Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Time: gondolkodnak a magyar zsidók a kivándorláson


No nem! Nem kell elmenni, ennyivel nem úszhatja meg a féreg, mert akkor még visszajöhetne! Elõször semlegesíteni kell, majd füsbe ment tervként sonderbehandlung-olni, aztán mehet Isten hírével, ami megmaradt belõle.
A haldokló gazdasággal párosuló újjáéledõ antiszemitizmus miatt sok magyar zsidó azon tûnõdik: vajon nem most kellene-e elhagyni az országot.

Már maga a kĂ©rdĂ©s feltevĂ©se is furcsának tĂ»nhet, hiszen Budapesten Ă©l KözĂ©p-EurĂłpa legnĂ©pesebb – becslĂ©sek szerint 100 ezer fõt számlálĂł zsidĂł közössĂ©ge. ZsinagĂłgák tucatjai, imaházak, mĂ»vĂ©szeti galĂ©riák, borbárok Ă©s zsidĂł közössĂ©gi központok mĂ»ködnek a magyar fõvárosban. Most azonban a hanyatlĂł gazdaság Ă©s a növekvõ antiszemitizmus miatt egyre több zsidĂł távozik MagyarországrĂłl vagy gondolkodik az ország elhagyásárĂłl. A tĂ©nylegesen emigrált zsidĂłk száma azonban mĂ©g viszonylag alacsony – a Mazsihisz becslĂ©se szerint, tavaly ezren távoztak. Facebook fĂłrumokon, zsinagĂłgákban Ă©s zsidĂł társaságokban azonban mĂ©gis felvetõdik a kĂ©rdĂ©s: „itt az idõ az ország elhagyására?”

Ennek sajnos van is alapja: jĂşniusban egy budapesti utcán Schweitzer JĂłzsef nyugalmazott fõrabbival egy fĂ©rfi közölte: gyĂ»löl minden zsidĂłt. OktĂłberben kĂ©t fĂ©rfi megtámadta KerĂ©nyi András zsidĂł vezetõt. A támadĂłk gyomorba rĂşgták, Ă©s obszcĂ©n szavakkal illettĂ©k. Mikor a KerĂ©nyit bántalmazĂł fĂ©rfiakat letartĂłztatták, egy online rádióállomás a támadást dicsõítette, Ă©s azt, „a mindennapos zsidĂł terrorizmusra adott válasznak” nevezte. Decemberben Lenhardt Balázs, a parlament egy fĂĽggetlen tagja egy anticionista tĂĽntetĂ©s során izraeli zászlĂłt Ă©getett a Magyar KĂĽlĂĽgyminisztĂ©rium elõtt – az egyik rĂ©sztvevõ azt kiáltotta: „Auschwitzba minden zsidĂłval!”. Az elmĂşlt hĂłnapokban zsidĂł temetõket dĂşltak fel, holokauszt emlĂ©kmĂ»veket gyaláztak meg, Ă©s horogkereszteket festettek zsinagĂłgafalakra. Március 14-Ă©n a budapesti Eötvös LĂłránd Tudományegyetem professzorai irodájuk ajtaján a következõ szöveggel ellátott matricákat találtak: „ZsidĂłk! Az egyetem a miĂ©nk, nem a tiĂ©tek! Adjátok meg a tiszteletet a magyar hallgatĂłknak."

Elszigetelt zsidóellenes események idõnként elõfordulnak Európában, de a hasonló incidensek gyakorisága itt a közvélemény mérhetõen növekvõ antiszemitizmusával párosul. Kovács András, a Budapesti Közép-Európai Egyetem szociológusa úgy találta, hogy 1992-tõl 2006-ig Magyarországon az aktív antiszemiták száma viszonylag stabilan, a felnõtt lakosság 10%-a körüli volt. A némi antiszemita érzéssel bírók 15%-ot tettek ki, míg 60% egyáltalán nem volt zsidóellenes. 2006-tól kezdõdõen azonban Magyarország gazdasága romlásnak indult, és a szélsõjobboldali pártok egyre inkább erõsödni, az intolerancia pedig ezzel párhuzamosan nõni kezdett. 2010-re a felnõtt lakosság 20%-a aktív antiszemitává vált, és már csak 50% nem táplált zsidóellenes érzéseket.

A szĂ©lsõjobb legradikálisabb kĂ©pviselõje a Jobbik. A szĂ©lsõsĂ©ges párt a 2010-es választáson a szavazatok 16,7 százalĂ©kát szerezte meg, amivel Magyarország harmadik legnagyobb pártjává lĂ©pett elõ. Bár sikerĂ©t fõleg romaellenessĂ©gĂ©nek köszönheti, a Jobbik tagjai nem titkolják antiszemita nĂ©zeteiket. Novemberben Gyöngyösi Márton, a Jobbik parlamenti kĂ©pviselõje közölte: attĂłl tart, hogy a magyar kĂĽlpolitika tĂşlságosan kedvez Izraelnek, Ă©s vizsgálatot kĂ©rt annak a felmĂ©rĂ©sĂ©re, hogy „hány zsidĂł származásĂş szemĂ©ly van Magyarországon Ă©s a kormányban, akik nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. KĂ©sõbb Gyöngyösi visszakozott Ă©s közölte: õ „csak” a kormányban helyet foglalĂł izraeli-magyar kettõs állampolgárok azonosĂ­tására gondolt.

Kumin Ferenc, nemzetközi kommunikációs államtitkár-helyettes szerint a Fidesz vezette jobbközép kormány minden tõle telhetõt megtesz a rasszizmus ellen. Az Orbán Viktor miniszterelnök kormányzása idején született új alkotmány ugyanis tartalmaz egy rendelkezést, amely megkönnyíti a gyûlöletbeszéd elleni jogszerû fellépést. Egy másik törvény szerint pedig a holokauszt tagadása bûncselekmény.

Gyöngyösi parlamenti felszĂłlalására Orbán azzal reagált, hogy fogadta Feldmájer PĂ©tert a Mazsihisz elnökĂ©t Ă©s a parlamentben szĂłt emelt az elõítĂ©let ellen. „SzeretnĂ©m világossá tenni, hogy mi magyarok meg fogjuk vĂ©deni zsidĂł honfitársainkat” – közölte a miniszterelnök. Orbán válaszát azonban, amelyet egy hĂ©ttel Gyöngyösi megszĂłlalása után adott a Jobbiknak, többen lagymatagnak minõsĂ­tettĂ©k – annak ellenĂ©re, hogy a kormány korábban kĂ©pviseltette magát egy antiszemitizmus elleni tĂĽntetĂ©sen.

„Országos szinten a Fidesz komoly harcot folytat az antiszemitizmus ellen – közölte Feldmájer PĂ©ter. „Helyi Ă©s önkormányzati szinteken azonban gyakran egyĂĽttmĂ»ködik a Fidesz Ă©s a Jobbik. Feldmájer szerint a Fideszen belĂĽl olyan antiszemita hangokat is lehet hallani, amelyek meg sem kĂĽlönböztethetõk a JobbikĂ©tĂłl. A leguszĂ­tĂłbb beszĂ©dek Bayer Zsolt szájábĂłl hangzottak el. Miután Schiff András, a Londonban Ă©lõ hĂ­res magyar zongoramĂ»vĂ©sz levelet Ă­rt a Washington Postnak, amelyben közölte: a jelenlegi politikai helyzet miatt nem fog visszatĂ©rni Magyarországra, Bayer egy cikkben rendkĂ­vĂĽl gusztustalan, becsmĂ©rlõ stĂ­lusban utalt Schiffre Ă©s a magyar kormány nĂ©hány kĂĽlföldi zsidĂł kritikusára. Bayer, aki továbbra is szoros kapcsolatban áll a Fidesz vezetõivel, kijelentette: nem a hitĂĽk, hanem politikai nĂ©zeteik miatt bĂ­rálta a magyar kormányt támadĂłkat.

Orbán kormánya a magyar hazafiság ĂşjbĂłli felĂ©lesztĂ©sĂ©re tett erõfeszĂ­tĂ©sei során, engedĂ©lyezte egyes telepĂĽlĂ©sek számára, hogy Horthy-szobrokat állĂ­tsanak Ă©s utcákat nevezzenek el Horthy MiklĂłsrĂłl. Horthy – ha idõnkĂ©nt kelletlenĂĽl is – mĂ©giscsak egyĂĽttmĂ»ködött Hitlerrel Ă©s õ volt hatalmon a magyar zsidĂłság nagy rĂ©szĂ©nek deportálásakor. Orbán oktatási minisztĂ©riuma olyan szerzõket is felvett tantervĂ©be, mint NyĂ­rõ Gyula, aki a második világháborĂş idejĂ©n a fasiszta nyilaskeresztes párt tagja volt, Ă©s akinek a mĂ»vei antiszemita rĂ©szeket is tartalmaznak. Kumin szerint a NyĂ­rõhöz hasonlĂł szerzõket irodalmi Ă©rtĂ©kĂĽkĂ©rt Ă©s nem politikai nĂ©zeteikĂ©rt tanĂ­tják. KertĂ©sz Imre, Magyarország egyetlen irodalmi Nobel-dĂ­jának a tulajdonosa azonban el lett távolĂ­tva a tanterv magyar szerzõi közĂĽl (a Berlinben Ă©lõ Ă­rĂł zsidĂł származásĂş).

Orbán kritikusai odáig azért nem mennek el, hogy antiszemitizmussal vádolják a miniszterelnököt. De az egyre jobbra tolódó Magyarország választási politikája miatt Orbán hajlandóbb lehet tolerálni mások antiszemitizmusát. Krekó Péter a Political Capital igazgatója szerint a Fidesz úgy érzi, hogy a Jobbik jelenti számára a legnagyobb fenyegetést. Bár a Fidesz nem ugyanúgy közelíti meg a kérdést, mégis elég rést nyitva hagy ahhoz, hogy a szavazók azt hihessék, amit akarnak. Ezzel aztán hozzászoktatják õket az egyre szélsõségesebb retorikához.

Ha ez folyik a parlamentben Ă©s ezzel van tele a mĂ©dia, egy idõ után az emberek majd nem látnak semmi rosszat abban, hogy „mocskos zsidĂłkrĂłl” panaszkodjanak a szupermarketben. ĂŤgy aztán sok zsidĂł szĂ©gyelli nyilvánosan vállalni az identitását – mondta Horváth JĂłzsef, a Bet Shalom zsinagĂłga elnöke. Emberek már baseball sapka alá rejtik kipájukat – tette hozzá RadnĂłti Zoltán a zsinagĂłga rabbija.

atv.hu / Time
Link

Hozzászólások


#21 | Kedvesi - 2013. március 31. 17:20:58
http://kuruc.info...

Gerendás Péter. A zenész egyrészt a szerinte Magyarországon tapasztalható "fasizálódás" miatt döntött a távozás mellett. "A mocskos zsidózás, a nácik szerecsenmosdatása, a politika kufárkodása az emberek létezõ elõítéleteivel, a már szinte természetes hétköznapi terminológiává lett bizonyos 'zsidó háttéruralomról, zsidó bankárokról' szóló hazugságok, összeesküvés-elméletek és ezzel egyidejûleg a jól bevált bûnbakképzés általánossá válása, a folyamatos cigányozás, buzizás miatt régóta fontolgattam a távozást" - indokolta a levélben.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.