Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Feloldhatják a Portik-Laborc-találkozók hanganyagának titkosságát


Az OrszággyĂ»lĂ©s nemzetbiztonsági bizottságának döntĂ©sĂ©n mĂşlik, feloldják-e a Portik–Laborc-találkozĂłk hanganyagának titkosságát – derĂĽl ki egy keddi minisztĂ©riumi közlemĂ©nybõl. Ha az adathordozĂłk megismerhetõk lesznek, Ă©s igazolják a korábban a Heti Válasz által megĂ­rt megfigyelĂ©si sztorit, akkor az alvilág Ă©s a politika összefonĂłdásának legcsĂşnyább esete válhat egĂ©szen közelrõl tanulmányozhatĂłvá.

A Magyar Nemzet elsõ informáciĂłit követõen elõször a Heti Válasz számolt be a maga teljessĂ©gĂ©ben a Portik–Laborc–Szilvásy-ĂĽgykĂ©nt emlegetett, mĂ©g a leghajmeresztõbb összeeskĂĽvĂ©s-elmĂ©leteket is megszĂ©gyenĂ­tõ sztorirĂłl. Az általunk rekonstruált 2007-2008-as esemĂ©nysor szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt fõigazgatĂłja, Laborc Sándor azt a feladatot adta Portik Tamásnak, az olajĂĽgyekbõl ismert Energol Rt. tavaly nyáron letartĂłztatott volt vezetõjĂ©nek, hogy gyĂ»jtsön vagy gyártson a Fidesz vezetõire nĂ©zve terhelõ informáciĂłkat.

A jelenleg államtitoknak minõsĂĽlõ ĂĽgyben a parlament nemzetbiztonsági bizottsága már meghallgatta Laborcot. KiderĂĽlt, hogy a volt kĂ©mfõnök minden konspiráciĂłs szabályt áthágott, azaz nem közĂ©rdekbõl ĂĽlt le tárgyalni többször is Portikkal, hanem „magánĂĽgynöki” feladatokkal bĂ­zta meg az egykori olajvállalkozĂłt. A NĂ©pszabadság szerint azonban Laborc nem saját szakállára cselekedett; felettese, Szilvásy György titokminiszter kĂ©rĂ©sĂ©re „szervezte be” a magyar Ă©jszaka egyik fõalakját.

A Heti Válasz Ăşgy Ă©rtesĂĽlt, hogy a sokat emlegetett, Laborc Ă©s Portik egyeztetĂ©sein kĂ©szĂ­tett hangfelvĂ©telek igazolják, hogy a volt Energol-vezĂ©rt a Fidesz vezetõire nĂ©zve terhelõ informáciĂłk gyĂ»jtĂ©sĂ©re, sõt gyártására szervezik be. Lapunk Ăşgy tudja, Portik cserĂ©be azt várta, hogy szabaduljon meg az állam a neki Ăştban lĂ©võ – szerinte korrupt – rendõrsĂ©gi potentátoktĂłl.

A Portik-akciĂł cĂ©lszemĂ©lyei állĂ­tĂłlag „csak” a KĂłsa Lajos-Rogán Antal-Lázár János-szintĂ» pártvezetõk voltak, bár az NBH-exfõigazgatĂł hivatali számĂ­tĂłgĂ©pĂ©rõl olyan „Ovi” Ă©s „Bajusz” nevĂ» mappák is elõkerĂĽltek, amelyekben Orbán ViktorrĂłl Ă©s KövĂ©r LászlĂłrĂłl szĂłlĂł adatsorok szerepeltek.

A vele szemben megfogalmazott gyanĂşt Szilvásy György cáfolta, ugyanakkor Mile Lajos, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának LMP-s tagja nem sokkal cikkĂĽnk megjelenĂ©se után azt mondta, amiĂłta Magyarországon demokrácia van, hasonlĂłan sĂşlyos, „a titkosszolgálatok jogszerĂ» mĂ»ködĂ©sĂ©t alapjaiban megkĂ©rdõjelezõ ĂĽggyel nem találkoztunk”.

Az április másodikai BM-közlemĂ©ny fordulĂłpontot jelezhet: mivel a minisztĂ©rium szerint a PintĂ©r Sándor által felkĂ©rt, GálszĂ©csy András volt titokminiszter vezette szakĂ©rtõi bizottság – pĂ©ldául szemĂ©lyisĂ©gi jogok Ă©s egyĂ©b szempontok alapján – nem tartja indokoltnak az adathordozĂłk titkos minõsĂ­tĂ©sĂ©nek fenntartását, az OrszággyĂ»lĂ©s nemzetbiztonsági bizottsága dönthet annak megváltoztatásárĂłl.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.