Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Sötét gyanú: lopja az orosz gázt Ukrajna - Magyarországról?


A Gazprom elnöke csalást sejt a mögött, ahogyan Ukrajna a földgázhoz jutását szervezi Európából - Alekszej Miller errõl szóló nyilatkozatát a Rosszija 1 televízió szombati magazinmûsora sugározta.

"Gyanúnk szerint semmilyen reverz (ellentétes irányú) szállítás az Európai Unió területérõl de facto, fizikailag nem feltételezhetõ. Azt feltételezzük, hogy a Gazpromtól származó gázt használják" - nyilatkozott az orosz állami gázcég vezetõje a Vesztyi v Szubbotu címû heti hírösszefoglaló magazinmûsornak
Infinety network
Alekszej Miller szerint "ahogy beérkezik Európába az orosz gáz, azonnal Ukrajna felé irányítják. A határon úgynevezett visszacsatolás történik, és a gázmérõ állomás mûszerei azt mutatják, mintha meghatározott mennyiségû orosz gáz (...) az európai piacra menne".

"Ezek (...) valamiféle csalási rendszerekre emlékeztetnek, és ezeket tisztázni kell" - mondta a Gazprom vezére.

Miller emlékeztetett arra is, hogy jelenleg az európai gáztõzsdéken az ügynevezett azonnali (spot) árak magasabbak, mint a Gazprom hosszú távú szerzõdéseiben kikötöttek. A brit gázpiacon a múlt héten több mint 800 dollárba került ezer köbméter földgáz - mondta, és úgy vélte, hogy Ukrajna nem bírja kifizetni a spot árakat.

Szergej Kuprijanov, a Gazprom szóvivõje a Vedomosztyi címû orosz lap pénteki közlése szerint kijelentette: "meg vagyunk gyõzõdve arról, hogy a magyar fél teljesen biztosan nem fog homályos sémákat használni a gazpromos földgáz Magyarországról Ukrajnába való virtuális visszafordításakor".

Az újságnak Mihail Korcsemkin, az East European Gas Analysis nevû cég orosz igazgatója kifejtette, hogy szerinte az ukrán Naftogaz a Gazprom Európába menõ tranzitgázából csapolja le a neki szükséges földgázt. Így az ukrán állami gázcégnek kevesebbe kerül az energiahordozó. Németország 2013 elsõ negyedében ezer köbméterenként 410 dollárt fizetett a földgázért.

Mikola Azarov ukrán miniszterelnök csütörtökön Budapesten jelentette be, hogy Magyarországról megindult a reverz gázszállítás Ukrajnába. Kijev tavaly állapodott meg a német RWE vállalattal arról, hogy a cég ötmilliárd köbméter földgázt szállít neki 2013 májusáig.
Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2013. március 31. 16:08:15
http://www.korman...i-hivatalt
Sejtettem, hogy ha a szemüveges ifjú titánt nevezik ki a külgazdasági kapcsolatok élére, abból semmi jó nem származik. Egyik nap könnyek és kézfogás között kitüntette a gázpromos vezetõt, másnap megállapodott az ukránokkal abban, hogy gázt adunk Ukrajnának, hogy ne vegye meg az oroszt, függetlenítsék magukat energia szempontból. Azt állították, hogy német gázt adnak el Ukrajnának, de ki tudja azt ellenõrizni, mi mely át a vezetékeken. A végén még mi fogunk kimaradni a gázellátásból. És még rá bízta OV a szinte valamennyi nagyhalatommal folyó kétoldalú kapcsolatok ügyét!
Ekkora baklövést csak "mások" tanácsára lehet elkövetni.
Eddig örültem volna, ha lennének gyümölcsozõ kapcsolataink az irániakkal is. Lenne mit ida exportálni és behozni. De Isten óvjon attól, hogy ez a szagértõ belepancsoljon a két ország viszányába. Már eddig is "bizonyítottak" diplomáciai érzék teljes hiányából , a külügyi gép kitiltásával.
#2 | Kedvesi - 2013. március 31. 16:22:07
Nem értem. Ukránia át lett engedve a mackónak, a zsidónak kuss van, akkor? Ez legutóbb a zsidó kurvä csinálta meg,Tyimosenko.
#3 | tour - 2013. március 31. 19:15:42
orosz Ukrajna-Magyarország. Gázos kavarás csak egy dolog. Ütközõ állam vagyunk Kelet és Nyugat között. Az EU-ból már min. féllábbal kint átlépve az Eurázsiai Unióba. Valószínüleg Magyarország és a bebukott nyugat-európa között lesz a határvonal védõvámmal.
#4 | kaponya jozsef - 2013. április 02. 13:58:42
remelem ez ajo atlépni a eurazsiai uniobaa az ukranok majd putyin batyotol kapnak pofajukra.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.