Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Tisztogatna az elnök


Nocsak, akkor az egész rohadt parlamenti bagázs és holdudvara mehetne a zsacsiba!
A korrupció és adócsalás miatt elítéltek teljes kizárását a közéletbõl, valamint az igazságszolgáltatás függetlenségének megerõsítését ígérte meg egyebek mellett szerdai televíziós beszédében a francia elnök.


A törvényjavaslatokat a következõ hetekben terjeszti a kormány a parlament elé. Francois Hollande azért szólalt meg, mert személyét is érintõ belpolitikai vihart kavart, hogy az adócsalással és pénzmosással elõzõ nap vád alá helyezett volt költségvetési miniszter hónapokon át hazudott eltitkolt külföldi bankszámláival kapcsolatosan.

„MegerõsĂ­tem, hogy JĂ©rome Cahuzac semmilyen állami vĂ©delmet nem kapott az ártatlanság vĂ©lelmĂ©n kĂ­vĂĽl, a kormánybĂłl pedig az Ă©n kĂ©rĂ©semre lĂ©pett ki, amikor elkezdõdött az igazságĂĽgyi eljárás” – hangsĂşlyozta az államfõ, sajnálatát fejezve ki „a megbocsáthatatlan hiba” miatt, amellyel a volt tárcavezetõ „meggyalázta a köztársaságot”. A köztársasági elnök jelezte: a benyĂşjtandĂł törvĂ©nyjavaslatoknak az a cĂ©ljuk, hogy „kĂ­mĂ©letlen mĂłdon” felszámolják a közĂ©rdek Ă©s a magánĂ©rdekek közti ellentĂ©teket a politikai Ă©letben.
Hirdetés
Bárki lapozgathatná az adóbevallásokat

Az egyik törvĂ©nyjavaslat lehetõvĂ© tennĂ© minden kĂ©pviselõ Ă©s miniszter vagyonbevallásának ellenõrzĂ©sĂ©t, majd közzĂ©tĂ©telĂ©t. Egy másik javaslat az adĂłcsalás vagy korrupciĂł miatt elĂ­tĂ©lteknek megtiltaná, hogy bármilyen közĂ©leti szerepet vállaljanak. „A közszereplõk pĂ©ldamutatása teljes lesz” – Ă­gĂ©rte meg az államfõ, miközben az ellenzĂ©ki kĂ©pviselõk a Cahuzac felĂĽgyeletĂ©t ellátĂł gazdasági Ă©s pĂ©nzĂĽgyminiszternek, Pierre Moscovicinek a lemondását követelik. A szĂ©lsõjobboldali Nemzeti Front a kormány teljes lemondását Ă©s a nemzetgyĂ»lĂ©s feloszlatását is szeretnĂ©.

Az „igazságszolgáltatás fĂĽggetlensĂ©gĂ©nek megerõsĂ­tĂ©sĂ©re” a bĂ­rĂłság legfelsõbb tanácsának teljes reformját Ă­gĂ©rte Hollande, amelyrõl a nyáron fog a parlament szavazni. „A vizsgálĂłbĂ­rĂłknak minden eszközt meg kell adni ahhoz, hogy teljesen szabadon Ă©s a legnagyobb fĂĽggetlensĂ©gben fellĂ©phessenek bármilyen hatalommal szemben” – fogalmazott a köztársasági elnök.
Az elnök „pĂ©ldamutatĂł köztársaságot” Ă­gĂ©rt

A kormányzĂł szocialisták a szĂ©lsõbaloldaltĂłl a jobbközĂ©pen át a szĂ©lsõjobboldalig valamennyi politikai párt össztĂ»zĂ©be kerĂĽltek a Cahuzac-ĂĽgy miatt. Az adĂłcsalás elleni kĂĽzdelemĂ©rt felelõs tárcavezetõ ugyanis kĂ©t hĂ©ttel ezelõtti lemondásáig teljesen hiteltelennĂ© tette az Hollande által a tavalyi elnökválasztási kampányban Ă­gĂ©rt „pĂ©ldamutatĂł köztársaság” szellemisĂ©gĂ©t.

Az államfõ Ă©s Jean-Marc Ayrault miniszterelnök cáfolatai ellenĂ©re a nemzetgyĂ»lĂ©sben szerda dĂ©lután felszĂłlalĂł ellenzĂ©ki kĂ©pviselõkhöz hasonlĂłan a sajtĂł egy rĂ©sze továbbra is kĂ©tsĂ©gbe vonja, hogy a vĂ©grehajtĂł hatalom nem tudott Cahuzac számláirĂłl. Edwy Plenel, az ĂĽgyet tavaly decemberben leleplezõ MĂ©diapart tĂ©nyfeltárĂł Ăşjság alapĂ­tĂłja, a Le Monde cĂ­mĂ» napilap korábbi fõszerkesztõje szerint Francois Hollande-nak „nincs bocsánat azĂ©rt, mert nem reagált gyorsabban, miközben pontosan tudta, amit már mindenki tudott”.

Az adĂłcsalás elleni kĂĽzdelemĂ©rt felelõs tárcavezetõ kĂ©t hĂ©ttel ezelõtt mondott le, miután az ĂĽgyĂ©szsĂ©g elõzetes eljárást indĂ­tott az ĂĽgyben, de mĂ©g akkor is ártatlannak vallotta magát. Az ezt megelõzõ nĂ©gy hĂłnapban is mindent tagadott a parlamentben Ă©s a mĂ©diában egyaránt. Kedden – miután közlemĂ©nyĂ©ben elismerte, hogy a hajbeĂĽltetĂ©s specialistájakĂ©nt szerzett jövedelmĂ©bõl 600 ezer eurĂłt menekĂ­tett ki az eltitkolt kĂĽlföldi számlákra – mindenkitõl elnĂ©zĂ©sĂ©t kĂ©rt a hazugságspirálĂ©rt, az ĂĽgyĂ©szsĂ©g pedig vádat emelt ellene.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2013. április 04. 10:27:39
Gyanúsan könnyen szerzõdött a minisztérium egy pártközeli kommunikációs céggel

Az osztrák belügyminisztérium korábbi években folytatott szerzõdéskötési gyakorlatáról vitázott a bécsi parlament az ellenzék kezdeményezésére összehívott szerdai rendkívüli ülésen.

A vitanapra a számvevõszék egyik jelentése adott alkalmat, amely bírálta a minisztériumot, mert a vizsgált esetek közel negyven százalékában pályáztatás nélkül adott megbízásokat, illetve nem kért be árajánlatokat.

A bírálatok elsõsorban Günther Platter és a jelenlegi pénzügyminiszter, Maria Fekter belügyminisztersége idejére - 2007-re, illetve a 2008 és 2011 közötti idõszakra - jutó tanácsadói szerzõdéseket érintették. A tárca mindkét volt vezetõje az Osztrák Néppárt (ÖVP) tagja.

http://www.stop.h...l/1136179/
#2 | mormota1968 - 2013. április 04. 18:58:24
Imre! Ez már azért is vicces, mert mindenki tudja, legalábbis aki jól informált, hogy Franciaországban van az egyik legnagyobb zsidó központ.No meg Angliában, Németországban, nálunk és sorba mehetnénk Európa összes országán.Hisz aki nem hülye, az tudja, hogy Európa összes országában ott van a zsidó háttérhatalom, az igazi kormány.Hogy akarnak bárhol is nagytakarítást végezni a kormányban, ha egyszer még mindig a zsidó irányítja az összes országot?

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.