Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Devizahiteles nyert az OTP-vel szemben


Nem jogerõsen pert nyert egy devizahiteles az OTP ellen a szegedi törvényszéken. A részítéletben a bíróság érvénytelenítette a bank szerzõdésének azt a pontját, amely a frankalapú jelzáloghitelek kamatának egyoldalú módosítására ad lehetõséget.


Bán Tamás feleségével 2005-ben magánház építésre vett fel több mint 11 millió forintot, svájci frankban. A törlesztõrészlet az eredeti 70-80 ezer forintról 2011-re a duplájára nõtt. Bánék beperelték az OTP-t, mert a bank szerintük tisztességtelenül visszaélt erõfölényével.

A bíróság szerint a felek közötti fogyasztási hitelszerzõdés az ügyleti kamat és a kezelési költség egyoldalú módosítására lehetõséget adó pontja nem felelt meg a jogszabályokban rögzített követelményeknek. A szerzõdésben ugyanis nem sorolták fel részletesen, mely esetekben és milyen mértékben változtathatja meg a pénzintézet a kölcsön ügyleti kamatát és kezelési költségét.
Hirdetés

A devizahiteles házaspár elégedett az ítélettel. Ha jogerõre emelkedik, a banknak és a devizahiteleseknek úgy kell elszámolniuk egymással, hogy nem vehetik figyelembe az egyoldalú kamatmódosításokat. Ez azonban hosszabb bizonyítást és szakértõk bevonását igényli, ezért volt szükség a részítélet meghozatalára.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.