Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Bulgária megvédte zsidó lakosságát - dokumentumkiállítás a 70. évfordulón


Nagy hiba volt, s√Ķt, ink√°bb b√Ľn, de egy orsz√°n√©vnek eln√©zhet√Ķ. Lehet, hogy a bolg√°rok t√∂bbs√©ge ezzel akkor sem √©s ma meg pl√°ne nem √©rtene egyet, s√Ķt kifejezetten √≥hajtan√° a hullad√©k eltakar√≠t√°s√°t! De mi√©rt pont judapesten mutog√°lj√°k a mocskos gan√©t?
Fontos eml√©kezni a t√∂rt√©nelemre, mert az az egyetlen m√≥dja egy jobb j√∂v√Ķ √©p√≠t√©s√©nek a k√∂vetkez√Ķ gener√°ci√≥k sz√°m√°ra, ha tanulunk a m√ļltb√≥l - mondta Roszen Plevneliev bolg√°r k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k a bulg√°riai zsid√≥k m√°sodik vil√°gh√°bor√ļban t√∂rt√©nt megment√©s√©r√Ķl rendezett ki√°ll√≠t√°s megnyit√≥j√°n kedden, Budapesten.

A Holokauszt Eml√©kk√∂zpontban a bulg√°riai zsid√≥k megment√©s√©nek 70. √©vfordul√≥ja alkalm√°b√≥l ny√≠lt ki√°ll√≠t√°s Neh√©z v√°laszt√°sok - sorsd√∂nt√Ķ k√∂vetkezm√©nyek c√≠mmel. Az esem√©nyen a bolg√°r √°llamf√Ķ kiemelte: 1943-ban orsz√°g√°ra a tengelyhatalmak sz√∂vets√©gesek√©nt nagy nyom√°s nehezedett, hogy deport√°lja a zsid√≥kat, de "a s√∂t√©t √©s viharos id√Ķszakban" megtette, ami m√°s √°llamnak nem siker√ľlt: megmentette zsid√≥ sz√°rmaz√°s√ļ √°llampolg√°rai √©let√©t.
Infinety network
A k√∂zel 50 ezer bulg√°riai zsid√≥ megment√©s√©hez hozz√°j√°rult az egyh√°z √©s t√∂bb parlamenti k√©pvisel√Ķ, a legnagyobb szerep m√©gis a t√°rsadalomnak jutott, amely b√©k√©sen, de hat√°rozottan ki√°llt a zsid√≥k v√©delm√©ben - fogalmazott. Hangs√ļlyozta, ebben a neh√©z id√Ķszakban csak Bulg√°ri√°ban n√Ķtt a zsid√≥k sz√°ma. Sajnos azonban a G√∂r√∂gorsz√°g, valamint a mai Maced√≥nia √©s Szerbia bolg√°r igazgat√°s alatt √°ll√≥ ter√ľletein √©l√Ķ zsid√≥kat, akik nem rendelkeztek bolg√°r √°llampolg√°rs√°ggal nem siker√ľlt megmenteni - tette hozz√°.

√ögy v√©lte, amikor a holokauszt t√∂bb milli√≥ √°rtatlan √°ldozat√°ra eml√©kez√ľnk, egy√ļttal az igazs√°gos, az emberi jogok tiszteletben tart√°s√°n alapul√≥ j√∂v√Ķ mellett tessz√ľk le a voksunkat. Ezen a ki√°ll√≠t√°son "a m√ļlt nagyon f√°jdalmas leck√©je" eml√©kezteti az embereket a t√∂rt√©ntekre, √©s a tolerancia √©s a tisztelet √©rt√©keit hangs√ļlyozza - k√∂z√∂lte.

Ilan Mor, Izrael budapesti nagyk√∂vete arr√≥l besz√©lt, hogy a holokauszt ut√°n semmi sem lehetett olyan, mint el√Ķtte. Az emberis√©g a legrosszabb arc√°t mutatta ebben az id√Ķben, egy√ļttal sok a j√≥ p√©lda is, ilyen p√©ld√°ul a bolg√°rok ki√°ll√°sa a zsid√≥k mellett - v√©lekedett.

Kifejtette: ebben a neh√©z id√Ķszakban t√∂bb energi√°t ford√≠tottak a zsid√≥k elpuszt√≠t√°s√°ra, mint a megment√©s√ľkre, √©s az eur√≥pai zsid√≥k nagyja nem menek√ľlt meg. De m√©g a legs√∂t√©tebb id√Ķkben is voltak olyanok, akik mindezt nem t√Ľrt√©k el, ilyenek voltak a bolg√°rok is - mondta. √ögy fogalmazott, √Ķk ki√°lltak a zsid√≥k mellett, megakad√°lyozt√°k a kiirt√°sukat. P√©ld√°j√°t adt√°k a b√°tors√°gnak, a szolidarit√°snak √©s h√Ķsiess√©gnek.

Szita Szabolcs, a Holokauszt Eml√©kk√∂zpont igazgat√≥ja kiemelte: a ki√°ll√≠t√°s meggy√Ķz√Ķen mutatja be, hogy Bulg√°ria mik√©nt birk√≥zott meg a 20. sz√°zad els√Ķ fel√©ben a gy√Ľl√∂letkelt√©ssel, a kirekeszt√©si t√∂rekv√©sekkel √©s a deport√°l√°s iszony√°val. Az ilyen ki√°ll√≠t√°sok eszk√∂zt jelentenek a felejt√©s ellen, "a nem is olyan t√°voli m√ļltra eml√©keztetnek", amely a folyamatos eml√©kez√©s miatt sosem lehet lez√°rt - v√©lte.

A ki√°ll√≠t√°s arr√≥l gy√Ķz meg, hogy Bulg√°ria j√≥ √ļton j√°r, amikor k√∂teless√©g√©nek tartja a m√ļlttal val√≥ szemben√©z√©st - mutatott r√°. Hozz√°tette: azt, hogy a zsid√≥k megment√©se sikerrel j√°rt, j√≥l mutatja, hogy a zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g ma is vir√°gzik Bulg√°ri√°ban.

A dokumentumki√°ll√≠t√°st a Bolg√°r √Āllami Lev√©lt√°r √©s az izraeli Jad Vasem Int√©zet k√©sz√≠tette, √©s a holokauszt nemzetk√∂zi eml√©knapj√°n, az UNESCO p√°rizsi irod√°j√°ban ind√≠tott√°k k√∂r√ļtj√°ra. Budapesten √°prilis 14-ig l√°that√≥, azt k√∂vet√Ķen a Vatik√°nban, Izraelben √©s t√∂bb eur√≥pai nagyv√°rosban is bemutatj√°k.

Bulg√°ri√°ban a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļban N√©metorsz√°g sz√∂vets√©gese volt, ennek ellen√©re Eur√≥pa keleti fel√©ben egyed√ľlik√©nt siker√ľlt megmentenie mintegy 48 ezer zsid√≥ √°llampolg√°r√°t. Ugyanakkor Bulg√°ria hivatalosan elismerte felel√Ķss√©g√©t annak a 11 ezer zsid√≥ embernek a kiirt√°s√°ban, akit G√∂r√∂gorsz√°g, valamint a mai Maced√≥nia √©s Szerbia bolg√°r igazgat√°s alatt √°ll√≥ ter√ľleteir√Ķl deport√°ltak.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | kincses - 2013. Šprilis 03. 21:18:10
"Hangs√ļlyozta, ebben a neh√©z id√Ķszakban csak Bulg√°ri√°ban n√Ķtt a zsid√≥k sz√°ma.". Nem b√≠rj√°k ki, hogy ne hazudjanak, nem b√≠rj√°k ki. Hiszen Pestre j√∂tt mindenki t√ļl√©lni. H√°nyinger.s_nyugi ....haladjunk: "Bulg√°ri√°ban a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļban N√©metorsz√°g sz√∂vets√©gese volt, ennek ellen√©re Eur√≥pa keleti fel√©ben egyed√ľlik√©nt siker√ľlt megmentenie mintegy 48 ezer zsid√≥ √°llampolg√°r√°t. Ugyanakkor Bulg√°ria hivatalosan elismerte felel√Ķss√©g√©t annak a 11 ezer zsid√≥ embernek a kiirt√°s√°ban, akit G√∂r√∂gorsz√°g, valamint a mai Maced√≥nia √©s Szerbia bolg√°r igazgat√°s alatt √°ll√≥ ter√ľleteir√Ķl deport√°ltak" - h√°nyfel√© is v√°gt√°k ez√©rt Bulg√°ri√°t? 5be? 6ba? mert piszkosul nem tan√≠tott√°k t√∂ri √≥r√°n...
#2 | Advaita - 2013. Šprilis 03. 21:19:03
Az √©desap√°mt√≥l hallottam: A nagymam√°m √©lelmiszerjegyet k√ľld√∂tt a 2. Vil√°gh√°bor√ļban a k√∂zelben dolgoztatott zsid√≥ munkaszolg√°latosoknak a gyerek √©desap√°mmal, mivel a csal√°dnak a vid√©ki rokonok j√≥volt√°b√≥l volt √©lelmiszere. Amikor a zsid√≥ n√Ķ megkapta az √©lelmiszerjegyet, √ļgy k√∂sz√∂nte meg, hogy Isten √°ldja. Az ap√°m, amikor ezt elmes√©lte, azt mondta, hogy ebb√Ķl k√©s√Ķbb csak k√©t dolog maradt ki: az Isten √©s az √°ldja meg. √Čn meg azt teszem hozz√°, √©s ez √ľzenet a mindenkori izraeli nagyk√∂vetnek, hogy b√°rmilyen j√≥ sz√≠ve volt a nagymam√°mnak, ha tudn√°, mi zajlik ma, akkor biztos, hogy nem adott volna semmit nekik.
#3 | Perje - 2013. Šprilis 03. 22:41:52
√ögy tudom Ausztr√°lia, Szingap√ļr √©s Indon√©zia megv√©dte a vesz√©lyben l√©v√Ķ √°llampolg√°rait. Tal√°n onnan is igen bonyolult volt a vas√ļti k√∂zleled√©s N√©metorsz√°gig, vagy Lengyelorsz√°gig.
Az elm√ļlt √©vben viszont cs√∂kkent a bolg√°rok √©bers√©ge, legal√°bbis Burgasz k√∂rny√©k√©n. Igaz, hogy azon a buszon utaz√≥k nem saj√°t √°llampolg√°rai lehettek. Ha azok is voltak , legfeljebb csak r√©szben. Ha mindegyiknek k√©t √ļtlevele lett volna, tal√°n mindannyiuk megmenek√ľl.
s_aha
#4 | mormota1968 - 2013. Šprilis 04. 04:10:50
A f@szbukon tal√°ltam.
"Holokamuc√°folat egy zsid√≥t√≥l:A n√©metek j√≥l b√°ntak vel√ľnk Auschwitzban, kit√Ľn√Ķ volt a k√≥rh√°zi ell√°tt√°s, j√≥kat ettek, k√°v√©ztak, sok vid√©ki t√©rt vissza.
kuruc.info/r/6/110164/#ixzz2POFASWuw
Itt baloldalt a linkek között elolvasható a cikk.
#5 | postaimre - 2013. Šprilis 04. 07:36:13
Ez egy nyilt holokamu-tagadás, jó csomagolásban.

Mormota, ezt meg√≠rja kert√©sz imre zsid√≥ is a sorstalansegg c√≠m√Ľ dinamit-d√≠jas m√Ľv√©ben.

Prje, Bulgária egy zsidó fészek, ez legyen világos. Mikor is? Úgy rémlik, 2010 nyarán orsós és vona-zazri is véleten és egyszerre ott nyaraltak a tengernek partján, legalábbis a legenda szerint.

Kincses, ez egy igen komoly jelz√©s! Bulg√°ri√°ban ugye ciril√ľl √≠rnak?
#6 | Perje - 2013. Šprilis 04. 15:44:22
A bolg√°r eln√∂k itteni l√°togat√°sa idej√©n az itt lak√≥ bolg√°rok r√©sz√©r√Ķl felmer√ľlt az az ig√©ny, hogy legyen bolg√°r iskola, ovoda is Magyarorsz√°gon. Nem f√©rtek be a l√≥derbe?
#7 | Perje - 2013. Šprilis 04. 16:11:10
A n√°cik √°ltal elrabolt zsid√≥ erekly√©k nemzetk√∂zi piacra ker√ľl√©s√©r√Ķl √≠r az izraeli sajt√≥. Kiemelik az Ecseri piacot, ahol t√∂bb ilyan t√°rgy ker√ľl √ļj gazd√°hoz. Csak azt felejtette el a cikk szerz√Ķje, hogy szinte valamennyi keresked√Ķ k√∂r√ľl√ľk val√≥. Nem mulasztanak el egyetlen napot sem, hogy beler√ļgjanak a magyarokba.:
http://www.timeso...ck-in-use/

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.