Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Atomt√°mad√°s j√∂n? Ebb√Ķl ak√°r vil√°gh√°bor√ļ is lehet


Keszong elzárásával fokozódik a Koreai-félsziget krízise
Az elm√ļlt hetek sorozatos provok√°ci√≥it k√∂vet√Ķen az √©szak-koreai rezsim blok√°d al√° vette Keszong k√ľl√∂nleges gazdas√°gi √∂vezet√©t,a fokoz√≥d√≥ kr√≠zisben az Egyes√ľlt √Āllamok megkezdte csendes-√≥ce√°ni t√°maszpontjaira val√≥ rak√©tapajzs telep√≠t√©s√©t.


Az √©szak-koreai hat√≥s√°gok szerd√°n megtagadt√°k a bel√©p√©st d√©l-koreai dolgoz√≥knak a demilitariz√°lt hat√°rter√ľleten elhelyezked√Ķ Keszong k√ľl√∂nleges gazdas√°gi √∂vezet√©be. Keszong ipari komplexuma √Čszak √©s D√©l egy√ľttm√Ľk√∂d√©s√©nek egyik utols√≥ szimb√≥luma. Blok√°d

Keszong k√ľl√∂nleges gazdas√°gi √∂vezet√©t 2003-ban k√∂z√∂sen hozta l√©tre a k√©t koreai √°llam, a t√ļlnyom√≥r√©szt d√©l-koreai finansz√≠roz√°s√ļ komplexumban t√∂bb mint 120 d√©l-koreai c√©g m√Ľk√∂dik 53 ezer √©szak-koreai sz√°m√°ra biztos√≠tva munk√°t, els√Ķsorban a d√©l-koreai piacra export√°lt cikkek (g√©p-,a aut√≥alkatr√©szek, h√°ztart√°si eszk√∂z√∂k, ruhanem√Ľ) el√Ķ√°ll√≠t√°s√°ra. A k√©t orsz√°g k√∂z√∂tti kereskedelemben legnagyobb r√©szt v√°llal√≥ iparvid√©k m√Ľk√∂d√©s√©b√Ķl √Čszak-Korea √©vente mintegy k√©tmilli√°rd doll√°ros bev√©telre tesz szert, mely a neh√©z gazdas√°gi helyzettel k√ľszk√∂d√Ķ rezsim sz√°m√°ra els√Ķdleges fontoss√°g√ļ devizaforr√°s.

al√° helyez√©se az elm√ļlt hetekben nagym√©rt√©kben feler√Ķs√∂d√∂tt √©szak-koreai ellens√©gesked√©s k√∂zepette sz√ľletett l√©p√©sek – megel√Ķz√Ķ atomcsap√°ssal, illetve Sz√∂ul √©s Washington elleni rak√©tat√°mad√°ssal val√≥ fenyeget√©sek, a fegyversz√ľneti egyezm√©nye felbont√°sa – ut√°n tov√°bb n√∂velve az aggodalmakat egy esetleges √©szaki t√°mad√°ssal kapcsolatban.
√Čszak-Korea k√©pekben - kattintson!

A sz√∂uli egyes√≠t√©si miniszt√©rium sz√≥viv√Ķje, Kim Hjung Szuk elmond√°sa szerint Phenjan enged√©lyt adott a d√©l-koreai dolgoz√≥k hazat√©r√©s√©re Keszongb√≥l, viszont k√∂zel 480 munk√°ba tart√≥ d√©l-koreai bel√©p√©s√©t megtagadta. Kim Kvandzsin v√©delmi miniszter kijelentette, hogy minden lehets√©ges m√≥dszerrel garant√°lni fogj√°k az iparvid√©ken maradt d√©l-koreai √°llampolg√°rok biztons√°g√°t, ha sz√ľks√©ges fegyveres er√Ķkkel is, √≠rja a Jonhap d√©l-koreai h√≠r√ľgyn√∂ks√©g. Szerda estig 33 d√©l-koreai szem√©ly hagyta el Keszongot, √°m tov√°bbi 835, d√©l-koreai √©s egy√©b k√ľlf√∂ldi dolgoz√≥ tart√≥zkodik a komplexum ter√ľlet√©n. A Jonhap h√≠r√ľgyn√∂ks√©gnek nyilatkozott dolgoz√≥k szerint sokan az√©rt v√°lasztott√°k a marad√°st, mert egyr√©szr√Ķl egyel√Ķre nem ismert, hogy √Čszak-Korea meddig k√≠v√°nja fenntartani a saj√°t maga sz√°m√°ra is rendk√≠v√ľli jelent√Ķs√©ggel b√≠r√≥ iparvid√©k blok√°dj√°t a d√©li munk√°sok el√Ķl. Emellett v√°llalataik m√Ľk√∂d√©s√©nek fenntart√°sa miatt sem k√≠v√°nt√°k elhagyni a ter√ľletet, mivel a t√°voz√°st k√∂vet√Ķen meghat√°rozatlan ideig nem bizonyos az √ļjb√≥li bel√©p√©s lehet√Ķs√©ge. A cs√ľt√∂rt√∂ki nap folyam√°n ugyanis az √©szaki hat√≥s√°gok fenntartott√°k a blok√°dot, s a k√∂zelm√ļlt politikai k√∂r√ľlm√©nyeivel indokolt√°k d√∂nt√©s√ľket Keszong elz√°r√°s√°r√≥l, amely l√©p√©s tov√°bb s√ļlyosb√≠tja a k√©t √°llam elm√ļlt hetekben m√©lypontra s√ľllyedt kapcsolatait.

√Čszak-koreai hat√≥s√°gok keddi jelent√©sei szerint tov√°bb√° ism√©telten √ļjraind√≠tani, illetve kib√Ķv√≠teni tervezik a jongbjoni nukle√°ris komplexumot, k√∂zt√ľk az ur√°nd√ļs√≠t√°sra √©s az atomfegyverekben haszn√°latos plut√≥nium el√Ķ√°ll√≠t√°s√°ra k√©pes er√Ķm√Ľvet. J√≥llehet kedden a d√©l-koreai k√ľl√ľgyminiszter r√©szv√©tel√©vel tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n John Kerry amerikai k√ľl√ľgyminiszter figyelmeztet√©st adott √Čszak-Korea sz√°m√°ra, melyben „elfogadhatatlannak” nevezte Phenjan h√°bor√ļs retorik√°j√°t, az √©szak-koreai KCNA h√≠r√ľgyn√∂ks√©g szerdai jelent√©s√©ben foglaltak szerint az √©szaki rezsim enged√©lyt adott atomfegyvereinek bevet√©s√©re.

Katonai szak√©rt√Ķk v√©lem√©nye alapj√°n √Čszak-Korea nem rendelkezik az amerikai sz√°razf√∂ldet vesz√©lyeztet√Ķ t√°mad√°s technikai felt√©teleivel, azonban k√∂zepes hat√≥t√°vols√°g√ļ rak√©t√°val fenyeget√©st jelenthet Amerika D√©l-Kore√°ban √©s Jap√°nban l√©v√Ķ t√°maszpontjaira. Kim Dzsongun rezsimj√©nek folyamatos provok√°ci√≥ k√∂vetkezt√©ben Chuck Hagel amerikai v√©delmi miniszter elrendelte a Guam sziget√©re, az USA csendes-√≥ce√°ni t√°maszpontj√°ra val√≥ rak√©tapajzs telep√≠t√©s√©t, valamint a haditenger√©szet k√©t rombol√≥j√°nak t√©rs√©gbe vez√©nyl√©s√©t. „L√°ttuk √Čszak-Korea mai jelent√©s√©t, ism√©t haszontalan fenyeget√©sek” – mondta Caitlin Hayden, az amerikai nemzetbiztons√°gi tan√°cs sz√≥viv√Ķje. „A provokat√≠v kijelent√©sek hossz√ļ lajstroma csak tov√°bb fokozza √Čszak-Korea elszigetelts√©g√©t a nemzetk√∂zi k√∂z√∂ss√©gt√Ķl, √©s al√°√°ssa gazdas√°gi fejl√Ķd√©s√©nek c√©lkit√Ľz√©seit” – tette hozz√°.

Bak Ki Mun ENSZ f√Ķtitk√°r kijelent√©s√©ben az √©szak-koreai kr√≠zis t√ļl messzire ment, √©s t√°rgyal√°sok √∂sszeh√≠v√°s√°t kezdem√©nyezte a Koreai-f√©lszigeten kialakult helyzet megold√°s√°ra.

Az egyre durv√°bb √©szak-koreai fenyeget√©sek szokatlan beavatkoz√°st v√°ltottak ki K√≠n√°t√≥l is, Phenjan egyetlen sz√∂vets√©ges√©t√Ķl √©s legf√Ķbb p√©nz√ľgyi h√°tt√©rt√°mogat√≥j√°t√≥l, miut√°n a pekingi k√ľl√ľgy beh√≠vatta mindk√©t Koreai √°llam √©s az Egyes√ľlt √Āllamok nagyk√∂veteit a fesz√ľlts√©g megold√°s√°ra. Csang Jeszui (Zhang Yesui) k√≠nai k√ľl√ľgyminiszter-helyettes Peking komoly aggodalmainak adott hangot a jelenlegi helyzettel kapcsolatban, tov√°bb√° lesz√∂gezte, hogy minden oldalnak meg kell √Ķriznie nyugalm√°t √©s el kell ker√ľlnie a k√∂lcs√∂n√∂sen provokat√≠v akci√≥kat, melyek tov√°bb s√ļlyosb√≠thatj√°k a kialakult helyzetet.

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2013. Šprilis 05. 10:31:50
Több ezer atombomba: kik osztoznak a nukleáris arzenálon?
Az Egyes√ľlt √Āllamok hajtotta v√©gre a legt√∂bb tesztet, az oroszoknak van a legt√∂bb atombomb√°ja tartal√©kban, K√≠na fejlesztett a leggyorsabban, Izrael pedig a legtitkosabban: katonai atomprogramj√°t a mai napig hom√°ly fedi. N√©h√°ny √©rdekes t√©ny az atomfegyverek vil√°g√°b√≥l – a CNN √∂sszefoglal√≥ja nyom√°n.

Az Egyes√ľlt √Āllamok t√∂bb rekordot is mag√°√©nak tudhat: egyr√©szt egymag√°ban t√∂bb nukle√°ris tesztet hajtott v√©gre, mint a t√∂bbi atomhatalom egy√ľttv√©ve; m√°sr√©szt Amerika az egyetlen orsz√°g, amely atomfegyvert vetett be; harmadr√©szt √Ķk az egyetlen orsz√°g, amely k√ľlf√∂ld√∂n is √°llom√°soztat nukle√°ris eszk√∂z√∂ket: a NATO nukle√°ris megoszt√°si meg√°llapod√°sa r√©v√©n Belgiumban, N√©metorsz√°gban, Olaszorsz√°gban, Hollandi√°ban √©s T√∂r√∂korsz√°gban is tal√°lunk amerikai atombomb√°kat. A k√ľl√∂nb√∂z√Ķ leszerel√©si meg√°llapod√°sok keret√©ben azonban mind az Egyes√ľlt √Āllamok, mind pedig Oroszorsz√°g megkezdte nukle√°ris fegyverarzen√°lj√°nak leszerel√©s√©t. Mind Amerika, mind Oroszorsz√°g k√©pes sz√°razf√∂ldi, l√©gi, vagy tengeri √ļton atomcsap√°st m√©rni.

A vil√°g els√Ķ, k√≠s√©rleti atombomb√°j√°nak felrobbant√°sa 1945-ben:


2012 v√©g√©n a Federation of American Scientist (Amerikai Tud√≥sok Sz√∂vets√©ge, ATSZ) becsl√©se szerint az Egyes√ľlt √Āllamok mintegy 2150 azonnal hadra foghat√≥ atomfegyverrel rendelkezett. Emellett k√©tezer-√∂tsz√°z nukle√°ris robban√≥fej van tartal√©kban, √©s mintegy h√°romezer elavult atombomba v√°r a sz√©tbont√°sra.

Oroszország: a legtöbb atombomba tartalékban

A Szovjetuni√≥ 1949-ben robbantotta fel els√Ķ atombomb√°j√°t, amely ugyanolyan elven m√Ľk√∂d√∂tt, mint a Nagaszaki f√∂l√∂tt bevetett amerikai modell. Ezt k√∂vet√Ķen a Szovjetuni√≥ is hatalmas fegyverarzen√°lt √©p√≠tett ki, de az amerikaiakkal k√∂t√∂tt k√ľl√∂nb√∂z√Ķ leszerel√©si meg√°llapod√°sok keret√©ben elkezdt√©k ezt leszerelni. 2012 v√©g√©n az ATSZ becsl√©se szerint Oroszorsz√°g mintegy 1720 hadra foghat√≥ atombomb√°val rendelkezett. K√©tezer-h√©tsz√°z atombomba van tartal√©kban √©s mintegy n√©gyezer nukle√°ris elavult atomfej v√°r sz√©tbont√°sra.

A világ egyik legnagyobb atomrobbantása, a közel 50 megatonnás szovjet Cár bomba detonációja:


Nagy-Britannia: csak a tengerr√Ķl k√©pesek atomcsap√°st v√©grehajtani

Nagy-Britannia r√©szt vett az Egyes√ľlt √Āllamok √°ltal megkezdett atomprogramban, de amikor az amerikai t√∂rv√©nyhoz√°s 1946-ban t√∂rv√©nnyel tiltotta meg a nukle√°ris technol√≥gia megoszt√°s√°t, London saj√°t programot ind√≠tott. 1954-ben az amerikai t√∂rv√©nyhoz√°s ism√©t megnyitotta az egy√ľttm√Ľk√∂d√©s lehet√Ķs√©g√©t, √≠gy az angol k√≠s√©rleti atomrobbant√°sok mintegy fel√©t az Egyes√ľlt √Āllamokkal hajtotta v√©gre. Nagy-Britanni√°nak n√©gy nukle√°ris rak√©t√°kat sz√°ll√≠t√≥ tengeralattj√°r√≥ja van, ezekkel k√©pes atomcsap√°st v√©grehajtani, a l√©gi √ļton sz√°ll√≠that√≥ atombomb√°kat ugyanis m√©g 1998-ban kivont√°k a hadrendb√Ķl.

Ballisztikus rakétákat hordozó tengeralattjárók:


Franciaország: a legnagyobb törpe

Franciaorsz√°g rendelkezik a vil√°g harmadik legnagyobb nukle√°ris arzen√°lj√°val – hab√°r m√©g √≠gy is messze elmarad az orosz, vagy amerikai kapacit√°st√≥l. A kilencvenes √©vekben Franciaorsz√°g is megkezdte atomfegyver-√°llom√°ny√°nak cs√∂kkent√©s√©t: Jacques Chirac eln√∂k m√©g 1996-ban megsz√ľntette az atomrak√©t√°k sz√°razf√∂ldi kil√∂v√Ķ√°ll√°sait, fel√©re cs√∂kkentve a francia hordoz√≥eszk√∂z√∂k kapacit√°s√°t. 2012 v√©g√©re az ATSZ szerint Franciaorsz√°g mintegy h√°romsz√°z bevethet√Ķ atomrak√©t√°val rendelkezett, melyeket javar√©szt tengeralattj√°r√≥r√≥l tudnak bevetni. P√°rizs ezen fel√ľl rendelkezik n√©h√°ny rep√ľl√Ķg√©pr√Ķl bevethet√Ķ atomfegyverrel is, a t√∂bbi – meg nem hat√°rozott mennyis√©g√Ľ harci fej – sz√©tbont√°sra v√°r.

K√≠na: a leggyorsabban fejleszt√Ķ atomhatalom

K√≠na a koreai-h√°bor√ļ idej√©n kezdte meg atomprogramj√°t, amikor az Egyes√ľlt √Āllamok a konfliktus miatt nukle√°ris fegyvereket telep√≠tett a t√©rs√©gbe. Peking 1964-ben robbantotta fel els√Ķ atombomb√°j√°t, 32 h√≥nappal k√©s√Ķbb – rekord gyorsas√°ggal – termonukle√°ris k√≠s√©rletet hajtott v√©gre. Az ATSZ szerint K√≠na az√≥ta gyarap√≠tja nukle√°ris √°llom√°ny√°t: 2012 v√©g√©n mintegy 140 sz√°razf√∂ldr√Ķl ind√≠that√≥ nukle√°ris rak√©t√°val √©s 40, rep√ľl√Ķg√©p √°ltal hordozhat√≥ atombomb√°val rendelkezett.

India: Kína miatt fejleszt

India a hatvanas √©vek k√∂zep√©n kezdte meg atomprogramj√°t, azt k√∂vet√Ķen, hogy K√≠na megkezdte k√≠s√©rleti robbant√°sait. India 1974-ben hajtotta v√©gre els√Ķ nukle√°ris deton√°ci√≥j√°t, majd 1998-ban √ļjabb √∂t bomb√°t robbantott. India k√©pes l√©gi- valamint sz√°razf√∂ldi √ļton is c√©lba juttatni atomfegyvereit, a haditenger√©szeti kapacit√°son jelenleg dolgoznak. Az ATSZ szerint India – a riv√°lis Pakiszt√°nhoz hasonl√≥an – intenz√≠ven fejleszti atomfegyvereit, de a harci fejek pontos sz√°m√°r√≥l nem adtak ki becsl√©seket.

K√≠na els√Ķ, 22 kilotonn√°s atomrobbant√°sa:


Pakiszt√°n: India miatt fejleszt

1972-ben, az Indi√°val folytatott harmadik h√°bor√ļt k√∂vet√Ķen Pakiszt√°n titokban megkezdte saj√°t atomprogramj√°t, hogy Indi√°hoz hasonl√≥an fel√©p√≠tse saj√°t nukle√°ris arzen√°lj√°t. 1998-ban, az √∂t indiai k√≠s√©rleti robbant√°sra reag√°lva Pakiszt√°n hat f√∂ldalatti deton√°ci√≥t hajtott v√©gre, az ir√°ni hat√°r k√∂zel√©ben. Az ATSZ szerint Indi√°hoz hasonl√≥an Pakiszt√°n is intenz√≠ven fejleszti arzen√°lj√°t, atombomb√°it k√©pes rep√ľl√Ķg√©pen, vagy sz√°razf√∂ldr√Ķl ind√≠that√≥ rak√©t√°kon c√©lba juttatni, de tengeri hordoz√≥kkal m√©g nem rendelkezik.

Pakisztáni, földalatti atomrobbantás 1998-ban:


√Čszak-Korea: √°tvert√©k az amerikaiakat

√Čszak-Korea h√°rom nukle√°ris atomrobbant√°st is v√©grehajtott, a legut√≥bbi deton√°ci√≥ra febru√°rban ker√ľlt sor. A nemzetk√∂zi k√∂z√∂ss√©gben aggodalmat kelt, hogy atomprogramja mellett ballisztikus rak√©t√°kkal is k√≠s√©rletezik – b√°r egyel√Ķre nem rendelkezik olyan atomfejjel, amit nagy hat√≥t√°vols√°g√ļ rak√©t√°val tudna c√©lba juttatni. Szak√©rt√Ķk azonban √ļgy v√©lik, hogy Phenjan m√°r legal√°bb 10 atombomb√°hoz elegend√Ķ plut√≥niumra tett szert. A kommunista Korea atomprogramja a Yongbyonban fel√©p√≠tett szovjet atomreaktorral indult. 1994-ben Phenjan meg√°llapodott az Egyes√ľlt √Āllamokkal, hogy felhagy a nukle√°ris fejleszt√©s katonai ir√°ny√°val, ami√©rt cser√©be Amerika t√°mogat√°st ny√ļjt a polg√°ri c√©l√ļ reaktorok fel√©p√≠t√©s√©hez. Nyolc √©vvel k√©s√Ķbb azonban √Čszak-Korea beismerte, hogy titokban folytatta katonai atomprogramj√°t, majd kiutas√≠totta az orsz√°gb√≥l az ENSZ √©gisze alatt m√Ľk√∂d√Ķ Nemzetk√∂zi Atomenergia-√ľgyn√∂ks√©g megfigyel√Ķit.

Izrael: a legtitkosabb katonai atomprogram

Izrael nem ismerte el, de nem is c√°folta, hogy rendelkezik atomfegyverekkel. Az ATSZ becsl√©sei szerint legal√°bb 80 nukle√°ris harci fejjel b√≠rnak, √©s elegend√Ķ nyersanyaguk van tov√°bbi 200 l√©trehoz√°s√°hoz. Izrael rendelkezik nukle√°ris fegyverekkel felszerelhet√Ķ tengeralattj√°r√≥kkal, valamint rep√ľl√Ķg√©pekkel is, de szak√©rt√Ķk szerint az izraeli fejleszt√©s√Ľ, Jerik√≥ nev√Ľ ballisztikus rak√©t√°val is c√©lba juttathat√≥ a harci fej.

Irán: atombomba polgári célból?

Az elm√ļlt √©vtizedben folyamatos aggodalommal szeml√©li a nemzetk√∂zi k√∂z√∂ss√©g Ir√°n nukle√°ris amb√≠ci√≥it. A Nemzetk√∂zi Atomenergia-√ľgyn√∂ks√©g egy 2011 november√©ben kiadott jelent√©s√©ben arr√≥l √≠rt, hogy „hiteles inform√°ci√≥k” birtok√°ba jutott, √≠gy „komoly aggodalmai” vannak az ir√°ni atomprogrammal kapcsolatosan, amely atomfegyverek l√©trehoz√°s√°n dolgozhat. Ir√°n azonban azt √°ll√≠tja, hogy polg√°ri felhaszn√°l√°s c√©lj√°b√≥l d√ļs√≠tja az ur√°nt, ugyanakkor ezt az √°ll√≠t√°s√°t a Nemzetk√∂zi Atomenergia-√ľgyn√∂ks√©g nem k√©pes meger√Ķs√≠teni, a szervezet megfigyel√Ķi ugyanis ki vannak tiltva az Iszl√°m K√∂zt√°rsas√°gb√≥l. Az elm√ļlt √©vekben t√∂bbsz√∂r is t√°rgyal√°sokra ker√ľlt sor a P5+1 csoport (Oroszorsz√°g, Franciaorsz√°g, K√≠na, az Egyes√ľlt √Āllamok, Nagy-Britannia, valamint N√©metorsz√°g) √©s Ir√°n k√∂z√∂tt, de a mai napig nem t√∂rt√©nt diplom√°ciai √°tt√∂r√©s a k√©rd√©sben.

Ir√°n rendelkezik a K√∂zel-Kelet legnagyobb ballisztikusrak√©ta-√°llom√°ny√°val, de szak√©rt√Ķk szerint ezek a fegyverek egyel√Ķre nem k√©pesek nukle√°ris harci fej sz√°ll√≠t√°s√°ra.

atv.hu / CNN
#2 | Balu - 2013. Šprilis 05. 10:56:13
J√≥, de az√©rt halkan ezt is tegy√ľk hozz√°:

South Korea, US Start Huge Military Exercises
http://en.rian.ru...cises.html

El√©g neh√©z megmondani, ki a ty√ļk √©s ki a toj√°s. √Čn √ļgy l√°tom, hogy az eg√©sz helyzet egyetlen toj√°s - √©s az a k√©rd√©s, hogy ki a ty√ļk.
#3 | kaponya jozsef - 2013. Šprilis 05. 12:06:45
csak azt nem √©rtem nek√Ľnk miert nincs ha korea tudta hasznalni vajon mi miert nem.
#4 | mattila - 2013. Šprilis 05. 14:40:14
kaponya jozsef: ki az a nek√ľnk az olvasatodban? Nek√ľnk Magyaroknak? Ami√©rt nem gy√°rthattunk soha szem√©lyaut√≥t, ami√©rt tilos tej√ľzemet, cukorgy√°rat, √©desipari √ľzemet m√Ľk√∂dtetn√ľnk, √©s m√©g sorolhatn√°m...
#5 | Perje - 2013. Šprilis 06. 00:10:59
Ez m√©g ak√°r haarp is lehet? Milyen k√ľl√∂n√∂s, hogy √©ppen most r√°zta meg a f√∂ldreng√©s az orosz-√©-koreai-k√≠nai hat√°r k√∂rny√©k√©t. M√©g kimozdulnak a rakett√°k a kil√∂v√Ķhelyr√Ķl.
Szerencse, hogy a k√ľlf√∂ldi diplomat√°kat t√°voz√°sra k√©rt√©k fel, ha igaz.
http://rt.com/new...china-395/
#6 | kaponya jozsef - 2013. Šprilis 07. 14:20:32
igen nek√Ľnk magyaroknak, mert akkor nem rugdalnanak belenk mindenhol. √©n f√©l vilagot be jartam egyed√Ľl csak az oroszok t√Ľntek segit√Ķ k√©sznek a szamomra
#7 | Perje - 2013. Šprilis 07. 15:15:50
Mégis ki kit fenyeget?

Elnapoltak Amerik√°ban egy ballisztikus interkontinent√°lis kis√©rleti rak√©ta ind√≠t√°s√°t, hogy ne provok√°lj√°k √Č-Kore√°t. ( √©s kin√°t, Oroszorsz√°got).
http://www.newsru...ewait.html
#8 | Perje - 2013. Šprilis 07. 21:47:33
Hogy a rosseb...M√©gis csak h√°bor√ļ lehet a Koreai f√©lszigeten. Erre utal az angol kir√°lyn√Ķ g√°rd√°j√°nak elr√ľhesed√©se. Legut√≥lj√°ra a koreai h√°bor√ļ idej√©n csapott le r√°juk ez a j√°rv√°ny. B√°r most a n√©meteket okolj√°k ez√©rt a fert√Ķz√©s√©rt. Onnan j√∂ttek haza gyakorlatr√≥l, abb√≥l a r√ľhes uni√≥b√≥l.
s_cicro
http://www.dailym...sease.html

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.