Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az NFM a víziközmûcégek csõdjére készül


A kormány „a közvagyon megĂłvása Ă©rdekĂ©ben döntött egyes, a vĂ­ziközmĂ»-szolgáltatĂł ágazatban mĂ»ködõ társaságok stratĂ©giailag kiemelt jelentõsĂ©gĂ» gazdálkodĂł szervezettĂ© nyilvánĂ­tásárĂłl” – közölte a Nemzeti FejlesztĂ©si MinisztĂ©rium (NFM).

Mint Ă­rták, „a szĂ©taprĂłzĂłdott ĂĽzemeltetõi struktĂşra Ă©vtizedek Ăłta a szektor egyik sĂşlyos problĂ©mája, amely napjainkban is komoly mĂ»ködĂ©si kockázatot jelent. Az elõvigyázatossági intĂ©zkedĂ©s segĂ­tsĂ©gĂ©vel egy esetleges felszámolási eljárásban a kijelölt állami vagyonfelĂĽgyelõ irányĂ­tása mellett rendezhetõ a gazdálkodĂł szervezetek jogi helyzete, további sorsa”.


EmlĂ©keztetnek arra, hogy Magyarországon a privatizáciĂł kezdetĂ©ig 33 vállalat látta el a vĂ­ziközmĂ»-szolgáltatĂłi feladatokat. Jelenleg az öt állami regionális vĂ­ziközmĂ»-társaság Ă©s a kĂ©t fõvárosi szolgáltatĂł ĂĽzemelteti az ország kiĂ©pĂĽlt vĂ­ziközmĂ» infrastruktĂşrájának harmadát, mĂ­g a fennmaradĂł kĂ©tharmadon kĂ©tszáz szolgáltatĂł osztozik. „A szĂ©taprĂłzĂłdott tulajdonosi szerkezet a mĂ»ködĂ©si nehĂ©zsĂ©gek mellett jelentõsen eltĂ©rõ szolgáltatásminõsĂ©get Ă©s fogyasztĂłi árakat eredmĂ©nyezett, az átfogĂł fejlesztĂ©sek elmaradását, kĂ©sedelmĂ©t okozta” – olvashatĂł a minisztĂ©rium közlemĂ©nyĂ©ben.

A stratégiailag kiemelt jelentõség a csõdtörvény szerint azt jelenti, hogy a cég adósságainak rendezéséhez, a hitelezõkkel való megegyezéséhez, reorganizációjához nemzetgazdasági érdek vagy kiemelt közérdek fûzõdik, vagy pedig kiemelt gazdaságpolitikai érdek, hogy a felszámolás gyorsabb, átláthatóbb és egységesített eljárásrend szerint történjék.

Korábban erre a sorsra jutott a Malév, a székesfehérvári fûtõerõmû, a gyulai húskombinát, a Mal Zrt. és a Kapuvári Hús Zrt. is.
Link

Hozzászólások


#1 | ARMOGUR - 2013. március 30. 17:24:07
Leamortizálták az infrastruktúrát, megkopasztották a fogyasztókat és most a romokat visszavesszük. Óriási üzlet volt! Kár, hogy nem nekünk!
#2 | Entheo Mitiok - 2013. március 30. 17:52:08
Egyben egyszerûbb eladni. Ráadásul ha az állam vezetése nem magyar, akkor kié is a víz?? A kérdés költõi...

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.