Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Római fõrabbi: a húsvétra a meg nem értés súlya nehezedik


Sajnálkozását fejezte ki a római fõrabbi amiatt, hogy a nagypénteki imádságok rituáléjára ma is a "zsidók és katolikusok közötti meg nem értés súlya" nehezedik, s egyben üdvözölte húsvét alkalmából Ferenc pápát.

A pápa elõzõleg a pészah, a zsidó húsvét alkalmából üdvözölte a fõrabbit. "Pontosan ezekben a napokban, amikor a (nagypénteki) imádságok rítusára a meg nem értés súlya nehezedik, Riccardo Di Segni fõrabbi arra kéri Istent, tegye alkalmassá a zsidókat és a katolikusokat arra, hogy kölcsönösen megértsék a különbözõség értelmét és a testvériség értékét" - áll az üzenetben.

A fõrabbi üdvözölte a két vallás közötti közeledést, ugyanakkor hozzátette: "a húsvét különösen jelentõségteljes, mert ez a nagy ünnep egyszerre képviseli a vallásaink közötti kapcsolatot és elkülönülést". A zsidók nem ismerik el Jézus Krisztus istenségét. "Ez az elkülönülés a történelem során - pontosabban ezekben a napokban - zsidóellenes intolerancia formájában nyilvánult meg" - emlékeztetett a fõrabbi.

A zsidók mindenekelõtt a nagypénteki mise rítusát kifogásolják, amióta XVI. Benedek 2007-ben újra engedélyezte a tradicionalista katolikusok által használt, latin nyelvû tridenti miserendet. Ebben a misekönyvben olyan vitatott felszólítások szerepelnek, hogy "mutassunk utat ennek a (zsidó) népnek a sötétségben és a vakságban". A zsidó közösség heves aggodalma miatt XVI. Benedek ezeket a kitételeket 2008-ban visszavonta, ugyanakkor megtartotta a zsidók megtéréséért mondott imát.

Az általánosan használt formula, VI. Pál pápa misekönyve tartalmaz egy a zsidó népért való könyörgést: "imádkozzunk a zsidókért, hogy akikhez elõbb szólt a mi Urunk, Istenünk, növekedjenek nevének szeretetében, és gondozzák a szövetségi hûséget". A Szent Péter-bazilikában Ferenc pápa jelenlétében tartott nagypénteki szertartáson is ezt az imát mondták el.
Link

Hozzszlsok


#1 | kukackac - 2013. mrcius 30. 15:07:11
www.bible-history.com/archaeology/rome/arch-titus-relief-1a.jpg

Kapják bééé! s_kac 7x!!!

i261.photobucket.com/albums/ii63/raydar0/donkeykong/donkey_dick.jpg

http://translate....AU-VVjDekQ

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.