Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Maliban orosz fegyverekkel fognak az iszlamist√°k ellen k√ľzdeni


Valaki kérdezte mi van Maliban? Sok-sok Kalas!
Mali korm√°nya √©rdekl√Ķdni kezdett az orosz katonai felszerel√©sek ir√°nt. Az afrikai √°llam szeretne helikoptereket, p√°nc√©lozott j√°rm√Ľveket, katonai rep√ľl√Ķg√©peket √©s k√©zifegyvereket v√°s√°rolni. A szak√©rt√Ķk √ļgy v√©lik, hogy az √ľgylet hamarosan lez√°r√°sra ker√ľl. Mellesleg Moszkva nem csak gazdas√°gi, hanem politikai haszonhoz is juthat egyszerre.
Mali korm√°nya azzal a sz√°nd√©kkal fordult a Roszoboronexport-hoz, hogy fegyvert v√°s√°roljon a hadserege sz√°m√°ra. Mali hadsereg√©nek az iszlamist√°kkal szembeni k√ľzdelemhez van sz√ľks√©ge erre a technik√°ra, amelyet Franciaorsz√°g √©s sz√°mos afrikai √°llam t√°mogat√°sa mellett folytatnak. T√∂bbek k√∂z√∂tt az orosz Mi-35 √©s Mi-17 helikopterek, harci √©s sz√°ll√≠t√≥ rep√ľl√Ķg√©pek, BTR-80 p√°nc√©lozott j√°rm√Ľvek, l√©gv√©delmi radarok, valamint k√∂nny√Ľ k√©zi l√Ķfegyverek √©s l√Ķszerek beszerz√©s√©r√Ķl van sz√≥. A kialakult helyzetet Mihail Hodarenok, a ”Hadiipari k√ľld√∂nc” hetilap f√Ķszerkeszt√Ķje komment√°lta:

Nem titok, hogy Maliban most nagyon forr√≥ a helyzet. Oroszorsz√°g a legkev√©sb√© √©rdekelt abban, hogy Mali elvesz√≠tse az √°llamis√°g√°t, √©s abban, hogy ezt a k√∂z√©p-afrikai orsz√°got az iszlamist√°k uralj√°k. Oroszorsz√°g sok minden egy√©b mellett √©rdekelt a szomsz√©dos orsz√°gokat illet√Ķen is. Ez√©rt minden val√≥sz√≠n√Ľs√©ggel megold√≥dik a helikopterek √©s a p√°nc√©lozott j√°rm√Ľvek sz√°ll√≠t√°s√°nak a k√©rd√©se. Ahogy pedig sz√°momra t√Ľnik, a meg√°llapod√°s ezekben a k√©rd√©sekben tiszt√°n gyakorlati szintre ker√ľl.

A Maliban zajl√≥ radik√°lisokkal szembeni k√ľzdelmet a francia hadsereg ir√°ny√≠tja. Ennek ellen√©re, a szak√©rt√Ķk hangs√ļlyozz√°k, hogy P√°rizs nem fogja ellenezni az orosz fegyverszerz√Ķd√©s megk√∂t√©s√©t. √Čppen ellenkez√Ķleg, Franciaorsz√°g √ļgy fog tekinteni erre a l√©p√©sre, mint az iszl√°m ellenes nemzetk√∂zi m√Ľveletbe vetett orosz t√°mogat√°s.

Ezen fel√ľl ez a szerz√Ķd√©s lehet√Ķv√© teszi, hogy Moszkva szorosabbra f√Ľzze kapcsolat√°t Afrika eg√©sz√©vel. √ćgy a meg√°llapod√°s Oroszorsz√°g sz√°m√°ra nem csak gazdas√°gi, hanem politikai haszonnal is j√°rna,- v√©lekedik Anatolij Szavatejev, az Afrikai Int√©zet vezet√Ķ kutat√≥ja:

Az Afrik√°ba val√≥ visszat√©r√©st, v√©lem√©nyem szerint abszol√ļt sz√ľks√©gk√©nt kell felfogni. Musz√°j megmutatni a vil√°gnak az igyekezet√ľnket, k√∂zt√ľk Oroszorsz√°gnak is. √Čn nem besz√©lek most a gazdas√°gi szempontokr√≥l. Ez els√Ķsorban az orosz √∂ntudatot √©rinti. Azt az Oroszorsz√°got, amely folytatva a Szovjetuni√≥ hagyom√°nyait, mindig seg√≠tette a gyeng√©bb, magal√°zott √©s megb√°ntott orsz√°gokat.

√Črdemes megjegyezni, hogy Moszkva √©s Bamako rendelkezik tapasztalattal a fegyverek ter√ľlet√©n val√≥ egy√ľttm√Ľk√∂d√©sben. Tavaly szeptemberben szerz√Ķd√©st k√∂t√∂ttek 3000 Kalasnyikov g√©pfegyver, 300 g√©ppisztoly √©s a hozz√°juk val√≥ l√Ķfegyver Maliba val√≥ sz√°ll√≠t√°s√°r√≥l mintegy 12 milli√≥ doll√°r √©rt√©kben.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2013. Šprilis 03. 11:02:09
M√©g t√∂bb Kalas, a sza√ļdiak h√°t√°ban!

Oroszorsz√°g t√°mogatja Jement a neh√©z id√Ķkben

Oroszorsz√°g fokozza a gazdas√°gi egy√ľttm√Ľk√∂d√©st Jemennel. √Ātfog√≥ projektek lehetnek a villamos energetik√°ban, a k√Ķolaj- √©s a g√°zszektorban, valamint a katonai-m√Ľszaki egy√ľttm√Ľk√∂d√©s ter√©n.
Kedden Vlagyimir Putyin Moszkv√°ban tal√°lkozott jemeni koll√©g√°j√°val, Abed Rabbo Mansz√ļr H√°dival, √©s biztos√≠totta √Ķt Oroszorsz√°g r√©sz√©r√Ķl a sokoldal√ļ t√°mogat√°sr√≥l.
http://hungarian....z-idokben/
#2 | postaimre - 2013. Šprilis 03. 11:03:49
Ez nem Mali, ez Szo-mali..., de ott van Jemen is és még több, még több Kalas!

A Szeveromorszk befejezi kal√≥z-elh√°r√≠t√≥ k√ľldet√©s√©t az √Ādeni-√∂b√∂lben


A Szeveromorszk tengeralattj√°r√≥-elh√°r√≠t√≥ vezette √©szaki-tengeri flotta haj√≥raja befejezi kal√≥z-elh√°r√≠t√≥ k√ľldet√©s√©t az √Ādeni-√∂b√∂lben, k√∂z√∂lte a flotta sajt√≥oszt√°lya. A kal√≥z-elh√°r√≠t√≥ k√ľldet√©s sor√°n a Szeveromorszk 16 orosz, g√∂r√∂g, panamai, lib√©riai, t√°jf√∂ldi, marsall-szigeteki, indiai, tuvalui, egyiptomi √©s Szent Vince- √©s grenadini z√°szl√≥ alatt halad√≥ haj√≥t k√≠s√©rt.

Mindemellett az orosz hajók legénysége részt vett az orosz haditengerészet földközi-tengeri hadgyakorlataiban és a NATO partraszálló hajóival közösen, a nemzetközi kalóz-elhárító hadgyakorlatokon.
http://hungarian....i-obolben/
#3 | Perje - 2013. Šprilis 03. 12:37:24
Utána ott is alakíthatnak szerviz bázist, hogy a hadi hardweart javítani lehessen, mint Afganisztánban.
http://rt.com/pol...eturn-985/
#4 | Perje - 2013. Šprilis 03. 13:24:22
Mi a p√°pai repteret √©s a 10 kik√©pz√Ķt adtuk a iszl√°mist√°k? elleni k√ľzdelemhez. Az itt √°llom√°soz√≥ g√©pek K√∂lnb√Ķl √©s Ciprusr√≥l vett√©k fel a mun√≠ci√≥t, ki tudja, mif√©l√©t. Itt viszik a fej√ľnk felet.
"Szép" a reptér logója, olyan kék-sárga:
http://www.heavya...ns-in-mali
Az itt a város honlapjáról:
www.fotomedia.hu/images/banners/c_papa.gif
#5 | lalapapa - 2013. Šprilis 03. 15:13:02
Belenezve a fazekba, miben valojaban mi föl,
nem erdekel senkit,
de van benne eleg sok kanal,
most ki rossz helyen rossz idöben van annak
csak annyi,
mindent elkövetnek hogy a fazek tartalma
ne legyen ehetö, vagy eppen, megfözve,
a szarsag nem kisebb hanem egyre nagyobb,
es egyre b√ľd√∂sebben b√ľz√∂l√∂g is,
meg akkor is a ha a nagy medve is oda köre
kulazik, undoritto a sok b√ľz√∂lges,,
Tudomany nelk√ľl egyszer√ľen atfogva
de minden veges, ez az egy vigasz,,:@
#6 | bandee - 2013. Šprilis 03. 15:40:32
Minden véges, ez az egy végtelen folyamat.
Ha semmi nem érne véget, akkor lenne mindennek vége. :D
bocss a kis off-ért
#7 | kaponya jozsef - 2013. Šprilis 04. 13:55:22
igen merre az oroszok mennnek mindenki behatr√°l. remelem mostanaban nem lesznek naluk arulo gorbik. vagy ha lesz akor ki kell iktatni

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.