Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Orb√°n n√©lk√ľl meg√°ll az √©let
M√Ľszakilag megfelel√Ķ g√©pj√°rm√Ľvek, t√∂bb ezer tonna s√≥ √©s meger√Ķs√≠tett √ľgyeleti szolg√°lat – t√∂bbek k√∂z√∂tt ezek biztos√≠tj√°k, hogy az √Āllami Aut√≥p√°lya Kezel√Ķ Zrt. (√ĀAK) √°ltal kezelt √ļth√°l√≥zaton a g√©pkocsik a t√©li havas, cs√ļsz√≥s id√Ķszakban is folyamatosan k√∂zlekedhessenek. Az √ĀAK lapunk megkeres√©s√©re hangs√ļlyozta: m√©rn√∂ks√©g√ľk teljes l√©tsz√°mban, teljes j√°rm√Ľparkkal √©s teljes k√©sz√ľlts√©gben v√°rta a fejlem√©nyeket m√°rcius 13-√°n. Cs√ľt√∂rt√∂k√∂n – az Orsz√°gos Meteorol√≥giai Szolg√°lat figyelmeztet√©se alapj√°n – a sz√ľks√©ges prevent√≠v s√≠koss√°gmentes√≠t√©st minden szakaszon elv√©gezt√©k, √©s ezt k√∂vet√Ķen is folyamatosan dolgoztak, „de a h√≥f√ļv√°sok, illetve a sz√°mtalan baleset jelent√Ķsen megnehez√≠tette a munk√°nkat".
„Az √°tlagosan megszokottn√°l l√©nyegesen t√∂bb j√°rm√Ľ volt aut√≥p√°ly√°inkon. Sokan indultak √ļtnak a figyelmeztet√©sek ellen√©re pihenni a hossz√ļ h√©tv√©g√©re (ak√°r hazai wellness-sz√°ll√≥ fel√©, ak√°r a szomsz√©dos orsz√°gok s√≠terepei fel√©). Munkat√°rsaink j√≥ r√©sze 35 √≥r√°n kereszt√ľl teljes√≠tett szolg√°latot, van olyan koll√©g√°nk, aki ez id√Ķ alatt v√©gig a p√°ly√°n volt" – k√∂z√∂lte G√∂tz Attila kommunik√°ci√≥s vezet√Ķ szak√©rt√Ķ.

A k√©pre kattintva gal√©ria ny√≠lik (Fot√≥: MTI / Vajda J√°nos) √Āltal√°noss√°gban elmondta: s√≥sz√≥r√≥ j√°rm√Ľveik 14 m√©teres sz√©less√©gben sz√≥rnak. K√©ts√°vos p√°ly√°k eset√©n kett√Ķ, h√°roms√°vosn√°l h√°rom h√≥kotr√≥ j√°rm√Ľ halad konvojban oly m√≥don, hogy az el√Ķz√Ķs√°vban halad√≥ van el√∂l, a t√∂bbiek pedig s√°vonk√©nt p√°r m√©terre lemaradva k√∂vetik, √©s √°tl√≥san tolj√°k le a p√°ly√°r√≥l a havat.
Arra a k√©rd√©sre, hogy mi√©rt nem z√°rt√°k le kor√°bban – ak√°r m√°r az els√Ķ nagyobb balesetet k√∂vet√Ķen – a sztr√°d√°kat a kamionok el√Ķtt, azt mondta: ezekben a helyzetekben az aut√≥p√°lya kezel√Ķje al√°rendelt szerepben van, a kamionstop elrendel√©se miniszt√©riumi hat√°sk√∂r. „Ezen fel√ľl baleset vagy katasztr√≥fahelyzet eset√©n az aut√≥p√°lya lez√°r√°s√°r√≥l, annak m√©rt√©k√©r√Ķl, idej√©r√Ķl minden esetben a rend√Ķrs√©g √©s a katasztr√≥fav√©delem int√©zkedik" – tette hozz√°.
Parancsra v√°rtak
Annak, hogy Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminiszter √©s Bakondi Gy√∂rgy, az Orsz√°gos Katasztr√≥fav√©delmi F√Ķigazgat√≥s√°g vezet√Ķje mi√©rt csak √≥r√°kkal k√©s√Ķbb – miut√°n ezrek vesztegeltek m√°r hossz√ļ ideje aut√≥jukban a sztr√°d√°kon – hirdettek katasztr√≥fahelyzetet, Koll√°th Gy√∂rgy alkotm√°nyjog√°sz szerint egyszer√Ľ a magyar√°zata.
„Mindenki a legf√Ķbb ember parancs√°ra v√°rt. Ez a centraliz√°lt rendszer saj√°tja, ami fel√ľl l√°tv√°nyos, alul viszont m√Ľk√∂d√©sk√©ptelen. Senki nem mer d√∂nteni, f√©l a k√∂vetkezm√©nyekt√Ķl, nehogy hib√°zzon, rettegnek att√≥l, hogy mit sz√≥l majd a hierarchia cs√ļcs√°n l√©v√Ķ 'f√Ķember'" – magyar√°zta a k√©sleked√©s √°ltala v√©lt okait Koll√°th.

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán
√ögy l√°tja, nem lett volna szabad a h√≥k√°osz idej√©n √©ppen a br√ľsszeli EU-cs√ļcson l√©v√Ķ minisztereln√∂k utas√≠t√°s√°ra v√°rni, hanem az adott vesz√©ly er√Ķss√©gi fokozat√°nak megfelel√Ķen ak√°r azonnal vesz√©lyhelyzetet kellett volna hirdetni, minden sz√ľks√©ges int√©zked√©st megtenni annak elh√°r√≠t√°s√°ra. Ez ugyanis – mondja – nemcsak joga, hanem k√∂teless√©ge is a korm√°nynak.
„Az alapt√∂rv√©ny 53. cikke pontosan rendelkezik a korm√°ny hat√°sk√∂r√©be tartoz√≥, √ļgynevezett vesz√©lyhelyzet kinyilv√°n√≠t√°s√°r√≥l. A vil√°gon nincs olyan magas beoszt√°s√ļ vezet√Ķ, aki, ha baj van, a t√°volb√≥l szurkol. De, m√©g ha √≠gy is esett, a minisztereln√∂knek lehet√Ķs√©ge lett volna felhatalmaz√°st adni p√©ld√°ul a korm√°nybiztosoknak, vagy minisztereln√∂ki biztost megnevezni, √©s elrendelni a sz√ľks√©ges int√©zked√©seket. A legf√Ķbb gond a k√©sedelemmel volt, egy√°ltal√°n nem vagy t√ļl k√©s√Ķn hoztak meg d√∂nt√©seket, r√°ad√°sul a h√≠rad√°sokat a kuszas√°gok jellemezt√©k" – tette hozz√°.
B√°rmit megtehetnek
Nemcsak az alapt√∂rv√©ny, a 2001-ben √©letbe l√©pett √ļj katasztr√≥fav√©delmi t√∂rv√©ny is el√Ķ√≠rja, mi a korm√°ny feladata rendk√≠v√ľli helyzetekben. Eszerint a korm√°ny √©s a rendv√©delem szervei k√ľl√∂nleges jogos√≠tv√°nyokat kapnak, szinte b√°rmit megtehetnek a vesz√©ly elh√°r√≠t√°sa vagy a k√°rment√©s √©rdek√©ben: le√°ll√≠thatj√°k az aut√≥s, vas√ļti, l√©gi k√∂zleked√©st, korl√°tozhatj√°k a lakoss√°g mozg√°s√°t az utc√°kon, utakon, s√Ķt azt is el√Ķ√≠rhatj√°k, hogy az orsz√°g vesz√©lyes ter√ľleteire, megy√©ibe, telep√ľl√©seire csakis k√ľl√∂nleges enged√©llyel lehessen bel√©pni=

HozzŠszůlŠsok


#1 | vesterhagen - 2013. mŠrcius 30. 14:32:20
de orb√°nnal is s√Ķt m√©g sza rabb s_rtata
#2 | kukackac - 2013. mŠrcius 30. 21:02:51
Napokkal el√Ķtte elmondt√°k,j√∂n a vihar ami h√≥val t√°rsul aki m√°r √°t√©lt ilyet tudta mir√Ķl van sz√≥.√Čs nem megy sehov√°,gondoskodik mag√°r√≥l csal√°dj√°r√≥l,nem pedig kiteszi mag√°t utaz√°snak.Mikor meg baj van nem tesz senki semmit,de hogy nem mentik ami menthet√Ķ,√©s itt b√°mulatos az emberek helyt√°ll√°sa akik az elnyom√°s ellen√©re adtak abb√≥l a kev√©sb√Ķl amily√ľk van volt.


hfr-rehost.net/gif/a7f6871140d49853370119c0b4ea70d0c92cab45.gif

te egyszer√Ľen csak h√ľlye vagy.
#3 | Holdas - 2013. mŠrcius 31. 08:26:04
Vegyen vissza lelkesed√©d√©s√©b√Ķl,a cikkhez sz√≥ljon hozz√° ne hozz√°m rem√©lem √©rtve vagyok ! Kukackac ?
#4 | kukackac - 2013. mŠrcius 31. 09:08:38
NEM!
mert h√ľlyes√©ghez m√©g nagyobb h√ľlyes√©geket √≠rni minek?
A véleményemet továbbra is fenntartom!
Nagyon rem√©lem, hogy egy menetk√∂zbeni goly√≥z√°porba ker√ľl√©se ut√°n is ilyen sorokat produk√°lna! s_kv

"√Čs nem megy sehov√°,gondoskodik mag√°r√≥l csal√°dj√°r√≥l,nem pedig kiteszi mag√°t utaz√°snak."
#5 | Holdas - 2013. mŠrcius 31. 22:16:38
Nagyon rem√©lem, hogy egy menetk√∂zbeni goly√≥z√°porba ker√ľl√©se ut√°n is ilyen sorokat produk√°lna! Na ez a baroms√°g . Hol √©l milyen goly√≥z√°por ? B√°r a profil k√©pe b√°mulatos !http://www.ch-ser...ookup=3222 Ez se semmi http://hu.board.b...id=8354786
#6 | kukackac - 2013. Šprilis 01. 08:16:51
H√°t, ilyen v√©dett helyr√Ķl √©n sem mozduln√©k ki a helyedben! s_kac

www.comercioverde.es/uploads/images/kibuc.jpg

25.media.tumblr.com/tumblr_md7qi13Lyt1qapnb3o1_100.gif
#7 | Holdas - 2013. Šprilis 01. 10:19:24
Nem tud maga semmit,ez látszik a meg nyilvánulásaiból. Utoljára figyelmeztettem elég .
#8 | kukackac - 2013. Šprilis 01. 10:58:13
Mertk√ľl√∂nben? :)

hfr-rehost.net/gif/581cdb379958de61970a40b442ce8e909846b6ab.gif
#9 | GERRY - 2013. Šprilis 01. 11:46:28
am√ļgy j√≥l elvagytok? :D

www.maretemporis.hu/images/felsz/harc.jpg


szerintem ink√°bb locsolkodni kellene!
www.gif-paradies.de/gifs/smilies/3d_ostern/ostern_0004.gif
#10 | kukackac - 2013. Šprilis 01. 13:05:55
GERRY! Igazad van! s_gt

√Čs hogy egyszer√Ľ m√≥dj√°t v√°lasszam a locsol√°snak, betettem a l√°nyokat a medenc√©be!
Milyen gy√∂ny√∂r√Ľ ez a h√ļs v√©t! s_olle

27.media.tumblr.com/tumblr_m2fcd5yrHF1r5fdqbo1_500.gif

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.