl az egyik esetben 159, egy m√°sikban 174 aut√≥r√≥l √°llap√≠tott√°k meg, hogy az 50 km/√≥r√°s megengedett legnagyobb sebess√©g helyett valamennyien 68 kilom√©teres √≥r√°nk√©nti sebess√©ggel k√∂zlekedtek.

A biztos √°ll√°spontja szerint a helysz√≠nen elj√°r√≥ rend√Ķrnek tudnia kellett volna arr√≥l, hogy a k√©rd√©ses √ļtszakasz k√∂zismerten gyorsforgalmas√≠tott. Annak is fel kellett volna t√Ľnnie, hogy egy 2 √≥r√°s id√Ķintervallumban milyen sokan l√©pik t√ļl az √∂tvenes sebess√©ghat√°rt. Ilyen r√∂vid id√Ķtartam alatt ennyi aut√≥ gyorshajt√°sa semmi esetben sem tekinthet√Ķ szokv√°nyosnak.

√ögy rendelkezik a jogszab√°ly az ilyen helyzetr√Ķl, hogy a k√∂zigazgat√°si hat√≥s√°g a hat√°sk√∂r√©nek gyakorl√°s√°val nem √©lhet vissza, a hat√°sk√∂re gyakorl√°sa sor√°n a szakszer√Ľs√©g, az egyszer√Ľs√©g √©s az √ľgyf√©llel val√≥ egy√ľttm√Ľk√∂d√©s k√∂vetelm√©nyeinek megfelel√Ķen, a hat√≥s√°g √ľgyint√©z√Ķje pedig j√≥hiszem√Ľen k√∂teles elj√°rni.


D√ĖG√ĖLJETEK MEG ZSARUK! (Sirasson titeket meg a j√≥ √©des any√°tok amikor megtudja, hogy belefulladtatok a p√∂ceg√∂d√∂rbe!


Forr√°s: http://atv.hu/bel..._buntettek
#4 | Alexandros - 2013. mŠrcius 28. 19:25:21
Rend√Ķr√∂k, rend √Ķrei! Sz√©gyent hoztok ezekre a kifejez√©sekre! Ugyan akkora f√°jdalmat okoz csal√°dok t√≠zezreinek a 30000-res csekk mint 2006-ban a szemkil√∂v√©s! Kik vagytok ti, a napi b√©r√©rt bej√°r√≥k, akik a m√°sik embert nem n√©zitek embernek. Nem n√©zitek, hisz emberi l√©t ellenes cselekedetet hajtotok v√©gre! Nem vagytok hajland√≥ak az embertelen dolgok √©s az embertelen feletteseitek ellen fell√©pni, a napi j√ļd√°s arany√©rt! Ezen fel√°ll√°sotok miatt ti is csak n√©pirt√≥k √©s haza√°rul√≥k vagytok! (akadnak kiv√©telek) Sz√°momra a rend√Ķr k√©rd√©s letudva!
#5 | kukackac - 2013. mŠrcius 28. 19:39:37
hfr-rehost.net/gif/8df1bec70d39d45ec2a452f428143bf12f15186a.gif
s_kac

hfr-rehost.net/gif/3c4ec4bc214353c0b2c7238b97181e8ccf6cd7d1.gif

s_olle
#6 | mindannyiunknak - 2013. mŠrcius 28. 19:56:57
Nem t√°n' ez volt az a baleset?

YouTube Videů

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.