Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Nehéz helyzetbe kerülhetnek õsszel a patikák


A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) szerint nehéz helyzetbe kerülhetnek a patikák egy õsszel életbe lépõ rendeletmódosítás miatt, azért a szövetség javaslatokat tett az illetékeseknek - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.

A módosítás értelmében a gyógyszertárak szaklétszámát 2013 szeptemberétõl a gyógyszertár nyitvatartási ideje, valamint a patikában befogadott vények száma határozza meg. Az új szabályozásnak megfelelõen - amely öt külön kategóriába sorolja a gyógyszertárakat nyitvatartási idejük alapján - a patikák heti 40 óra nyitvatartási idõ alatt egy gyógyszerészt, míg heti 67 óra felett már négy gyógyszerészt és emellett négy szakasszisztenst kötelesek foglalkoztatni. Ha a beváltott vények száma meghaladja a havi kétezret, akkor kétezer vényenként további egy gyógyszerész vagy szakasszisztens foglalkoztatására kötelezik a patikát.


A HGYSZ szerint a forráshiánnyal küzdõ gyógyszertárak helyzetét nehezíteni fogja a kötelezõ létszámnövekedés, mert a megnövekedett bérköltséget a beszerzésre biztosított forrásból kell majd fedezniük, ami az ellátás biztonságát és hatékonyságát veszélyeztetheti majd. Úgy vélik, az új szabályozás elsõsorban a kis- és közepes méretû patikákat fogja hátrányosan érinteni.


A szövetség a nyitva tartás és szaklétszám aránytalanágának feloldására azt javasolja, hogy a létszámminimum meghatározásakor különböztessék meg a kisebb és nagyobb forgalmú gyógyszertárakat. A HGYSZ a rendeletben szereplõ öt nyitvatartási kategória helyett csak hármat javasol és kevesebb munkatársi létszámmal. A heti 40 óra nyitvatartási idõ alatt egy gyógyszerész, heti 60 óra alatt két gyógyszerész és két szakasszisztens, heti 60 óra felett pedig három gyógyszerész és három szakasszisztens alkalmazását javasolja.


Továbbá bértábla bevezetését tartja kívánatosnak abban az esetben, ha a gyógyszertáraknak e rendelet alapján kell meghatározniuk a szaklétszámukat, és szükségtelennek tartja a receptszám alapján meghatározott létszámnövelést is. A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége a rendelet bevezetését is kitolná egy évvel, mert - mint írják - egy ekkora átrendezõdés hosszabb felkészülési idõt igényel.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.