Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Titkos összeesküvés okozta Bozize elnök vesztét a Közép-afrikai Köztársaságban?


A nemrég megbuktatott Francois Bozize elnök azzal vádolta meg Csádot, hogy támogatta az õt elüldözõ Seleka lázadókat. A volt elnök elmondta, hogy teljesen váratlanul érte, amikor megtudta, hogy a csádiak a lázadók oldalára álltak. A csádi vezetés még 2012 decemberében küldött több száz katonát a Közép-afrikai Köztársaságba. Akkor még úgy tûnt, hogy a csádi vezetés Bozize elnök megsegítésére küldte az egységeket az országba.

Bozize azt mondta, hogy március 23-án a kormányerõknek sikerĂĽlt feltartĂłztatniuk Ă©s „megsemmisĂ­teniĂĽk” a Seleka lázadĂłk egysĂ©geit, amelyek a fõváros felĂ© nyomultak. A kormányerõk aznap egy helikoptert is bevetettek a támadásban. Bozize azt is elmondta, tudomásuk volt arrĂłl, hogy valamelyik afrikai ország támogatja a Seleka lázadĂłkat. A megbuktatott elnök állĂ­tása szerint a csádi kĂĽlönleges egysĂ©gek tagjai március 24-Ă©n betörtek a fõvárosba Ă©s megtámadták a dĂ©l-afrikai csapatok bázisát Banguiban. A dĂ©l-afrikaiak 13 embert veszĂ­tettek a harcokban. Bozize elmondta, hogy kormánya mindig is „baráti” kapcsolatot ápolt Csáddal, de csakis a csádi vezetĂ©s tud választ adni a törtĂ©ntekre. Az International Crisis Group egyik nemrĂ©g kiadott jelentĂ©sĂ©ben is ellentmondásosnak Ă­rták le a csádiak szerepĂ©t a konfliktusban. A kutatĂłintĂ©zet feltĂ©telezĂ©se szerint a csádi vezetĂ©s titokban kapcsolatban állhatott a lázadĂłkkal.

A csádiak egyébként 2003-ban hatalomra segítették Bozizét, aki puccsal üldözte el Pattese elnököt. Bozize március 24-én menekült el az országból. Azóta külföldön tartózkodik. A benini külügyminiszter nemrég azt mondta, hogy Bozize menedéket kért tõlük.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.