Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Orwelli t√∂rv√©nyt k√©sz√ľl elfogadni a Fidesz


Ajv√©, de ugye zsid√≥ "nemzet" nincs, viszont a "nemzet" fogalm√°val sz√≥rakoznak, ugynakkor t√©nyleg ki kell sz√Ľrni a tetves zsd√≥ band√°t mindenhonnan, de azonnal! B√°rmely ok vagy gyan√ļ h√≠j√°n is nemzetbiztons√°gi vizsg√°lat al√° lehetne vonni rend√Ķr√∂ket, katon√°kat, igazs√°g√ľgyi dolgoz√≥kat √©s titkosszolg√°kat, ha a parlament elfogadja a Fidesz √ļj javaslat√°t a nemzetbiztons√°gi t√∂rv√©ny tervezett m√≥dos√≠t√°s√°r√≥l. Az √©rintettek meg sem ismerhetn√©k a vizsg√°latok eredm√©ny√©t, √©s jogorvoslati lehet√Ķs√©g√ľk sem lenne a k√∂vetkezm√©nyekkel szemben. A tervet az ombudsman √©s az √ľgy√©szs√©g is komoly kritik√°val illette.

T√ļll√Ķni l√°tszik a c√©lon a korm√°ny a nemzetbiztons√°gi t√∂rv√©ny tervezett m√≥dos√≠t√°s√°val. A fideszes Kocsis M√°t√©, √©s Csampa Zsolt √°ltal jegyzett – jelenleg a parlament napirendj√©n r√©szletes vit√°ra v√°r√≥ – tervezet t√∂bbek k√∂z√∂tt lehet√Ķv√© tenn√© √©vente k√©tszer harmincnapos id√Ķtartamra a rend√Ķrs√©g, a honv√©ds√©g, az Inform√°ci√≥s Hivatal, az Alkotm√°nyv√©delmi Hivatal, a Nemzetbiztons√°gi Szolg√°lat, valamint az igazs√°g√ľgy mentelmi joggal nem rendelkez√Ķ tagjainak megfigyel√©s√©t, m√©g akkor is, ha konkr√©t gyan√ļ nem mer√ľl fel vel√ľk kapcsolatban.

Az √©rintett k√∂r fokozottabb ellen√Ķrz√©s√©nek k√©rd√©se a Vizoviczki L√°szl√≥ lebuk√°sa nyom√°n tavaly ny√°ron kirobbant rend√Ķri korrupci√≥s √ľgy miatt mer√ľlt fel, amikor kider√ľlt, Vizivoczki rendszeresen „foglalkoztatott” rend√Ķr√∂ket b√°rjaiban biztons√°gi √Ķrk√©nt, √©s a gyan√ļ szerint egyes vezet√Ķ beoszt√°s√ļ rend√Ķr√∂knek √©vek alatt komoly √∂sszegeket juttatott, hogy az √©rdekelts√©g√©be tartoz√≥ sz√≥rakoz√≥helyeket ne ellen√Ķrizz√©k. A kor√°bbi szab√°lyoz√°s szerint ugyanis az √©rintetteket csak egyszer, a munkaviszony l√©tes√≠t√©se el√Ķtt kellett leellen√Ķrizni, egy√©bk√©nt csak akkor, ha komoly gyan√ļ mer√ľlt fel vel√ľk szemben. „Val√≥ban kider√ľlt, hogy sz√ľks√©g van az ellen√Ķrz√©sek folyamatosabb√° t√©tel√©re, ebben szakmai konszenzus alakult ki az MSZP √©s a Fidesz k√∂z√∂tt” – mondta ezzel kapcsolatban a hvg.hu-nak Moln√°r Zsolt, a parlament nemzetbiztons√°gi bizotts√°g√°nak szocialista eln√∂ke.

Keresztt√Ľzben
Csakhogy a bizotts√°g egyik tan√°csad√≥ja szerint alaposan t√ļll√Ķttek a c√©lon a jogalkot√≥k, mert a jelenleg rendelkez√©sre √°ll√≥ eszk√∂z√∂kkel is ki lehetett volna sz√Ľrni, ha egy-egy rend√Ķr vagyoni helyzet√©ben l√°tv√°nyos v√°ltoz√°s k√∂vetkezik be (hirtelen nagy √©rt√©k√Ľ aut√≥, ingatlan tulajdonosa lesz), √©s em√∂g√∂tt gyan√ļs okok √°llnak. A tervezet t√∂bb pontja ugyanis alkotm√°nyellenes a szak√©rt√Ķ szerint.

Gyan√ļ n√©lk√ľl is vizsg√°lat al√° vonhat√≥k
Fotó: MTI / Lakatos Péter

Ezt l√°tszik al√°t√°masztani Szab√≥ M√°t√© ombudsman, valamint Varga Zs. Andr√°s legf√Ķbb√ľgy√©sz-helyettes v√©lem√©nye is. Szab√≥ M√°t√© azt √≠rta √°ll√°sfoglal√°s√°ban: agg√°lyos, hogy a javaslat nem k√∂veteli meg, hogy b√°rmilyen ok vagy gyan√ļ felmer√ľl√©se eset√©n ker√ľlj√∂n sor az ellen√Ķrz√©s megism√©tl√©s√©re; a puszta t√©ny, hogy az √©rintettel szemben m√°r folyt nemzetbiztons√°gi ellen√Ķrz√©s, elegend√Ķ a titkosszolg√°lati eszk√∂z√∂k viszonylag hossz√ļ t√°v√ļ alkalmaz√°s√°ra. Az ellen√Ķrz√©s nem csup√°n az √©rintettre, hanem csal√°dtagjaira is kihathat, √≠gy a javaslat Szab√≥ M√°t√© szerint s√©rti a mag√°nszf√©r√°hoz val√≥ jogot.

Varga Zs. Andr√°s ezzel kapcsolatban arra is felh√≠vja a figyelmet, hogy a tervezet sz√∂vege hom√°lyos fogalmakkal oper√°l, mint p√©ld√°ul „munkav√©gz√©sen k√≠v√ľl tan√ļs√≠tott magatart√°s”, „mag√°n√©leti kapcsolatai” vagy „anyagi j√∂vedelmi viszonyai”. Ezzel az √ľgy√©sz szerint teljesen szubjekt√≠v alapon lehetne b√°rki ellen nemzetbiztons√°gi vizsg√°latot elrendelni, r√°ad√°sul a vizsg√°lat eredm√©nye „teljesen jogk√∂vet√Ķ magatart√°s eset√©n is” lehetne √ļgy √©rt√©kelhet√Ķ, ami azonnali hivatalveszt√©st eredm√©nyezne.

Korl√°tlanul kiterjeszthet√Ķ?

Komoly v√°ltoz√°st jelentene, hogy a t√∂rv√©nyjavaslat szerint a vizsg√°lhat√≥k k√∂r√©nek kiterjeszt√©s√©t imm√°r nem kellene √ļj t√∂rv√©nybe foglalni, el√©g lenne arr√≥l egy egyszer√Ľ korm√°nyhat√°rozat is. S√Ķt, a j√∂v√Ķben egy „korm√°nyzati ir√°ny√≠t√°s alatt nem √°ll√≥ foglalkoztat√≥ szervezet eset√©ben” annak vezet√Ķje is kiterjesztheti beosztottaira a nemzetbiztons√°gi vizsg√°latok hat√°ly√°t a nemzetbiztons√°gi szolg√°latokat ir√°ny√≠t√≥ miniszter egyet√©rt√©s√©vel. Szab√≥ M√°t√© szerint „a javaslat nem t√°maszt objekt√≠v krit√©riumokat a korm√°nyrendelettel szemben, √≠gy (ak√°r ar√°nytalanul is) b√Ķv√≠thet√Ķ a nemzetbiztons√°gi ellen√Ķrz√©s al√° es√Ķk k√∂re”.

Hasonl√≥ alapon b√≠r√°lja Varga Zs. Andr√°s a tervezetet az√©rt, mert az szerinte – az√°ltal, hogy vezet√Ķ √©s magasabb √°ll√°st bet√∂lt√Ķ √ľgy√©szeket is bevonna a vizsg√°lhat√≥k k√∂r√©be – s√©rten√© az igazs√°gszolg√°ltat√°s f√ľggetlens√©g√©nek elv√©t, √≠gy v√©geredm√©nyben alkotm√°nyellenes. R√°ad√°sul a „k√∂zigazgat√°s politikai szerepl√Ķi” mentes√ľln√©nek ezzel p√°rhuzamosan a vizsg√°latok al√≥l, ami a legf√Ķbb √ľgy√©sz helyettese szerint diszkriminat√≠v.

A kritik√°kra reag√°lva Moln√°r Zsolt azt mondta, azok egy r√©sze sz√°m√°ra jogosnak t√Ľnik, m√°s esetben „√©rtelmez√©si k√©rd√©sr√Ķl van sz√≥”. A k√©pvisel√Ķ ugyanakkor nem l√°tja akad√°ly√°t, hogy t√∂bb ponton m√≥dosuljon a tervezet – b√°r ez term√©szetesen a fideszes t√∂bbs√©gen m√ļlik alapvet√Ķen – mert, ha vannak is vit√°k, azok szakmaiak. „Term√©szetesen megvitatjuk a felvet√©seket, √©s rem√©lem, hogy m√©g a ny√°r el√Ķtt el lehet fogadni a t√∂rv√©nyt” – mondta Moln√°r Zsolt.

Term√©szetesen kerest√ľk a bizotts√°g fideszes aleln√∂k√©t, N√©meth Szil√°rdot is, de √Ķ cikk√ľnk megjelen√©s√©ig nem reag√°lt. Meggyes Tam√°s fideszes bizotts√°gi tag csak annyit mondott a hvg.hu-nak, hogy nem ismeri pontosan a tervezetet, √≠gy nem akar r√≥la nyilatkozni sem.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | vesterhagen - 2013. mŠrcius 28. 22:07:44
NA, OSTOBA REND√ēR√ĖK, MI VAN KI LESZTEK CSIN√ĀLVA?:D
#2 | repuloszonyeg - 2013. mŠrcius 28. 22:47:45
Lev√©lr√©szlet egy biztons√°gi √Ķrt√Ķl: "A munkak√∂r√ľlm√©nyek igen v√°ltozatosak, a j√≥l szitu√°lt irodah√°zakt√≥l a v√≠zzel, wc-vel nem rendelkez√Ķ √©p√≠tkez√©sekig (24 √≥r√°ban!) igen sz√©les a sk√°la. Utaz√°si hozz√°j√°rul√°s, cafeteria ismeretlen fogalmak. S√Ķt, veri a mell√©t a NAV, a Bel√ľgyminiszt√©rium √©s a kamara, hogy az √Ķr√∂k nagy r√©sze be van jelentve, az elm√ļlt √©vtizedek gyakorlat√°val szemben. Persze, mert a fizet√©s√ľnkb√Ķl m√©g a bejelent√©ssel j√°r√≥ k√∂lts√©geket is levonj√°k, tb-t stb., amit a munkaad√≥knak kellene fizetni!
Egy sz√≥nak is sz√°z a v√©ge, a szem√©ly- √©s vagyon√Ķr ipar manaps√°g a volt rend√Ķri vezet√Ķk kez√©ben l√©v√Ķ emberkeresked√Ķ maffia, ami kihaszn√°lva a munkan√©lk√ľlis√©get, a legalapvet√Ķbb munkajogi t√∂rv√©nyek betart√°sa n√©lk√ľl, afrikai k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt alkalmaz embereket.
√Črdekes, hogy az √°ltal√°ban rend√Ķri, nyugd√≠jas rend√Ķri k√∂r√∂kb√Ķl kiker√ľl√Ķ alv√°llalkoz√≥k szinte minden megnyilv√°nul√°sa l√°bbal tiporja a t√∂rv√©nyt. √Čs mindezeknek a fej√©ben id√©n √ļjra kell vizsg√°znunk, ami semmi egy√©b, mint √ļjabb p√©nzleh√ļz√°s. Sajnos, itt is az a probl√©ma, mint m√°s alkalmazottakn√°l, munkav√°llal√≥kn√°l: nincs √∂sszefog√°s, nincs hathat√≥s, radik√°lis √©rdekv√©delem.
Szebb j√∂v√Ķt!
(Biztons√°gi √Ķr olvas√≥nkt√≥l)
#3 | kukackac - 2013. mŠrcius 29. 08:51:01
fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/164294_572215579463511_1477286536_n.jpg

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.