Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jåsdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tovĂĄbbiakban szakmai oldalkĂ©nt mĂŒködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjåtok - elérhetö.)

Klikkelj rĂĄ: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kazahsztånnal is megållapodåst kötött a honvédség


MongĂłliĂĄt, MalajziĂĄt Ă©s a Seychelle-szigeteket miĂ©rt hagytĂĄk ki? Ezen tĂ©nyleg el kellene gondolkodni! AlbĂĄn lĂ©gvĂ©delem, bulgĂĄr gulyĂĄsĂĄgyĂș Ă©s szlovĂ©n sĂłlyom-drĂłnvadĂĄszok...EgyĂ©bkĂ©nt meg vilĂĄgos, hogy RomĂĄnia satuban Ă©s "MagyarorszĂĄg kormĂĄnya (nem magyar kormĂĄny!!" besorol az EÁU-ba.
A honvĂ©delmi szervezetek fĂ” cĂ©lkitĂ»zĂ©seit Ă©s feladatait tartalmazĂł honvĂ©delmi miniszteri utasĂ­tĂĄs a Hivatalos ÉrtesĂ­tĂ” legfrissebb szĂĄmĂĄban jelent meg. Ebben Hende Csaba honvĂ©delmi miniszter a honvĂ©delmi szervezeteket Ă©rintĂ” cĂ©lokat 20, mĂ­g a feladatokat 47 pontban összegezte.

E szerint a honvĂ©delmi szervezetek fĂ” cĂ©lkitĂ»zĂ©sei között szerepel 2013-ban a honvĂ©dsĂ©g mĂ»ködĂ”kĂ©pessĂ©gĂ©nek, harcĂ©rtĂ©kĂ©nek javĂ­tĂĄsa, a korĂĄbban felszĂĄmolt, de szĂŒksĂ©ges katonai kĂ©pessĂ©gek visszanyerĂ©se Ă©s a meglĂ©vĂ”k tovĂĄbbi fejlesztĂ©se, az eszközök, illetve a katonĂĄk egyĂ©ni felszerelĂ©sĂ©nek modernizĂĄlĂĄsa, valamint a magyar hadiipar ĂșjjĂĄĂ©lesztĂ©sĂ©nek folytatĂĄsa.

Hende Csaba növelni kívånja tovåbbå a katonai beosztåsok åtlagos feltöltöttségét és az önkéntes tartalékosok létszåmåt, fokoznå a szerzÔdéses ållomåny toborzåsi eredményességét, a tiszti és az altiszti utånpótlåst pedig tovåbbfejlesztené. A közpénzek és az ållami vagyon felhasznålåsåban az åtlåthatósåg biztosítåsåt, a korrupció megelÔzését és feltåråsåt is célként rögzítette.

A honvĂ©delmi szervezetek szĂĄmĂĄra elÔírt cĂ©lok között van tovĂĄbbĂĄ a Magyar HonvĂ©dsĂ©g tĂĄrsadalmi tĂĄmogatottsĂĄgĂĄnak tovĂĄbbi növelĂ©se, tĂĄrsadalmi kapcsolatainak fejlesztĂ©se, az elĂ©rt eredmĂ©nyek, cĂ©lkitĂ»zĂ©sek hatĂ©kony kommunikĂĄciĂłja, valamint a Magyar HonvĂ©dsĂ©g EgĂ©szsĂ©gĂŒgyi Központ alap-, jĂĄrĂł- Ă©s fekvĂ”beteg-ellĂĄtĂĄsa szĂ­nvonalĂĄnak megĂ”rzĂ©se is.

A honvĂ©delmi szervezetek 2013-as fĂ” feladatai között szĂĄmos orszĂĄggal valĂł szorosabb egyĂŒttmĂ»ködĂ©s szerepel. Így pĂ©ldĂĄul a mĂ»veleti terĂŒleten törtĂ©nĂ” egyĂŒttmĂ»ködĂ©s fejlesztĂ©se NĂ©metorszĂĄggal, valamint az EgyesĂŒlt Államokkal. A magyar-svĂ©d egyĂŒttmĂ»ködĂ©s keretĂ©ben a Gripen repĂŒlĂ”gĂ©pek folyamatos mĂ»veleti alkalmazĂĄsĂĄhoz szĂŒksĂ©ges feltĂ©telek biztosĂ­tĂĄsĂĄban, SzlovĂ©niĂĄval pedig a NATO Hegyi HadviselĂ©si KivĂĄlĂłsĂĄgi Központ 2015-re tervezett felĂĄllĂ­tĂĄsĂĄval összefĂŒggĂ©sben vannak erre az Ă©vre feladatai a honvĂ©dsĂ©gnek.

GrĂșziĂĄval, KazahsztĂĄnnal, TĂĄdzsikisztĂĄnnal Ă©s ÜzbegisztĂĄnnal tĂĄrcaszintĂ» katonai egyĂŒttmĂ»ködĂ©si megĂĄllapodĂĄsokat terveznek. Az OroszorszĂĄgi FöderĂĄciĂł Ă©s a magyar kormĂĄny között egy, a kĂ©toldalĂș haditechnikai egyĂŒttmĂ»ködĂ©s sorĂĄn vĂ©gzett szellemi tevĂ©kenysĂ©g eredmĂ©nyeihez fĂ»zĂ”dĂ” jogok kölcsönös vĂ©delmĂ©rĂ”l szĂłlĂł nemzetközi szerzĂ”dĂ©s elĂ”kĂ©szĂ­tĂ©se a feladat.

Az utasĂ­tĂĄsban a feladatok között szerepel tovĂĄbbĂĄ a felsĂ” szintĂ» kapcsolatok fenntartĂĄsa mellett a szakĂ©rtĂ”i szintĂ» egyĂŒttmĂ»ködĂ©s kiszĂ©lesĂ­tĂ©sĂ©nek folytatĂĄsa KĂ­nĂĄval, valamint a magyar-indiai kapcsolatok tovĂĄbbfejlesztĂ©se is.

A Magyar HonvĂ©dsĂ©g az idĂ©n több gyakorlatban vĂĄllal szerepet, pĂ©ldĂĄul az amerikai Ohio Nemzeti GĂĄrdĂĄval megrendezendĂ” vĂĄlsĂĄgkezelĂ” Ă©s katasztrĂłfa-elhĂĄrĂ­tĂĄsi gyakorlatban, a LengyelorszĂĄgban tartandĂł NATO NRF Steadfast Jazz 2013 manĂ”vergyakorlatban Ă©s a "LendĂŒlĂ” Kard 2013" lĂ©gvĂ©delmi Ă©leslövĂ©szettel egybekötött gyakorlatban, vagy a "Capable Logistician 2013", "MOVCOM MILU 2013", a "Joint Logistics 2013" nemzetközi gyakorlatokban.

Hende Csaba utasĂ­tĂĄsĂĄban elÔírja azt is, hogy az afganisztĂĄni mĂ»veleti terĂŒletrĂ”l felszabadulĂł erĂ”forrĂĄsok figyelembevĂ©telĂ©vel dolgozzanak ki javaslatokat a balkĂĄni mĂ»veletekben valĂł magyar szerepvĂĄllalĂĄs esetleges növelĂ©sĂ©re, valamint vizsgĂĄljĂĄk meg az ENSZ mĂ»veleteiben valĂł hangsĂșlyosabb magyar rĂ©szvĂ©tel lehetĂ”sĂ©geit.

A honvĂ©delmi szervezeteknek fel kell kĂ©szĂŒlniĂŒk 2013 jĂșliusĂĄtĂłl a VisegrĂĄdi NĂ©gyek egyĂŒttmĂ»ködĂ©se keretĂ©ben MagyarorszĂĄg elnöki feladatainak ellĂĄtĂĄsĂĄra - ennek keretĂ©ben a V4 EU Harccsoport 2016-ra tervezett felĂĄllĂ­tĂĄsĂĄnak elĂ”kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©re -, tovĂĄbbĂĄ az uniĂłs ĂĄllam- Ă©s kormĂĄnyfĂ”k decemberi, vĂ©delmi kĂ©rdĂ©sekkel is foglalkozĂł ĂŒlĂ©sĂ©re, valamint a nemzetközi repĂŒlĂ”nap Ă©s haditechnikai bemutatĂł megrendezĂ©sĂ©re.

Hende Csaba utasĂ­tĂĄsĂĄban elÔírja tovĂĄbbĂĄ a 2010. ĂĄprilis 1-je elĂ”tt kĂ©szĂ­tett minĂ”sĂ­tett adatok felĂŒlvizsgĂĄlatĂĄt, tovĂĄbbĂĄ azt, hogy jĂșlius elsejei hatĂĄlybalĂ©pĂ©ssel dolgozzĂĄk ki az Ășj honvĂ©dsĂ©gi adatkezelĂ©si törvĂ©nyt.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2013. április 02. 09:28:20
IntegrĂĄlt NATO–orosz rakĂ©tavĂ©delem jöhet lĂ©tre?

A NATO arra szĂĄmĂ­t, hogy a következĂ” hĂłnapokban intenzĂ­v pĂĄrbeszĂ©d indul meg MoszkvĂĄval az eurĂłpai rakĂ©tavĂ©delemrĂ”l, Ă©s megkezdĂ”dhet egy közös rendszer kiĂ©pĂ­tĂ©se – jelentette ki Alexander Vershbow NATO-fĂ”titkĂĄrhelyettes a Kommerszant cĂ­mĂ» orosz napilap internetes vĂĄltozatĂĄn hĂ©tfĂ”n megjelent interjĂșban.


A magas rangĂș NATO-illetĂ©kes szerint az egyĂŒttmĂ»ködĂ©st Washington terveinek megvĂĄltozĂĄsa teszi lehetĂ”vĂ©. Chuck Hagel amerikai vĂ©delmi miniszter mĂĄrcius közepĂ©n közölte, hogy az EgyesĂŒlt Államok elhalasztja az eurĂłpai rakĂ©tavĂ©delmi rendszer megvalĂłsĂ­tĂĄsĂĄnak vĂ©gsĂ” szakaszĂĄra tervbe vett, korszerĂ»sĂ­tett SM3-as elfogĂłrakĂ©tĂĄk telepĂ­tĂ©sĂ©t.
http://mno.hu/kul...re-1148429

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.