Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Megorrolt a Gazprom Magyarorsz√°gra


Rosszkor j√∂het az alacsonyabbra k√©nyszer√≠tett lakoss√°gi g√°z√°rak szinten tart√°s√°nak, esetleges tov√°bbi cs√∂kkent√©s√©nek az, ha j√ļliust√≥l dr√°g√°bban √©rkezik Magyarorsz√°gra az orosz g√°z - √≠rta a Vil√°ggazdas√°g. Egyel√Ķre m√©g az E.ON F√∂ldg√°z Trade t√°rgyal az orosz elad√≥val a Magyarorsz√°gra √©rkez√Ķ g√°zr√≥l, √≠gy a vesz√©lybe ker√ľlt g√°z√°rkedvezm√©ny√ľnk j√ļliust√≥l esed√©kes meghosszabb√≠t√°s√°r√≥l is. Ut√≥bbit a lap szerint megnehez√≠ti, hogy f√∂ldg√°zhoz seg√≠tett√ľk Ukrajn√°t.

Annak a vesz√©lye, hogy j√ļliust√≥l dr√°g√°bban √©rkezik Magyarorsz√°gra az orosz g√°z, amiatt fenyeget, hogy elvesz√≠thetj√ľk azt az importban el√©rt, egy g√°z√©vre kapott √°rkedvezm√©nyt, amely 2013. j√ļnius 30-√°n j√°r le, √©s amelynek meghosszabb√≠t√°s√°t megnehez√≠ti, hogy a Gazprom megorrolt Magyarorsz√°gra - √≠rta a VG.

A lap szerint az orosz c√©g azt vette rossz n√©ven, hogy Magyarorsz√°g jogszer√Ľen b√°r, de egy kereskedelemtechnikai megold√°ssal m√©giscsak kiseg√≠tette g√°zzal Ukrajn√°t, amellyel Oroszorsz√°g g√°z√°r- √©s elsz√°mol√°si vit√°ban √°ll. "Ugyan√≠gy jogszer√Ľ lesz majd az is, ha j√ļlius 1-t√Ķl Magyarorsz√°g elvesz√≠ti az import√Ķr E.ON F√∂ldg√°z Trade √°ltal tavaly kiv√≠vott, 50-60 doll√°rnyi diszkontot" - mondta a lapnak egy √ľgyh√∂z k√∂zeli forr√°s.

Az import√°r szerkezet√©ben 60 sz√°zal√©kos s√ļllyal szerepel az az olaj√°rindex√°lt √∂sszetev√Ķ, amelyre a diszkont vonatkozik. Az √°r fennmarad√≥ r√©sze a hazai szab√°lyoz√°s szerint a hollandiai g√°zt√Ķzsde oroszn√°l alacsonyabb √°r√°t k√∂veti. A szab√°lyoz√°s ezen fel√ľl a rezsics√∂kkent√©ssel is fell√©pett az alacsonyabb h√°ztart√°si g√°z√°rak √©rdek√©ben - tette hozz√° a VG.

Az ukrajnai g√°ztranzit, ezzel egy√ľtt pedig a minden hazai felhaszn√°l√≥nak fontos g√°z√°rkedvezm√©ny√ľnk meghosszabb√≠t√°sa miatt elvben m√°r MVM Zrt.-nek kellene, hogy f√°jjon a feje, hiszen a m√ļlt h√©ten al√°√≠rta a k√©t E.ON-c√©g megv√°s√°rl√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ meg√°llapod√°st - √≠rta a lap.

√Ām nem f√°j, mert a k√©t, megszerzett t√°rsas√°g t√©nylegesen csak az √©v m√°sodik fel√©ben ker√ľlhet az ellen√Ķrz√©se al√°. √Čs b√°r az MVM m√°r maga is akt√≠v a g√°zpiacon, nem ker√ľlt kapcsolatba a Gazprom haragj√°t kiv√°lt√≥ √ľgylettel. Mint a t√°rsas√°g kommunik√°ci√≥s igazgat√≥ja, Felkai Gy√∂rgy a VG-nek lesz√∂gezte: "az MVM nem adott el g√°zt Ukrajn√°ba".

A g√°zelad√°s k√∂vetkezm√©nyei m√©g az E.ON f√∂ldg√°zkereskedelmi c√©g√©t √©rintik, amely partnerein√©l jelezte is, hogy tov√°bbra is rendelkez√©s√ľkre √°ll napi √©s √∂sszetett √ľgyekben egyar√°nt, √©s hogy dolgozik a 2013-14-es g√°z√©vre vonatkoz√≥ meg√°llapod√°sok el√Ķk√©sz√≠t√©s√©n a t√©nyleges tulajdonosv√°lt√°sig.

Egy, a VG-hez eljutott szakmai v√©lem√©ny szerint a tranzit√ľgyben megk√∂nny√≠theti a g√°zimportunkat bonyol√≠t√≥ E.ON-c√©g helyzet√©t, hogy e v√°llalat sem r√©szese a Gazprom √°ltal kifog√°solt tranzit√ľgyletnek, √≠gy zavar sem t√∂rt√©nt a Gazprommal l√©v√Ķ kapcsolat√°ban.
http://hvg.hu/gaz...arorszagra

HozzŠszůlŠsok


#11 | Gutai Zub - 2013. Šprilis 04. 18:47:40
Gazprom és a magyar gázárak?

Az√©rt el tudom k√©pzelni a t√°rgyal√°sokat: biztos vagyok, hogy nem ortodox kereszt√©ny orosz √ľzletemberek k√©pviselik a gazpromot, a m√°sik oldalon ugyanolyan faj√ļ, vagy vall√°s√ļ j√≥t√©kony kereszt√©nyek viselik gondj√°t a magyar g√°z ell√°t√°snak.
B√°rki beleny√ļl ebbe a munka n√©lk√ľli p√©nzforr√°sba,(Uram, Isten, rezsi cs√∂kkent√©s!),akkor j√∂n a v√°lasz.
Egy a tuti biztos, a fogyasztó, az fizet.
(m√©g akkor is, ha olyan h√ľlye, hogy t√∂bb g√°zon, √©s energi√°n √ľl, mint aki azt hossz√ļ cs√∂veken eladja neki)
#12 | Alexandros - 2013. Šprilis 04. 19:18:51
Gutai Zub M√©g ha egy√°ltal√°n a hazai sz√©lh√°mos szolg√°ltat√≥t√≥l val√≥ban az el√Ķ√≠rt 97 sz√°zal√©kos met√°n tartalm√ļ g√°zt kapn√°nk, ami el√Ķ√≠r√°s!!!:(
#13 | Alexandros - 2013. Šprilis 04. 19:20:47
"Putyin megbízta a Gazpromot, hogy térjen vissza a lengyelországi, szlovákiai és magyarországi szállítások megbízhatóságát szavatoló Jamal-Európa gázvezeték második vonalának építéséhez.

"Az √Čszaki √Āramlat √©s a D√©li √Āramlat (g√°zvezet√©k) √©p√≠t√©s√©vel l√©nyeg√©ben lemondtunk a Jamal-Eur√≥pa-2. terv√©r√Ķl. A D√©li √Āramlatot illet√Ķen gyakorlatilag megkezdt√ľk a munk√°latokat, √©s √©n azt k√©rn√©m, hogy t√©rj√ľnk vissza a Jamal-Eur√≥pa-2-h√∂z" - id√©zte az orosz h√≠r√ľgyn√∂ks√©g Vlagyimir Putyint a Gazprom vezet√Ķivel rendezett tal√°lkoz√≥j√°n. "Arr√≥l van sz√≥, hogy n√∂velni lehessen Lengyelorsz√°g, Szlov√°kia √©s Magyarorsz√°g g√°zell√°t√°s√°nak megb√≠zhat√≥s√°g√°t" - mondta az orosz eln√∂k.

Az els√Ķ Jamal-Eur√≥pa vezet√©ket 1999-ben adt√°k √°t. Teljes hossza meghaladja a 2 ezer kilom√©tert. Kapacit√°sa √©vi 33 milli√°rd k√∂bm√©ter. A jelenlegi vezet√©k Nyugat-Szib√©ri√°b√≥l Feh√©roroszorsz√°gon √©s Lengyelorsz√°gon √°t - vagyis Ukrajna megker√ľl√©s√©vel - N√©metorsz√°gig sz√°ll√≠t f√∂ldg√°zt."
#14 | Perje - 2013. Šprilis 05. 21:27:03
Tal√°n ki lett adva parancsban, hogy rontani kell a magyar -orosz kapcsolatokon. Itt ez a magyarnak nevezett zen√©sz, aki tiltakozik az oroszokn√°l felforgat√≥ tev√©kenys√©get v√©gz√Ķ szervezetetn√© folytatott elle n√Ķrz√©sek miatt. A zenekar t√∂bbi tagja csendben van, de az √©ber igen hangos. Most a zen√©szek megsz√ľlal√°s√°nak ideje j√∂tt el. Ez nekik naiparancs lehet.
http://atv.hu/cik...oncertjeit

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.