Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Ciprus: 'mintha újra megszállták volna az országunkat'


A ciprusi kormány vizsgálatot indít azért, hogy kiderítsék, ki felelõs a gazdasági összeomlásért. Zajlik egy másik ügyben is a nyomozás, mert a bankbezárás elõtti napon több milliárd euró bankbetétet utaltak külföldre a ciprusi számlákról. A tervezett lépésrõl csak a jegybank vezetõi tudtak, így feltehetõen közülük szivárogtatta ki valaki a hírt a bennfenteseknek. Szakértõk szerint az eddig Cipruson lévõ offshore-pénzek Hongkongra, Máltára vagy Liechtensteinbe kerülhettek.

A ciprusiak a helyzethez képest türelemmel viselték azt, hogy a tíznapos bankszünet után csak lassan és részletekben juthatnak hozzá a pénzükhöz. Elmaradt a bankroham és a fegyveres õröknek sem kellett beavatkozniuk a sorban állók megfékezésére.

A nagybefektetõk természetesen nem álltak sorban a bankfiókok elõtt, pedig az adóparadicsomnak számító Cipruson õk vannak többen. A szigetországban a betétek ötvenkét százaléka ugyanis százezer euró feletti összegû, összesen hatvannyolcmilliárd euró értékben. Ezekre a számlákra negyven és nyolcvan százalék közötti illetéket vetettek ki, cserébe a tulajdonosok csak értéktelen bankrészvényeket kaphatnak.

A hĂ­rek szerint azonban sokan – fõkĂ©nt brit Ă©s orosz betĂ©tesek – ki tudták menteni pĂ©nzĂĽket a bankbezárások elõtt. A ciprusi kormány ezĂ©rt vizsgálatot rendelt el, hogy megállapĂ­tsa, kik lehetnek a felelõsök a kiszivárogtatásĂ©rt Ă©s az országot Ă©vekre recessziĂłba taszĂ­tĂł válságĂ©rt.

A helybeliek szkeptikusak a vizsgálatokkal kapcsolatban.

„MiĂ©rt nem a bajok elõtt folytattak vizsgálatot? Az egyik kormány a másiknak tolta tovább a problĂ©mát. Most már kĂ©sõ, olyan ez, mintha Ăşjra megszállták volna az országunkat.” – mondja egy nicosiai nyugdĂ­jas.

A ciprusi államfõ is bírálta a nemzetközi szervezeteket. Nikosz Anasztasziadesz szerint az ország egy globális kísérlet alanyává vált, mert Görögország esetében a tízszer nagyobb mentõcsomag mellé sem szabtak olyan drasztikus feltételeket, mint a bankbetétek részleges elkobzása.

atv.hu
Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2013. március 31. 23:45:57
Jól érzik. Már viszik is a gázukat. Szombaton indult a kitermelés. Perec szerint nagy hiba volt éppen azon a napon, de bocsánatos bûn, mert nem állami, hanem magán cég "vétkezett".
http://kuruc.info...
http://www.timeso...n-sabbath/
#2 | Perje - 2013. április 04. 15:35:31
Megsemmisítették a dokumentumokat a ciprusi bankokban a krízis elõtt.
http://lenta.ru/n.../04/banks/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.