Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Time: gondolkodnak a magyar zsidók a kivándorláson


No nem! Nem kell elmenni, ennyivel nem úszhatja meg a féreg, mert akkor még visszajöhetne! Elõször semlegesíteni kell, majd füsbe ment tervként sonderbehandlung-olni, aztán mehet Isten hírével, ami megmaradt belõle.
A haldokló gazdasággal párosuló újjáéledõ antiszemitizmus miatt sok magyar zsidó azon tûnõdik: vajon nem most kellene-e elhagyni az országot.

Már maga a kĂ©rdĂ©s feltevĂ©se is furcsának tĂ»nhet, hiszen Budapesten Ă©l KözĂ©p-EurĂłpa legnĂ©pesebb – becslĂ©sek szerint 100 ezer fõt számlálĂł zsidĂł közössĂ©ge. ZsinagĂłgák tucatjai, imaházak, mĂ»vĂ©szeti galĂ©riák, borbárok Ă©s zsidĂł közössĂ©gi központok mĂ»ködnek a magyar fõvárosban. Most azonban a hanyatlĂł gazdaság Ă©s a növekvõ antiszemitizmus miatt egyre több zsidĂł távozik MagyarországrĂłl vagy gondolkodik az ország elhagyásárĂłl. A tĂ©nylegesen emigrált zsidĂłk száma azonban mĂ©g viszonylag alacsony – a Mazsihisz becslĂ©se szerint, tavaly ezren távoztak. Facebook fĂłrumokon, zsinagĂłgákban Ă©s zsidĂł társaságokban azonban mĂ©gis felvetõdik a kĂ©rdĂ©s: „itt az idõ az ország elhagyására?”

Ennek sajnos van is alapja: jĂşniusban egy budapesti utcán Schweitzer JĂłzsef nyugalmazott fõrabbival egy fĂ©rfi közölte: gyĂ»löl minden zsidĂłt. OktĂłberben kĂ©t fĂ©rfi megtámadta KerĂ©nyi András zsidĂł vezetõt. A támadĂłk gyomorba rĂşgták, Ă©s obszcĂ©n szavakkal illettĂ©k. Mikor a KerĂ©nyit bántalmazĂł fĂ©rfiakat letartĂłztatták, egy online rádióállomás a támadást dicsõítette, Ă©s azt, „a mindennapos zsidĂł terrorizmusra adott válasznak” nevezte. Decemberben Lenhardt Balázs, a parlament egy fĂĽggetlen tagja egy anticionista tĂĽntetĂ©s során izraeli zászlĂłt Ă©getett a Magyar KĂĽlĂĽgyminisztĂ©rium elõtt – az egyik rĂ©sztvevõ azt kiáltotta: „Auschwitzba minden zsidĂłval!”. Az elmĂşlt hĂłnapokban zsidĂł temetõket dĂşltak fel, holokauszt emlĂ©kmĂ»veket gyaláztak meg, Ă©s horogkereszteket festettek zsinagĂłgafalakra. Március 14-Ă©n a budapesti Eötvös LĂłránd Tudományegyetem professzorai irodájuk ajtaján a következõ szöveggel ellátott matricákat találtak: „ZsidĂłk! Az egyetem a miĂ©nk, nem a tiĂ©tek! Adjátok meg a tiszteletet a magyar hallgatĂłknak."

Elszigetelt zsidóellenes események idõnként elõfordulnak Európában, de a hasonló incidensek gyakorisága itt a közvélemény mérhetõen növekvõ antiszemitizmusával párosul. Kovács András, a Budapesti Közép-Európai Egyetem szociológusa úgy találta, hogy 1992-tõl 2006-ig Magyarországon az aktív antiszemiták száma viszonylag stabilan, a felnõtt lakosság 10%-a körüli volt. A némi antiszemita érzéssel bírók 15%-ot tettek ki, míg 60% egyáltalán nem volt zsidóellenes. 2006-tól kezdõdõen azonban Magyarország gazdasága romlásnak indult, és a szélsõjobboldali pártok egyre inkább erõsödni, az intolerancia pedig ezzel párhuzamosan nõni kezdett. 2010-re a felnõtt lakosság 20%-a aktív antiszemitává vált, és már csak 50% nem táplált zsidóellenes érzéseket.

A szĂ©lsõjobb legradikálisabb kĂ©pviselõje a Jobbik. A szĂ©lsõsĂ©ges párt a 2010-es választáson a szavazatok 16,7 százalĂ©kát szerezte meg, amivel Magyarország harmadik legnagyobb pártjává lĂ©pett elõ. Bár sikerĂ©t fõleg romaellenessĂ©gĂ©nek köszönheti, a Jobbik tagjai nem titkolják antiszemita nĂ©zeteiket. Novemberben Gyöngyösi Márton, a Jobbik parlamenti kĂ©pviselõje közölte: attĂłl tart, hogy a magyar kĂĽlpolitika tĂşlságosan kedvez Izraelnek, Ă©s vizsgálatot kĂ©rt annak a felmĂ©rĂ©sĂ©re, hogy „hány zsidĂł származásĂş szemĂ©ly van Magyarországon Ă©s a kormányban, akik nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. KĂ©sõbb Gyöngyösi visszakozott Ă©s közölte: õ „csak” a kormányban helyet foglalĂł izraeli-magyar kettõs állampolgárok azonosĂ­tására gondolt.

Kumin Ferenc, nemzetközi kommunikációs államtitkár-helyettes szerint a Fidesz vezette jobbközép kormány minden tõle telhetõt megtesz a rasszizmus ellen. Az Orbán Viktor miniszterelnök kormányzása idején született új alkotmány ugyanis tartalmaz egy rendelkezést, amely megkönnyíti a gyûlöletbeszéd elleni jogszerû fellépést. Egy másik törvény szerint pedig a holokauszt tagadása bûncselekmény.

Gyöngyösi parlamenti felszĂłlalására Orbán azzal reagált, hogy fogadta Feldmájer PĂ©tert a Mazsihisz elnökĂ©t Ă©s a parlamentben szĂłt emelt az elõítĂ©let ellen. „SzeretnĂ©m világossá tenni, hogy mi magyarok meg fogjuk vĂ©deni zsidĂł honfitársainkat” – közölte a miniszterelnök. Orbán válaszát azonban, amelyet egy hĂ©ttel Gyöngyösi megszĂłlalása után adott a Jobbiknak, többen lagymatagnak minõsĂ­tettĂ©k – annak ellenĂ©re, hogy a kormány korábban kĂ©pviseltette magát egy antiszemitizmus elleni tĂĽntetĂ©sen.

„Országos szinten a Fidesz komoly harcot folytat az antiszemitizmus ellen – közölte Feldmájer PĂ©ter. „Helyi Ă©s önkormányzati szinteken azonban gyakran egyĂĽttmĂ»ködik a Fidesz Ă©s a Jobbik. Feldmájer szerint a Fideszen belĂĽl olyan antiszemita hangokat is lehet hallani, amelyek meg sem kĂĽlönböztethetõk a JobbikĂ©tĂłl. A leguszĂ­tĂłbb beszĂ©dek Bayer Zsolt szájábĂłl hangzottak el. Miután Schiff András, a Londonban Ă©lõ hĂ­res magyar zongoramĂ»vĂ©sz levelet Ă­rt a Washington Postnak, amelyben közölte: a jelenlegi politikai helyzet miatt nem fog visszatĂ©rni Magyarországra, Bayer egy cikkben rendkĂ­vĂĽl gusztustalan, becsmĂ©rlõ stĂ­lusban utalt Schiffre Ă©s a magyar kormány nĂ©hány kĂĽlföldi zsidĂł kritikusára. Bayer, aki továbbra is szoros kapcsolatban áll a Fidesz vezetõivel, kijelentette: nem a hitĂĽk, hanem politikai nĂ©zeteik miatt bĂ­rálta a magyar kormányt támadĂłkat.

Orbán kormánya a magyar hazafiság ĂşjbĂłli felĂ©lesztĂ©sĂ©re tett erõfeszĂ­tĂ©sei során, engedĂ©lyezte egyes telepĂĽlĂ©sek számára, hogy Horthy-szobrokat állĂ­tsanak Ă©s utcákat nevezzenek el Horthy MiklĂłsrĂłl. Horthy – ha idõnkĂ©nt kelletlenĂĽl is – mĂ©giscsak egyĂĽttmĂ»ködött Hitlerrel Ă©s õ volt hatalmon a magyar zsidĂłság nagy rĂ©szĂ©nek deportálásakor. Orbán oktatási minisztĂ©riuma olyan szerzõket is felvett tantervĂ©be, mint NyĂ­rõ Gyula, aki a második világháborĂş idejĂ©n a fasiszta nyilaskeresztes párt tagja volt, Ă©s akinek a mĂ»vei antiszemita rĂ©szeket is tartalmaznak. Kumin szerint a NyĂ­rõhöz hasonlĂł szerzõket irodalmi Ă©rtĂ©kĂĽkĂ©rt Ă©s nem politikai nĂ©zeteikĂ©rt tanĂ­tják. KertĂ©sz Imre, Magyarország egyetlen irodalmi Nobel-dĂ­jának a tulajdonosa azonban el lett távolĂ­tva a tanterv magyar szerzõi közĂĽl (a Berlinben Ă©lõ Ă­rĂł zsidĂł származásĂş).

Orbán kritikusai odáig azért nem mennek el, hogy antiszemitizmussal vádolják a miniszterelnököt. De az egyre jobbra tolódó Magyarország választási politikája miatt Orbán hajlandóbb lehet tolerálni mások antiszemitizmusát. Krekó Péter a Political Capital igazgatója szerint a Fidesz úgy érzi, hogy a Jobbik jelenti számára a legnagyobb fenyegetést. Bár a Fidesz nem ugyanúgy közelíti meg a kérdést, mégis elég rést nyitva hagy ahhoz, hogy a szavazók azt hihessék, amit akarnak. Ezzel aztán hozzászoktatják õket az egyre szélsõségesebb retorikához.

Ha ez folyik a parlamentben Ă©s ezzel van tele a mĂ©dia, egy idõ után az emberek majd nem látnak semmi rosszat abban, hogy „mocskos zsidĂłkrĂłl” panaszkodjanak a szupermarketben. ĂŤgy aztán sok zsidĂł szĂ©gyelli nyilvánosan vállalni az identitását – mondta Horváth JĂłzsef, a Bet Shalom zsinagĂłga elnöke. Emberek már baseball sapka alá rejtik kipájukat – tette hozzá RadnĂłti Zoltán a zsinagĂłga rabbija.

atv.hu / Time
Link

Hozzászólások


#1 | Holdas - 2013. március 30. 17:19:29
Jó lenne eldönteni magyar vagy zsidó ?! Együtt a kettõ nem megy !
#2 | Entheo Mitiok - 2013. március 30. 17:41:28
Miután a zsidók egy büdös nagy tenyereslángos után elmennek, a cigányok egy büdös nagy tenyereslángos után visszaállnak a régi mesterségeikhez (teknõvájó, kosárfonó, bádogos), én kérni fogok egy kupa bort, amit elégedetten csettintgetve fogok felhörpölni a vetemény szélén meló után. Azután pedig a kezem belelóg a bilibe...
#3 | GERRY - 2013. március 30. 17:52:42
Szükül a s Egglyuka a sok tolvajnak, azért gondolkodnak a menekülési útvonalon... attól félnek, ha kiderül amit összeloptak akkor csak lábbal elöre hagyhatják el a csatamezöt.
Ideje lenne felébredniük azoknak a zsidóknak akik ebben a több évtizedben mint kussolótársak vettek részt az ország kirablásában, hogy elkapják azoknak a tetveknek a grabancát akik túl sokat ajvékoltak (a nevükben is) és kitegyék a fötér közepére öket. Tölem akár dunapart is lehet. Ha még most sem mernek kiállni önmagukért akkor takarodjanak el Israelbe vagy a pokolba mert nem ez a hazájuk, ha magyaroknak vallják magukat akkor magyarként álljanak ki a hazájukért. Talán még van annyi megbocsájtás a magyar szívekbe, hogy tolerálja az utolsó éveinket... A MAZSIHISZ-re és a HIT-gyülis bandára ez nem vonatkozik!
#4 | fsavanyu - 2013. március 30. 18:02:29
fürödní szeretnek, hetente 1szer, meleget is szeretik, itt megkapják , segitség is lesz hozzá akkor meg mit vacilálnak?s_kukk
#5 | postaimre - 2013. március 30. 18:12:58
Nagy üzletet csinált a magyar milliárdos
Elkelt végre a Debrecen jelképének tartott Aranybika szálló. A vevõ egy helyi, milliárdos ingatlanbefektetõ, aki a korábban kétmilliárdért árult hotelt féláron vásárolta meg. Az elõzõ tulajdonos Cívis Hotels Zrt. 2009 végén ment csõdbe, felszámolása 2010 júniusában indult el.

Több mint 2,5 év után elkelt Debrecen jelképének számító és legrégebbi szállodája, az Aranybika, a vásárló Boros József cége, az Aranybika Szálló Kft. A helyi vállalkozó egymilliárd forint plusz áfát ajánlott az ingatlanért, ezen belül 15 millió forintot a berendezési tárgyakra és 15 milliót a mûvészeti alkotásokra - értesült a Dehir.hu.

A háromcsillagos szálloda korábbi tulajdonosának, a Cívis Hotels Zrt.-nek (CH) - egy fél évig elhúzódó, sikertelen csõdeljárást követõen - 2010. június 2-án indult el a felszámolási eljárása. A hotelt elõször a felszámoló Kelet-Holding Zrt. 2010 novemberében hirdette meg értékesítésre, nettó 2,1 milliárd forintért. Azóta több mint tíz pályázaton fokozatosan csökkent az irányár. Értékelhetõ, megfelelõ áru ajánlat azonban mostanáig nem érkezett az ingatlanra. A felszámolás ideje alatt is üzemelt a szálloda.

Az egyik leggazdagabb magyar a vevõ
A hotel vevõje a milliárdos Boros József, ingatlanforgalmazásban és turisztikai befektetésekben érdekelt vállalkozó. A Napi Gazdaság A 100 leggazdagabb címû kiadványa vagyonát 2012-ben 13,1 milliárd forintra becsülte. Az 56 éves üzletember nyolcgyermekes család hetedik gyermekeként született. A család nehéz anyagi helyzete miatt felszolgálói állást vállalt a debreceni Aranybika szállóban. A magánvállalkozás világába belekóstolva presszókat, éttermeket, kocsmákat vett bérbe. Néhány éve megvásárolta a Debreceni Dohánygyár épületét és irodaházat alakított ki benne - olvasható A 100 leggazdagabb összeállításában. A Debrecen belvárosában álló Hotel Óbester tulajdonosa.
Boros JĂłzsef

Az új tulajdonos azt ígéri, a 13,6 ezer négyzetméteres épületet teljesen felújítja, hogy a szálló ismét a régi fényében ragyogjon - írta a dehir.hu. "A régi, patinás szárnyat üzletemberek részére, míg az új szárnyat családi, ifjúsági, de magas színvonalú szállodának szeretném kialakítani. A lenti részen természetesen egy szuper cukrászda áll az elképzeléseim hátterében, valamint itt az éttermi vendéglátást is szeretném egy picit megmozdítani, jó irányba vinni - nyilatkozta korábban Boros József. A milliárdos értékû felújítás ideje alatt is nyitva lesz a szálloda.

Az önkormányzat az új európai uniós költségvetési ciklusban pályázaton szeretne támogatást nyerni a szálló környezetének rendbetételére - közölte a mai, Boros Józseffel közös sajtótájékozatóján Pajna Zoltán, Debrecen fideszes alpolgármestere. Az Aranybika régi épületszárnya építésének 100. évfordulójára, 2015. szeptember 4-ére teljesen megújulva, régi fényében várja majd a vendégeit - mondta Boros József, hozzátéve: ezt követõen kezdõdik majd az új szállodarész rekonstrukciója, amihez a városi önkormányzattal közösen pályáznak majd európai uniós forrásokra - tudósított az MTI.


Több mint hárommilliárddal maradt adós a Cívis Hotels

A tulajdonosok a CH fizetésképtelenségét a gazdasági válsággal, a turizmus visszaesésével indokolták. A pénzügyi problémák megoldására új befektetõt is megpróbáltak bevonni, illetve eladni a céget, de az orosz tulajdonú Glenroy Technologies Zrt.-vel a csõdeljárás alatt nem sikerült megállapodni. A CH tartozásai 2010 júniusi tevékenységet záró mérlege szerint meghaladták a 3,2 milliárd forintot, ennek nagy része hitel és kölcsön, míg a szállítói tartozások 356 millió forintra rúgtak. A legnagyobb hitelezõje az FHB Bank, amely felszámolási eljárást kezdeményezett a cég ellen.

A CH tulajdonában lévõ debreceni Best Western Hotel Kálvint 2011-ben értékesítette a felszámoló, a meg nem nevezett vevõ nettó 341 millió forintot adott érte (2010 novemberében még 563 millió forint forgalmi értéken árulták). A vendéglátóhely Centrum Hotel néven mûködik tovább

A szintén a CH-hoz tartozó, hajdúszoboszlói Hotel Délibábot már 2010 decemberében eladták, a felszámoló közlése szerint nettó 800 millió forintért (1,2 milliárd forint forgalmi értéken hirdették). A háromcsillagos gyógyszállót Kerekes Ferenc debreceni, illetve hajdúszoboszlói vállalkozó érdekeltségébe került.
Matolcsy: az Aranybika az egész nemzet jelképe
A kétszáz szobás szálló 1915-ben, Hajós Alfréd tervei alapján épült. Az Aranybikát korábban Kósa Lajos polgármester Debrecen idegenforgalmi szimbólumának nevezte, amit nem szabad veszi hagyni. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a parlamentben kérdésre válaszolva fejtette ki, hogy az Aranybika az egész nemzet jelképe, a kormány figyelemmel kíséri a sorsát, és nem hagyják, hogy elkótyavetyéljék azt.

MTI
A szállodai szolgáltató a korábbi Hotel Aranybika Rt., a Délibáb Thermál Rt. és a Cívis Gasztronómia Rt. összeolvadással 1989-ben jött létre Cívis Hotel és Gasztronómia Rt. névén, ami 1998-ban Cívis Hotels Rt.-re változott. A társaság zrt.-ként mûködött, a tulajdonosok adatai nem láthatók a cégadatokban, annyi azonban tudható, hogy egyik tulajdonosa Hupuczi László elnök-vezérigazgató volt, aki anno a Cívus Hotel elõdjét, a Hajdú-Bihar Megyei Vendéglátó Vállalatot is vezette.
http://www.napi.h...49429.html
#6 | Magy1 - 2013. március 30. 18:17:24
Havas Henrik pedig már nevetni sem mer és összeesküvés-gyakorlatokról beszél s_kukk

http://atv.hu/cik...promo_0330
#7 | Kedvesi - 2013. március 30. 18:33:58
Ez is olyan dezinformáció lehet hogy félelmükben tömegesen menekülnek a szomszédos Ausztriába, szerintem ezt visszafelé kell értelmezni, még több zsidó akar betelepülni.
#8 | kukackac - 2013. március 30. 18:41:07
Time: gondolkodnak a magyar zsidók a kivándorláson s_kac

Aki ezt beszopj@ az:

angel.call.free.fr/idiot.gif
#9 | ijfeszito - 2013. március 30. 19:11:48
Ajvékolunk-ajvékolunk, sõt rettegünk!
Kíváncsi vagyok erre a kiemelkedõen magas antiszemitizmusra hivatkozva mennyi israeli janicsár érkezik májusi Zsidó Világkongresszus közgyûlésének biztosítására? És egybõl egy régi történet jut eszembe:
"Csellel a várba
Mialatt a szultán a magyar fõurakkal tárgyalt, addig egy nagy csapat janicsár vonult fel a várba. A Szombat-kapun jutottak be, az õrség nem tett semmit, mivel azt mondták, hogy csak meg kívánják szemlélni a várat. A janicsárok összeszedték a fegyvereket, majd eljutottak több kulcsfontosságú pontra. Megszállták a bástyákat és a kijáratokat. Ekkor a katonák is észbe kaptak, de a janicsárok eddigre már kezükben tartották a fontosabb helyeket. Az õrség egy részét megölték, a többit ártalmatlanították. A fõbb várfokokra rögvest kitûzték a lófarkas zászlót és Nagyboldogasszony-templom tornyára is."
#10 | Perje - 2013. március 30. 20:15:18
Ez egy kamu-duma. Az ellenkezõje igaz, ahogy Kevesi mondja.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.