Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az ENSZ elfogadta a vil√°g els√Ķ hagyom√°nyosfegyver-kereskedelmi szerz√Ķd√©s√©t


Az ENSZ K√∂zgy√Ľl√©se kedden elfogadta a vil√°g els√Ķ olyan szerz√Ķd√©s√©t, amely a k√©zifegyverekt√Ķl a harckocsikon √°t a hadihaj√≥kig szab√°lyozza a hagyom√°nyos fegyverekkel val√≥ glob√°lis kereskedelmet.
A 193 tag√ļ test√ľletben a szerz√Ķd√©s, amely a hagyom√°nyos fegyverek √©vi 70 milli√°rd doll√°ros forgalm√ļ piac√°nak a szab√°lyoz√°s√°t c√©lozza, 154 t√°mogat√≥ √©s 3 elutas√≠t√≥ szavazatot kapott, 23 orsz√°g pedig tart√≥zkodott.

A k√∂zgy√Ľl√©s azut√°n d√∂nt√∂tt a szavaz√°s megtart√°sa mellett, hogy Ir√°n, Sz√≠ria √©s √Čszak-Korea a m√ļlt cs√ľt√∂rt√∂k√∂n megakad√°lyozta, hogy a szerz√Ķd√©st, amelynek sz√∂veg√©t k√©t h√©tig tart√≥ egyeztet√©s sor√°n v√©gleges√≠tett√©k, konszenzussal fogadj√°k el. Ez a h√°rom orsz√°g a k√∂zgy√Ľl√©sben nemmel szavazott.

A legjelent√Ķsebb fegyverexport√Ķr√∂k k√∂z√© tartoz√≥ Oroszorsz√°g √©s K√≠na tart√≥zkodott a voksol√°skor.


A szerz√Ķd√©s nem szab√°lyozza, hogy az ENSZ tag√°llamai ter√ľlet√ľk√∂n mire haszn√°lhatj√°k a fegyvereket, ugyanakkor a dokumentumot ratifik√°l√≥ orsz√°goknak saj√°t jogszab√°lyt kell elfogadniuk a hagyom√°nyos fegyverek, illetve azok alkatr√©szeinek √©s tartoz√©kainak sz√°ll√≠t√°s√°r√≥l, valamint a fegyverkeresked√Ķk m√Ľk√∂d√©s√©r√Ķl.

A meg√°llapod√°s kiterjed a harckocsik, a p√°nc√©lozott harcj√°rm√Ľvek, a nagy kaliber√Ľ t√ľz√©rs√©gi rendszerek, a harci rep√ľl√Ķg√©pek, a harci helikopterek, a hadihaj√≥k, a rak√©t√°k √©s rak√©tavet√Ķk, valamint a k√©zi l√Ķfegyverek √©s a k√∂nny√Ľ fegyverek kereskedelm√©re.

A szerz√Ķd√©s megtiltja az azt ratifik√°l√≥ tag√°llamok sz√°m√°ra a hagyom√°nyos fegyverek sz√°ll√≠t√°s√°t, ha azzal embarg√≥t s√©rten√©nek, n√©pirt√°st, emberiess√©g elleni vagy h√°bor√ļs b√Ľncselekm√©nyt seg√≠ten√©nek el√Ķ. Tilos a hagyom√°nyos fegyverek elad√°sa olyan esetben is, ha azokat a polg√°ri lakoss√°g vagy olyan civil √©p√ľletek ellen vetn√©k be, mint amilyenek az iskol√°k √©s a k√≥rh√°zak.

Az elad√°sok j√≥v√°hagy√°sakor az √©rintett orsz√°goknak m√©rlegelni√ľk kell, hogy a fegyvert nem haszn√°lhatj√°k-e fel az emberi jogok vagy a humanit√°rius k√∂vetelm√©nyek megs√©rt√©s√©re, s hogy az nem ker√ľl-e terrorist√°k, szervezett b√Ľn√∂z√Ķk birtok√°ba. Tiszt√°zniuk kell, hogy vajon a fegyversz√°ll√≠t√°s meger√Ķs√≠ti-e avagy al√°√°ssa a b√©k√©t √©s a biztons√°got.

A szerz√Ķd√©s megk√∂veteli r√©szvev√Ķit√Ķl, hogy fell√©pjenek a fegyverek feketepiaci √©rt√©kes√≠t√©se ellen. A meg√°llapod√°s csak annyiban terjed ki a l√Ķszer-kereskedelemre, hogy annak szab√°lyoz√°s√°t a tag√°llamok hat√°sk√∂r√©be utalja.

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | ssman - 2013. Šprilis 03. 16:11:54
√∂√∂√∂√∂√∂√∂, valami hasonl√≥ volt a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ el√∂tt, ott mintha a hadihajokra lettek volna szankci√≥k, hogy mekkora lehetett a maxim√°lis vizkiszor√≠t√°suk... Menjenek az anyuk√°jukba vissza, de keresztben!
#2 | szarmata - 2013. Šprilis 03. 18:17:05
Micsoda sz√≠nj√°t√©k! Pont az U.S.A. fogja betartani,hiszen az eg√©sz ipara a fegyvergy√°rt√°sra van r√°√°llva,√©s a vil√°g fegyverkereskedelm√©nek t√ļlnyom√≥ r√©sz√©t √Ķk bonyol√≠tj√°k!(a r√°di√≥ban 85% hangzott el)
#3 | Geza - 2013. Šprilis 03. 22:04:25
Persze ha Szíriáról vagy Iránról van szó akkor természetesen mehet az ellenzéki csoportoknak való támogatás. Nevetséges hír, ezt most már csak az agyhalottak veszik be
#4 | Perje - 2013. Šprilis 03. 22:50:38
Azt√°n ki fogja ellen√Ķrizni ennek betart√°s√°t, mert igy semmire nem j√≥ ez a szerz√Ķd√©s, hanem √ļjabb fegyverelad√°sokat tesz lehet√Ķv√© a kiv√°lts√°gosoknak.
Ezt a fegyverforgalmat is √ļgy kezeli ez a nemzetk√∂zi szervezet, mint a "m√°k" termeszt√©st √©s betakar√≠t√°st Afganiszt√°nban. Amit tiltani kellene a vil√°gban, azokat a dolgokat legaliz√°lja szerz√Ķd√©sekkel.
#5 | DonCaruso - 2013. Šprilis 03. 22:57:09
Persze, hogy a ruszkik nem írták alá! :(
#6 | postaimre - 2013. Šprilis 04. 07:39:26
Caruso, mi√©rt √≠rt√°k volna al√° a "saj√°t szerz√Ķd√©s√ľket"? Neh√©z √©szre venni, hogy ez a j√°t√©k, m√°r nem az a j√°t√©k?
#7 | Geza - 2013. Šprilis 04. 10:25:39
Imre, √©n azt olvastam err√Ķl a t√∂rv√©nyr√Ķl hogy ink√°bb "nesze semmi fogd meg j√≥l", a m√©di√°ban lehet harsogni hetekig hogy mekkora eredm√©nyt siker√ľlt el√©rni...

Az oroszok (Churkin nyilatkozott) √©s a sz√≠rek v√©lem√©nye az volt err√Ķl hogy egyr√©szt nincs "k√©nyszer√≠t√Ķ hat√°sa" (mi van ha valaki m√©gsem tartja be), m√°sr√©szt nem szab√°lyozza a kereskedelmet a nem √°llamok k√∂z√∂tti √ľgyletek eset√©n. Teh√°t Al-Qaid√°nak, Al-Nusra frontnak vagy b√°rmely m√°s csoportnak tov√°bbra is v√≠gan mehetnek a gr√°n√°tvet√Ķk √©s robban√≥anyagok.
#8 | postaimre - 2013. Šprilis 04. 11:15:39
G√©za, neh√©z meg√©rteni, hogy ez a "t√∂rv√©ny" nem az. Az atom √©s a hagyom√°nyos k√∂r√ľl kavarok√≥g a por, az ENSZ meg egy zsid√≥f√©szek √©s be kell mutani, hogy mennyire lesz@rj√°k, hogy l√©tre lehessen hozni egy m√°sik "ENSZ"-t, amelynek a hat√°rozatait m√°r be fogj√°k tartani, de addig m√©g √°tveszik a pac felett az ir√°ny√≠t√°st.

Sokszor hivatkoztam már a Fegyvernepper címmel futó filmre.
#9 | postaimre - 2013. Šprilis 04. 13:58:39
G√©za pont err√Ķl besz√©ltem √©s m√°r hozz√°k is!

Az Egyes√ľlt √Āllamok √©s Oroszorsz√°g adatokat cser√©ltek atomfegyvereikr√Ķl2013. m√°rcius elsej√©n az Egyes√ľlt √Āllamoknak 792 bevethet√Ķ interkontinent√°lis ballisztikus rak√©t√°ja volt tengeralattj√°r√≥kon √©s bomb√°z√≥kon. Az orosz rak√©t√°k sz√°ma 492. Ezt az inform√°ci√≥t az Egyes√ľlt √Āllamok k√ľl√ľgyminiszt√©riuma tette k√∂zz√©, miut√°n a START szerz√Ķd√©s keretein bel√ľl adatokat cser√©ltek Oroszorsz√°ggal a strat√©giai csap√°sm√©r√Ķ fegyverekr√Ķl.

Az √ļj START szerz√Ķd√©s szerint, mely alapj√°n a felek 1500-1675 darabra k√∂telesek cs√∂kkenteni a birtokukban l√©v√Ķ nukle√°ris robban√≥fejek sz√°m√°t, a hordoz√≥egys√©gek sz√°m√°t pedig 500-1100 darabra, √©vente k√©tszer inform√°ci√≥t is kell cser√©ljenek.
http://hungarian....vereikrol/

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.