Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Elhagyja egy bank Magyarorsz√°got


A Banco Popolare Olaszorsz√°g negyedik legnagyobb bankja, Magyarorsz√°gon 2007 √≥ta van jelen. A magyar le√°nybankja jelenleg 10 fi√≥kkal m√Ľk√∂dik.

Ez az els√Ķ alkalom, hogy egy olasz bank kivonul Magyarorsz√°gr√≥l, mi√≥ta Orb√°n Viktor korm√°nyf√Ķ azt mondta, hogy a k√ľlf√∂ldi bankok dominanci√°ja t√ļl nagy - eml√©keztet a Reuters. Negat√≠v jelek azonban m√°r voltak eddig is: az Intesa Sanpaolo (a CIB anyabankja) vez√©rigazgat√≥ja r√©m√°lomnak nevezte Magyarorsz√°got.

HozzŠszůlŠsok


#1 | Lyofalyta - 2013. Šprilis 02. 16:32:56
H√°t nemcsak a vez√©rigazgat√≥ √ļr szerint r√©m√°lom, ami itt van. Lehet,hogy nem ugyanarra gondolunk persze
K√ľl√∂nben mehet a t√∂bbi bank is, lehet√Ķleg izibe.
#2 | Balu - 2013. Šprilis 02. 17:05:54
Baek, m√©g ezt a vir√°gnyelvet! √Čletemben nem hallottam err√Ķl a bankr√≥l, csak most, hogy "kimegy". Deviza√ľgyben √©rdekelve volt? Fel lett t√Ķk√©s√≠tve? Beruh√°zott valamibe n√°lunk (pl. n√∂v√©nyolajgy√°rt√°s)? H√°t evvan, szeg√©ny, szeg√©ny bankocska. De az√©rt az ilyen fogalmaz√°sokon m√©g ma is le tudok halni: "t√ļl nagy a k√ľlf√∂ldi bankok dominanci√°ja" (ja, alapj√°ban v√©ve mind az, ammeg m√°n el√©g domin√°ns) meg "ez az els√Ķ OLASZ bank", ami a magyar nemzet keserves jajgat√°sa mellett kivonul a piacr√≥l... mi√©rt h√°ny van? Az UniCredit asszem olasz, de az m√°r vil√°gszinten is d√∂gl√Ķd√∂tt p√°r √©ve, csak nem lesz pof√°juk Viktork√°ra fogni. √Čs nincs p√°r "nem-olasz" bank is?

Am√ļgy meg biztos nem ide v√°g, de az√©rt beteszem:
s24.postimg.org/llka2onat/zgerba_nk.jpg
Na hol lett ez fotózva? Moszkva? Kazany? Irkutszk? Vlagyivosztok? Nem'a!

A helyes v√°lasz: POZSONY.
#3 | Bulcsu - 2013. Šprilis 02. 18:00:47
Egyre kisebb a pijac, ezé nyirbálni kell a kifosztókat, de az o.T.o. még mindig viszi a prímet 94,59 milliárd forintos nyereséggel.

1.bp.blogspot.com/-YlMIoMihmv0/US0SXF887vI/AAAAAAAABPI/6cPG-NW1T2U/s1600/otp_bank.jpg2.bp.blogspot.com/-W7qdXyxt_wQ/US0TT-Pzr1I/AAAAAAAABPQ/keue2SITflg/s1600/OTO.jpg

Kettészakadt a bankszektor

"Sorra k√∂zlik tavalyi eredm√©nyeiket a hazai hitelint√©zetek, az eddig k√∂zz√©tett adatok azonban sokkal jobbak, mint a P√©nz√ľgyi Szervezetek √Āllami Fel√ľgyelete (PSZ√ĀF) √°ltal publik√°lt szektor√°lis adat. A fel√ľgyelet 160,6 milli√°rd forintos ad√≥z√°s ut√°ni vesztes√©get sz√°molt a r√©szv√©nyt√°rsas√°gi form√°ban m√Ľk√∂d√Ķ hitelint√©zetekn√©l, a nagybankok √°ltal eddig publik√°lt besz√°mol√≥kban azonban √∂sszes√≠tve t√∂bb mint 26 milli√°rd forintos nyeres√©g szerepel. √ögy t√Ľnik teh√°t, a legnagyobb vesztes√©get felhalmoz√≥ hitelint√©zetek hagyt√°k a legk√©s√Ķbbre tavalyi eredm√©nyeik publik√°l√°s√°t."

"A nagy vesztesek kil√©t√©t egyel√Ķre csak sejteni lehet, mivel k√∂z√ľl√ľk m√©g nem publik√°lta mindegyik az eredm√©nyeit. Az MKB Bankr√≥l m√°r lehet tudni, hogy 2012-t 89,17 milli√°rd forintos vesztes√©ggel z√°rta, ami ugyan jobb lett valamennyivel a 2011-es 109 milli√°rd forintos m√≠nuszn√°l, de m√©g mindig tetemes. A m√°sik k√©t nagy vesztes k√∂z√∂tt ott lehet a CIB Bank, amelynek tavalyi eredm√©nyei m√©g nem publikusak, az anyac√©g Intesa Sanpaolo viszont √©ves jelent√©s√©ben t√∂bbsz√∂r is kit√©r arra, hogy a magyarorsz√°gi le√°nyn√°l hatalmas vesztes√©gek keletkeztek."

http://www.vg.hu/...tor-400713
#4 | postaimre - 2013. Šprilis 02. 18:18:43
√ćgy omlottak √∂ssze a ciprusi bankok

Ciprus k√©t legnagyobb bankja, a Laiki Bank √©s a Bank of Cyprus "elvakult moh√≥s√°ggal" b√Ķv√≠tette g√∂r√∂gorsz√°gi √ľzleteit akkor, amikor m√°r minden m√°s c√©g menek√ľlt az orsz√°gb√≥l. Az eur√≥pai bankfel√ľgyelet pedig m√©g t√°mogatta is √Ķket ebben, √≠rta a Die Welt.

A n√©met √ļjs√°g felid√©zte, hogy a g√∂r√∂g gazdas√°g 2010 augusztus√°ban recesszi√≥ba zuhant. A v√°rosok utc√°in emberek t√≠zezrei tiltakoztak a megszor√≠t√°sok ellen, amelyeket a korm√°ny egy 110 milli√°rd eur√≥s ment√Ķcsomag fej√©ben k√©nyszer√ľlt meghozni.

Dimitrisz Szpanodimosz, a Laiki Bank legf√Ķbb kock√°zatmenedzsere m√©gis der√Ľl√°t√≥ volt. Augusztus 31-√©n, egy elemz√Ķkkel folytatott telefonkonferenci√°n azzal b√ľszk√©lkedett, hogy bankja a vet√©lyt√°rsakn√°l gyorsabban terjeszkedik G√∂r√∂gorsz√°gban, √©s fokozza tev√©kenys√©g√©t a lak√≥ingatlanokra ny√ļjtott jelz√°loghitelez√©s ter√©n.
http://index.hu/g...si_bankok/
#5 | TiDo - 2013. Šprilis 02. 22:00:30
Félmillió euróért a MagNet Banknak adták el :
http://www.netban.../vezetoseg
#6 | Lyofalyta - 2013. Šprilis 02. 22:37:23
Balu, ha jól hírlik, nálunk ez most még Volks bank néven fut, de már SBER .Vajon mé' nem írják át?
#7 | Balu - 2013. Šprilis 03. 07:46:52
Lyofalyta,

ez√©rt raktam be. Itt (T√≥ti√°ban) is felv√°s√°rolt√°k a Volksbankot, de eddig az√©rt legal√°bb a bankomatok megmaradtak Volksbank n√©ven. A mell√©kelt fot√≥ az egyik els√Ķ fecsk√©t √°br√°zolja, az (l√°that√≥) √°tnevez√©si m√Ľvelet megindult. Gondolom nekik h√≥tt mindegy lenne, milyen log√≥ van a bankomaton, csak gondolom kezdik √Ķket √°tbuher√°lni diz√°jn-szinten is, hadd essen le a p√≥g√°rnak a tantusz.

Imi,
az a legjobb po√©n, hogy a Laiki meg a BoC is CIPRUSI, szerintem nem is tartoznak semmilyen csoport al√°, de ez nem biztos. Lehet, hogy ez is volt a baj vel√ľk. Az, hogy egy√©rtelm√Ľen szembepis√°ltak az EU √°ltal dikt√°lt trendekkel, lehetett pont annak is az eredm√©nye, hogy jelent√Ķs "orosz" t√Ķke van eldugva n√°luk + gondolom mindk√©t bank jeleskedik az offshore √ľgyletekben. Ez√©rt is volt erre a k√©t bankra kihegyezve a "kr√≠zis" √©s ez√©rt r√∂ppent el Moszkv√°ba √©s aj√°nlotta fel √Ķket az oroszoknak Michalis Sarris. Aki √©pp ma mondott le...

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.