Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Fasizálódás miatt emigrál Gerendás Péter


Sirály, de tényleg ne menjetek sebbel-lobbal, mert akkor hogy lesz itt valódi holokoszt? Meg azért is, mert nincsen pénze. Azt még nem tudja, hogy hova megy, merre és mit fog csinálni, de egy hosszú Facebook-posztban kifejtette, hogy miért is teszi. Egy kalap alatt a zsidózás, az iPhone-költség, a telekadó, a parkolási büntetés és a nácik szerecsenmozdatása. A teljes poszt itt:

BĂşcsĂşlevĂ©l kicsit máskĂ©pp…….

Nagyon fájnak nekem azok a mondatok amelyeket le fogok írni, de nem dughatom tovább a fejemet a homokba. 15 lemez, számtalan rangos díj után úgy döntöttem, hogy befejezem itthoni tevékenységemet. Ennek számos oka van.


Az egyik ok a hazánkban tapasztalható fasizálódás.


NĂ©hány Ă©ve törtĂ©nt , hogy az utcán egy negyven körĂĽli hölgy amikor meglátott azt mondta “te szemĂ©t patkány” Ăšgy Ă©reztem, a szĂ­vembõl egy darab, kitĂ©pve ott gurult el az aszfalton. Azon gondolkodtam mifĂ©le gyĂ»lölet bujkál ma az emberekben, amikor Ă©n, aki nem vagyok politikus (náluk szakmai ártalom az ilyesmi), televĂ­ziĂł interjĂşim során a gyermekeimrõl beszĂ©ltem, zenĂ©mmel, vagy szövegeimmel, viselkedĂ©semmel senkit nem bántottam , ilyet váltottam ki valakibõl, aki feltehetõen anya, vagy az lesz egyszer. Pedig engem legtöbben arrĂłl ismernek, hogy sok gyermekem van. MĂ©g ma is ott állok az utcán, megdermedve.


A mocskos zsidózás, a nácik szerecsenmosdatása, a politika kufárkodása az emberek létezõ elõitéleteivel, a már szinte természetes hétköznapi terminológiává lett
bizonyos “zsidĂł háttĂ©ruralomrĂłl, zsidĂł bankárokrĂłl “ szĂłlĂł hazugságok, összeeskĂĽvĂ©selmĂ©letek Ă©s ezzel egyidejĂĽleg a jĂłl bevált bĂ»nbakkĂ©pzĂ©s általánossá válása , a folyamatos cigányozás, buzizás miatt rĂ©gĂłta fontolgattam a távozást. De van egy “gulyás feelingem”, mint ahogy egy Klauzál tĂ©ri sĂłlet Ă©letĂ©rzĂ©sem is. Az anyanyelv, a hazám iránti forrĂł szeretetem, a költĂ©szet, az irodalom, BartĂłk, Kodály, JĂłzsef Attila, Kosztolányi, Ă©s a többiek, idekötnek. Szakmailag soha nem volt szerencsĂ©m. Más hĂ­res elõadĂłkat kĂ­sĂ©rtem, egy mĂ©terrel a hátuk mögött, Ă©s ennek szimbolikus jelentõsĂ©ge is volt.


A második vonalban születtem, és ott is maradtam. Késõbb a saját lábamra álltam. De a Rádiók nagyon keveset játszották a dalaimat, emiatt nem lehettek slágerek azok. Az elenyészõ számú koncertek helyét átvették a vendéglátó helyek és a céges, sonkatekercs mellé játszott aláfestõ zenék. Utáltam, ahogyan hátat fordítva zabáltak jólöltözött hölgyek, urak, akik felettébb leszarták a produkciót. Ma már ezeket visszasírom, mert játék közben a számlakönyvemre koncentráltam, a családomat tartottam el abból, hogy a mûvészetemet a kaszinótojás mellé felszolgálták. De ma már nincsenek ilyenek. A cégek csõdbe mentek, de addig még gyorsan, a helyemet átvették a napi rendszerességgel jelentkezõ tehetségkutatónak álcázott valóságshowk hõsei, akik három percig tündökölnek, de utánuk folyamatosan jön az utánpótlás, és mivel tehetségekben rendkívül gazdag ország vagyunk, kilátás sincs arra, hogy az elkövetkezõ 30 évben ne takarja ki valaki néhány percre a napot. Koncertek nincsenek. Felkérnek, aztán lemondják.


Öt évente csinálok baráti segítséggel, saját szervezésben egy-egy nagyobb produkciót, de két hónap próba, felkészülés ,az életmûvem bemutatása után kicsit zsebbe kell nyúlnom a végén, miután mindent kifizettem. Maradnak a vendéglátó helyek, ahol mikroszkopikus összegeket fizetnek, és néha még abból is alkudnak. Volt egy nagyon jó színházi ötletem is , de senkit nem érdekelt, de mégcsak vissza se hívtak, hogy ezt elmondják nekem.

Az Ă©letem során összegyĂ»jtött javaimat eladtam, amit mind felĂ©ltĂĽnk. Zongora, ami sokat jelentett nekem, gitárok, amelyeket a spĂłrolt pĂ©nzembõl vettem. NĂ©hány hete egy 30 Ă©ve dĂ©delgetett 66-os Stratocaster gitártĂłl váltam meg, amelynek eladása(nagy Ă©rtĂ©k) pont egy hĂłnapi megĂ©lhetĂ©sĂĽnket bitosĂ­totta. Pedig nem Ă©lĂĽnk nagy lábon. Ez nem normális dolog. Ez az ország Ă©lhetetlennĂ© vált . ÉrtĂ©ktelennĂ© vált az Ă©rtĂ©k. Felment az ára a selejtnek. A gyermekeim az iskolában akkor vannak megdicsĂ©rve, ha mozdulatlanul ĂĽlnek a padban, mint a robotok. Az ablak akkor nyĂ­lik ki automatikusan, ha a mĂ»szer oxigĂ©nhiányt jelez . IgazgatĂłi intõt kapnak jelentĂ©ktelen csĂ­nyekĂ©rt. A zeneiskolában (ahol zenĂ©vel elenyĂ©szõen keveset foglalkoznak) lelkipásztori jellemzĂ©st kĂ©rnek, Ă©s választanunk kell ,hogy hittanra járunk, vagy etikára, amivel alaposan körĂĽl tudják rajzolni, mindenki identitását. Folyamatos Apeh szorongatásban vagyunk , 3 havonta inkasszĂłznak ,mert a Bt. KöltsĂ©geit ha van bevĂ©telem, ha nincs, fizetnem kell. De idõnkĂ©nt jön 20 ezres parkolási bĂ­rság, eladhatatlan zártkerti ingatlanon lĂ©võ használhatatlan sufni utáni 40 ezres Ă©pĂ­tmĂ©nyadĂł, elviselhetetlen telefonszámlák, 3 Ft 50 fillĂ©rĂ©rt vett I phone –ok amik a hĂ»sĂ©gnyilatkozat lejárta után (pont amikorra szĂ©tesnek) 300 000 Ft-ba kerĂĽlnek. BĂĽntetĂ©sek , 71 ezres gázszámla, 30 ezres villanyszámla Ă©s kocsira felvett 5 Ă©ve fizetett frankhitel (amibõl mĂ©g 1 Ă©v hátravan) pedig amikor megvettem már 200 000 km volt benne. A ház ugyan tehermentes, de bármikor ráterhelik a tulajdonlapra, esetleg valamilyen kifizetetlen számla miatt, Ă­gy akár mi is hajlĂ©ktalanok lehetĂĽnk. 6 kiskorĂş gyermekem van, de igazábĂłl a jövõkĂ©pem kb egy hĂ©tre elegendõ Ă©s az is elĂ©ggĂ© lesĂşjtĂł. Nemcsak a jövõtõl fĂ©lek már, hanem a jelentõl.


Ezért úgy döntöttem, hogy elindulok valamerre. Még nem tudom igazán merre. Dél felé, vagy inkább északra? Sikerül-e, vagy nem? 57 éves vagyok. Ennyi idõs korában apám már vágta a centiket a nyugdíjhoz. Nekem se nyugdíjam nem lesz, se centim.
Nem vagyok hajlandĂł korrumpálni, vagy pártokhoz, politikusokhoz dörgölõdzni. Nem vagyok kĂ©pes könyvet Ă­rni “hogyan veszĂ­tettem el a szĂĽzessĂ©gemet” .Nem tudok tanĂ­tani ,nincs tĂĽrelmem hozzá,mert folyamatosan arra gondolok,miĂ©rt kell ezzel kĂ­nlĂłdnom, vannak nálam sokkal kĂ©pzettebbek, akik nálam ezt jobban csinálnák, amihez meg Ă©n Ă©rtek,, azt meg nem csinálhatom.


Egy másik országban kell valahol meghĂşznom magam egy ideig, Ă©s bĂ­zni abban , hogy van olyan hely a Világon, ahol Ă©rtĂ©kelik amit Ă©n tudok. Mert itt nem, ezzel jobb szembesĂĽlni. A gitáromba kapaszkodok, mint egy hajĂłtörött. De nem azĂ©rt Ă­rom ezeket, mert sajnáltatni akarom magam, Isten õrizz! Megoldottam mindig, Ă©s most is meg fogom. BĂ­zom a tehetsĂ©gemben. Idáig mindig Ă©n tartottam a lelket a barátaimban, bizonyos “napsĂĽtĂ©srõl, meg madárfĂĽttyrõl” beszĂ©ltem,de már nem tudok ilyen okosakat mondani. Muszáj visszakapnom a remĂ©nyt, a jövõkĂ©pet, a mosolyt, hogy gyermekeimre Ăşgy nĂ©zhessek, ahogy nĂ©hány Ă©ve.


És miközben ezt Ă­rom, kislányom RĂłza idehozott egy papĂ­rt “Boldog HĂşsvĂ©tot apu”…
Link

Hozzászólások


#21 | dodopapa - 2013. április 01. 21:22:17
polémiám a facebookon:
dodopapa
"én csak annyit fûznék hozzá,hogy az úgy nevezett fasiszta jobb oldalról, még egyetlen zsidó , vagy cigány segget sem rúgtak szép... pedig igény vóna rá...és most természetesen nem a katonai elhárítás által ismert cigánygyilkosságokról beszélek, hanem a tudatos, megszervezett progromokról, amilyenek pl. a franciáknál szinte mindennaposak... Gerendás, meg ha menni akar: jó utat!
vitapartner
Kedves.......! Nem szoktam a Facebookon levelezni, de olyan felháborítónak tartom megjegyzésedet, hogy nem tudtam visszafogni magam. Remélem átgondolod és megbánod fenti írásodat, de sajnos erre kevés esélyt látok. Ez ugyanis azt jelentené, hogy van még benned némi emberi érzés.
dodopapa
kedves ........! ne fogd vissza magad...miért mindig nekem/nekünk kell/kellene az emberi érzésre hivatkozva bocsánatot kérni/megbánást tanusítani?..Úgy veszem észre, hogy az érzelmeid vezérelnek...kérlek cáfold meg a tényeket...és ,hogy értd mirõl beszélek a "Hûség Háza" épp úgy nem tetszik, mint az Andrássy u.60. '45 utáni funkciója,a húsdarálót is beleértve...szóval, ha már az emberi érzésrõl beszélünk, kinek/kiknek is kell bocsánatot kérni, és miért??...már Bocsánat! "
#22 | hirtelenke - 2013. április 02. 11:35:11
nekem hányingerem van ettõl az ocsmány kis dögtõl, zeneileg egy nulla szar amit csinál csoda hogy nem kellett a kutyának sem??? születés szabályozásról meg nem hallott? minek b@szott annyi kölyköt , menjen a **** és vigye a többit is.de minnél hamarább . itt jön az hogy miért nem mondták a nagy mû értõ haverok , hogy te peti ez nem jó valami mást kellene csinálni.csodálkozik hogy a szar nem kell az embereknek??eleget nyomtak már le a torkunkon . hátha máshol értékelik majd ezt a förtelmet amit õ elöad mint zene.
#23 | GERRY - 2013. április 02. 12:41:14
elgitározgatott néhány év(tized)et - azt hitte kitart a nyugdíjig. De se nyugdij, se korona...

Nála sokkal jobbak évek óta nem tudnak megélni, mert más lett a világ. Szerintem jelentkezzen a MAZSIHISZTISEK-nél, kap egy egyirányú jegyet imádott városába, ott meg mehet a palesztinekhez zenélni, ki tudja - békeharcosnak talán jobb lesz s_olle
#24 | hirtelenke - 2013. április 03. 14:22:33
hát az egyik hirportlá irt egy cikket amiben a békéscabai szinház igazgatója hivja petikét alkofosson ott náluk. nehogy már elhagyja ezt a befogadó országot. a sok hülye kommentelõ meg miylyen szép gesztus volt ez . most már petikének válaszolnia kell remélem el megy.nem csabára hanem a bús pi..... ba.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.