Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Rendk√≠v√ľli keretb√Ķl d√∂nt√∂tt a korm√°ny: Erre ford√≠tanak 2 milli√°rdot


Csaknem 2 milli√°rd forint pluszt√°mogat√°s zenei egy√ľtteseknek
√Ėsszesen 1 milli√°rd 950 milli√≥ forint pluszt√°mogat√°st ad a korm√°ny a nemzeti √©s kiemelt zenekarok, √©nekkarok, tov√°bb√° a M√Ľv√©szetek Palot√°ja m√Ľk√∂d√©s√©hez √©s szakmai programjaihoz - jelentette be Balog Zolt√°n, az emberi er√Ķforr√°sok minisztere p√©nteken.

Kiemelte: a 19. √©s 20. sz√°zadban bizonyosan zenei nagyhatalom volt Magyarorsz√°g. A tavalyi rendk√≠v√ľli, 1,3 milli√°rdos t√°mogat√°s idei mintegy 30 sz√°zal√©kos n√∂vel√©se azt a strat√©giai t√∂rekv√©st szolg√°lja, hogy a 21. sz√°zadban is zenei nagyhatalom lehessen - jegyezte meg a miniszter. Balogh Zolt√°n hozz√°tette: a tavaly bevezetett min√Ķs√≠t√©si rendszer - amely pluszfeladatokat is deleg√°lt az el√Ķad√≥m√Ľv√©szeti szervezetekhez - hi√°nyz√≥ "l√°ba" a finansz√≠roz√°s, ezen seg√≠t a most meg√°llap√≠tott pluszforr√°s.

A miniszter arr√≥l is besz√©lt, hogy a nemzeti min√Ķs√≠t√©st kapott egyes vid√©ki zenekarok finansz√≠roz√°sa nem felelt meg a c√≠mnek. Ezt m√©g nem teljesen, de hat√°sosan orvosolja a jelenlegi t√°mogat√°s - v√©lekedett Balog Zolt√°n.

A miniszter elmondta, hogy az idei eloszt√°sn√°l figyelembe vett√©k a szakmai szervezetek javaslatait, az el√Ķad√≥m√Ľv√©szeti tan√°cs Devich J√°nos vezette zenei bizotts√°g√°val egyeztettek.

Hammerstein Judit, a t√°rca kult√ļr√°√©rt felel√Ķs helyettes √°llamtitk√°ra hozz√°f√Ľzte: az el√Ķad√≥m√Ľv√©szeti t√∂rv√©ny m√Ľk√∂d√©s√©nek kiteljes√≠t√©s√©hez a finansz√≠roz√°s jelent√Ķs n√∂vel√©se lenne sz√ľks√©ges, a k√∂lts√©gvet√©si helyzetet tekintve a mostani t√°mogat√°s fontos l√©pcs√Ķfok.

A csaknem k√©tmilli√°rd pluszt√°mogat√°st a rendk√≠v√ľli korm√°nyzati int√©zked√©sek keret√©b√Ķl adj√°k. Az √©rintettek a p√©nz harmad√°t m√°jusban, a t√∂bbit 2013 m√°sodik fel√©ben kapj√°k meg.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar, √Čnekkar √©s Kottat√°r, valamint a Budapesti Fesztiv√°lzenekar 500-500 milli√≥ forintot kap, a M√Ľv√©szetek Palot√°j√°nak pedig 200 milli√≥ forint jut. Az MR Szimfonikusok √©s √Čnekkar 100 milli√≥ forinttal r√©szes√ľl a t√°mogat√°sb√≥l.

A debreceni Kod√°ly Filharmonikusok, a Gy√Ķri Filharmonikus Zenekar, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a Pannon Filharmonikusok P√©cs, a Savaria Szimfonikusok Szombathely √©s a Szegedi Szimfonikus Zenekar 55 milli√≥ forint t√°mogat√°st kap.

A Budafoki Dohn√°nyi Zenekar, a M√ĀV Szimfonikusok, a Szolnoki Szimfonikusok 40 milli√≥ forintos seg√≠ts√©gben r√©szes√ľlnek.

A Zuglói Filharmóniának és a Liszt Ferenc Kamarazenekarnak 30-30 millió forintot juttatnak. A Concerto Budapestnek, az Orfeo Zenekarnak és a BM Duna Szimfonikusoknak 20-20 millió forintos többletforrás jut.

A debreceni Kod√°ly K√≥rus, a ny√≠regyh√°zi Cantemus K√≥rus √©s a Budapesti Von√≥sok 15-15 milli√≥val szerepelnek a t√°mogatottak k√∂z√∂tt. Az √ďbudai Danubia Zenekar, a veszpr√©mi Mendelssohn Kamarazenekar 10-10 milli√≥t, m√≠g a Purcell K√≥rus, a Szent Efr√©m F√©rfikar √©s a Szolnoki Bart√≥k B√©la Kamarak√≥rus 5-5 milli√≥ forintot kap.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Entheo Mitiok - 2013. mŠrcius 30. 17:21:29
"Hammerstein Judit, a t√°rca kult√ļr√°√©rt felel√Ķs helyettes √°llamtitk√°ra", illetve "az idei eloszt√°sn√°l figyelembe vett√©k a szakmai szervezetek javaslatait, az el√Ķad√≥m√Ľv√©szeti tan√°cs Devich J√°nos vezette zenei bizotts√°g√°val egyeztettek."

Nincs k√©rd√©sem, minden egy√©rtelm√Ľ...
#2 | von Dorlatosch - 2013. mŠrcius 30. 18:24:14
"Balog Zolt√°n, az emberi er√Ķforr√°sok minisztere "

Az ember nem er√Ķforr√°s. Ha m√©gis azz√° v√°lik, akkor abban az esetben rabszolg√°nak nevezik.

Ne f√©ljetek, hamarosan t√°mogat√°s n√©lk√ľl is el lesz h√ļzva a n√≥t√°tok!

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.