Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Birodalmi bukfencre k√©sz√ľl√ľnk


Nemcsak Budapesten, hanem Br√ľsszelben is olyan szinten k√∂ti le az energi√°kat a politikai rendfenntart√°s, hogy nem jut el√©g mun√≠ci√≥ a nemzetk√∂zi fell√©p√©sre. Nincs meg sem a sz√ľks√©ges √∂sszefog√°s a h√°tt√©rben, sem a politikai lend√ľlet, hogy megjelenj√ľnk kezdem√©nyez√Ķ m√≥don a vil√°g porondj√°n. √ćgy viszont boldogan robognak el mellett√ľnk a BRICS-orsz√°gokkal, k√≠naiakkal √©s n√©ha m√©g amerikaiakkal t√∂m√∂tt vonatok.

A birodalmi buk√°sok hagyom√°nyos oka a bels√Ķ rend fenntart√°s√°nak egyre energiaig√©nyesebb term√©szete. Ez pedig egy √∂rd√∂gi k√∂r: a bels√Ķ egys√©g megteremt√©s√©re elvileg az√©rt t√∂rekszik az adott r√©gi√≥, hogy kifel√© hat√©konyabban tudjon fell√©pni. A befel√© fordul√°s viszont k√∂nnyen v√©gzetess√© v√°lhat, mert hacsak r√∂vid id√Ķn bel√ľl nem rendezhet√Ķek a sorok, √ļgy hamar porba hullhat ak√°r egy birodalom is, nemhogy az Eur√≥pai Uni√≥. M√°rpedig mi is, Br√ľsszelt√Ķl Budapestig, N√©metorsz√°gt√≥l Ciprusig, k√©nytelenek vagyunk m√©rhetetlen mennyis√©g√Ľ figyelmet befel√© ford√≠tani a m√°r√≥l holnapra val√≥ t√ļl√©l√©s √©rdek√©ben.

Az elm√ļlt h√©tv√©ge nagyon j√≥l mutatja, hogy mely vonatok robognak el mellett√ľnk, mik√∂zben mi az √°llom√°s egyre szeg√©nyebb restij√©ben egym√°st gy√Ķzk√∂dj√ľk. A ciprusiak nem akarj√°k elfogadni, hogy nem lehetnek v√©gtelens√©gig ad√≥paradicsom – f√Ķleg, ha nem eur√≥pai ad√≥z√≥k paradicsomait locsolgatj√°k. G√∂r√∂g bar√°taink k√ľzdenek egyfolyt√°ban, az olasz korm√°nyalak√≠t√°s is kell√Ķen nagy kih√≠v√°snak bizonyult, Spanyolorsz√°gban (is) tombol a munkan√©lk√ľlis√©g, Cameron az uni√≥b√≥l val√≥ kil√©p√©s gondolat√°val j√°tszik a szavazatok√©rt, Guy Verhofstadt a magyar alkotm√°ny miatt agg√≥dik – √©s sok√°ig folytathatn√°nk a sort. Az a baj, hogy minden uni√≥s r√©sztvev√Ķ √ļgy √©rzi, hogy √Ķ m√°r alig-alig illeszkedik az egys√©gbe. M√©g nagyobb baj, hogy k√ľl√∂n-k√ľl√∂n m√©g kev√©sb√© lesznek az egykori eur√≥pai √°llamok √©letk√©pesek a vil√°gban, a globaliz√°ci√≥ nyom√°sa alatt.

De mi t√∂rt√©nik mindek√∂zben n√©lk√ľl√ľnk?

Putyin orosz eln√∂k interj√ļt adott a Hindustan Timesnak, India m√°sodik legolvasottabb angolnyelv√Ľ napilapj√°nak, amely 1.4 milli√≥ p√©ld√°nyt jelent. Nem is a szok√°sos "orosz atomer√Ķm√Ľvet Indi√°ba" k√©rd√©sben vagy az orosz fegyverexport √ľgy√©ben sz√≥lalt meg, hanem a BRICS √∂sszefog√°sr√≥l k√©rdezt√©k Delhi nev√©ben. A Braz√≠lia-Oroszorsz√°g-India-K√≠na √©s D√©l-Afrikai K√∂zt√°rsas√°g jegyezte inform√°lis sz√∂vets√©g n√©h√°ny √©ve kitart√≥an dolgozik s√ļly√°nak er√Ķs√≠t√©s√©n a vil√°gpolitik√°ban. A legt√∂bb nemzetk√∂zi tal√°lkoz√≥n, ahol jelen vannak ezek az √°llamok, el√Ķzetesen t√∂rekednek a k√ľl√∂n egyeztet√©sre. Putyin eln√∂k az interj√ļban elmes√©li, hogy nem tartja versenyt√°rsnak a nyugati orsz√°gokat √©s szervezeteiket, √©ppen ellenkez√Ķleg, j√≥ “partnerek lehetnek a multipol√°ris vil√°grend” tov√°bbi alak√≠t√°s√°ban.

Az√©rt √©rezhet√Ķ a hangs√ļly: Moszkva most is a t√∂bb p√≥lust tekinti evidenci√°nak; nem l√°t term√©szetes kapcsolatot Eur√≥p√°val, √©s emellett √©rt√©s√ľnkre adta azt is, hogy Sz√≠ria, Afrganiszt√°n √©s a k√∂zel-keleti b√©kefolyamat tekintet√©ben k√∂z√∂s √°ll√°spontot szeretn√©nek a BRICS orsz√°gok… A vil√°gpolitika teh√°t zajlik, m√≠g a ciprusi √°llamf√Ķ Br√ľsszelben k√∂ti le az energi√°inkat; am√≠g a magyar minisztereln√∂k n√©met rajzfilm-hirad√≥kra v√°laszol...

A BRICS m√©g nem behozhatatlan szuperszervezet. A h√©tv√©g√©n azonban m√°s is t√∂rt√©nt. Hszi Csin-ping k√≠nai √°llamf√Ķ Moszkv√°ba l√°togatott, ahol megh√≠vt√°k az orosz fegyveres er√Ķk m√Ľveleti k√∂zpontj√°ba is. Ez volt az √ļj k√≠nai vezet√Ķ els√Ķ k√ľlf√∂ldi √ļtja. Nem Eur√≥p√°ba, nem az amerikai kontinensre ment, √©s v√©gk√©pp nem korl√°tozta mag√°t a saj√°t kontinens√©re, √Āzsi√°ra. Ehelyett mondhatni hagyom√°nyosan, Moszkv√°ba l√°togatott.
Orosz d√≠sz√Ķrs√©g.

√Čs onnan vajon hova rep√ľl tov√°bb a k√≠nai deleg√°ci√≥, majd egy h√©tre? Afrik√°ba! A vil√°gpolitika forg√≥sz√≠npada nem √°ll meg, s√Ķt. Az afrikai kontinens legnagyobb kereskedelmi partner√©v√© l√©pett el√Ķ Peking az elm√ļlt √©vben, leszor√≠tva az egykori gyarmattart√≥ Eur√≥p√°t √©s az egykori egyed√ľli vil√°ghatalom USA-t is. Milli√°rdos t√Ķkekihelyez√©s c√©lpontja Afrika a k√≠nai v√°llalatokn√°l √©s politikai d√∂nt√©shoz√≥kn√°l. A ritka f√∂ldf√©mekt√Ķl m√°s √°sv√°nyi √©s nyersanyagforr√°sokig √≥ri√°si a verseny a hozz√°f√©r√©s√©rt, amelyet elvesz√≠teni l√°tszunk. Hszi a l√°togat√°st a d√©l-afrikai Durbanban fejezi be, ahol BRICS cs√ļcsra ker√ľl a sor.

A h√©ten emellett lezajlik az Arab Liga dohai tal√°lkoz√≥ja, az IMF megkezdi az Ukrajn√°nak foly√≥s√≠tott k√∂lcs√∂nr√Ķl sz√≥l√≥ t√°rgyal√°sokat √©s nem utols√≥ sorban Kair√≥ban a legfels√Ķbb k√∂zigazgat√°si b√≠r√≥s√°g hozhat d√∂nt√©st a Muszlim Testv√©ris√©g sors√°r√≥l…

Flavius Julius Nepos, mint (majdnem) utols√≥ nyugat-r√≥mai cs√°sz√°r sem tudott anno √ļrr√° lenni a helyzeten, r√©gen sz√©tesett az √°llamg√©pezet, mire √Ķ hatalomra jutott. Ezt nem k√©ne megv√°rnunk, az elrettent√Ķ p√©lda ut√°n k√∂zel 1500 √©vvel. Sosem volt t√∂rv√©nyszer√Ľ az eur√≥pai hegem√≥nia, amely m√°r az ut√≥bbi sz√°z √©vben is csak az USA sz√°rnyai (√©s atomerny√Ķje) alatt maradhatott fenn. Az sem biztos, hogy az USA s√ļlya nem cs√∂kkenhet gyorsabban a p√©nz√ľgyi v√°ls√°g hat√°s√°ra, mint azt most gondoljuk. √Čppen ez√©rt csak a j√≥zan √©sszel √©lhet√ľnk: id√Ķben felismerni, hogy a bels√Ķ rendcsin√°l√°s nem mehet a k√ľls√Ķ t√ļl√©l√©s k√°r√°ra. Lehet, hogy kett√Ķs er√Ķfesz√≠t√©s, de nem lehet h√°tramaradni a nemzetk√∂zi versenyfut√°sban sem, csak az√©rt, mert a politikai rendszer√ľnket nem b√≠rjuk megolajozni. Ut√≥bbi t√≠pust ugyanis kihal√°s vesz√©lyezteti.

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Kameleon - 2013. mŠrcius 28. 14:09:05
Afrikának segítene Putyin

Oroszorsz√°g az eddigin√©l t√∂bbet tesz az afrikai orsz√°gokra nehezed√Ķ ad√≥ss√°gterhek enyhit√©s√©√©rt. Ezt Vlagyimir Putyin orosz eln√∂k jelentette ki a d√©l-afrikai Durbanban.

Oroszorsz√°g eddig afrikai orsz√°gokkal szemben eddig t√∂bb mint 20 milli√°rd doll√°rnyi ad√≥ss√°got √≠rt le. Ugyanakkor az √ļgynevezett BRICS-orsz√°gok (Brazilia, Oroszorsz√°g, India, K√≠na √©s D√©l-Afrika) cs√ļcs√©rtekezlet√©n kijelentette, hogy egy progn√≥zis szerint Afrika GDP-je jelenleg mintegy 5 sz√°zal√©kkal n√Ķ √©vente, √©s 2020-ra v√°rhat√≥lag el√©ri a 2,6 trilli√≥ doll√°rt, ami 25 sz√°zal√©kos n√∂veked√©st jelez a jelenlegi indexhez k√©pest. A BRICS-orsz√°gok aktivak az afrikai piacon, √©s er√Ķteljesen befektetnek a hagyom√°nyos szektorokba (b√°ny√°szat √©s mez√Ķgazdas√°g), valamint a cs√ļcstechnol√≥gi√°ba √©s a banki √°gazatba. Az orosz eln√∂k megjegyezte, hogy orosz v√°llalatok minden √©szak-afrikai √°llamban, valamint a Szahar√°t√≥l d√©lre es√Ķ tizenegy afrikai orsz√°gban vesznek r√©szt befektet√©si projektekben. Hozz√°tette: jelenleg mintegy nyolcezer afrikai di√°k tanul orosz fels√Ķoktat√°si int√©zm√©nyekben, √∂tven sz√°zal√©kuk a korm√°ny k√∂lts√©g√©n.

A RIA Novosztyi jelent√©se szerint Vlagyimir Putyin √©s egyiptomi koll√©g√°ja, Mohammed Mursi a BRICS-cs√ļcs√©rtekezleten, Durbanban, k√ľl√∂nmegbesz√©l√©st tartott az Egyiptomba ir√°nyul√≥ orosz g√°zsz√°llit√°sok lehet√Ķs√©g√©r√Ķl. "Mursi √©rdekl√Ķd√©st tan√ļs√≠tott az orosz g√°zsz√°llit√°sok ir√°nt" - k√∂z√∂lte k√©s√Ķbb Szergej Lavrov orosz k√ľl√ľgyminiszter.
http://www.vg.hu/...yin-400577
#2 | postaimre - 2013. mŠrcius 28. 15:42:46
J√≥l v√°lasztott Orb√°n? R√©g l√°tott rubelgyeng√ľl√©s

N√©gy h√≥napja el√Ķsz√∂r gyeng√ľlt szerd√°n a rubel a doll√°rhoz k√©pest - √≠rta a Vedomosztyi c√≠m√Ľ orosz napilap cs√ľt√∂rt√∂k√∂n.
http://propeller....reg-latott
#3 | Perje - 2013. mŠrcius 28. 18:28:31
Tegnap olvastam egy k√≠nai lapban egy cikket. Arr√≥l volt sz√≥, hogy Franciaorsz√°gban k√≠nai nyelvet tan√≠t egy k√≠nai tan√°rn√Ķ, √©s hogy egyre t√∂bben tanulj√°k ezt a nyelvet. A cikk c√≠me: Az eur√≥paiak kezdenek alkalmazkodni az √ļj vil√°grendhez.
#4 | Alexandros - 2013. mŠrcius 28. 19:12:42
" A vil√°gpolitika teh√°t zajlik, m√≠g a ciprusi √°llamf√Ķ Br√ľsszelben k√∂ti le az energi√°inkat; am√≠g a magyar minisztereln√∂k n√©met rajzfilm-h√≠rad√≥kra v√°laszol..."
De er√Ķs√≠ti az Ukr√°n kapcsolatot √©s nyitja a hat√°r √°tkel√©s m√≥dj√°t. √ögy hogy ha d√Ķl a bili, akkor a p√©nzesebbje ir√°ny nyugat", a magunk fajta meg ir√°ny kelet mint politikai √©s egy√©b menek√ľlt! A menek√ľl√©si hull√°m ut√°n m√°r a zsidajnak k√∂nnyed√©n megy az orsz√°g foglal√°s. 3. /itt √©lned halnod kell!/
#5 | skhyta - 2013. mŠrcius 29. 14:47:33
Micsoda hatalmi forrongás! Minden barom hatalmaskodni akar, miközben magasról tesz arra, hogy mi van az EMBEREKKEL!
Egyetlen zseni√°lis lehet√Ķs√©g van: a Borb√©ly f√©le Szentkorona. Mindenki eld√∂ntheti, marad-e a bed√∂nteni sz√°nd√©kozott p√©nzrendszerben, √©s egyik pillanatr√≥l a m√°sikra "ennival√≥" n√©lk√ľl maradni, vagy ig√©nyli √©s haszn√°lja, az Apostoli Magyar Kir√°lys√°g Szentkoron√°j√°t, amely mindenkinek havi 1000 Szentkoron√°t utal alapj√∂vedelemk√©nt! Aki erre azt mondja : nem kell, h√°t az gondoskodjon mag√°r√≥l √©s csal√°dj√°r√≥l √ļgy, ahogyan √Ķ jobban tudja!

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.